Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
armin071

#22576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by armin071 »

http://sportsport.ba/ino_fudbal/halilov ... ziv/105726

Al i ovaj mi mali Purger ide na neku stvar lagano. Eto jarane odabrao si Hrvatsku. I sam si rekao da za tebe nikad nije bilo dileme. I sta sad vazis bezveze po novinama imao si ili ne konkretan poziv iz BiH.. Koji ce ti k..ac poziv kad niti si htio da se javis nekome niti da dodjes na druzenje sa zmajevima niti ista sl. Trebas ti jos pure pojesti da budes igrac tog kalibra koliko se ti sad k..cis. Nada jesi to stoji ali i vece nade su od tebe propadale.
Point.

#22577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Point. »

Nekad pomislim da bi Papetu ugovorom trebalo zabraniti da se obraca medijima. Neide mi u glavu da on moze izjaviti da mu je logicno da Seferovic izabere Svicarsku npr ili onaj Hajrovic. Sto je logicno? Sto se mali rodio mozda u centru Ciriha? Ipak su to bosanska djeca pa taman da su se sest puta rodila na sred ebenih Alpa. A Pape, taj vrli govornik, ni jednom izjavom nije dao do znanja da ga zaboli tuki za tom djecom, da je imalo mrdno guzicom da da toj djeci do znanja da se racuna na njih.
Vrhunac svega je kad ga je neko upitao je li gledo Kolasinca u Salkeu a ovaj mrtvo hladno nisam, bio sam kuci i gledo El Clasico. Pa zasto ti primas platu, da sjedis u konforu toplog doma u Parizu i uz meso na koso i koju pivu gledas Messija jebo te i Messi i Ronaldo.

Po meni, Pape je trebo odmah poruciti poziv svim potencionalnim reprezentativcima i ubaciti ih makar na minut da ih kapiramo, da im ne damo da mogu birati poslije, a onda vemenom ih zvati ukoliko zadovolje. Tako svi rade, al jok, Pape dobre duse, njemu je logicno da jedan Seferovic Haris igra za Svicu. Vrijeme je da i mi postanemo malo bezobrazni, dosta je merhametli politike, djeca odlaze vozovi prolaze.
leki hz

#22578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leki hz »

Point. wrote:Nekad pomislim da bi Papetu ugovorom trebalo zabraniti da se obraca medijima. Neide mi u glavu da on moze izjaviti da mu je logicno da Seferovic izabere Svicarsku npr ili onaj Hajrovic. Sto je logicno? Sto se mali rodio mozda u centru Ciriha? Ipak su to bosanska djeca pa taman da su se sest puta rodila na sred ebenih Alpa. A Pape, taj vrli govornik, ni jednom izjavom nije dao do znanja da ga zaboli tuki za tom djecom, da je imalo mrdno guzicom da da toj djeci do znanja da se racuna na njih.
Vrhunac svega je kad ga je neko upitao je li gledo Kolasinca u Salkeu a ovaj mrtvo hladno nisam, bio sam kuci i gledo El Clasico. Pa zasto ti primas platu, da sjedis u konforu toplog doma u Parizu i uz meso na koso i koju pivu gledas Messija jebo te i Messi i Ronaldo.

Po meni, Pape je trebo odmah poruciti poziv svim potencionalnim reprezentativcima i ubaciti ih makar na minut da ih kapiramo, da im ne damo da mogu birati poslije, a onda vemenom ih zvati ukoliko zadovolje. Tako svi rade, al jok, Pape dobre duse, njemu je logicno da jedan Seferovic Haris igra za Svicu. Vrijeme je da i mi postanemo malo bezobrazni, dosta je merhametli politike, djeca odlaze vozovi prolaze.
Kakav ba poziv kad nemaju naše papire, o čemu ti pričaš, tebi je izgleda samo bitno da popljuješ Papeta, i o kakvoj plati pričaš, za takvu platu i treba da sjedi kući i uživa.
Muhamed Đakmić

