FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
HB_BHF

#22576 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

@LSD...
Zato što je Barcina uprava nesposobna. Pogotovo za pitanje štopera. Evo i sad nemaju rješenja za to. Dovode Songa od kojeg su mislili napraviti zadnjeg veznog, štopera, golmana, skauta i fizioterapeuta.
To da je dao Leonardu riječ je šuplja. Berlusconi ga je dao onome ko je ponudio više para, a svi znamo hvala Bogu kakav je on paradžija. Sumnjam da bi se Barca ionako mogla takmičiti sa PSG-om u tome, pogotovo zato što (ponavljam) je Barcina uprava nesposobna za transfere. Ja kažem samo da je odličan igrač, tj. najbolji na svojoj poziciji, ali šanse da dođe u Barcu su jednake onima da nas Grčka pređe u grupi i plasira se na SP :D

Ti si planuo zbog toga što je u raspravu ušla i prodaja Thiaga Alcantare :D. Nisam ni ja za njegovu prodaju, uprava je ispala totalni amater, ali ako hoće on da ide neka ide. Ti kažeš da je Thiago Silva skup, ali ja bih više bio za to da se je za njega dalo 50 mil € nego 57 za Neymara. A da su doveli nekog visokog igrača za 15-ak mil. da ulazi sa klupe kad je potrebno. Ali opet valjda oni najbolje znaju šta rade... Vidjet ćemo.
marshall_bug

#22577 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

LSD wrote:HB_BHF....evo uzet cemo da je Silva ubjedljivo najbolji stoper svijeta i šire u galaksiji, da nema boljeg...OK

sad logicno pitanje: Što se onda nije dovodio još iz Milana, kad je bio i mlađi i jeftiniji :? normala pitanje....jer sad je naknadna pamet i dodatno iskeširanje za dvije godine starijeg igraca.

Pazi ti Dintyevog objašnjenja_ kaže obecao Leonardu da ce ici u PSG :lol: :lol: hahahha....znaci, obecanja Leonardu su glavna i presudna stvar kod transfera u 21 stoljecu :-) hajd dobro

Pa eto covjek obecao da ce u PSG i šta sad mi ovdje fanzatiramo o Silvi i stavljamo njegove klipove :? cemu prica uopšte o njemu :shock: ....covjek obecao fuckin' Leonardu i ispunio svoje obecanje :lol:
Treba sad tražiti druge opcije....nije Silva jedini stoper na svijetu ;-) bez obzira što je nekima najbolji u galaksiji
Mislim da je tu jedini problem bio sam igrac.
Ako imas situaciju da je Barca ponudila 40 miliona i PSG ponudio 40 miliona, igrac rekao ja zelim u PSG(tako je bar Silva izjavio da je on sam odabrao PSG zbog obecanja Leonardu) ne vidim tu nikakvu gresku Barce ili Barcine uprave.

Jedino da je bila situacija da PSG nudi 40m a Barca kaze mi dajemo 30m al mi smo Barca i ako necete da nam ga prodate ko vas sisa to bi se moglo vec okarakterisati kao bahatost ovih iz Brce.

From Tapatalk4 Beta
dinty2

#22578 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

ultima_palabra wrote:Problem i Barce i Madrida kod transfera je to što odaberu jedno ime i drže se njega ko pijani plota... onda španski mediji još naprave sapunicu oko toga, a klub koji prodaje se smije cijelo vrijeme i podiže cijenu.
..nije istina da se (u ovom slucaju) drze samo silve jer prate jos najmanje 5 stopera. jah eto u psg-u se smiju jer im je kao vazno da li ce dobiti 25-30 ili 40 mil eura. :-)
ljudi se kupaju u parama,,,
Zmijuga loma

#22579 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

marshall_bug wrote:
LSD wrote:HB_BHF....evo uzet cemo da je Silva ubjedljivo najbolji stoper svijeta i šire u galaksiji, da nema boljeg...OK

sad logicno pitanje: Što se onda nije dovodio još iz Milana, kad je bio i mlađi i jeftiniji :? normala pitanje....jer sad je naknadna pamet i dodatno iskeširanje za dvije godine starijeg igraca.

