Ali je smrt istaovo_mi_je_nick wrote:Razlika je da se jedni zaustavljaju a od drugih se okrene glava.vješalica wrote:Covjek koji ide sa posla i vozi preko 20 takav sav sjeban pogazi necije dijete....manje bi ti litaoovo_mi_je_nick wrote:Gdje je murija kad trkače treba kažnjavati ? Pa nemaju mudenzi jer se boje za svoju zadnjicu. Lako je prosipati silu čovjek koji ide sa posla i koji je prekokoračio brzinu od 20 km/h.
Nije mi žao kad trkač zgine, žao mi stuba.
Nije mi žao kad djevojke svjesno sjedaju u raketu na cesti kojom upravlja bubuljičavi pubertetlija. Žao mi je kad je pozove u šetnju lik a ona ga odbije jer voli sjesti u bembaru da okači nokte na instač preko volana.
Nema razlike u facama koje prekoracuju brzinu
Druga je stvar sto ste ih vi na forumu podijelilina trkace koji hajcaju i "covjeka sa posla koji prekoraco brzinu'
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vješalica
#22551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U prevodu - ne daj Bože naći se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, žali se nailovoj materi.Tercius wrote:Sav sistem je truo sa svim svojim aparatima.Svako do svakog moze doci na ovaj ili onaj nacin, jer sistem funkcionise tako, sve je trgovina sve su usluge/protuusluge na svim nivoima vlasti i u svakoj jebenoj instituciji.I ne znam cemu iscudjivanja onda da zakon nije isti prema svima, ne znam cemu iscudjivanja da nemamo svi ravnopravan pristup.Znaci sistem.E sad, mislim da je i poluretardiranoj osobi jasno da ti u takav jedan sistem mozes sutra instalirati sta god zelis, kad ce opet taj sistem po defaultu svojih postavki kako funkcionise ponistiti sve sto mu se suprostavlja i ugrozava njegovo postojanje.Kakve vise jebene kamere i sparte, i gps kad ubijes covjeka a kaznu lezis u zatvoru polutvorenog tipa, kakve vise sankcije akcije planovi kad ti tri lika s palicama slome vilicu i polla rebara a zenu ti nabiju nogom istraumiraju djecu u autu kad tuzioc kaze to je prekrsaj.Sva ova prica koju citam po ovoj temi mi lici na onaj skec nadrealista i studentskim protestima gdje jedan prica o slobodi studentske svijesti a ostalii kazu da se Hamo makne iz kuhinje i da su porcije mesa male u kantini.Zalosno je kako masa ovdje ne vidi dalje od svog nosa i zivi u nekim erotskim vlaznim snovima o nekoj demokratiji,ljudskim pravima i da ce ko nesto biti bolje sutra samo eto kad bi ovo ili ono.
- triconja
#22553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Covjece ti zagovaras da drzava nadgleda kretanje a to nije normalno nikako. I u najrazvijenijem drustvu je to prevelik zalogaj a ti tako hoces da se implementira ovdje kod nasarman1 wrote: U Prvom momentu ŠOK kad skontaš da tvoja curica za koju kažu da je mirna ko bubica pići 87 km/h kraj pozorišta, da tvoj sin koji je redovan na Džumi parkira naveče kod energoinvesta sa klošarima i narkomanima i na autoputu(tako ga zovu) do Blažuja razvija 193km/h.
Poznati Sarajevski mesar Bogu zahvaljuje svaki dan na ovom tehnološkom oduzimanju slobode jer kad mu se nije ujutru javio sin našao ga je u komi na parkingu restorana. Dečko za volanom pao u hipoglikemijsku komu i jedva preživio. Raja prolazila kraj njega misleći da se "odvalio".
Za par stoja si spriječio da ti djete popuni crnu hroniku.
Što se mene tiće nemam problema sa uskračivanjem privatnosti na ovaj način.
