Pa zašto onda druge stavljaš?KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 19:34Ne stavljam se etnički ( ni religijski), niti glasam.NediM17 wrote: ↑30/03/2025 19:27Pa stavi se sama gdje hoćeš, brani li ti ko?KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 19:14
Ozbiljno ti kažem, meni je etnitet strana kategorija, ne zajebavam se. Imam toliko rodbine i prijatelja tri religije koji su odjebali etnički identitet. Pa kud bi ti mene stavila, mješavina tri religije.![]()
Iz tvojih upisa slutimo gdje si se stavila.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
NediM17
#22551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#22552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
PS:
kada koristite tzv rs, onda ne mozete zamjeriti ni na:
=BIH je sastavljena od dva entiteta
=zajednicke institucije BIH.
kada koristite tzv rs, onda ne mozete zamjeriti ni na:
=BIH je sastavljena od dva entiteta
=zajednicke institucije BIH.
-
KraljicaIzJajca
#22553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Stranci , posebno Amerikanci nisu za ukidanje RS.SaraFina wrote: ↑30/03/2025 19:28RS je naziv koji diskriminira Bošnjake i Hrvate. U nazivu entiteta ne bi se trebalo davati prednost nijednom narodu. Pogotovo narodu koji je pobio, protjerao i napravio genocid. Znaci ja tu tvorevinu nikad neću nazvati RS. S pravom. Ne želim legalizirati zločine, genocid i etničko čišćenje. Ti zovi kako želiš. Za mene je RŠ polutrajna kategorija, koju treba ukinuti. Na način da se institucije hendikepiraju im do toga da bude izlišno i da postoje. Prenos nadležnosti.laserShow wrote: ↑30/03/2025 19:23To niko ne spori. Kao sto ne spori da su "nasi potpisali".
Prema tome, ako zeslis da neko postuje moju i tvoju drzavu, prvo je ti postuj. Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Ako ne mozes izgovarati puni naziv enitetta, barem korsiti skracenicu.
To je jedno od nacina postivanja vlastite drzave.
I da je RŠ nastala pravno i legalno na normalan način. Politicki i bez rata, sva tri naroda u BiH su konstitutivna. To srpska diskriminira i Hrvate i Bošnjake.
Eto, oni podržavaju RS.
- SaraFina
#22554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pazi nešto, taj naziv je diskriminatoran. I ja sam zato da se pravno sruši. Kad tad. Ima finu osnovu. I to nema apsolutno nikakve veze sto je neko neuk i politicki nepismen podpisao to. Znaci ja ga nisam ovlastila u svoje ime. A ni 98% moga naroda. Zato će to kad tad, ići na rušenje.laserShow wrote: ↑30/03/2025 19:33Apsolutno se slazem sa svime sto si navela, no to opet nije opravdanje.SaraFina wrote: ↑30/03/2025 19:28 RS je naziv koji diskriminira Bošnjake i Hrvate. U nazivu entiteta ne bi se trebalo davati prednost nijednom narodu. Pogotovo narodu koji je pobio, protjerao i napravio genocid. Znaci ja tu tvorevinu nikad neću nazvati RS. S pravom. Ne želim legalizirati zločine, genocid i etničko čišćenje. Ti zovi kako želiš. Za mene je RŠ polutrajna kategorija, koju treba ukinuti. Na način da se institucije hendikepiranu im do toga da bude izlišno i da postoje.
I da je RŠ nastala pravno i legalno na normalan način. Politicki i bez rata, sva tri naroda u BiH su konstitutivna. To srpska diskriminira i Hrvate i Bošnjake.
RS naziv je legalizovan od svih potpisnika, pa i od B i H komponente. Sami svojom rucicom potpisali.
Nemam ja problem sto ti neces nazvati RS rSom, vec to odmah znaci da sa svedskog stola svi mogu uzimati sta zele. To je najbolji pokazatelj kako ova drzava funkcionise. Bosnjak uzm sta hoce, hrvat uzme sta hoce i onda se zamjeri srbinu kada uzme sta hocea na kraju svi podjednako uzimaju koliko im odgovara i unistavaju drzavu.
Sve dok ti budes RS zvala RŠ miliokrad dodick Bosnjake moze da zove muslimanima, bosnu tzv, ili da negira njene institucije i da mu mi nista na to ne mozemo reci, jer drugacij od njega nismo. Ne mozes malo nepostovati drzavu i malo vise. Isto je.
