Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#22551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

starisalko wrote:
tvsabina wrote: ....Danise izvini ali kupi sebi stan a nek ti recimo drzava bude jemac da dobijes minimalne kamate zbog svih zasluga za nase drustvo.

Pedja i Albine :thumbup: neko dobro napisa da Vam je red da se crvenite zbog Danisa....
Danis je prije par mjeseci KUPIO KUCU koja se renovira,i trebala bi biti ubrzo useljiva.Tu informaciju ima i onaj DF-ov dvojac bez kormilara,koji je sve ovo i pokrenuo prije nego se preseli i vrati opstini stan. Pedja i Albin se nemaju razloga crveniti,trebaju bit ponosni sto im je Danis clan i jedan od osnivaca NS.

ps
Za ovo gore uvecano sto si napisala,mogla bi se bar malo zacrveniti
Sto se mene tice mogu oni biti ponosni na sve svoje clanove i na osnivace i na sve ostale koji su im pristupili nakon osnivanja. Mogu im podijeliti recimo plakete zasluga...ali to je interna stvar Nase Stranke...zli jezici bi rekli da je Emina Ganic mogla biti PR Nase Stranke....srecom PR je neko drugi....

Uglavnom nisam direktorka niti sluzbenica banke da se crvenim jer ne koristim forum da saljem bankarske ponude....Danis Tanovic je veliki reprezent kulture ove zemlje i najveci nas brend u zadnje dvije decenije...ukoliko je OSTECEN na nekoj listi cekanja neka kaze i svi ce reagovati ako je neko irelevantniji ostvario njegovo pravo...svaka dalja rasprava o njegovom stambenom stanju prelazi granice dobrog ukusa...Nasa Stranka mora ostati principijelna i cvrsta da je Danis na kvadrat u pitanju i svi ostali Danisi u NS-u jer samo tako ce ovo drustvo stati na zelenu granu.
Ne vidim nista lose ni pogresno u tome da Danis Tanovic shodno osnovama politicko-ekonomskog liberalizma koji promovise stranka koju je osnovao kupi stan a da drzava statutarno pomogne u kupovini bilo da bude jemac bilo da sama osigura sredstva ili kako vec da covjek prodje sto jeftinije jer je to zaradio promocijom iste i ovog drustva.
Ko ima kucu neka kupi stan ako mu treba.
Crveniti se trebaju svi ono koji bi hljeba pored pogace...
starisalko

#22552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

tvsabina wrote:
starisalko wrote:
tvsabina wrote: ....Danise izvini ali kupi sebi stan a nek ti recimo drzava bude jemac da dobijes minimalne kamate zbog svih zasluga za nase drustvo.

Pedja i Albine :thumbup: neko dobro napisa da Vam je red da se crvenite zbog Danisa....
Danis je prije par mjeseci KUPIO KUCU koja se renovira,i trebala bi biti ubrzo useljiva.Tu informaciju ima i onaj DF-ov dvojac bez kormilara,koji je sve ovo i pokrenuo prije nego se preseli i vrati opstini stan. Pedja i Albin se nemaju razloga crveniti,trebaju bit ponosni sto im je Danis clan i jedan od osnivaca NS.

ps
Za ovo gore uvecano sto si napisala,mogla bi se bar malo zacrveniti
Sto se mene tice mogu oni biti ponosni na sve svoje clanove i na osnivace i na sve ostale koji su im pristupili nakon osnivanja. Mogu im podijeliti recimo plakete zasluga...ali to je interna stvar Nase Stranke...zli jezici bi rekli da je Emina Ganic mogla biti PR Nase Stranke....srecom PR je neko drugi....

