Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
c_g

#22551 Re: Zeničani

Post by c_g »

Ja ne vidim da se ovo oko Čelika može promijeniti na bolje, nažalost.
Dug i sve što ide uz to je prevelik i nema ko da plaća, teško da će nekog naći sa strane da sve plati.
Ovo će se razvuć do kraja sezone i kad klub ispadne u drugu ligu ide gašenje... Fudo maže oči, daje nešto siće, ali nešto konkretno, nema šanse. Mislim znalo se i prije izbora da teško iko može da uradi nešto u vezi ovoga. Fudo bio pametan, iskoristio ovu kartu, dobio navijače, ali dalje, a-a.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22552 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ima li neka sala u Zenici da se može pojeftino iznajmit 1 ili 2 termina u sedmici na 2 ili 3 sata?
clio_dci120

#22553 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pokusaj u prostorijama zelenih, kazu da na trecem spratu ima velika sala...doduse za konferencije, nije za sportske aktivnosti :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22554 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Image

Image
kamberovica polje

#22555 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

@Bata :thumbup:
Kaldrma je zakon!
jasko_ba

#22556 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Gledam danas oko autobuske, ponovo se kerova nakupilo fino. I tamo kod Bosanke isto ih je sve vise, jos kad se spoje sa onim prodavacima cigareta, Rumunija 1/1. :-)
Ja_Ja

#22557 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

jasko_ba wrote:Gledam danas oko autobuske, ponovo se kerova nakupilo fino. I tamo kod Bosanke isto ih je sve vise, jos kad se spoje sa onim prodavacima cigareta, Rumunija 1/1. :-)
Cuj?? Nije to u naske nas kroolj je to sve rijesio prvi mjesec kad je vlast zajaho.

Imal istine u pricama da ce budjet na kraju ove godine biti u debelom suficitu?
Casual's

#22558 Re: Zeničani

Post by Casual's »

jasko_ba wrote:Gledam danas oko autobuske, ponovo se kerova nakupilo fino. I tamo kod Bosanke isto ih je sve vise, jos kad se spoje sa onim prodavacima cigareta, Rumunija 1/1. :-)
Jesi siguran? Možda te oci varaju ili si SDAaa :run:
jasko_ba

#22559 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Casual's wrote:
Jesi siguran? Možda te oci varaju ili si SDAaa :run:
Ma dodjem gore svake 2-3 sedmice, bilo je lijepo dok je trajalo izgleda. :roll:
avenija

#22560 Re: Zeničani

Post by avenija »

Kada je najavljena ona akcija protiv cuka, sape su se organizovale i sve cuke u privatne azile stavili, neke je Alba pokupila i sada kada se situcija smirila sapa pusta ponovo pse na ulice jer ipak ako hoces da kod njih svog cuku koji ti je ispred zgrade udomis moras placati odredjen iznos..
Dovoljno je samo najaviti novu akciju ciscenja i pokupit ce ih sapa nazad..ovdje ima ovih fudinih pa eto nek mu jave :mrgreen:
Warashii

#22561 Re: Zeničani

Post by Warashii »

avenija wrote:Kada je najavljena ona akcija protiv cuka, sape su se organizovale i sve cuke u privatne azile stavili, neke je Alba pokupila i sada kada se situcija smirila sapa pusta ponovo pse na ulice jer ipak ako hoces da kod njih svog cuku koji ti je ispred zgrade udomis moras placati odredjen iznos..
Dovoljno je samo najaviti novu akciju ciscenja i pokupit ce ih sapa nazad..ovdje ima ovih fudinih pa eto nek mu jave :mrgreen:
Takodjer djelim ovo mišljenje.
Nikakav azil nije trebalo otvarati bez značajne uloge policije. Da nije kao što jest pozabavili bi se problematikom ponovnog povecanja broja lutalica na ulicama. Kaznis onog ko ih dovozi i pušta i stvari bi se mijenjale. Nebitno bio aktivista šape ili bilo koji drugi gradjanin. Bez ove stvari nikada se neće smanjiti broj lutalica na ulicama.
avenija

#22562 Re: Zeničani

Post by avenija »