- Tercius
#22554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam druze, prevod je stvar licnog izbora ja iskreno odavno vise ne ulazim u rasprave u saobracaju,odrzavam svoj teleci pogled pravo, na semaforu pogledam 3 puta lijevo desno, pijem apaurine od 5 mg kad trebam zavrsavati neke potvrde ovjere itd, za sve ozbiljnije ljekarske pretrage stedim pare i dignem minus sa kartice i odradim privatno i cugam samo kod kuce ili na vikendici, jer u grad obavezno nosim licno naoruzanje sa hollow point municijom i jedem striktno cheesecake i pijem sprite cisto radi eventualnog sudskog proseca u slucaju da nekome propucam pluca da ne bude da sam reagovao usljed uticaja alkohola i ostala sranja.Tomahawk11 wrote:U prevodu - ne daj Bože naći se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, žali se nailovoj materi.Tercius wrote:Sav sistem je truo sa svim svojim aparatima.Svako do svakog moze doci na ovaj ili onaj nacin, jer sistem funkcionise tako, sve je trgovina sve su usluge/protuusluge na svim nivoima vlasti i u svakoj jebenoj instituciji.I ne znam cemu iscudjivanja onda da zakon nije isti prema svima, ne znam cemu iscudjivanja da nemamo svi ravnopravan pristup.Znaci sistem.E sad, mislim da je i poluretardiranoj osobi jasno da ti u takav jedan sistem mozes sutra instalirati sta god zelis, kad ce opet taj sistem po defaultu svojih postavki kako funkcionise ponistiti sve sto mu se suprostavlja i ugrozava njegovo postojanje.Kakve vise jebene kamere i sparte, i gps kad ubijes covjeka a kaznu lezis u zatvoru polutvorenog tipa, kakve vise sankcije akcije planovi kad ti tri lika s palicama slome vilicu i polla rebara a zenu ti nabiju nogom istraumiraju djecu u autu kad tuzioc kaze to je prekrsaj.Sva ova prica koju citam po ovoj temi mi lici na onaj skec nadrealista i studentskim protestima gdje jedan prica o slobodi studentske svijesti a ostalii kazu da se Hamo makne iz kuhinje i da su porcije mesa male u kantini.Zalosno je kako masa ovdje ne vidi dalje od svog nosa i zivi u nekim erotskim vlaznim snovima o nekoj demokratiji,ljudskim pravima i da ce ko nesto biti bolje sutra samo eto kad bi ovo ili ono.
- triconja
#22555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eee, moj brat i ja pricamo o voznji i prica mi da ide kroz naseljeno mjesto 70 i vise, eee dobro sam mu predavanje ocito a da sutra nesto zajebe ja bih prvi svjedocio da to tako radi. Da ja isto tako napravim, pa nije mi niko kriv sto se pravim pametan i ne postujem zakone, ha ja.Tomahawk11 wrote:U konkretnom slučaju, isto kao i u slučaju Sefića ili onog hajvana što je ubio onu djevojku iz Srbije i teškim invalidom napravio onog Nijemca, kao i onog što Rastodera što zgazi Havu rahmetli - izvinite, gospodo, ja tu krivim pojedince.
Najlakše je društvo okriviti. Tačno, krivo je nakaradno društvo i selektivnost, ali dok se ne bude upiralo prstom u pojedinca i dok pojedinac ne bude snosio teške sankcije za učinjeno djelo, biće još gore.
Sutra će se tu naći neko moj ili ja lično ili pak neko vaš, odnosno vi. Pitaću vas onda kakvu ćete priču pričati.
- uglavnomja
#22556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mozda izgleda off, ali ima veze sa nekim postovima na temi
prije par godina u norveskoj gotovo identicna situaija, ne sjecam se da li ih je bilo 4 ili 5 autu, sve tinejdzeri
momak od 19 vozio, prezivio, troje mrtvih
neki lokalni put, znaci nije auto put, kaze izletio mu los i izgubio kontrolu, zabio se u drvo
sa 147 na sat
a malo prije toga na instragramu slika 177 su vozili
ne sjecam se koliko je zatvora dobio i koliko ce placati citav zivot, ali se sjecam da je dobio dozivotnu zabranu upravljanja bilo kakvim vozilom.
znaci pravna drzava, policija bi kralju kaznu naplatila, auti su malo bolji u prosjeku, manja je frustriranost generalno, nema granda i cajki ... ali ima svoje paralele za to
i opet sve isto
ili slucaj isto pun auto tinejdzera - posli da se vozaju po zaledjenom jezeru --- i potonuli
prije par godina u norveskoj gotovo identicna situaija, ne sjecam se da li ih je bilo 4 ili 5 autu, sve tinejdzeri
neki lokalni put, znaci nije auto put, kaze izletio mu los i izgubio kontrolu, zabio se u drvo
sa 147 na sat
ne sjecam se koliko je zatvora dobio i koliko ce placati citav zivot, ali se sjecam da je dobio dozivotnu zabranu upravljanja bilo kakvim vozilom.