Uglavnom nisam direktorka niti sluzbenica banke da se crvenim jer ne koristim forum da saljem bankarske ponude....Danis Tanovic je veliki reprezent kulture ove zemlje i najveci nas brend u zadnje dvije decenije...ukoliko je OSTECEN na nekoj listi cekanja neka kaze i svi ce reagovati ako je neko irelevantniji ostvario njegovo pravo...svaka dalja rasprava o njegovom stambenom stanju prelazi granice dobrog ukusa...Nasa Stranka mora ostati principijelna i cvrsta da je Danis na kvadrat u pitanju i svi ostali Danisi u NS-u jer samo tako ce ovo drustvo stati na zelenu granu.
Ne vidim nista lose ni pogresno u tome da Danis Tanovic shodno osnovama politicko-ekonomskog liberalizma koji promovise stranka koju je osnovao kupi stan a da drzava statutarno pomogne u kupovini bilo da bude jemac bilo da sama osigura sredstva ili kako vec da covjek prodje sto jeftinije jer je to zaradio promocijom iste i ovog drustva.
Ko ima kucu neka kupi stan ako mu treba.
Crveniti se trebaju svi ono koji bi hljeba pored pogace...
Da nisi direktorica ni sluzbenica banke vidim po savjetima koje dajes.

Molio bi te da mi objasnis kako je nemoralno ako ti drzava da stan na PRIVREMENO KORISTENJE,a moralno je ovo sto ti predlazes da drzava uradi.I ako moze objasnjenje za ovo.Ko ima kucu neka kupi stan ako mu treba,vezano za Danisa
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#22553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

starisalko wrote: Da nisi direktorica ni sluzbenica banke vidim po savjetima koje dajes.

Molio bi te da mi objasnis kako je nemoralno ako ti drzava da stan na PRIVREMENO KORISTENJE,a moralno je ovo sto ti predlazes da drzava uradi.I ako moze objasnjenje za ovo.Ko ima kucu neka kupi stan ako mu treba,vezano za Danisa
S obzirom da su tvoji savjeti mnogo "strucniji"nemam nista protiv da o svom trosku pored kuce koju si sam pomenuo kupis ili das u najam pet stanova...slobodno sam procijeni da li je neko zasluzan ili ne....ali o svom trosku....

Do tada budi jedan od poreskih obveznika koji ce se slagati sa dnevnim politikama ili ne ali pusti se patetike o amoralnosti ili crvenjenju...

S obzirom da ti treba OBOJITI bicu kratka : Nasa Stranka treba ostati na kursu jake borbe protiv gesla "svi smo mi jednaki ali su neki jednakiji od drugih" taman da je stari salko u pitanju jer im je dosada odlicno islo.

Srdacno te pozdravljam.
starisalko

#22554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

tvsabina wrote:
starisalko wrote: Da nisi direktorica ni sluzbenica banke vidim po savjetima koje dajes.

S obzirom da su tvoji savjeti mnogo "strucniji"nemam nista protiv da o svom trosku pored kuce koju si sam pomenuo kupis ili das u najam pet stanova...slobodno sam procijeni da li je neko zasluzan ili ne....ali o svom trosku....

Do tada budi jedan od poreskih obveznika koji ce se slagati sa dnevnim politikama ili ne ali pusti se patetike o amoralnosti ili crvenjenju...

S obzirom da ti treba OBOJITI bicu kratka : Nasa Stranka treba ostati na kursu jake borbe protiv gesla "svi smo mi jednaki ali su neki jednakiji od drugih" taman da je stari salko u pitanju jer im je dosada odlicno islo.

Srdacno te pozdravljam.
BOJI,CRTAJ samo odgovori na ova dva pitanja
VjecitiStudent