#22579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Pa da kapiramo likove ba, šta vam je 8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

hebga neki navikli na stočnu pijacu

između tri Halilovića i Papeta bez imalo oklijevanja PAPE! a kome se priča o tom malcu eno vam Štimca na Fejsu i forum.hr pa tamo balite za njim
Infaze Studio

#22581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

JoseMujica wrote:hebga neki navikli na stočnu pijacu

između tri Halilovića i Papeta bez imalo oklijevanja PAPE! a kome se priča o tom malcu eno vam Štimca na Fejsu i forum.hr pa tamo balite za njim
Haha..nije losa

Ipak Pape prima 5 milja placu...treb'o bi malo jos da se potrudi, nije ovo sto radi dosta :oops:
JoseMujica

#22582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Pape svoj posao radi i bolje nego što smo realno očekivali (iz 3 šimšira smo prvi) i predobro u odnosu na to koliko je plaćen (5 milja mjesečno je smiješna plata za selektora fudbalske repke).

Što se njegovog posla tiče i rezultata nema mu se šta zamjeriti. Mi možemo nako tabiriti što je Pape težak na riječima i lupa bezveze.

Ove stvari oko igrača treba NS da rješava, moli ako treba i završi to daleko od novinarčića a ne d apravi safunjaru od svakog čobana. Eventualno, mogu selektora zamoliti da kaže nešto o nekom potencijalnom reprezentativcu i pri tome mu pripremiti tekst da ga Pape nauči ko pjesmicu o Titu.
Point.

#22583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Point. »

leki hz wrote:
Point. wrote:Nekad pomislim da bi Papetu ugovorom trebalo zabraniti da se obraca medijima. Neide mi u glavu da on moze izjaviti da mu je logicno da Seferovic izabere Svicarsku npr ili onaj Hajrovic. Sto je logicno? Sto se mali rodio mozda u centru Ciriha? Ipak su to bosanska djeca pa taman da su se sest puta rodila na sred ebenih Alpa. A Pape, taj vrli govornik, ni jednom izjavom nije dao do znanja da ga zaboli tuki za tom djecom, da je imalo mrdno guzicom da da toj djeci do znanja da se racuna na njih.

Kakav ba poziv kad nemaju naše papire, o čemu ti pričaš, tebi je izgleda samo bitno da popljuješ Papeta, i o kakvoj plati pričaš, za takvu platu i treba da sjedi kući i uživa.
Koji to posao zahtjeva da primas platu a da sjedis kuci i uzivas? Niko nije natjerao Papeta na ovaj posao i ovu platu, sam je odabrao a valjda mu u posao ulazi i gledanje i kontakt sa potencionalnim reprezentativcima? Sto se tice papira, tu bi se i Pape i Savez opcenito trebali malo vise angazirati i izaci u susret sa nasim momcima bez papira a ne cekati da oni sami to sredjuju. Valjda se moze izaci malo u susret a ne igrati ovu waiting game koja nicemu ne vodi, osim da gubimo igrace.
JoseMujica

#22584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

hebga point već prežvakana priča....likovi o kojima pričamo nisu potencijalni reprezentativci u tim okvirima da trenutni selektor brine o njima i ide ih gledati jer nemaju ni bh pasoš,samim time ni pravo nastupa za BiH, niti im Pape može uputiti poziv..... jedino na roštilj da ih zove. Likovi o kojima pričate su izvan Papetovog domašaja kao selektora. U kontekstu selektora poštenije je pričati o Cocaliću i Husejinoviću ili drugim igračima koji negdje igraju i već imaju naše državljanstvo nego o ovoj dječurliji.