znaci pravna drzava, policija bi kralju kaznu naplatila, auti su malo bolji u prosjeku, manja je frustriranost generalno, nema granda i cajki ... ali ima svoje paralele za to
i opet sve isto
ili slucaj isto pun auto tinejdzera - posli da se vozaju po zaledjenom jezeru --- i potonuli
-
shandrprcSA
#22557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

neka im je laka zemlja
- nepass1
#22558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa bilo je to vec tamo 2003 ili 04gun1ted wrote:Koliko god bilo tesko, treba ovakva vozila postaviti na par lokaciju u gradu, da se vidi šteta, pa se možda neki dozovu pameti.
Čudi me da niko ne incira tako nešto.
- nepass1
#22559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa u njemackoj su oni neki rejseri pozamasnu kaznu dobili, da li dozivotna robija, jesu li izazvali udes ili udarili pjesaka?uglavnomja wrote:mozda izgleda off, ali ima veze sa nekim postovima na temi
sa 147 na sat
i opet sve isto
- nepass1
#22560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na ovaj prvi post jedan veliki lajkTercius wrote:Ne znam druze, prevod je stvar licnog izbora ja iskreno odavno vise ne ulazim u rasprave u saobracaju,odrzavam svoj teleci pogled pravo, na semaforu pogledam 3 puta lijevo desno, pijem apaurine od 5 mg kad trebam zavrsavati neke potvrde ovjere itd, za sve ozbiljnije ljekarske pretrage stedim pare i dignem minus sa kartice i odradim privatno i cugam samo kod kuce ili na vikendici, jer u grad obavezno nosim licno naoruzanje sa hollow point municijom i jedem striktno cheesecake i pijem sprite cisto radi eventualnog sudskog proseca u slucaju da nekome propucam pluca da ne bude da sam reagovao usljed uticaja alkohola i ostala sranja.Tomahawk11 wrote:U prevodu - ne daj Bože naći se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, žali se nailovoj materi.Tercius wrote:Sav sistem je truo sa svim svojim aparatima.Svako do svakog moze doci na ovaj ili onaj nacin, jer sistem funkcionise tako, sve je trgovina sve su usluge/protuusluge na svim nivoima vlasti i u svakoj jebenoj instituciji.I ne znam cemu iscudjivanja onda da zakon nije isti prema svima, ne znam cemu iscudjivanja da nemamo svi ravnopravan pristup.Znaci sistem.E sad, mislim da je i poluretardiranoj osobi jasno da ti u takav jedan sistem mozes sutra instalirati sta god zelis, kad ce opet taj sistem po defaultu svojih postavki kako funkcionise ponistiti sve sto mu se suprostavlja i ugrozava njegovo postojanje.Kakve vise jebene kamere i sparte, i gps kad ubijes covjeka a kaznu lezis u zatvoru polutvorenog tipa, kakve vise sankcije akcije planovi kad ti tri lika s palicama slome vilicu i polla rebara a zenu ti nabiju nogom istraumiraju djecu u autu kad tuzioc kaze to je prekrsaj.Sva ova prica koju citam po ovoj temi mi lici na onaj skec nadrealista i studentskim protestima gdje jedan prica o slobodi studentske svijesti a ostalii kazu da se Hamo makne iz kuhinje i da su porcije mesa male u kantini.Zalosno je kako masa ovdje ne vidi dalje od svog nosa i zivi u nekim erotskim vlaznim snovima o nekoj demokratiji,ljudskim pravima i da ce ko nesto biti bolje sutra samo eto kad bi ovo ili ono.
- Logovan
#22561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
shandrprcSA wrote:
neka im je laka zemlja
Jebem ti život, u pm......
- sheilak
#22562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovih djevojka mi je zao jer su nasa mladost buducnost bile al sada kasno
Hoce li neko sutra sa mnom na dzenazu? (r)
Hoce li neko sutra sa mnom na dzenazu? (r)
- Zejnep
- triconja
#22565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto prilike za sve oceve i majke koje citaju ovu temu da ocitaju bukvicu i indoktriniraju svoj podmladak da ne idu stopama ove omladine, ako barem do jednog mozga dopre na pravi nacin dosta se postiglo.
