BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#22576 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

lordy00 wrote:Cimirot opet asistent i danas :thumbup: kao i prije tri dana.
Bio bi i ja da igram u Paok :D Salim se naravno samo da ga povrede mimoidju a bas mi se cini da je sklon tome pa me svaka povreda mladog igraca podsjeti na Bajramovica. :(
Logovan

#22577 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

lordy00 wrote:Cimirot opet asistent i danas :thumbup: kao i prije tri dana.
Krenulo ga je sa tim asistencijama. Samo da ovako nastavi. I da ne bude povreda.

Je l' u Paoku igra bliže golu ili je na poziciji kao kod nas?
ljevoruki

#22578 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Laki, onaj tvoj se opet povrijedio. :(
Drugi put uzastopno, sta je sad?
luckylaka

#22579 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

ljevoruki wrote:Laki, onaj tvoj se opet povrijedio. :(
Koji moj...ako mislis na Prcu nikad ga nisam smekao a od Krajisnika niko se nemoze povrijediti osim ako nije u pitanju geler :DNisam danas upratio nista ,srijeda pa isao na ,,garage sale" :P
ljevoruki

#22580 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

luckylaka wrote:
Koji moj...ako mislis na Prcu nikad ga nisam smekao a od Krajisnika niko se nemoze povrijediti osim ako nije u pitanju geler :DNisam danas upratio nista ,srijeda pa isao na ,,garage sale" :P
Sejin mali, Tino.
Ponovo povrijedjen. A sezona zavrsila. :-)
luckylaka

#22581 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

ljevoruki wrote:
luckylaka wrote:
Sejin mali, Tino.
Cuj zar opet.Ali eto povrijedili su se i Vedo,Bico,Lulic svi poslije odigrane sezone.A mozda se mali Tino zeni.Sezona je ,dolaze dijasporke. :D
Maharadza

#22582 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

Image

Maksuz Selam by Dulja&Džekson! 8-)
luckylaka

#22583 Re: Premijer liga BiH

Post by luckylaka »

Maharadza wrote:Image

Maksuz Selam by Dulja&Džekson! 8-)
Cuj Dulja i Dzeko u istoj recenici i na istoj slici.Haj valjda ce ga Dzeko bar nesto nauciti kad vec nisu neki od ovih vasih zadnjih 10-ak trenera.
burekodsira

#22584 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burekodsira »

fakat ovog lava desno ne pratim :D ali iz priloženog mi baš i ne liči na tipičnog reprezentativca :D
Logovan

#22585 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

luckylaka wrote: Cuj Dulja i Dzeko u istoj recenici i na istoj slici.Haj valjda ce ga Dzeko bar nesto nauciti kad vec nisu neki od ovih vasih zadnjih 10-ak trenera.
Niđe veze post. :D :D
luckylaka

#22586 Re: Premijer liga BiH

Post by luckylaka »

Logovan wrote:
luckylaka wrote: Cuj Dulja i Dzeko u istoj recenici i na istoj slici.Haj valjda ce ga Dzeko bar nesto nauciti kad vec nisu neki od ovih vasih zadnjih 10-ak trenera.
Pa dobro .Da je Dulja iz moje ekipe i ja bih isto napisao :D
Logovan

#22587 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

luckylaka wrote:
Logovan wrote:
Pa dobro .Da je Dulja iz moje ekipe i ja bih isto napisao :D
I ovo ti je niđe veze. Valjda se zezaš... :-)
Banja Luka

#22588 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Banja Luka »

ljevoruki wrote:
luckylaka wrote:
Sejin mali, Tino.
Samo da nije sta ozbiljno, inace se Inter moze pozdraviti sa titulom sljedece godine...
ljevoruki

#22589 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ljevoruki »

Banja Luka wrote: Samo da nije sta ozbiljno, inace se Inter moze pozdraviti sa titulom sljedece godine...
Kakav Inter, u pitanju je Leicesteru odbrana titule. :lol:
Mobile_Disco

#22590 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mobile_Disco »

Tino u mancesteru dogovara transfer sa murinjom :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#22591 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

očekujem hodžića u prvih 11 protiv španije. možda ga vidi klop i vrati u livepool, jer klop voli onakav tip igrača kao što je armin.
mega_mashcine

#22592 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

Moguce da ce Hodzic poceti na krilu, s obzirom da nema Lulica, pa osim Visce prakticno nemamo vise krilnih u timu. Na ostalim pozicijama vjerovatno nece biti iznenadjenja, jedino sto ce Medo biti starter, a sto se meni ne svidja.

I ovo oko Susica je pravo cudno sto se desava. Vec je postalo i preofirno, svaki put fol neka povreda u pitanju, a za klub redovno igra. E sad iz kojeg razloga eskivira iz reprezentacije je vec neka druga tema. :D
Edin H.