Pazi ti Dintyevog objašnjenja_ kaže obecao Leonardu da ce ici u PSG :lol: :lol: hahahha....znaci, obecanja Leonardu su glavna i presudna stvar kod transfera u 21 stoljecu :-) hajd dobro

Pa eto covjek obecao da ce u PSG i šta sad mi ovdje fanzatiramo o Silvi i stavljamo njegove klipove :? cemu prica uopšte o njemu :shock: ....covjek obecao fuckin' Leonardu i ispunio svoje obecanje :lol:
Treba sad tražiti druge opcije....nije Silva jedini stoper na svijetu ;-) bez obzira što je nekima najbolji u galaksiji
Mislim da je tu jedini problem bio sam igrac.
Ako imas situaciju da je Barca ponudila 40 miliona i PSG ponudio 40 miliona, igrac rekao ja zelim u PSG(tako je bar Silva izjavio da je on sam odabrao PSG zbog obecanja Leonardu) ne vidim tu nikakvu gresku Barce ili Barcine uprave.

Jedino da je bila situacija da PSG nudi 40m a Barca kaze mi dajemo 30m al mi smo Barca i ako necete da nam ga prodate ko vas sisa to bi se moglo vec okarakterisati kao bahatost ovih iz Brce.

From Tapatalk4 Beta
I da je Milan prihvatio obje ponude Barca tad svejedno nije mogla pratiti uslove koje mu je PSG ponudio, nema tu Barcine krivice. Šta da radiš ako PSG ponudi igraču platu višu za par miliona a ti to ne možeš pratiti? To sa obećanjem Leonardu je mazanje očiju, pare su presudile kao i uvijek. Na njega treba zaboraviti. Rosell nedavno reče da bi im sad dovođenje Thiaga Silve sjebalo platnu strukturu. Nešto ko Džeko i Dortmund.
svi u napad

#22580 Re: FC Barcelona

Post by svi u napad »

Boze sta se ovdje sve ne moze procitati. Mi najljepsi, najpametniji i sve znamo. Medjutim ima jedan predmet/nauka koji-a se zove logika. To vam je ukratko ono imas 2 premise pa onda iz njih izvuces zakljucak. E sad ovdje nesto ne stima prema toj jebenoj logici. Uprava ne sposobna prema sveznajucim Bosancima a Barsa najbolja ekipa na svijetu zadnjih 10 godina. Kako su to nesposobni mamlazi uspjeli uraditi. Mi svi pametni, najvise politickih partija po glavi stanovnika, najvise studenata i fakultetski obrazovanih ljudi, svi sposobni i lijepi a nista ne funkcionise. Oni glupani nisu kupili jednog igraca, nista ne znaju i ne uspjevaju ali tim funkcionise ko Doxa i kao sto rekoh najbolji u zadnjih deset godina. Samo bez ljutnje i velikih replika. Nisam mogao preci preko jebene logike. Ostajte mi zdravo i zivo. Vidimo se u Brazilu.
dinty2

#22581 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

de napisi to jos na 5-6 foruma :-)
DonVito

#22582 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Čuj jos na 5-6 foruma zar ih toliko pratiš :shock: ajd dobro, ali Valdes fakat dobio konkurenta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22583 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

čudi me da ne dovedu nekg mladog argentinskog jal brazilskg stopera :? ili konta Tito onu tarabu Bartru gurati
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22584 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

Image

:lol:
DonVito

#22585 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

JoseMujica wrote:čudi me da ne dovedu nekg mladog argentinskog jal brazilskg stopera :? ili konta Tito onu tarabu Bartru gurati
Bartra uopste nije taraba.
Kemal Malovčić

#22586 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

mleetavi wrote:Image

Kemal Malovčić

#22587 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Što se tiče Thiaga: ja sam, kada je Barsa u pitanju, uvijek za domaće (španske, katalonske, Barsine) igrače; time je, mislim, jedinstvo i zajedništvo na većem nivou. Pa pogledajte sastav Španije u prvoj utakmici... - ljepota.

Gljiva je upravu kad kaže da je Thiago PSG nekako prestario. Treba ipak tražiti nekog mlađeg.
skenderija04

#22588 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sto se Thiaga tice savrseno me ne interesuje. 18 miliona i dovidjento.
DonVito

#22589 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Kemal Malovčić wrote:Što se tiče Thiaga: ja sam, kada je Barsa u pitanju, uvijek za domaće (španske, katalonske, Barsine) igrače; time je, mislim, jedinstvo i zajedništvo na većem nivou. Pa pogledajte sastav Španije u prvoj utakmici... - ljepota.