#22555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

DaffyDuck wrote:
VjecitiStudent wrote:
45cents wrote: ...
Praktično: po uzoru na Danisovu suprugu, već određeno vrijeme traje jurišno kidisanje na prostor bivšeg vrtića na Mejtašu, a donedavno Ambasade SR Njemačke. I onda još ko zna koliko će biti takvih slučajeva. Pa se neka hanuma poziva na Danisovu, a Danisova na Danisa, a Danis na Peđu Kojovića.. Ili obratno, ko zna...
...
Taj je prostor već zauzet, još jedan Montesori se tamo udobno ugnijezdio ima više od godine dana. Umjesto da vrati vrtić Djeci Sarajeva, općina Centar je prostor dala privatniku.
Naravno, cijelu transakciju su podržale ručice NS u općini Centar.
Evo Pedja, moze komentari na ovu informaciju?
Ovo je svojevremeno bio Pedjin odgovor. O traženju odgovornosti vijećnika NS koji su glasali za ovu sramotu, nikad više ni riječi.
Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Prvo ste, kao i vec toliko puta na ovom forumu, zlonamjerno iznosili neistine i neosnovane optuzbe.
Kad su vam kolege forumasi rekli da ste pogrijesili ko je vlasnik obdanista optuzbu ste pretvorili u napad na gospodju Varju Nikolic, predsjedavajucu vijeca Centar. (Da li to znaci da ste odustali od vase ranije optuzbe da je Varja Nikolic cetnikusa jer joj je brat, kako se prica, bio pripadnik VRS?).

Ali, iako ste me do sada bez broj puta oblatili na ovom forumu i isto toliko puta prijetili odlaskom sa teme, i vi cete, kao i svi drugi, dobiti odgovor;
Zaista ne znam nista o toj odluci.
Posto tom ulicom prolazim svako jutro primjetio sam, prije par mjeseci, da je dio objekta u prostoru nekadasnjeg (Njemackog?) konzulata, a koji je rapidno, vidljivo na dnevnoj osnovi, propadao od nebrige, iznenada ozivio.
Da je to sto vi kazete tacno, da je javno obdaniste istjerano i prostor izdat za privatno, to bi, za mene licno, bilo porazavajuce i trazio bih objasnjenje i, konkretnu, odgovornost nasih vjecnika i predsjedavajuce.

Drago mi je ako se, kao sto kazete, tu, ili bilo gdje drugdje, otvorilo jos jedno Montesori obdaniste.
Nadam se da ce nase javno obrazovanje, sada kada je razmjena iskustva medju pedagozima jednostavna, prihvatiti neke od metoda koje su se pokazale vrlo dobre i korisne.
Ukratko, za bogate neka cvjeta hiljadu privatnih montesori cvjetova, a sirotinja nek' čeka na red na mjesto u pretrpanim državnim obdaništima.

PS. Neka te ne zbune ove Pedjine izmišljotine da sam tada pisao da je i ovo Danisovo obdanište, te da sam koješta pisao o tadašnjoj predsjedavajućoj općinskog vijeća Centra, Varji Nikolić. Prenese se tako često Pedja kad ga stisnu neugodna pitanja.
DaffyDuck

#22556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

Ma da @vjeciti, ista prica kao za dati objekat skole. Rapidno pripadanje, ulaganje, bla bla... bas zato me Pedja iznervirao sa svojim objasnjenjima jer nemaju veze sa zdravom pameti. Ako hoces da UNAJMIS opstinski prostor u SA, bilo gdje (a u svaki treba uloziti) traze ti da prvo izmiris dugovanja prethodnog korisnika?!?!?! Al za ove sa specijalnim vezama, lijepim osmjehom, koji imaju privilegije da uopste dogovore sastanke sa nacelnicima moze SVE mimo ostalih propisa jer eto, propada :-)
Heartbeats

#22557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Izvini je li opet logika ''ta ti pričaš protiv njega, šta ovi drugi rade'.... Na stranu sad što ima gorih.
Ali ovo sto Haverić ovdje priča nije ništa drugo nego neznaje i nepoznavanje elementarnih činjenica i političkih okolnosti diktriranih u procesu reforeme odbrane u BiH, što ih opet diskreditira da bi mogli voditi državu - pored toga što je plasirano da se više ne b hi govorilo o Danisvom stanu!