#22593 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

mega_mashcine wrote:Moguce da ce Hodzic poceti na krilu, s obzirom da nema Lulica, pa osim Visce prakticno nemamo vise krilnih u timu. Na ostalim pozicijama vjerovatno nece biti iznenadjenja, jedino sto ce Medo biti starter, a sto se meni ne svidja.

I ovo oko Susica je pravo cudno sto se desava. Vec je postalo i preofirno, svaki put fol neka povreda u pitanju, a za klub redovno igra. E sad iz kojeg razloga eskivira iz reprezentacije je vec neka druga tema. :D

Shvatio da nisu na njegovom nivou?

Nije frajer bez veze onolike lopte nosio na more, sto rece Pape. :izet:
MOSALJOZE

#22594 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Inter dopušta da igra samo u kvalifikacijama,ništa prijateljske :izet:
mega_mashcine

#22595 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

Edin H. wrote:
mega_mashcine wrote:Moguce da ce Hodzic poceti na krilu, s obzirom da nema Lulica, pa osim Visce prakticno nemamo vise krilnih u timu. Na ostalim pozicijama vjerovatno nece biti iznenadjenja, jedino sto ce Medo biti starter, a sto se meni ne svidja.

Shvatio da nisu na njegovom nivou?

Nije frajer bez veze onolike lopte nosio na more, sto rece Pape. :izet:
ne bih ja rekao da je to, jer on svakako svojim kvalitetom zasluzuje da bude tu u tih nekih 20-25 igraca.
Bojim se da je problem ipak ozbiljnije prirode. No sacekacemo jesen i kvalifikacije, pa bumo vidjeli sta ce se desavati dalje. 8)
Edin H.

#22596 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

mega_mashcine wrote:

ne bih ja rekao da je to, jer on svakako svojim kvalitetom zasluzuje da bude tu u tih nekih 20-25 igraca.
Bojim se da je problem ipak ozbiljnije prirode. No sacekacemo jesen i kvalifikacije, pa bumo vidjeli sta ce se desavati dalje. 8)
A sta bi drugo bilo?

Bio na nekoliko utakmica, Mesa ga drzao na klupi i sad lafo nezadovoljan.

U svako slucaju daleko mu kuca od reprezentacije, jer ubacivanje tog momka pred samo prvenstvo je najverovatnije utjecalo na sastav i igru na Svjetskom prvenstvu, te razdor koji nas je kostao sljedecih kvalifikacija.

Ovim naravno ne opravdavam Meshu, koji je morao dati otkaz nakon lose vodjene utakmice u Belgiji, gdje nije znao zadrzati rezultat nakon Dzefkinog gola i katastrofalnog baraza, gdje smo pali bez ispaljenog metka.
Korisničkoime

#22597 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Da, zbog Pjanica prije svega, ali i njih samih i kod mene je veliko ' question mark' kako ce to funkcionisati, iako su to slatke brige da imamo viska kvalitetnih igraca u veznom redu!
Pa sad, iako mi je drago da se Cimirot dobro snalazi u Grckoj mislim da je za sada u opciji 2-3-1 na def.veznim tandem Pjanic Besic siguran, Cimirot tu moze dolaziti u obzir sa klupe ali svakako ima mogucnost da se nametne selektoru, mislim imat ce nadam se konacno nekad.
cyprus

#22598 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Odlučih da napravim pregled protekle sezone za sve naše reprezentativce, prvenstveno zato što se o nekima priča više, o nekima manje, o nekima nikako... Pa kontam da bi bilo dobro imati sveobuhvatan pregled... U tu svrhu napravih i top listu :mrgreen: 44 igrača koja se nalaze u Mešinom reprezentativnom poolu... Kako bih izbjegao subjektivnost, pokušao sam kvantificirati parametre o jačini lige, jačini kluba, te broju nastupa za klub svakog od reprezentativaca... Koliko sam uspio u namjeri da to ispadne realno, procjenite sami... Počinjem naravno sa dna liste, gdje se uglavnom nalaze igrači iz naše lige...

44. Josip Kvesić (Karşiyaka) - 1104 boda
Ovaj Širokobriježanin je jedini igrač kojeg sam pozicionirao niže od igrača iz domaće lige. Razlog je jednostavan - podbacio je čak i u drugoj turskoj ligi. Ljetos nije tako izgledalo. Ostvaren je transfer iz Želje u prilično jaku Antaliju. Na početku je i imao mjesto u prvoj postavi, pa je Baždarević obratio pažnju na njega - stavljen je na širi spisak. Međutim, uskoro se u potpunosti izgubio. Našao se na izlaznim vratima svog kluba već na polusezoni, te je otišao na posudbu u drugoligaš Karşiyaku. Ni tamo se nije iskazao, tako da je za sada prilično izvjesno da je njegova reprezentativna karijera nažalost završila prije nego je i počela. A svi se sjećamo potencijala koji je ovaj momak pokazivao prije one velike povrede u Želji...

