Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Danguba

#22551 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

jos jedna pobeda bre... :D

samo sto ce postignuti sporazum svako tumaciti na svoj nacin... :-) :-)

p.s. upravo cuh da Srbi na sjeveru Kosova najavljuju referendum... :lol:
Bosnolog

#22552 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Image
Sta bi Zloba porucio svom nasljedniku dok potpisuje priznaje Kosova, koje je Srbija okupirala u balkanskim ratovima prije 100 godina,..... ?????
ljevoruki

#22553 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljevoruki »

Hoce li sada i BiH priznati Kosovo, kad je vec Srbija to uradila?
antifascism

#22554 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by antifascism »

Ovo nije dobro za BiH
It_is_a_Leclerc

#22555 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon pobjede nad NATO-om 1999. ovo je najveća pobjeda Srbije na vanjskopolitičkom planu :D
ljevoruki

#22556 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljevoruki »

Komentar sa jednog od portala:
Samo da ispeglam majicu "Kosovo je Srbija" pa idem u grad. :D

:run:
kamen spoticanja

#22557 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kamen spoticanja »

Jesu li dobili kakav entitet u zamjenu...istocni timor recimo :D
Danguba

#22558 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

kamen spoticanja wrote:Jesu li dobili kakav entitet u zamjenu...istocni timor recimo :D
jesu, ''juzno Kosovo u Presevskoj dolini'' :D
kupačica

#22559 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kupačica »

Izgleda je u pravu bio Vlajki kada je pominjao da granice na Balkanu nisu još iscrtane.
cindrlimindrli

#22560 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cindrlimindrli »

CSKA wrote:Uglavnom dosta bolji uslovi nego prije koji dan,samo malo zategnes,kazes ne.
Pobeeeeeddaaaaa bre!!!

:lol:

Hajde malo ruke gore...niste odvano. :D
Danguba

#22561 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Kosovski zakoni će biti primjenjivani unutar cijele zemlje

Image

Vlora Citaku, ministrica evropskih integracija Kosova i bliska saradnica premijera Kosova Hashima Tachija ocijenila je da sporazum između Srbije i Kosova koji je danas postignut u Bruxellesu ''potvrđuje jedinstveni sistem policije, pravosuđa i granica'', izvještava novinar agencije Anadolija.

''Kosovski zakoni će biti primjenjivani unutar cijele zemlje. Na sjeveru, istoku, zapadu i jugu. Veliku zahvalnost upućujemo gospođi Catherine Ashton i Sjedinjenim Američkim Državama'', napisala je Citaku na svom Twiter profilu.

Predsjednik Evropske komisije (EK) Jose Manuel Barroso čestitao je stranama na dogovoru i pohvalio neumoljive napore baronice Catherine Ashton. Generalni sekretar NATO-a Anders Rassmusen je istakao da je sretan da je postignut dogovor. Dodao je da je i NATO doprinio sklapanju sporazuma.

(AA)
znaci, to znaci...to je to

game over
radostan dan

#22562 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

veličanstvena pobeda srpske diplomatije i politike, kojoj sam i ja dao svoj skromni doprinos boreći se u okviru svojih mogućnosti protiv unutrašnjeg i vanjskog neprijatelja, domaćih i stranih plaćenika, frakcijaša, pete kolone, raznih trockista i revizionista što se skupljaju na ovoj temi.
ako me se sete za dan bezbedosti - sete, ako ne, nema veze, to je bila moja dužnost...
draganbl

#22563 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by draganbl »

Jedina bolja varijanta za Srbiju od ove bi bila da je bezuslovno priznala nezavisnost Kosova. Ni ovo nije lose, kako za narod u Srbiji tako i na Kosovu.
CSKA

#22564 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

cindrlimindrli wrote:
CSKA wrote:Uglavnom dosta bolji uslovi nego prije koji dan,samo malo zategnes,kazes ne.
Pobeeeeeddaaaaa bre!!!

Obzirom na okolnosti,ja sam zapanjen ovakvim dogovorom,mislio sam da ce biti mnogo mnogo mnogo gori.