Hadžijanje kao i putovanaja na Hilandar i u Lurd koja niko ne spominje (kao i sva druga putovanajana na koje ih vode hodže, popovi, frtari i ostali palci kako im se prohtije) jer su vjerovatno jeftinija od hadžijanaja, su stavani dio ugovora koje je MO moralo da potpiše sa predstavnicima vjerskih zajednica u sklopu uspostave vojnog muftijstva/ordinarijata/dušebrižnistva. A vojno muftijstvo/ordinarijat/dušebrižništvo je dio paketa koje su nam ameri lijepo upakovali kad su nam ujedinili oružane snage, koje su potpuzno pod kontrolom USA i NATO-a, što je dobro po mom skromnom mišljneju. Dakle svaki poltički laik koji se imalo bavi (sigurnosnom/odrbranbenom) politikom u BiH zna da MO ne smije cvijeće zaliti u kancelarijama da ne pitaju amere i NATO - po principu nahrani kerove i ništa ne diraj.
Na stranu i što ja lično mislim da je čisti idiotizam da MO plaća ta "duhovna" putovanja..
VjecitiStudent

#22558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

DaffyDuck wrote:Ma da @vjeciti, ista prica kao za dati objekat skole. Rapidno pripadanje, ulaganje, bla bla... bas zato me Pedja iznervirao sa svojim objasnjenjima jer nemaju veze sa zdravom pameti. Ako hoces da UNAJMIS opstinski prostor u SA, bilo gdje (a u svaki treba uloziti) traze ti da prvo izmiris dugovanja prethodnog korisnika?!?!?! Al za ove sa specijalnim vezama, lijepim osmjehom, koji imaju privilegije da uopste dogovore sastanke sa nacelnicima moze SVE mimo ostalih propisa jer eto, propada :-)
Čudi me da se Pedja nije prošetao i do ul. Josipa Vancaša, tamo je državni vrtić Slavuj sa po 30 djece u odjeljenju, također rapidno propada sa sve djecom unutra. Eto još jednog kandidata za montesori obnovu.

A fukara, nek čeka na red.
JU Djeca Sarajeva: Na listi čekanja 506 mališana
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... 6-malisana
Banksy

#22559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
da je javno obdaniste istjerano i prostor izdat za privatno, to bi, za mene licno, bilo porazavajuce i trazio bih objasnjenje i, konkretnu, odgovornost nasih vjecnika i predsjedavajuce.

Drago mi je ako se, kao sto kazete, tu, ili bilo gdje drugdje, otvorilo jos jedno Montesori obdaniste.

Pitanje za Peđu,
Pošto je jasno da se drugo nadovezuje na prvo, i s njim je u direktnoj vezi, ostaje li pri prvoj ili drugoj tvrdnji?
Pedja Kojovic

#22560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Banksy

Mozda nisam dobro razumio vase pitanje, ali ne vidim sta je kontradiktorno.
Nemoguce je da se kao konkuretni na isti opstinski prostor pojavljuje javna institucija s jedne i privatna inicijativa s druge strane koje se zele baviti istom, odnosno, djelatnoscu za koju namjenjen taj prostor.(Mozda ja nisam upoznat, ali ako vi znate za takav slucaj i raspolazete cinjenicama, molim vas da mi ih dostavite)
Dakle, JU koja rukovodi vrticima raspolaze prostorima i moze dobiti bilo koji opstinski prostor, koji je adekvatan, naravno, ukoliko postoje budzetske pretpostavke. Da li vrtica ima dovoljno i da li bi ih trebalo jos je pitanje na koje vlast KS daje odgovor svake godine donosenjem budzeta.
Nikada ne bi smo podrzali zahtjev da se prostor koji zeli i moze za vrtic osposobiti JU daje privatnoj inicijativi bez obzira na finansijsku ponudu.
DIskusija na ovu temu u prethodnim postovima je neinformisana i politicki tendeciozna, sto je naravno, ok, ali se ne moze uzeti za ozbiljno.
Onaj ko trvdi da se nekima dugovi oprastaju a nekima ne, pogotovo u primjerima koji su navedeni ne barata cinjenicama, odnsono, ako je to zasnovano na cinjenicama bilo bi ih potrebno navesti.
Takva vrsta argumentacije, u kojoj se svi trpaju u isti kos, kao i u mnogim drugim oblastima, najvise odgovara onima koji se zapravo bave kriminalom ili nezakonitostima jer se njihov identitet i ono sto rade najbolji skrije u takvoj uopstenoj optuzbi.