Vidjeli smo po drugim igračima da dobijanje bh državljanstva traje oko godinu dana (+ sad je problem da niko od novoupisanih nemre dobit pasoš jer nema matičnog broja), a zatim promjena sportskog minimalno pola do jedne godine. Savki igrač o kome danas pričamo može eventualno igrati u narednom kvalifikacijskom ciklusu.

sve se svodi na šuplju po novinama, od kojih 2/3 ovih likova se samoreklamiraju i sebi dižu cijenu kako bi dobili poziv druge zemlje.
Last edited by JoseMujica on 25/05/2013 15:12, edited 1 time in total.
Vertig0

#22585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Vertig0 »

Njegov najvazniji zadatak je da nas odvede na neko prvenstvo. Sad smo prvi i imamo velike sanse da po prvi put odemo na neko takmicenje. Znaci Pape odlicno radi svoj posao i ne znam kako vam vise ne dosadi stalno kritikovati.
Kad ne bude rezultata onda kritikujte.
I kad i Pape zvao svakog igraca za kojeg su ga novinari pitali, spisak od 50 igraca mu ne bi bio dovoljan.
Last edited by Vertig0 on 25/05/2013 15:12, edited 1 time in total.
north

#22586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Na koji način više angažirati, pa je li čovjek rekao da je njihovo samo da dođu u Sarajevo da podnesu zahtjev i da će ako treba on završavati i ići od vrata do vrata..šta još više? pa mora se zahtjev za državljanstvo predati u BiH, a ne u Belgiji, Njemačkoj ili gdje ti već..lako je Štimcu bilo uzeti Halilovića kad ima sve njihove papire...ovi dijasporci niko ni lične da izvadi, i sad bi trebalo da oni guzovi ne mrdnu i da im se još ode gore u kuću i preda pasoš, a da oni nakon toga još kažu javit ću vam za par dana pošto se još nisam odlučio jer imam još ponudu Njemačke, Švicarske....
LSD

#22587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Sušić: Šta je trebalo, da kleknem pred Alenovog oca

:thumbup: :thumbup: sve receno, malac sam odabrao Hrvatsku i idemo dalje.

Ovdje su se potezale neke paralele između nas i hrvata....to je bezveze prica, nešto što nije uporedivo.
Hrvati su veliki nacionalisti (kad kažem nacionalisti, mislim na taj prenaglašeni patriotski aspekt)....Mario Stanic je rođen u Sarajevu, odrastao u Sarajevu, igracki se odškolovao i igrao u Želji i nije se libio ni sekudne da zaigra za Hrvatsku (kad je trebalo birati...zapravo nije ni birao)....a on je samo jedan od mnogih primjera.
E sad, nigdje nema manje nacije koja je iznjedrila toliko bastarda i izroda - ko što je Bosna iznjedrila (govorim u procentualnom broju)....od Kusturice do ovog malog Halilovića kojem je babo nekad nosio dres BiH....citava je galerija što sportista, što umjetnika, što raznih poznatih javnih licnosti, mogli bi ih nabajati danima samo sportaše koji su okrenuli leđa BiH....o svim tim fenomenima su nekad pisali Andrić i Selimović....takav naopak narod i jbg.

Sušiću svaka cast, mogao je samo poselamiti Seju Halilovića i završiti pricu.
Last edited by LSD on 25/05/2013 15:45, edited 1 time in total.
PeppermintSA

#22588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PeppermintSA »

Sušić: Nemamo alibi, očekujem sigurnu pobjedu

http://www.balkan-sport.net/fudbal-nogo ... nu-pobjedu

:bih:
jeza u ledja

#22589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Nekad pomislim da bi Papetu ugovorom trebalo zabraniti da se obraca medijima. Neide mi u glavu da on moze izjaviti da mu je logicno da Seferovic izabere Svicarsku npr ili onaj Hajrovic. Sto je logicno? Sto se mali rodio mozda u centru Ciriha? Ipak su to bosanska djeca pa taman da su se sest puta rodila na sred ebenih Alpa.
Ne, logicno je da ako imas pasos i sportsko drzavljanstvo Svicarske ili Hrvatsku da ces igrati za Svicarsku ili Hrvatsku. Nije pak logicno da igras za BiH ako nemas pasos i sportsko drzavljanstvo BiH. To je ta logika.
Eborg

#22590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Pa sto onda Hadzica gura koji nema ni pasos ni sportsko drzavljanstvo BiH?
JoseMujica

#22591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Hadžić se barem trudi i vadi papire...trenutan problem s njim je ovo njesra s matičnim brojevima i nemre dobiti pasoš
jeza u ledja

#22592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Pa sto onda Hadzica gura koji nema ni pasos ni sportsko drzavljanstvo BiH?
Ne kontam?