43. Almir Bekić (Sarajevo) - 3827 bodova
Stariji od dva Bekića u FK Sarajevu je svakako bio jedan od najboljih igrača bordo kluba u protekloj sezoni, ali je malo ko očekivao da bi on mogao biti pozvan u reprezentaciju. Neki mu spočitavaju broj godina (26), tvrdeći da igrači te starosti iz domaće lige nemaju šta tražiti u reprezentaciji, ali ja se ne slažem. Tek će predstojeće vrijeme pokazati da li je ovo Almirov vrhunac karijere ili tek početak veće uzlazne putanje. Nisam optimista po pitanju toga da će se zadržati duže na reprezentativnom spisku, ali nek se okuša...

42. Samir Memišević (Radnik Bijeljina) - 3892 boda
Ne tako davno je bilo nezamislivo da će neki igrač bijeljinskog Radnika dobiti poziv selektora. Samir Memišević je međutim ove sezone briljirao i bio ključni igrač za defanzivnu strategiju Slavke Petrovića, te kada je već Meša oslobodio nekoliko mjesta za igrače iz domaće lige (svaka mu čast na tome), ovaj fudbaler je svakako zaslužio da se nađe na tom spisku. U centar pažnje domaće javnosti je došao nakon golova u finalu kupa, a vrlo je izvjesno da ovog mladića čeka i odlazak u inostranstvo. Nadam se samo ne u Azerbejdžan, Kazahstan i slično...

41. Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg) - 4907 bodova
Iako je u sarajevskim medijima relativno zanemaren, i ovaj vezista Širokog je imao fantastičnu sezonu. Posebno se istakao lijepim golovima - jednim je jesenas srušio Sarajevo na Pecari. Za njega je također prilično izvjesan odlazak vani, a možda i nastavak reprezentativne karijere...

Nastavak sutra...
mega_mashcine

#22599 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

cyprus wrote:Odlučih da napravim pregled protekle sezone za sve naše reprezentativce, prvenstveno zato što se o nekima priča više, o nekima manje, o nekima nikako... Pa kontam da bi bilo dobro imati sveobuhvatan pregled... U tu svrhu napravih i top listu :mrgreen: 44 igrača koja se nalaze u Mešinom reprezentativnom poolu... Kako bih izbjegao subjektivnost, pokušao sam kvantificirati parametre o jačini lige, jačini kluba, te broju nastupa za klub svakog od reprezentativaca... Koliko sam uspio u namjeri da to ispadne realno, procjenite sami... Počinjem naravno sa dna liste, gdje se uglavnom nalaze igrači iz naše lige...

44. Josip Kvesić (Karşiyaka) - 1104 boda
Ovaj Širokobriježanin je jedini igrač kojeg sam pozicionirao niže od igrača iz domaće lige. Razlog je jednostavan - podbacio je čak i u drugoj turskoj ligi. Ljetos nije tako izgledalo. Ostvaren je transfer iz Želje u prilično jaku Antaliju. Na početku je i imao mjesto u prvoj postavi, pa je Baždarević obratio pažnju na njega - stavljen je na širi spisak. Međutim, uskoro se u potpunosti izgubio. Našao se na izlaznim vratima svog kluba već na polusezoni, te je otišao na posudbu u drugoligaš Karşiyaku. Ni tamo se nije iskazao, tako da je za sada prilično izvjesno da je njegova reprezentativna karijera nažalost završila prije nego je i počela. A svi se sjećamo potencijala koji je ovaj momak pokazivao prije one velike povrede u Želji...

43. Almir Bekić (Sarajevo) - 3827 bodova
Stariji od dva Bekića u FK Sarajevu je svakako bio jedan od najboljih igrača bordo kluba u protekloj sezoni, ali je malo ko očekivao da bi on mogao biti pozvan u reprezentaciju. Neki mu spočitavaju broj godina (26), tvrdeći da igrači te starosti iz domaće lige nemaju šta tražiti u reprezentaciji, ali ja se ne slažem. Tek će predstojeće vrijeme pokazati da li je ovo Almirov vrhunac karijere ili tek početak veće uzlazne putanje. Nisam optimista po pitanju toga da će se zadržati duže na reprezentativnom spisku, ali nek se okuša...

42. Samir Memišević (Radnik Bijeljina) - 3892 boda
Ne tako davno je bilo nezamislivo da će neki igrač bijeljinskog Radnika dobiti poziv selektora. Samir Memišević je međutim ove sezone briljirao i bio ključni igrač za defanzivnu strategiju Slavke Petrovića, te kada je već Meša oslobodio nekoliko mjesta za igrače iz domaće lige (svaka mu čast na tome), ovaj fudbaler je svakako zaslužio da se nađe na tom spisku. U centar pažnje domaće javnosti je došao nakon golova u finalu kupa, a vrlo je izvjesno da ovog mladića čeka i odlazak u inostranstvo. Nadam se samo ne u Azerbejdžan, Kazahstan i slično...

41. Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg) - 4907 bodova
Iako je u sarajevskim medijima relativno zanemaren, i ovaj vezista Širokog je imao fantastičnu sezonu. Posebno se istakao lijepim golovima - jednim je jesenas srušio Sarajevo na Pecari. Za njega je također prilično izvjesan odlazak vani, a možda i nastavak reprezentativne karijere...

Nastavak sutra...
:thumbup:
samo nemoj opet da odustanes nakon pola. :zzzz:
cyprus

#22600 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

@mega_mashcine, ovo je mnogo manje zahtijevna i ambiciozna zamisao od nekih mojih ranijih, tako da bih ipak trebao dovršiti posao do kraja :mrgreen:

40. Aleksandar Kosorić (Željezničar) - 4921 bod
Kosorić je možda i najveće iznenađenje na posljednjem Mešinom spisku. Ja nisam siguran da su sarajevski klubovi nakon ovakve sezone zaslužili da imaju po dva reprezentativca. Po mom mišljenju, Meša je to uradio da se malo dodvori sarajevskoj publici, koja je tradicionalno "najteža" u Bosni i Hercegovini. S obzirom na to, iako ima 29 godina, Kosorić je ipak bio i ne toliko nerazumno rješenje, jer se radi o kapitenu i stubu odbrane kluba sa Grbavice, koji ako već nije najbolji defanzivac lige, onda vjerovatno jeste najborbeniji. Teško je vjerovati da ima neku budućnost u A selekciji, obzirom da bi bio jedan od najstarijih debitanata ikad ako uopšte zaigra, ali lično nisam protiv da mu se pruži šansa... Spahić je recimo svoje najbolje igračke dane doživio tek nakon Kosorićevih sadašnjih godina (ne poredim ih, samo kažem)...

39. Haris Duljević (Sarajevo) - 5113 bodova
Ako u Premijer ligi ima zvijezda, Haris Duljević je zasigurno jedna od najvećih. Riječ je o igraču koji već par sezona nosi epitet jednog od najvećih talenata, dobio je i kapitensku traku bordo tima, ove sezone je uvršten među kandidate za najboljeg igrača lige, na transfermarktu je najskuplji igrač kojeg je ova liga ikad imala, već je skupio i dva reprezentativna nastupa... Sve to super zvuči, međutim činjenica je da Duljević ovu sezonu odigrao ispod očekivanja. Izuzev nekoliko bljeskova, ono što je na terenu pokazivao nije naročito oduševljavalo, a i statistika je mršava u odnosu na renome koji ima. Ali vidjet ćemo kud će ovo ići dalje...

38. Miroslav Stevanović (Željezničar) - 5789 bodova
Stevanović je konačno odigrao jednu dobru polusezonu, istina u našoj ligi i ispod nivoa na kojem je nekad bio, ali svejedno se to može okarakterisat kao kraj slobodnog pada u kome se nalazio već nekoliko sezona. Najviše će ostat upamćen po golu na Koševu, koji je Želji konačno donio gostujuću pobjedu u derbiju. Mislim da nisam jedini mišljenja da ovaj krilni igrač zaslužuje bar još jednu šansu u reprezentaciji, pogotovo zato što nije prestar (25 godina) da bi ponovo krenuo uzlaznom putanjom kakvu je imao do odlaska u Španiju...

37. Goran Karačić (Zrinjski) - 5843 boda
Ovaj 19-godišnji golman Zrinjskog je jedno od najvećih otkrića koje je izbacila prethodna sezona Premijer lige. Uz također obećavajućeg Slobodinog Kenana Pirića se nametnuo kao najbolji golman lige, što je pravi kuriozitet za nekog njegovih godina. U 24 utakmice je primio samo 11 golova, a posebno treba istaknuti nevjerovatan podatak da je na početku sezone izdržao čak osam utakmica bez da primi pogodak. Ukoliko nastavi ovako kako je započeo ove sezone, mogao bi i postati Begovićev nasljednik.

36. Daniel Graovac (Zrinjski) - 5843 boda
Pored Karačića, jedan od najzaslužnijih za ovosezonski uspjeh Zrinjskog je stoper Graovac, za kojeg će mnogi reći da je bio i najbolji igrač šampionske ekipe. Neprocjenjiv je njegov doprinos u granitnoj odbrani Mostaraca ove sezone, a također je riječ o mladom igraču (22 godine). Završnicu sezone je propustio zbog povrede, pa pretpostavljam da je to razlog zašto ga nema na posljednjem Mešinom spisku.
Post Reply