I dzabe ubacujes hrvate, oni sa RS nemaju nista, ali bas nista. Protjerani, ocisceni i zabijeni u svoj dio Fedracije.
Čak i da zanemarimo bilo kakvu ratnu priču, pravno i ustavno sva tri naroda su konstitutivna na cijelom prostoru BiH. Kako onda u nazivu entiteta gdje pravno i ustavno Hrvati (bez obzira na broj) i Bošnjaci mogu biti ravnopravni. Taj naziv je opisivanje teritorije i ništa drugo.
- laserShow
#22555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa i ja sam, ali do tada ja to MORAM POSTOVATI ako zelim da drugi postuju ono sto je u ustavu. Zar je to tesko shvatiti?
Radi na tome da se diskriminacija ispravi, da se ime ukloni, da se status uredi, no do tada koristi ono sto ti ustav nalaze da koristis.
-
KraljicaIzJajca
#22556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U etničku nikad, a religijska je porodični dio tradicije, a ne vjernicki orijentirano.
- SaraFina
#22557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
BiH je drzava i trajna kategorija. RŠ je polutrajna kategorija. Kao sto rekoh podpisao je čovjek neuk i politicki zakinut. Obzirom da je polutrajna, nemam ja tu šta poštovati. Jer ja ne priznajem ni njeno postojanje. Njen način nastanka i njeno egzistiranje.
- laserShow
#22558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Onda ne postujes ustav. U tom slucaju ne mozes zamjeriti ni drugima kada ga ne postuju i to je sustina. Kako je moguce da to ne shvatas?
Koja je razlika ako dodick ne postuje ustav?
Koja je razlika ako ti i ja ne postujemo ustav?
- SaraFina
#22559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dio ustava je produkt mirovnog sporazuma. I tadašnjih političkih i teritorijalnih prilika. Neukosti našeg politickog i vojnog vrha. Nije sveto pismo znaci. Da ne može biti promjenjeno. Ja imam sva moralna prava da rezultate pobjede pobunjenih Srba nazovem imenom koji mu prilici.
- laserShow
#22560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da ustav moze biti promijenjen. Do tada vaze trenutna pravila.
Naravno da mozes ignorisati ustav i rs zvati RŠ, kao sto i dodick Bosnjake moze zvati muslimanima, BIH nazivati tzv. ili uzimati koje su to ustavne kategorije.
Samo kazem da ako ti to radis onda se ne mozes zaliti ni kada oni to rade.
- SaraFina
#22561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mozes ti povuci paralelu sa ustavno pravnom kategorijom bošnjački narod i Bošnjaci i RŠ. Bošnjaci u svom nastanku nisu nikog istrijebili a mu oteli “ime” dok su velikosrbi istrijebili nesrbe s teritorije RŠ. I u temelje ugradili kosti našeg naroda. Zato je totalno pogrešno držati se ustava na te dvije “kategorije” kao pjan plota. Pogotovo ako to mislimo u buducnosti i pravno i materijalno rušili. Ne mogu ja zvati RS i slagati se s tim nazivom godinama, pa onda otići na sud i reci da sam diskriminirana. Vrlo je bitno svakodnevno rusiti pa i u komunikaciji tu tvorevinu.laserShow wrote: ↑30/03/2025 19:51Naravno da ustav moze biti promijenjen. Do tada vaze trenutna pravila.
Naravno da mozes ignorisati ustav i rs zvati RŠ, kao sto i dodick Bosnjake moze zvati muslimanima, BIH nazivati tzv. ili uzimati koje su to ustavne kategorije.
Samo kazem da ako ti to radis onda se ne mozes zaliti ni kada oni to rade.
To bi trebali i naši portali i javnost raditi.
- laserShow
#22562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U redu, odustajem. Moguce da ja nesto gledam drugacije, no ja se trudim da postujem zakon dok je taj zakon na snazi. Mogu se ja truditi da promijenim zakon, ali sve dok je aktivan, on je za mene, pazi sada, TITO
Ne mogu zvati RŠ a žaliti se kada kazu BIH sastavljena, ili zajednicke insiticuje. Jednostavno ja unistavam, oni unistavaju, sto znaci da ni za jedne ili druge nije ova drzava.