Gljiva je upravu kad kaže da je Thiago PSG nekako prestario. Treba ipak tražiti nekog mlađeg.
Nije tako davno bilo, sjecam se kad nisu mogli da se skupe jer su tulipani otisli igrati neku prijateljsku tekmu za repku.
Kemal Malovčić

#22590 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

DonVito wrote:
Kemal Malovčić wrote:Što se tiče Thiaga: ja sam, kada je Barsa u pitanju, uvijek za domaće (španske, katalonske, Barsine) igrače; time je, mislim, jedinstvo i zajedništvo na većem nivou. Pa pogledajte sastav Španije u prvoj utakmici... - ljepota.

Nije tako davno bilo, sjecam se kad nisu mogli da se skupe jer su tulipani otisli igrati neku prijateljsku tekmu za repku.
Ja bih danas neke od tih tulipana rado, ali može i ovako. :-D
LSD

#22591 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

DonVito wrote:

Nije tako davno bilo, sjecam se kad nisu mogli da skupe 11 igraca jer su tulipani otisli da igraju neku prijateljsku tekmu za repku.
Bilo nekad...nekad je i Želju dijelio minut od velikog finala sa Realom.
Volimo mi zaroniti u prošlost....balkanoidi su inače neviđeni konzumenti historije :-)

A šta je danas :-) :D 16 domacih igraca u A timu Barcelone, a 7 iz Barce u pocetnih 11 Španije...a o tome se ne prica, bolje historiju mantrati i pricati o tulipanima :mrgreen:
DonVito

#22592 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

LSD wrote:
DonVito wrote:

Nije tako davno bilo, sjecam se kad nisu mogli da skupe 11 igraca jer su tulipani otisli da igraju neku prijateljsku tekmu za repku.
Bilo nekad...nekad je i Želju dijelio minut od velikog finala sa Realom.
Volimo mi zaroniti u prošlost....balkanoidi su inače neviđeni konzumenti historije :-)

A šta je danas :-) :D 16 domacih igraca u A timu Barcelone, a 7 iz Barce u pocetnih 11 Španije...a o tome se ne prica, bolje historiju mantrati i pricati o tulipanima :mrgreen:
Eh to sa Zeljom je bilo fakat davno :sad: pa nije Barsa klub danasnjice kazu vise od kluba znaci imaju i jaku historiju... e pa zato, nogomet se ne igra od 2006,7 ili sta ja znam a Barsa je dvije ili tri godine cini mi se starija od Reala. Svake godine kad slave rodjendan poziva se na historiju kluba ehh pa zato..
DonVito

#22593 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Kemal Malovčić wrote:
DonVito wrote:

Ja bih danas neke od tih tulipana rado, ali može i ovako. :-D
Tulipani su luzerske šmekeri, ne valja ih imati puno u jednoj ekipi vidimo njihovu repku uvijek tako blizu a tako daleko..
LSD

#22594 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

DonVito

Barca je promjenila tu strategiju kluba....više nije "holandska kolonija" kao nekad....ogroman napor su uložili u svoju školu zadnjih godina i sad im se pocinje isplacivati (mada su i tamo pravili greške tipa Fabregas, Alba, Pique koje su puštali u druge klubove...sad i Thiago)....a sad i pare ulažu u školu (jer nova La Masija se otvorila) i to ih vadi.....za Barcu se može reci ona narodna: Sve što dobiju na mostu, izgube na cupriji :-) :D

Sve te gluposti koje vec godinama prave sa transferima, što ulaznim, što izlaznim - kompenziraju svojom školom koja ih vadi.
Ukratko receno - ne znaju nikako sa transferima, ali znaju praviti igrace....most - cuprija :lol:
Da nemaju svoju školu odakle crpe igrace, svašta bi bilo.
Last edited by LSD on 21/06/2013 00:30, edited 1 time in total.
kisni indijanac