Kako ga gura?

Zar Hadzic nije sredio papire?
jeza u ledja

#22593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Pazi vako, ako ti ne radis nista po pitanju dobijanja papira, a u medijima "izrazavas zelju" da mozda zaigras za nas, onda se da izvines preseravas i pokusavas podici svoju cijenu preko nasih ledja. Ako to selektor vidi onda je za ocekivati da reaguje ovako kako reaguje kada mu glupi novinar postavi pitanje o doticnom igracu. Znaci umjesto da se uzrok problema trazi u igracu, trazi se u selektoru ili savezu. Tako je jebiga lakse i tako smo navikli.
JoseMujica

#22594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

:thumbup:

navikli smo u svojoj bijedi vazda po sebi pljuvati....sad barem imamo nekoga ko radi svoj posao kako treba i ne treba nam ovo

ps

jež ..dbio je Hadžić državljanstv, ali je sad problem matični broj bez kojeg nemre izvaditi naš pasoš :(
north

#22595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

jeza u ledja wrote:Pazi vako, ako ti ne radis nista po pitanju dobijanja papira, a u medijima "izrazavas zelju" da mozda zaigras za nas, onda se da izvines preseravas i pokusavas podici svoju cijenu preko nasih ledja. Ako to selektor vidi onda je za ocekivati da reaguje ovako kako reaguje kada mu glupi novinar postavi pitanje o doticnom igracu. Znaci umjesto da se uzrok problema trazi u igracu, trazi se u selektoru ili savezu. Tako je jebiga lakse i tako smo navikli.
:thumbup:
jeza u ledja

#22596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

JoseMujica wrote::thumbup:

navikli smo u svojoj bijedi vazda po sebi pljuvati....sad barem imamo nekoga ko radi svoj posao kako treba i ne treba nam ovo

ps

jež ..dbio je Hadžić državljanstv, ali je sad problem matični broj bez kojeg nemre izvaditi naš pasoš :(
Kako mislis problem je maticni broj?

Anel Hadzic je rodjen u BiH i mora imati maticni broj.

PS: Popravi to slovo "o". :D
Bosanski_kralj

#22597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ma već svima treba biti jasno, da pojedinci preko naše reprezentacije pokušavaju sebi podići rejting. To potvrđuje i slučajvi Hajrović, kao i ovo sa Halilovićem.
Nešto imam osjećaj da će nas i Kološinac izigrati, al otom-potom.
PeppermintSA

#22598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PeppermintSA »

Bosanski_kralj wrote:Ma već svima treba biti jasno, da pojedinci preko naše reprezentacije pokušavaju sebi podići rejting. To potvrđuje i slučajvi Hajrović, kao i ovo sa Halilovićem.
Nešto imam osjećaj da će nas i Kološinac izigrati, al otom-potom.
dijelim predosjećaj..
JoseMujica

#22599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

jeza u ledja wrote:
JoseMujica wrote::thumbup:

ps

Kako mislis problem je maticni broj?

Anel Hadzic je rodjen u BiH i mora imati maticni broj.

PS: Popravi to slovo "o". :D
možda je nekada imao ali ga je ispisom izgubio (ili šta god da se desilo) ima na jednoj od tema sam ubacio njegovu izjavu gdje kaže da je matični problem pa nemre izvaditi pasoš jer je sad njesra s onim državnim zakonom

ps

hebga shebala se tastatura pa o ispada...moram ga baš krhnut kad kucam .....ma lažem pošto sam dalji FaHraoooonov rodjak a kod nas je oooooo produženo pa se štelim s kucat brez njega da prikrijem identitet
fosil

#22600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Onaj Pape fakat nije normalan. Vazda kasete vraca nepremotane na pocetak.
I da je kakav isprinto bi obrazce za pasose, ispunio ih i ovjerio u opstini. Rodne listove povadio i sliko se za pasos za sve ove potencijalne reprezentativce.
Locked