- strong69
#22566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ne gajim iluzije da zivim u "drzavi". Svakodnevno uvidjam to. Drzava je zakazala davno ali zakazali su i roditelji. Ovakvih tek punoljetnih pune su ulice u jakim autima i gledam ih svaki dan. Kao roditelj nikada ne bih svom sinu omogucio, odobrio ili dozvolio da vozi bijesno auto a da je tek polozio vozacki ispit. Takode, konstantno bih pricao da ne sjeda u auto sa takvima. Ako je zakazala pravna drzava, ako je podbacila skola i drustvo porodica ne smije. Znaju se opste vrijednosti i kako ih i zasto postovati.
Velika tuga je vidjeti 3 djevojcice na smrtovnicama.
- zateznistub
#22567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
strong69 wrote:Ja ne gajim iluzije da zivim u "drzavi". Svakodnevno uvidjam to. Drzava je zakazala davno ali zakazali su i roditelji. Ovakvih tek punoljetnih pune su ulice u jakim autima i gledam ih svaki dan. Kao roditelj nikada ne bih svom sinu omogucio, odobrio ili dozvolio da vozi bijesno auto a da je tek polozio vozacki ispit. Takode, konstantno bih pricao da ne sjeda u auto sa takvima. Ako je zakazala pravna drzava, ako je podbacila skola i drustvo porodica ne smije. Znaju se opste vrijednosti i kako ih i zasto postovati.
- Haris.ba
#22568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slažem se.strong69 wrote:Ja ne gajim iluzije da zivim u "drzavi". Svakodnevno uvidjam to. Drzava je zakazala davno ali zakazali su i roditelji. Ovakvih tek punoljetnih pune su ulice u jakim autima i gledam ih svaki dan. Kao roditelj nikada ne bih svom sinu omogucio, odobrio ili dozvolio da vozi bijesno auto a da je tek polozio vozacki ispit. Takode, konstantno bih pricao da ne sjeda u auto sa takvima. Ako je zakazala pravna drzava, ako je podbacila skola i drustvo porodica ne smije. Znaju se opste vrijednosti i kako ih i zasto postovati.
-
Naslovnica
#22569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sa FB-a
Izlaz" iz lavirinta
Njih četiri. Mlade. Lijepe kako to mladost može biti. Tek kročile u svijet odraslih. Žele biti viđene. On malo stariji od njih. Nedavno položio. Ima BMW X5, neregistrovan ipak s nepripadajućim tablicama. Luduje ulicama. Adrenalin je njegova furka.
Sve petero misle da je život vječan, da su neranjivi, da su gospodari svijeta. Istina je da nemaju pojma ni o čemu. Obična djeca. Naivni klinci koji misle da je život igrica i da nakon što padneš mrtav, samo restartuješ igru i nastaviš. Smiju se dok sjedaju u auto da se provozaju u predvečerje kišnog junskog dana.
Epilog te njihove need-for-speed verzije života je tragičan: dvije djevojčice (rođene 2000. i 2001.) na mjestu mrtve, jedna preminula u bolnici (2001.), a četvrtoj (2000.) se bore za život kao i njemu (1998.), musavom scumaheru. BMW X5 komad limarije omotan oko metalnog stuba s tablom na kojoj je, koje li ironične simbolike, napisano "Izlaz".
I, naravno, kao i uvijek bitno je okriviti nekoga, bilo koga. Jedni krive roditelje, drugi djecu, treći državu. Istina je da nije u pitanju krivica pojedinaca već kolektivna krivica. Ali, kao toliko puta dosad, lakše je uperiti prstom u drugoga, podići krivičnu optužnicu, sankcionisati prema nazovi zakonima, arhivirati slučaj i pustiti vrijeme da odradi svoje. Ništa sistemska rješenja, ništa mjere prevencije, ništa rad na mentalitetu.
O kakvoj to ja kolektivnoj krivici, svijesti i savjesti bulaznim? Baš sam blesava! Mi to nemamo! Nemamo ni obraza ni morala ni vrijednosti. Lakše je uperiti prstom pojedinačno: na roditelje koji djeci dopuštaju sve, na djecu koja su bahata, na državu koja je sjebana. Istina je da smo svi sjebani, dobrano i onako kolektivno.