A ti se ceris,u danu kada dodje vijest da je najveci fudbalski klub iz BiH,koji je iz glavnog grada kaznjen sa 3500KM jer je stavio transparent ARBiH,daj ne zezaj me molim te.
MuaDib

#22565 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MuaDib »

Od danas je Srbija ponovo država pod pokroviteljstvom britanske krune.
Eöl Mornedhel

#22566 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Eöl Mornedhel »

MuaDib wrote:Od danas je Srbija ponovo država pod pokroviteljstvom britanske krune.
za sutra je najavljen dan žalost zbog teta Margaret, sada možemo na miru da se isplačemo pošto su zavese pale.
Država

#22567 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Država »

Vučić i Dačić su grubo prekršili Ustav Srbije. Tamo piše da je Kosovo neotuđivi dio Srbije, a oni danas potpisaše da više ni ne pomišljaju da pokušaju vratiti institucije Srbije tamo. K'o fol, Srbi sa sjevera će imati komandira policije. To se zove veleizdaja i za takve stvari je u normalnim zemljama propisana smrtna kazna. O.k, Kosovo je apsolvirano, neka se spremi Vojvodina...
radostan dan

#22568 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

a da malo sačekamo prije strijeljanja gice i mileusnića?
ono, bio je i dejton dočekan na nož, pa vidi sad jada...

muadibe, moReš li malo razigrati svoj zadnji post, volim čuti tvoje mišljenje?
Last edited by radostan dan on 19/04/2013 21:13, edited 1 time in total.
Danguba

#22569 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Država wrote:Vučić i Dačić su grubo prekršili Ustav Srbije. Tamo piše da je Kosovo neotuđivi dio Srbije, a oni danas potpisaše da više ni ne pomišljaju da pokušaju vratiti institucije Srbije tamo. K'o fol, Srbi sa sjevera će imati komandira policije. To se zove veleizdaja i za takve stvari je u normalnim zemljama propisana smrtna kazna. O.k, Kosovo je apsolvirano, neka se spremi Vojvodina...
...mala ispravka colega, imat ce ''veliki'' uticaj prilikom izbora sto znaci da ne mora biti Srbin. ;-)

Ma ovo su trebali uraditi odmah poslije Rambujea. Ovako su ''mucili'' i sebe i druge, davali laznu nadu...ali znajuci njihov mentalitet sada predstoji velika seoba (na zalost).
Maverick78

#22570 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maverick78 »

I tako dok se politicari i dobar dio obicnog puka zamlacuju oko Kosova, u Srbiji je u januaru i februaru oko 30.000 ljudi ostalo bez posla, sto mu dodje oko 500 ljudi na dnevnom nivou. Ako se nastavi ovim tempom to ce biti jos 150.000 do kraja godine. Kakvo je trenutno stanje, do kraja godine trecina ljudi u Srbiji ce biti nezaposlena.

Danas im citam dobar redakcijski komentar, posebno uvod i tacno ista slika kao devedesetih, samo drugo vrijeme. Samo se misli kako da se zapali odavde...
Natrag u devedesete

Pričaju juče u trolejbusu dvoje mladih. Pita momak devojku koju je očigledno sreo posle dugo godina - šta radi. Ona mu odgovara da je prodavačica u nekoj makrobitičkoj radnji na Vračaru. Nije našla ništa za šta traže njen fakultet. „Al, dobro, bolje i to nego ništa“, nakon kraće pauze će. „Ma da“, momak na to dodaje, „bolje i to, ja s mojim grčkim jezikom ne mogu ništa da nađem.

A jel se sećaš Dušana što je otišao u Kanadu na mesec dana. Prošlo tri godine i nije se vratio. Zvao me da dođem, tako da sam već počeo da sređujem papire za vizu“, kaže momak iz trolejbusa.

