"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Travnički Noćni Šetač

#22551 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Travnički Noćni Šetač »

tempuser wrote:Sa parkingom ti je kao sa burekom, ne placa onaj koji ima nego ko je navikao!
Ima jedan ovdje na forumu koji tvrdi da nikad ne placa jer je placanje parkinga glupost i otimanje para. On kao uvijek nadje besplatno parking mjesto (citaj: zabije ga u mahali nekome nepropisno pod prozor), a istovremeno kmeci kad se na parking ispred njegovw zgrade parkiraju glupace koje rade u blizini!
Realno govoreci burek je vrhunski.... Meni nema bolje pite nego kod .... ne znam smije li se govoriti gdje da se ne protumaci kao reklama...
Throttle

#22552 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

kolega se tek vratio na forum i odmah ga napadose za parkiranje :lol:
Throttle

#22553 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Image
Lik hladno ostavi auto u traci za lijevo, nasred ceste i ode u prodavnicu :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22554 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

moze se proc sta hoces ? i upaljen je stealth mode :D
Travnički Noćni Šetač

#22555 Re: "Majstori" parkiranja

Nece tu niko skretati lijevo vidis da nema guzve....
Throttle

#22556 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Pa i da hoce ne moze od njega :lol:
Vidim auta natovarena na trotoar, uz ivicu ceste, na nekim ostrvima i slicno, al ovako nasred ceste je i meni novost :lol:
Travnički Noćni Šetač

#22557 Re: "Majstori" parkiranja

Kod nas je ta fora na cesti normalna čak i na metar dva od raskrsnice.. samo da u pekaru ode... al ipak ugasi motor... benzinac znaš... :lol: :lol: :lol:
Optimist

#22558 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

Pa mora ugasit, da mu ga neko ne puhne dok je u pekari.
nepass1

#22559 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:aaaaaa zato im treba ciganska godina dok krenu na semaforu,dok spusti mobitel,pa spusti rucnu,ubaci u brzinu...dok pusti kvacilo,pritisne gas...
plus stede se sijalice
Travnički Noćni Šetač

#22560 Re: "Majstori" parkiranja

zforumas wrote:
Image
Ovo su meni totalno blesave kočnice... ja sam fan ručnih kočnica sa ručkom...
thekupus

#22561 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

Tako su neki govorili za auto, da više vole konjsku zapregu, isto kao ti za ručnu.
drug_profi

#22562 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Ihhh kako je ovo dobra stvar, narocito hill holder...
NediM17

#22563 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

drug_profi wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:
Ihhh kako je ovo dobra stvar, narocito hill holder...
Hill holder je fakat dobra stvar, ali elektricna rucna, pogotovu ona koja se sama aktivira nakon gasenja vozila moze dovesti do toga da proklinjes dan kad si kupio takav auto. Nazocio sam jednoj takvoj situaciji kod BMW X5 kad je blokirala da ni vucna sluzba nije bila od velike pomoci. Ili npr. rikne aku a vozilo okrenuto tako da ne mozes prici da ga preklemas, ne mozes ga pomaknuti, mozes samo plakati pored njega.
:place1:
Travnički Noćni Šetač

#22564 Re: "Majstori" parkiranja

thekupus wrote:Tako su neki govorili za auto, da više vole konjsku zapregu, isto kao ti za ručnu.
A nije to baš isto .... no nisam rekao da ne valja... samo kažem da sam ja fan starinskih normalnih ručki ručne kočnice, meni je blesavo ovo pritiskati nikako da se naviknem....
bitanga_sa_otesa

#22565 Re: "Majstori" parkiranja

NediM17 wrote: Hill holder je fakat dobra stvar, ali elektricna rucna, pogotovu ona koja se sama aktivira nakon gasenja vozila moze dovesti do toga da proklinjes dan kad si kupio takav auto. Nazocio sam jednoj takvoj situaciji kod BMW X5 kad je blokirala da ni vucna sluzba nije bila od velike pomoci. Ili npr. rikne aku a vozilo okrenuto tako da ne mozes prici da ga preklemas, ne mozes ga pomaknuti, mozes samo plakati pored njega.
a mozes li donjet pjeske akumulator i spojit kablove ?
NediM17