Bila sam i ja dijete, i imala sam i sama situacija u kojima sam se ponašala kao besmrtna (ali nikada nisam druge tretirala kao besmrtne). Međutim, imala sam i granice koje su moji roditelji postavili još dok su živjeli u državi koja je sistemskim uređenjem ispunjavala potrebe i činila svoje stanovnike koliko-toliko zadovoljnima. Danas sam i sama roditelj koji živi u nazovi državi koja nema pojma je li došla ili pošla, koju vode totalno nesposobni ljudi, blago rečeno idioti, i priznajem da je vrlo teško odgojiti djecu, uputiti ih na pravi put, izbalansirati odgojne granice sa slobodom da rašire svoja krila kako bi odrasli u odgovorne, sposobne, dobre ljude. Teško je sačuvati ih a da ih ne ugušimo, osposobiti ih za život a ne čuvati pod staklenim zvonom. Teško je, ali nije nemoguće. Iako će možda biti svojevrsni čudaci kada porastu jer se nikada neće uklopiti u ovu bolesnu sredinu, pošto se ne odgajaju da budu lego kocke niti puzzle, već ličnosti koje koriste svoje moždane vijuge.
Što se tiče države, kada nam na vlasti budu obrazovani, razumni, inteligentni, načitani ljudi, a ne laktaroši, čobani, propaliteti, tek onda ćemo se moći nadati boljem. Dotad smo svi ostavljeni sami sebi, i roditelji i djeca; državu nije briga za nas. Ostavljeni smo da se snalazimo u ovom cirkusu izopaćenih vrijednosti, u ovom ludilu u kojem nas nastoje u tolikoj mjeri umrtviti da nam bude prosto svejedno, u ovom košmaru u kojem ideš a okolo tebe sve više gluhih, nijemih, slijepih ljudi, ljudi koji su sebi izvadili obje očne jabučice pa su ostale samo dvije sablasne praznine kroz koje možeš vidjeti unutar njih, ali tamo nema ništa osim mraka.
Ne znam šta se pametno može reći u ovom trenutku, osim da pričamo s djecom, mnogo i o svemu, da im pokušamo objasniti da novi mobitel, automobil, ćoravo slijeđenje trendova ne znači prestiž već da predstavljaju nesigurnost u sebe i svoje vrijednosti, da nas materijalno zapravo osiromašuje, da je lijepo imati novca ali da pritom ne izgubimo dušu ili život usput, da svaka akcija ima svoju reakciju, da je sve uzročno-posljedično povezano i da prije nego nešto prouzrokujemo razmislimo o posljedicama, da smo samo ljudi, od krvi i mesa, što krvare kada se posijeku, što umiru kada iskrvare, što se ne vraćaju među žive kada umru...
Izlaz" iz lavirinta
Njih četiri. Mlade. Lijepe kako to mladost može biti. Tek kročile u svijet odraslih. Žele biti viđene. On malo stariji od njih. Nedavno položio. Ima BMW X5, neregistrovan ipak s nepripadajućim tablicama. Luduje ulicama. Adrenalin je njegova furka.
Sve petero misle da je život vječan, da su neranjivi, da su gospodari svijeta. Istina je da nemaju pojma ni o čemu. Obična djeca. Naivni klinci koji misle da je život igrica i da nakon što padneš mrtav, samo restartuješ igru i nastaviš. Smiju se dok sjedaju u auto da se provozaju u predvečerje kišnog junskog dana.
Epilog te njihove need-for-speed verzije života je tragičan: dvije djevojčice (rođene 2000. i 2001.) na mjestu mrtve, jedna preminula u bolnici (2001.), a četvrtoj (2000.) se bore za život kao i njemu (1998.), musavom scumaheru. BMW X5 komad limarije omotan oko metalnog stuba s tablom na kojoj je, koje li ironične simbolike, napisano "Izlaz".
I, naravno, kao i uvijek bitno je okriviti nekoga, bilo koga. Jedni krive roditelje, drugi djecu, treći državu. Istina je da nije u pitanju krivica pojedinaca već kolektivna krivica. Ali, kao toliko puta dosad, lakše je uperiti prstom u drugoga, podići krivičnu optužnicu, sankcionisati prema nazovi zakonima, arhivirati slučaj i pustiti vrijeme da odradi svoje. Ništa sistemska rješenja, ništa mjere prevencije, ništa rad na mentalitetu.
O kakvoj to ja kolektivnoj krivici, svijesti i savjesti bulaznim? Baš sam blesava! Mi to nemamo! Nemamo ni obraza ni morala ni vrijednosti. Lakše je uperiti prstom pojedinačno: na roditelje koji djeci dopuštaju sve, na djecu koja su bahata, na državu koja je sjebana. Istina je da smo svi sjebani, dobrano i onako kolektivno.