Slušam ih i setim se priča nekih mojih ljudi s kraja devedestih. Istih ovih priča. Samo što sad deluju još tužnije. Ne za momka koji će uraditi nešto u Kanadi, nego za Srbiju. U kojoj do kraja godine trećina ljudi neće raditi. Srbiju, u kojoj jedan zaposlen i loše plaćen radnik izdržava bar još dvoje. Otkad je kriza uzdrmala ceo svet u Srbiji se stopa nezaposlenosti duplirala, te 2008. bila je 14 odsto, sada gotovo 27. Crne slutnje govore da bi to moglo biti još više. U jednoj anketi među poslodavcima, čak 55 odsto njih je reklo da ima nameru ove godine da otpušta ljude, a svega 15 odsto da razmišlja o zapošljavanju novih. To znači da će se trend rasta nezaposlenosti od 30.000 ljudi za samo dva meseca, kako je zabeleženo početkom ove godine, nastaviti.

Posle svih ovih cifri, sistemske akcije države da pomogne nekako deluju bezazleno i neefikasno. Sve Prve ili Druge šanse, pre ili dokvalifikacije, najrazičitije mere za podsticanje ekonomskog rasta, pa čak i najave izmene zakona o radu i oštra verbalna nadmudrivanja na tu temu, ne deluju dovoljno dobro, ne da bi bilo šta suštinski mogle da promene.

Okej, biće dobro što će trudnice i porodilje sada moći da računaju na posao na neodređeno. Dobro je i što Dinkić obećava nova radna mesta (iako znamo da se nije uvek držao svojih obećanja). Ali to nisu suštinske promene. Oni bi možda došle s investicijama, koje nas uspešno zaobilaze, što nije čudno, jer smo na listi konkurentnosti daleko iza svih zemalja u okruženju.
Kako da pričamo o novim radnim mestima, kad većini od one trećine koja izdržava ovu Srbiju ne prima ni minimalac kako treba?

http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/nat ... _id=259360
Kosovo hairli rijeseno. Kosovarima sve najbolje i brzu izgradnju ambasade u Beogradu, moze i konzulat u Novom Pazaru :skoljka: :D
ultima_palabra

#22571 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Stipu ti, jest opasna ova kosovska ministrica :mrgreen:
Nuclear Winter

#22572 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nuclear Winter »

CSKA wrote:
cindrlimindrli wrote:
Pobeeeeeddaaaaa bre!!!

Obzirom na okolnosti,ja sam zapanjen ovakvim dogovorom,mislio sam da ce biti mnogo mnogo mnogo gori.

A ti se ceris,u danu kada dodje vijest da je najveci fudbalski klub iz BiH,koji je iz glavnog grada kaznjen sa 3500KM jer je stavio transparent ARBiH,daj ne zezaj me molim te.

Auuu ko dir`o :D Ti porediš kaznu od 3500KM sa priznanjem Kosova od strane srbije :lol:
Popij apaurin biće ti lakše i pripremi pasoš kad budeš išao u turističku posjetu ex "kolevci" :-D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#22573 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hame_ »

Ovaj komentar na RSE u temi "Brisel: Beograd i Priština parafirali sporazum o severu Kosova" mi privukao pažnju...
Ime: Aleksandar Todorović Grad: Beograd
20.04.2013 01:22

