Ama,nemam pojma na koliko bi proključo..ja sam mislio da će to biti na oko 104 stepeni ali eto ti kažeš da ide i dalje..preludezalude wrote:Da. Ali u praksi postoji i faktor prtiska u sistemu. 50%-tni antifriz na sobnom pritisku kljuca na 106 stepeni. Isti anrifriz u autu na ispeavnom sistemu je pod pritiskom i kljuca na 126 stepeni ( ako me sjecanje ne vara). Ti tvoji simptomi me podsjecaju na zacepljen hladnjak.deny_s wrote:Da je 100 posto antifriz onda bi bila 120-130.NediM17 wrote:Ma dobro je to sve. Ako je u sistemu antifriz tacka kljucanja je 120-130 stepeni zavisno od koncentracije antifriza i pritiska u sistemu, tako da tih 100 stepeni nije problem.
Mislim da je sa 40 posto tačka ključanja oko 104 stepena
Uglavnom,postoji crvena lampica (ako je ispravna) da mi ukaže da je blizu ključanja
Što se tiče hladnjaka,ne znam šta bih ti rekao na to..
Mostar je okružen ovim brdima i kad se penjem uz neke,temperatura motora ide gore ali se i vraća...rekao bih normalno ponašanje
Ova uzbrdica je posebna jer ventilator uvijek radi,temperatura je skoro stalno na 95 do 100 stepeni..
Uključim i grijanje na max,da izvlači toplotu,ali mi i to slabo pomaže...što se tiče brzine,jedva i drugom se nekako izvučem..
Vozim se sa jaranom u petici,petica leti..Vozim se sa drugim jaranom u golfu dvojki..dvica ide normalno trećom i normalnom temperaturom