p.k.
VjecitiStudent

#22561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:Banksy

Nemoguce je da se kao konkuretni na isti opstinski prostor pojavljuje javna institucija s jedne i privatna inicijativa s druge strane koje se zele baviti istom, odnosno, djelatnoscu za koju namjenjen taj prostor.(Mozda ja nisam upoznat, ali ako vi znate za takav slucaj i raspolazete cinjenicama, molim vas da mi ih dostavite)
Dakle, JU koja rukovodi vrticima raspolaze prostorima i moze dobiti bilo koji opstinski prostor, koji je adekvatan, naravno, ukoliko postoje budzetske pretpostavke. Da li vrtica ima dovoljno i da li bi ih trebalo jos je pitanje na koje vlast KS daje odgovor svake godine donosenjem budzeta.
Nikada ne bi smo podrzali zahtjev da se prostor koji zeli i moze za vrtic osposobiti JU daje privatnoj inicijativi bez obzira na finansijsku ponudu.
DIskusija na ovu temu u prethodnim postovima je neinformisana i politicki tendeciozna, sto je naravno, ok, ali se ne moze uzeti za ozbiljno.
Onaj ko trvdi da se nekima dugovi oprastaju a nekima ne, pogotovo u primjerima koji su navedeni ne barata cinjenicama, odnsono, ako je to zasnovano na cinjenicama bilo bi ih potrebno navesti.
Takva vrsta argumentacije, u kojoj se svi trpaju u isti kos, kao i u mnogim drugim oblastima, najvise odgovara onima koji se zapravo bave kriminalom ili nezakonitostima jer se njihov identitet i ono sto rade najbolji skrije u takvoj uopstenoj optuzbi.

p.k.
Tu je nekoliko decenija bio i morao opet biti vrtić, morao je biti vraćen državnim vrtićima, a ne izdat za smiješne pare privatniku.
Za šta služe dobro plaćeni poslanici na svim nivoima, ako ne da uočavaju ovakve stvari i reaguju kad treba?

Ali ne, njima je jedina misao u cijeloj stvari bila da imaju montesori iza ćoška, da im se dijete ne miješa sa ostalom fukarom.
Pedja Kojovic wrote:Drago mi je ako se, kao sto kazete, tu, ili bilo gdje drugdje, otvorilo jos jedno Montesori obdaniste.
Ko ne zna, evo gore najboljeg primjera kako od čovjeka postaje bh. političar, potpuno odvojen od ljudi i njihovih problema ...
DaffyDuck

#22562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

Pedja Kojovic wrote:Banksy

p.k.
Pedja, please come back to reality :wink:
Ovo smatram osvrtom na moj post iako na moja posljednja tri piranja nisi odgovorio, izignorisao si ih. A jako su konkretna.
Otidji u bilo koju opstinu u Sarajevu, kao fizicko, pravno lice- kako god ti hoces, ali kao obicni gradjanin i pitaj kako mozes da iznajmis p. prostor. Evo dajem ti primjer prostora koji evidentno propada, na pocetku Titove ulice gdje je bio Benetton. Pa probaj prostor u Titovoj na M. Dvoru gdje je bio restoran, preko puta pivnice Sarajevo. Prvo ce ti reci da se moraju izmiriti prethodna dugovanja od 600.000- 750.000 KM.
Imala sam negdje i opstinski papir sa kojim se potvrduje ovo sto govorim, ali mi je stvarno mrsko roviti da skeniram da bi mi TI povjerovao.
Ti si u toj istoj KS vec godinama i daj nam iznesi podatke o budzetu za JU Djeca Sarajeva u posljednjih 5 godina, da vidimo srazmjerno povecanje izdavanja.
Albin Zuhric

#22563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

Heartbeats,

Apsolutno smo upoznati sa cinjenicom da se ovaj nedopustivi "kompromis" napravio prilikom reforme oruzanih snaga, sto nikako ne mijenja cinjenicu da je to po nama podrivanje sekularne drzave, i da je stranci koja se zalaze za sekularnu, gradjansku drzavu, neprihvatljivo. Kritika je upucena svima koji su odgovorni za ovo, ukljucujuci medjunarodnu zajednicu. Njih mozda posebno, jer ih vecina to nikada ne bi dopustili u svojim zemljama.