Pre svega želim da pozdradim kompletnu redakciju Slobodnevrope.org, niste idealni, ali ste ubedljivo najobjektivniji sajt na ovim prostorima. Nisam jugonostalgičar (dobro, možda malo), ali dođe mi da plačem kad vidim koliko dobrih ljudi čita ovaj sajt, i koliko ipak ima dobronamernih i iskrenih komentara. Valjda dobre novinare čitaju dobri ljudi. Meni dođe da plačem od sreće, što je postignut sporazum, jer meni on znači da neće biti rata, da će doći do nekog kakvog takvog pomirenje, i da će deca u Srbiji i na Kosovu, bez obzira na veru, imati neku pristojnu budućnost za bar 20 godina, jer ćemo za nekih 10 godina biti u EU (vrlo verovatno i ranije). Meni je omiljeni profesor u gimnaziji bio Albanac, jedan od najbolji drugova u osnovnoj školi je bio Albanac, a danas uhvatim sebe da kaže, da mi Albanci nisu baš "omiljeni narod", i sramota me je što sam to rekao. Ova mržnja koja vlada na Balkanu je jak otrov, koji novinari i političari samo raspiruju. Zato je Slobodnaevropa.org važna, da bi Bošnjaci, muslimani, Albanci shvatili da postoje ipak i Srbiji koji ih ne mrze, i Srbi koji bi rado sarađivali sa ljudima druge vere i nacije. Mene kad neko pita za savet, odgovoram odmah ako mogu, bez obzira da li pitanja stižu iz Sarajeva, Mostora, Podgorice, Skoplja, Tetova ili Beograda. I mogu vam reći, da mi se velika većina čitalaca iz Bih, Crne Gore, Makedinije, zahvali kad im napišem odgovor, i postavim ga na sajt. Možda jednog lepog dana dobijem i pitanje nekog Albanca, sa Kosova, i možda ću i njemu moći da pomognem svojim znanjem, i savetima. Namerno nisam naveo čime se zapravo bavim, ali dovoljno je što znate da sam novinar. Nije ideja ovog komentara moje promocija, već sam samo hteo da pozdravim sve dobre ljude, i da čestiram i Srbima, i Albancima, gde god se oni nalazili na ovom sporazumu, jer to znači da naša deca neće pucati jedni na druge. Ko zna, možda sam ja "izdajnik" jer ne želim da zakoljem albansko dete, i jer nemam snage da više mrzim Albance (mada mislim da ih nikada nisam ni mrzeo). Sramota me što većina Srba u Srbiji misli da je ovo izdaja, a ovaj Dačić kakav je takav je, mislim da je imao velika "muda" što je imao snage da pregovara sa Tačijem, i ovaj čovek je uradio za Srbiju i Srbe nemerljivo mnogo, iako je iz iste partije kao Milošević (SPS). E baš zato, treba ljude ceniti po deilima, a ne po tome da li su iz SPS-a, SNS-a, DS-a, ili su možda Srbi ili Albanci. Mi nismo birali gde ćemo se roditi, i nismo nikoga mrzeli kada smo se rodili, tu mržnju su nam drugi usađivali, učili nas da mrzimo one koji žive pored nas. Ne mislim da su Srbi gori od Albanaca, niti obratno, niti želim da se merimo, upoređujemo. Želim samo da ratni zločinci nikada ne izađu sa robije, da mafija bude pohapšena, a da sirotinja raja počne da živi malo normalniji život na ovom našem krvavom i napaćenom Balkanu. Kažu da svaki narod ima Vladu kakvu zaslužuje, Srbija na žalost, ili na sreću, ima daleko bolju Vladu nego što to narod zaslužuje, jer narod nema prave informacije, narod je zaveden, i narod je ponižen nemaštinom, i porazima. Nije lako izgubiti tri rata i nakon toga naći snagu da podignete veru u narodu. Svet se jako brzo menja, a mi Srbi, dok se okrenemo, i razmislimo malo, a ono se sve promenilo, život ode, prođe pored nas, drugi žive, putuju, zarađuju, decu prave, a kod nas bela kuga, nemaština, kriminal, korupcija, i da mržnja, prema Hrvatima, Albancima, Bošnjacima, pa čak i prema Mađarima, a ja kad odem u Mađarsku, imam utisak da sam u idealno zemlji (iako to realno nije), samo zato što su ljudi normalniji, pristojniji, i što poštuju druge. Možda bi meni bilo lepo i u Sarajevu, Mostoru, a možda ću pred kraj svog života i da odem na to Kosovo, jer nikad nisam bio. Sumnjam da će neko "normalan" da čita sve ovo što sam napisao, ali svima savetujem: prestanite ljudi da mrzite, počnite da volite, jer život je jako kratak, proleti za čas, i dok trepnete vi u staračkom domu (ako možete jelte da ga priuštite).
radostan dan

#22574 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ja to podvodim pod - sviranje .urcu, ili - flauta tereze kesovije, vol 2.
radostan dan

#22575 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

uzgred, isplivavaju novi detalji u vezi ubistva 13 stanovnika u onom selu u srbiji...
i niko da prizna da je radosni u vupra. :skoljka:
Post Reply