Ne mogu zvati RŠ a žaliti se kada kazu BIH sastavljena, ili zajednicke insiticuje. Jednostavno ja unistavam, oni unistavaju, sto znaci da ni za jedne ili druge nije ova drzava.
- SaraFina
#22563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma daj. Sto bi se mi trudili poštovati zakon, kad ga prvi baja krši. Od negiranja genocida pa do svakodnevnog lajanja. Kao sto rekoh ni pravno ni moralno nemamo nikakve obaveze prema toj RŠ. Dijelovi BiH tog entiteta imaju svoje regionalne nazive od pamtivijeka. I sad će meni karadzic i mladić nametnuti da govorim za Podrinje da RS. Ili za dijelove Posavine i krajine. Mislim, nema šanse..laserShow wrote: ↑30/03/2025 19:59 U redu, odustajem. Moguce da ja nesto gledam drugacije, no ja se trudim da postujem zakon dok je taj zakon na snazi. Mogu se ja truditi da promijenim zakon, ali sve dok je aktivan, on je za mene, pazi sada, TITO![]()
Ne zove tebe baja slučajno BH musliman. Dzaba ti i sto si Bosanac. A ja Bošnjakinja. Za Baju smo svi isti. I u Tomasici smo svi isti bili.
-
KraljicaIzJajca
#22564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Boldano, definitivno nijelaserShow wrote: ↑30/03/2025 19:59 U redu, odustajem. Moguce da ja nesto gledam drugacije, no ja se trudim da postujem zakon dok je taj zakon na snazi. Mogu se ja truditi da promijenim zakon, ali sve dok je aktivan, on je za mene, pazi sada, TITO![]()
Kao i Ustav BiH koji jednako diskriminira, već objašnjeno.
- laserShow
- SaraFina
#22566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
BiH je postojala prije genocidne tvorevine. Kao republika drzave EX YU. I dobila je samostalnost i priznata je kako? Mislim time sto ja RŠ zovem tako ja ni moralno ni ustavno ne kršim nikakav zakon. Jer je moralno gledajući ta tvorevina je nastala na zlocinu i genocidu a ustavno i pravno “produkt je tog genocida i zlocina, etnickih ciscenja”.
Vuces nepotrebne paralele. Apsolutno.
Last edited by SaraFina on 30/03/2025 20:13, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
- laserShow
#22568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uci, citaj u ime Gospodara tvog.
Ne mozes ubiti covjeka i zaliti se ako tebi neko ubije nekoga. Kontas? To ti je malo esktreman primjer, ali eto da skontas.
Ne mozes reci ne postujem ustav BIH u dijelu gdje je RS, ali kada i rs ne postuje, ti kazes ih to je krsenje ustava. Kontas?
- Tony Soprano
#22569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jebo rslaserShow wrote: ↑30/03/2025 20:17Uci, citaj u ime Gospodara tvog.
Ne mozes ubiti covjeka i zaliti se ako tebi neko ubije nekoga. Kontas? To ti je malo esktreman primjer, ali eto da skontas.
Ne mozes reci ne postujem ustav BIH u dijelu gdje je RS, ali kada i rs ne postuje, ti kazes ih to je krsenje ustava. Kontas?
- laserShow
#22570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jebo dio tvoje drzave. Jebat dok se ne oCepe 
- drug_profi
#22571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa da prostiš koji qurac sereš onda ovdje?KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 18:18Ne glasam, nemam posao vezan za stranke, samo takve glasače razumijem. Svakako je glasanje korumpirano.drug_profi wrote: ↑30/03/2025 15:31Moram da te pitam: a gdje ti glasaš? Gdje porez plaćaš?KraljicaIzJajca wrote: ↑30/03/2025 07:12 Ma prevrtljivi ste glasači kao i političari, vidimo trenutno stanje.
Pa nam tako soliš pamet.
- Prpa.ba
- laserShow
#22573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nista majstore, haj u svoj tor, bleeeee
- SaraFina
- Prpa.ba
#22575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Majstore, tebi niko nije javio da si htio-ne htio i ti vec u mom toru?
ps
ustav na koji se pozivas je vec mjesec dana obicni toaletni papir, s tim da ima i manju vrijednost jer se ne moze koristiti za toaletnu svrhu.
zivio ti meni