Bila sam i ja dijete, i imala sam i sama situacija u kojima sam se ponašala kao besmrtna (ali nikada nisam druge tretirala kao besmrtne). Međutim, imala sam i granice koje su moji roditelji postavili još dok su živjeli u državi koja je sistemskim uređenjem ispunjavala potrebe i činila svoje stanovnike koliko-toliko zadovoljnima. Danas sam i sama roditelj koji živi u nazovi državi koja nema pojma je li došla ili pošla, koju vode totalno nesposobni ljudi, blago rečeno idioti, i priznajem da je vrlo teško odgojiti djecu, uputiti ih na pravi put, izbalansirati odgojne granice sa slobodom da rašire svoja krila kako bi odrasli u odgovorne, sposobne, dobre ljude. Teško je sačuvati ih a da ih ne ugušimo, osposobiti ih za život a ne čuvati pod staklenim zvonom. Teško je, ali nije nemoguće. Iako će možda biti svojevrsni čudaci kada porastu jer se nikada neće uklopiti u ovu bolesnu sredinu, pošto se ne odgajaju da budu lego kocke niti puzzle, već ličnosti koje koriste svoje moždane vijuge.
Što se tiče države, kada nam na vlasti budu obrazovani, razumni, inteligentni, načitani ljudi, a ne laktaroši, čobani, propaliteti, tek onda ćemo se moći nadati boljem. Dotad smo svi ostavljeni sami sebi, i roditelji i djeca; državu nije briga za nas. Ostavljeni smo da se snalazimo u ovom cirkusu izopaćenih vrijednosti, u ovom ludilu u kojem nas nastoje u tolikoj mjeri umrtviti da nam bude prosto svejedno, u ovom košmaru u kojem ideš a okolo tebe sve više gluhih, nijemih, slijepih ljudi, ljudi koji su sebi izvadili obje očne jabučice pa su ostale samo dvije sablasne praznine kroz koje možeš vidjeti unutar njih, ali tamo nema ništa osim mraka.
Ne znam šta se pametno može reći u ovom trenutku, osim da pričamo s djecom, mnogo i o svemu, da im pokušamo objasniti da novi mobitel, automobil, ćoravo slijeđenje trendova ne znači prestiž već da predstavljaju nesigurnost u sebe i svoje vrijednosti, da nas materijalno zapravo osiromašuje, da je lijepo imati novca ali da pritom ne izgubimo dušu ili život usput, da svaka akcija ima svoju reakciju, da je sve uzročno-posljedično povezano i da prije nego nešto prouzrokujemo razmislimo o posljedicama, da smo samo ljudi, od krvi i mesa, što krvare kada se posijeku, što umiru kada iskrvare, što se ne vraćaju među žive kada umru...
-
hladan.preminger
#22570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta se sve napisa oko jedne saobracajke sa stvarno teskim posljedicama. Neki bi ubijali, neki uvodili diktaturu itd. Ovoga je bilo i nažalost biće.
play stupid games, win stupid prizes
play stupid games, win stupid prizes
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne treba nikog ubijati niti organizovati lov na vještice.
Za početak, treba uvesti zabranu upravljanja vozilom dok si živ za ovakve slučajeve.
Za početak, treba uvesti zabranu upravljanja vozilom dok si živ za ovakve slučajeve.
- vješalica
#22572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kaze kriminalni Seval Kovacevic kako iz siromasnih porodica divljaju po ulicama. Bas me zanima kad je neko siromasan kako uspije kupiti ovakvo auto. Hhaha
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#22573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa vjeruj svom podmladku sam pokazao kako se završi ku...nje. Za koju godinu će polagati i ovakvi incidenti su mi nočna mora.triconja wrote:Eto prilike za sve oceve i majke koje citaju ovu temu da ocitaju bukvicu i indoktriniraju svoj podmladak da ne idu stopama ove omladine, ako barem do jednog mozga dopre na pravi nacin dosta se postiglo.
- O'zone
- Globalni moderator
#22574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Volim ove izjave. Tako je bilo i da se samo oni iz siromašnih porodica odaju narkomanij.vješalica wrote:Kaze kriminalni Seval Kovacevic kako iz siromasnih porodica divljaju po ulicama. Bas me zanima kad je neko siromasan kako uspije kupiti ovakvo auto. Hhaha
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Baš, nema za hljeba, ali ima za 15 grama.