Lijep pozdrav
Pedja Kojovic

#22564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

duffyduck

Nisam se osvrtao na vas post, odgovorio sam Banksy.
(Odgovoram kad stignem, u pauzi izmedju obaveza).

Naravno da ste u pravu. Dobro sam upoznat i smatram "trgovinu" opstinskim prostorima jednim od najvecih kriminala na nivou opstina.
Upravo zato su nasi vjecnici, bez adekvatne podrske drugih, pokusavali mjenjati odredbe koje to omogucuju.
Nesporna su, i meni dobro poznata, dugovanja ovih prostora o kojima govorite. Kada na taj dug, odnosno cinjenicu da ljudi jednostavno nisu placali zakupninu, dodate da oni - jer u odredbi koja regulise preuzimanje prostora kaze, "novi korisnik u dogovoru sa starim" traze istu cijenu kao da prodaju taj prostor onda tek shvatite o cemu se radi...
A o tome da jedno lice iznajmljuje prostor od opstine(jer ima vezu) a onda ga za visestruku cijenu iznajmljuje drugima koje obavezuje da ga stave na platu..itd.
Dakle, potpuno se slazem s vama.
A kad tome dodate i ono sta se dogadja kada opstina protiv onoga koji ne placa otkupninu povede sudski postupak, koji traje godinama i kada pred samo donosenje presude korisnik napusti prostor...
Dakle, sve je to tacno.
Moj komentar se odnosio na konkretne slucajeve koji su se spominjali.

Forumas, koji se na ovom forumu zabavlja ili ubija radno vrijeme, je napisao desetke postove punih neosnovanih optuzbi da je Tanoviceva supruga otvorila Montesori skolu na Mejtasu. (Pa je kad je shvatio da uopste ona nije vlasnik presao na drugu pricu, ali on je posebna, iskljucivo dosadna, pojava koaj funkcionise po sistemu " ja cu blatit lazima, pa nesto ce se uhvatit).

Budzet KS je javni dokument i moze se naci na mnogo mjesta u elektronskoj verziji.
(Mi smo svoj stav o ovom kao i prethodnim budzetima osim argumentima i amandmanima iskazali i glasajuci protiv).

Posljednjih godina nije bilo nikakvih znacajnih povecanja u ovoj oblasti.
Zapravo je dolazilo do smanjenja jer je broj djece sve manji i manji i to se, pogotovo u smislu broja uposlenih a i u smislu prostora, pojavljuje kao sve veci i veci problem sa kojim su se prethodne Vlade odbijale uhvatiti u kostac na sistematski nacin.
Razultat tog negativnog demografskog talasa je visak zaposlenih u osnovnim, u srednjim skolama ali i na fakultetima (iako ce oni tek osjetiti posljedice negativnog prirastaja).

U konacnici...
Sustina mog posta, koji je upucen Banksyiju a ne vama , je bila...
Bilo bi porazno da je neka javna ustanova, pogotovo JU vrtica imala pretenzije prema, recimo, prostoru koji je ostao prazan nakon izlaska Njemackog konzulata (mislim, nisam siguran) a da je on dat privatniku.

p.k.
VjecitiStudent

#22565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote: ...
Forumas, koji se na ovom forumu zabavlja ili ubija radno vrijeme, je napisao desetke postove punih neosnovanih optuzbi da je Tanoviceva supruga otvorila Montesori skolu na Mejtasu. (Pa je kad je shvatio da uopste ona nije vlasnik presao na drugu pricu, ali on je posebna, iskljucivo dosadna, pojava koaj funkcionise po sistemu " ja cu blatit lazima, pa nesto ce se uhvatit).