#22595 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

svi u napad wrote:Boze sta se ovdje sve ne moze procitati. Mi najljepsi, najpametniji i sve znamo. Medjutim ima jedan predmet/nauka koji-a se zove logika. To vam je ukratko ono imas 2 premise pa onda iz njih izvuces zakljucak. E sad ovdje nesto ne stima prema toj jebenoj logici. Uprava ne sposobna prema sveznajucim Bosancima a Barsa najbolja ekipa na svijetu zadnjih 10 godina. Kako su to nesposobni mamlazi uspjeli uraditi. Mi svi pametni, najvise politickih partija po glavi stanovnika, najvise studenata i fakultetski obrazovanih ljudi, svi sposobni i lijepi a nista ne funkcionise. Oni glupani nisu kupili jednog igraca, nista ne znaju i ne uspjevaju ali tim funkcionise ko Doxa i kao sto rekoh najbolji u zadnjih deset godina. Samo bez ljutnje i velikih replika. Nisam mogao preci preko jebene logike. Ostajte mi zdravo i zivo. Vidimo se u Brazilu.
:thumbup:

čudi me da pojedine forumaše sa teme barca ne angažuje u najuže rukovodstvo, predsjedništvo, upravu ili kao šefove struke.....
kisni indijanac

#22596 Re: FC Barcelona

koliko kritika je upućeno ovdje od "stručnjaka" prema klubu koji je jako trofejan i više nego trofejan zadnjih deset godina, čiji tim čini većina iz sopstvenog pogona i takav imidž nema nijedna ekipa na svijetu, vidim da je sad odlazak thiaga, ali ja ne znam da je zvanično otišao, povod da se kritikuje sve i svašta, pa ni xavi nije bio standardan u njegovim godinama, a uz to nije imao konkurenciju tada kao sada thiago..cesca, iniestu, xavija....zato ako mu se ide...nek' mu je sa srećom....

pojedince uvijek ovdje rado čitam u analizama, ali pojedinci su fakat ili razmaženi ili im je himna ona od šarla akrobate.....
LSD

#22597 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pojedinci bi se trebali vratiti pisanju na drugim temam (kao npr. Farma, Dino Merlin, SDA i sl.) gdje im zasigurno bolje ide nego na ovoj temi...ocito ovo nisu teme za njih, slabo se razumiju u fudbal - a gurali bi kljun u štošta i davali komentare o drugima.
kisni indijanac

#22598 Re: FC Barcelona

LSD wrote:Pojedinci bi se trebali vratiti pisanju na drugim temam (kao npr. Farma, Dino Merlin, SDA i sl.) gdje im zasigurno bolje ide nego na ovoj temi...ocito ovo nisu teme za njih, slabo se razumiju u fudbal - a gurali bi kljun u štošta i davali komentare o drugima.
dini merlinu i stranci SDA je daleko kuća od moje i nikad nisam na tim temama, gledanje farme je moj izbor sada zbog izbjegavanja politike i nisam znao da neko ima ekskluzivno pravo na ovu temu, inače ne mislim da neko ko se pojavljuje na nekim temama je automatski fudbalski anafalbeta ili diletant...nisam ni znao da pojedinci imaju certifikat ili licencu za komentare na ovoj temi...ako je tema privatizovana onda ok, svako dobro....
LSD

#22599 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

kisni indijanac wrote:
LSD wrote:Pojedinci bi se trebali vratiti pisanju na drugim temam (kao npr. Farma, Dino Merlin, SDA i sl.) gdje im zasigurno bolje ide nego na ovoj temi...ocito ovo nisu teme za njih, slabo se razumiju u fudbal - a gurali bi kljun u štošta i davali komentare o drugima.
dini merlinu i stranci SDA je daleko kuća od moje i nikad nisam na tim temama, gledanje farme je moj izbor sada zbog izbjegavanja politike i nisam znao da neko ima ekskluzivno pravo na ovu temu, inače ne mislim da neko ko se pojavljuje na nekim temama je automatski fudbalski anafalbeta ili diletant...nisam ni znao da pojedinci imaju certifikat ili licencu za komentare na ovoj temi...ako je tema privatizovana onda ok, svako dobro....
:? :shock: Ne znam što me citiraš :? :shock: kao što vidiš i sam - nisam ti se uopšte obratio, niti te imenovao, niti te citirao :-?

Uglavnom , ovo je tema Barcelona i na njoj se prica o Barci, njenim igracima, transferima, iznose i razmjenjuju mišljenja i tome slicno...ako se kome ne sviđa šta se piše ovdje, slobodan je da produži na adekvatne teme koje ga zanimaju.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#22600 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

A ti inace imas ekskluzivno pravo da odredjujes ko se razumije a ko ne u fudbal :?
Pretpostavljam da sebe smatras u onog koji se razumije :?
Post Reply