#22566 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
NediM17 wrote: Hill holder je fakat dobra stvar, ali elektricna rucna, pogotovu ona koja se sama aktivira nakon gasenja vozila moze dovesti do toga da proklinjes dan kad si kupio takav auto. Nazocio sam jednoj takvoj situaciji kod BMW X5 kad je blokirala da ni vucna sluzba nije bila od velike pomoci. Ili npr. rikne aku a vozilo okrenuto tako da ne mozes prici da ga preklemas, ne mozes ga pomaknuti, mozes samo plakati pored njega.
a mozes li donjet pjeske akumulator i spojit kablove ?
Govorim o nemogucnost prilaska ispraznjenom akumulatoru na bilo koji nacin, pa i pjeske. A dobro znam o cemu pisem, gledao svojim ocima. Bez cimanja drugim vozilom uz pomoc sajle da se moze pristupiti praznom akumulatoru nije bilo pomoci.
bitanga_sa_otesa

#22567 Re: "Majstori" parkiranja

NediM17 wrote: Govorim o nemogucnost prilaska ispraznjenom akumulatoru na bilo koji nacin, pa i pjeske. A dobro znam o cemu pisem, gledao svojim ocima. Bez cimanja drugim vozilom uz pomoc sajle da se moze pristupiti praznom akumulatoru nije bilo pomoci.
de objasni kako se ne moze prici ? auto bio na krovu? prignjecen?
NediM17

#22568 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
NediM17 wrote: Govorim o nemogucnost prilaska ispraznjenom akumulatoru na bilo koji nacin, pa i pjeske. A dobro znam o cemu pisem, gledao svojim ocima. Bez cimanja drugim vozilom uz pomoc sajle da se moze pristupiti praznom akumulatoru nije bilo pomoci.
U jednoj podzemnoj garazi podvucen haubom ispod metalnog nosaca na kojem se nalazi jedinica nekakve klime, dakle hauba se nije mogla podici ni 2 cm. Sa suvozacke strane parkiran auto na 10 cm, sa vozacke strane mozes proci na kant.
bitanga_sa_otesa

#22569 Re: "Majstori" parkiranja

NediM17 wrote: U jednoj podzemnoj garazi podvucen haubom ispod metalnog nosaca na kojem se nalazi jedinica nekakve klime, dakle hauba se nije mogla podici ni 2 cm. Sa suvozacke strane parkiran auto na 10 cm, sa vozacke strane mozes proci na kant.
cudna situacija 1:1.000.000 da ce se ponoviti ,ali ako je auto imao power outlet u gepeku ,moglo se to rijesiti :-D
NediM17

#22570 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
NediM17 wrote: U jednoj podzemnoj garazi podvucen haubom ispod metalnog nosaca na kojem se nalazi jedinica nekakve klime, dakle hauba se nije mogla podici ni 2 cm. Sa suvozacke strane parkiran auto na 10 cm, sa vozacke strane mozes proci na kant.
cudna situacija 1:1.000.000 da ce se ponoviti ,ali ako je auto imao power outlet u gepeku ,moglo se to rijesiti :-D
Jbg. amateri, samo fiziku priznaju. :lol:
zforumas

#22571 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zforumas »

I ja sam vidio par auta u kanalu ili rijeci zbog nepovucene rucne...
zforumas

#22572 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zforumas »

vauvau wrote:
A zar nije jednostavnije držati nogu na kočnici, što je na kraju krajeva i obavezno na semaforu. Ne, nego treba povući parkirnu, da neko ne bi dobio ne daj bože problem s okicama osjetljivim. Sve neki mamini sinovi, teško im držati nogu na kočnici. :-)
Sve to treba poslati na služenje vojnog roka 24 mjeseca da malo očeliči, da mu ne smeta svaki klinac.
[/quote]

Akcenat je na tipku do rucne :wink:
tempuser

#22573 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

NediM17 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
U jednoj podzemnoj garazi podvucen haubom ispod metalnog nosaca na kojem se nalazi jedinica nekakve klime, dakle hauba se nije mogla podici ni 2 cm. Sa suvozacke strane parkiran auto na 10 cm, sa vozacke strane mozes proci na kant.
Koji je auto bio u pitanju?
Throttle

#22574 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Pise bmw x5
Zar kod njih nije baterija u gepeku
noviclan

#22575 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

Throttle wrote:Image
Lik hladno ostavi auto u traci za lijevo, nasred ceste i ode u prodavnicu :lol:
Pa dobro nikome ne smeta ima obavezan smjer za lijevo benko se malo naprijed pomjerio da ne smeta ovima sto moraju lijevo skretati nego mi nije jasno vidim da nastavlja gore traka :?
Locked