...

p.k.
I opet, ja NIKADA, ama baš NIKADA, beskrajno lako je to ovdje provjeriti, nisam napisao da je Tanovićeva supruga otvorila Montesori na Mejtašu.
I neću te zbog ponavljanja tih tvrdnji nazvati lažovom, jer, jasno je, ti si političar.
Pedja Kojovic

#22566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vjecitistudent

Ako to niste vi, onda nema potrebe da odgovarate.
Zasto ste uopste pomislili da na vas mislim?

p.k.
p.s.
Jednom prilikom sam, uopsteno, govorio o kriminalcima u Skupstini.
Esa(e)d Radeljas se javio da replicira.
VjecitiStudent

#22567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

p.k.
p.s.
Jah ...

Prvo ste, kao i vec toliko puta na ovom forumu, zlonamjerno iznosili neistine i neosnovane optuzbe.
Kad su vam kolege forumasi rekli da ste pogrijesili ko je vlasnik obdanista optuzbu ste pretvorili u napad na gospodju Varju Nikolic, predsjedavajucu vijeca Centar. (Da li to znaci da ste odustali od vase ranije optuzbe da je Varja Nikolic cetnikusa jer joj je brat, kako se prica, bio pripadnik VRS?).

Ali, iako ste me do sada bez broj puta oblatili na ovom forumu i isto toliko puta prijetili odlaskom sa teme, i vi cete, kao i svi drugi, dobiti odgovor;
...
Corto Maltese

#22568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
p.s.
Jah ...

...
Jebi ga Vječiti, šuk je šuk.
Radi kako hoćeš, ali, if I were you... ja bih nakon ovog malo odmorio.
starisalko

#22569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:

p.k.
p.s.
Jah ...

...
Jebi ga Vječiti, šuk je šuk.
Kakav odmor,nema odmora dok mu u haustoru ne naprave obdaniste da djete moze samo ici
Pedja Kojovic

#22570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Tek sad primjetih.
Ispunili smo vise od 900 stranica.
U velikom dijelu moja iskustva sa ovom forumskom temom su pozitivna.
Nije malo, 900.

p.k.
VjecitiStudent

#22571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:Jebi ga Vječiti, šuk je šuk.
Šuk jeste, kad bi pamtili ko vinske mušice ...
Pedja Kojovic

#22572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Neko je spomenuo vrtic "Dunje"
Sasvim slucajno, danasnji FB status naseg vjecnika...

Vernes Ćosić Veno
8 mins · Edited
OBDANISTE DUNJE
Na danasnjoj Komisiji diskutovali smo o stanju obdanista u Novom Gradu. Uputio sam sugestiju nadleznoj sluzbi da pri izradi budgeta za iducu godinu planira srestva za sanaciju obdanista “Dunje“ na Otoci. Kroz buducu vijecnicku proceduru za donosenje budget za 2016. godinu moja kolegica Amela Topuz i ja insistirati cemo da se nadje ova stavka. Pozdrav
45cents

#22573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Pedja Kojovic wrote:Neko je spomenuo vrtic "Dunje"
Sasvim slucajno, danasnji FB status naseg vjecnika...

Vernes Ćosić Veno
8 mins · Edited
OBDANISTE DUNJE
Na danasnjoj Komisiji diskutovali smo o stanju obdanista u Novom Gradu. Uputio sam sugestiju nadleznoj sluzbi da pri izradi budgeta za iducu godinu planira srestva za sanaciju obdanista “Dunje“ na Otoci. Kroz buducu vijecnicku proceduru za donosenje budget za 2016. godinu moja kolegica Amela Topuz i ja insistirati cemo da se nadje ova stavka. Pozdrav
Nego, da ti ponudim šansu da nam zauvijek začepiš usta:

a) Da li je Danis Tanović dobio Odluku o korištenju opštinskog stana po xy visini mjesečne naknade (kirije) kao "jednostranu odluku nadležne Komisije" ili je on formalno podnio "molbu" ili bilo kakav administrativni obrazac kao inicijalni zahtjev - molbu?