Warashii wrote:
avenija wrote:Kada je najavljena ona akcija protiv cuka, sape su se organizovale i sve cuke u privatne azile stavili, neke je Alba pokupila i sada kada se situcija smirila sapa pusta ponovo pse na ulice jer ipak ako hoces da kod njih svog cuku koji ti je ispred zgrade udomis moras placati odredjen iznos..
Nikakav azil nije trebalo otvarati bez značajne uloge policije. Da nije kao što jest pozabavili bi se problematikom ponovnog povecanja broja lutalica na ulicama. Kaznis onog ko ih dovozi i pušta i stvari bi se mijenjale. Nebitno bio aktivista šape ili bilo koji drugi gradjanin. Bez ove stvari nikada se neće smanjiti broj lutalica na ulicama.
Policija je ucestvovala kad je bila ona akcija i sve je skoro ocisceno, kod mene ih je bilo 15-16 pa ih nije bilo nikako 4-5 mjeseci kada su ih hvatali i evo opet 3 se pojavila, znam gdje su bili sklonjeni..Zato kazem samo akciju najaviti sa policijom i rjesen problem u nastanku.
Ja_Ja wrote:Imal istine u pricama da ce budjet na kraju ove godine biti u debelom suficitu?
Mislim da ima istine, jer nigdje pare ne trosi i ostavlja ih za izbornu iducu godinu kada ce mnoge projekte aktivirati i prikazati Zenicu kao veliko gradiliste i na toj prici osvojiti glasove za NB. To je moje misljenje.

A sto se tice prodavaca cigareta, bruka i sramota :-)
notsure

#22563 Re: Zeničani

Post by notsure »

Warashii wrote:
Bez registra pasa i vlasnika ništa od te priče. Nikad neće prosječan zeniićanin prijaviti nešto takvo, niti će prosječan organ vlasti reagovati.
Jbt pa prije rata su psi imali markice i kojeg šintor uhvati bez ogrlice i markice, tapija mu je.
Zar sad u XXI vijeku nisu u stanju popisati paščad po selima, kad svakla šuša ima i internet i mobitel, a kao ne zna se koliko koga i čega ima?!?
kakavdanakneiskustvu

#22564 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Je li se ono u strosmajerovoj gradi neka stambena zgrada?
avenija

#22565 Re: Zeničani

Post by avenija »

kakavdanakneiskustvu wrote:Je li se ono u strosmajerovoj gradi neka stambena zgrada?
Da, odmah do poliklinike Sunce
kakavdanakneiskustvu

#22566 Re: Zeničani

avenija wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Je li se ono u strosmajerovoj gradi neka stambena zgrada?
Da, odmah do poliklinike Sunce
:thumbup:
Kralj Tvrtko I.

#22567 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Haman će u "Bosanci" biti Bingo umjesto Konzuma...
kakavdanakneiskustvu

#22568 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I. wrote:Haman će u "Bosanci" biti Bingo umjesto Konzuma...

cuj.nestade u tom slucaju konzum u zenici totalno
Throttle

#22569 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Bingo u shopping centru je skuplji u odnosu na onaj u L. Polju
Prije par dana mi zapade za oko par artikala koje sam kupio a malo su specifični, inače ne bih ni skužio
Kad sam malo obratio pažnju, dosta stvari je skuplje, većinom neku siću al eto, valjda se mora kirija namirit :D
smartXL

#22570 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Bingo je kupio prostor u shoppingu, ne placa kiriju. Poskupljenje mu je i logican potez, potisnuo je velikog konkurenta, sad skoro pa moze radit sta hoce
avenija

#22571 Re: Zeničani

Post by avenija »

Throttle wrote:Bingo u shopping centru je skuplji u odnosu na onaj u L. Polju
Prije par dana mi zapade za oko par artikala koje sam kupio a malo su specifični, inače ne bih ni skužio
Kad sam malo obratio pažnju, dosta stvari je skuplje, većinom neku siću al eto, valjda se mora kirija namirit :D
Napuni se shopping centar do kraja, vidim guzve kako na parkingu a i unutra...
Jos da ga malo dotjeraju, osvjeze, pa ona tabla ispred sto pokazuje raspored radnji stoji od otvaranja netaknuta :-)

A sto se tice Bosanke, valjalo bi da ju je cijelu Bingo uzeo ako vec nije i probije onaj bunker od zidova ili iznova nesto napravi.
Valjda iduce godine poplocaju i (pred izbore :mrgreen: ) srede trg i ulicu prema kamenom mostu..vakat je vise
Throttle

#22572 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Na odrzavanju cistoce centra radi 6 ljudi. Dobro lici i na sta kako su kratki s osobljem
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22573 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Throttle wrote:Na odrzavanju cistoce centra radi 6 ljudi. Dobro lici i na sta kako su kratki s osobljem
S obzirom kako je godinama gubio zakupce, pa stagnirao sa brojem radnji, sad je stvarno dobra situacija... U cemu je tajna? Smanjene kirije ili?
kamen spoticanja

#22574 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

oborio kirije gotovo za pola
plus valjda je sad u pola jeftinije i ono neko mjesecno.odrzavanje koje je deralo najamnike
clio_dci120

#22575 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A u cemu je kvaka kod promjene imene u City?
Post Reply