b) Da li "Naša stranka" procjenjuje da "nadležna Komisija" ima jedinstven kriterij za sve građane, barem one koji nisu zaslužni i izuzetni poput Danisa ili njegovog kolege sa istog spiska, Smaila Čekića?

c) Da li je supruga Danisa Tanovića dobila na korištenje poslovni prostor (bez obzira kako se isti zove) na način koji je "po Zakonu" jednak za sve građane (uvažavajući činjenicu da će "nadležna Komisija" donijeti odlku po tom Zakonu, bez greške, u sridu...)?

d) Kako "Naša stranka" ocjenjuje transparentnost upravnih postupaka u oba slučaja donošenja odluke nadležne Komisije (ili različitih komisija)? Da li je trebalo da porodica Tanović javno, na svoju incijativu pojasni korištenje javnih resursa pod "jednakijim uslovima" ili je trebalo čekati objelodanjivanje ovakvih informacija tek od istraživačkog novinarstva?

Nadam se da nije "zloćudno" što sam postavio par pitanja. Nadam se da nisam maliciozan. Da nisam agresivan. Da me nije poslao Bakir. Da me nije platio Dodik... Da nisam narkoman. Da nisam kleptoman. Da nisam kriminalac...

Mislim, samo sam postavio par pitanja iz kojih bi trebali naučiti razlike u postupcima članova "Naše stranke" u odnosu na npr. Brankovića, Genjca, Ganića, itd.... Naglašavam: "razlike u postupcima" (i obrascima ponašanja). Ovdje ne poredim te ličnosti, njihove biografije, njihove kreativne dosege...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#22574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote: Naravno da ste u pravu. Dobro sam upoznat i smatram "trgovinu" opstinskim prostorima jednim od najvecih kriminala na nivou opstina.
Upravo zato su nasi vjecnici, bez adekvatne podrske drugih, pokusavali mjenjati odredbe koje to omogucuju.
Nesporna su, i meni dobro poznata, dugovanja ovih prostora o kojima govorite. Kada na taj dug, odnosno cinjenicu da ljudi jednostavno nisu placali zakupninu, dodate da oni - jer u odredbi koja regulise preuzimanje prostora kaze, "novi korisnik u dogovoru sa starim" traze istu cijenu kao da prodaju taj prostor onda tek shvatite o cemu se radi...
A o tome da jedno lice iznajmljuje prostor od opstine(jer ima vezu) a onda ga za visestruku cijenu iznajmljuje drugima koje obavezuje da ga stave na platu..itd.
Dakle, potpuno se slazem s vama.
A kad tome dodate i ono sta se dogadja kada opstina protiv onoga koji ne placa otkupninu povede sudski postupak, koji traje godinama i kada pred samo donosenje presude korisnik napusti prostor...

Pedja.

Da, imam slicno iskustvo sa ovom problematikom.
Mislim da ovakvo ponasanje, trgovina i kriminal sa tim pislovnim prostorima, je jedno od fundamentalnijih stvari, barem za urbano jezgro grada Sarajeva.
To direktno sputava kreativne projekte koji bi uposljavali, a i razvijali turisticku, i svaku drugu, ponudu grada.
Da li postoji sem te parlamentarne procedure, gdje redovno bivate preglasavani, neka od opcija da se zaljulja ovaj vec uhodani klasicni kriminal?

Tuzba? Neka druga procedura...nacin borbe protiv tih 'principa' mimo skupstina koje ocito grcevito brane ovaj reketasko-pljackaski sistem itd.itd?
kluz franjo

#22575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hrvatska je zatvorila granice prema Srbiji za izbjeglice.
Sljedeći talas ide vjerovatno preko BiH (Rača-Brčko, Šamac, Brod... itd)
http://www.ckfbih.ba/
http://crvenikrstrs.org/crvenikrst/
Mislim da se svi mi trebamo pokazati praktično solidarni sa tim ljudima koji imaju već hiljade kilometara u nogama.
Locked