Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#22551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jes jes, svi su mislili da Reuf simpatise NS, no kakav preokret. 
- Banksy
#22552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi smo štošta mislili, na osnovu onog što nam se govorilo i obećavalo.
Ko je znao da su nas lagali.
Ko je znao da su nas lagali.
-
VjecitiStudent
#22553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osta Reufov institut bez prezidenta i utemeljitelja.ultima_palabra wrote:Samo što do jučer nije ni bio zvanično kadar DF-a, nego nezavisni intelektualac
http://edi-dc.org/about-edi-dc/president/

- volta dzontra
#22554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako Reuf postade ministar ispuha tema ko dušica
Izgleda da je na temi dominirao reufovski NVO
a sad nema potrebe
Izgleda da je na temi dominirao reufovski NVO
- ilkbahar
#22555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slazem se u potpunosti. Samim glasanjem dali smo im podrsku i sada gledamo rezultate. Imaju roka cetiri godine da opravdaju nase glasove.It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi imaju pravo da budu totalno pesimistični, protivni po definiciji, sveznalice, veći Pape od Pape, veći Reisi od Reisa, da su sposobni da budu i premijer i svih 16 ministira, ali im se nešto eto ne da, da budu sarkastični, da im niko živ ne valja, da bi, što kaže Zdravko Mamić, i "gospoda Boga razvalili", ali isto tako i ja imam pravo da dam bar minimum povjerenja vladi u kojoj sjedi partija za koju sam glasao. Da nisam vjerovao da su sposobni, pametni, da imaju energije i znanja, ne bih ni glasao za njih. Pa ako ne budu valjali i ako budu loši, bit ću prvi koji će stati s vama i pljuvati, kao što sam pljuvao i danas pljujem na sve članove Vlade SDP-a na svim niovima, jer su katastrofalni, kao ljudi i kao političari.
Ali, dati im bar malo povjerenja i vremena, pa nek' urade i minimalno, bit će to bolje od nerada kvazi-ljevičara i cmizdrilica iz SDP-a.
Imena kao imena mi zaista nisu bitna, vjerujem da je stranka izabrala ljude za koje smatra da su sposobni i da mogu nesto uciniti. A svakako treba imati na umu da sam ministar kao ministar ne radi sam i da oko sebe ima cijeli tim ljudi koji radi.
U svakom slucaju ODLUCNO U PROMJENE!
edit: izmedjuostalog bilo ko da je imenovan nasli bismo mu manu i pljuvali po njemu, to nam je u genima!
- It_is_a_Leclerc
#22556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je.ilkbahar wrote:Slazem se u potpunosti. Samim glasanjem dali smo im podrsku i sada gledamo rezultate. Imaju roka cetiri godine da opravdaju nase glasove.It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi imaju pravo da budu totalno pesimistični, protivni po definiciji, sveznalice, veći Pape od Pape, veći Reisi od Reisa, da su sposobni da budu i premijer i svih 16 ministira, ali im se nešto eto ne da, da budu sarkastični, da im niko živ ne valja, da bi, što kaže Zdravko Mamić, i "gospoda Boga razvalili", ali isto tako i ja imam pravo da dam bar minimum povjerenja vladi u kojoj sjedi partija za koju sam glasao. Da nisam vjerovao da su sposobni, pametni, da imaju energije i znanja, ne bih ni glasao za njih. Pa ako ne budu valjali i ako budu loši, bit ću prvi koji će stati s vama i pljuvati, kao što sam pljuvao i danas pljujem na sve članove Vlade SDP-a na svim niovima, jer su katastrofalni, kao ljudi i kao političari.
Ali, dati im bar malo povjerenja i vremena, pa nek' urade i minimalno, bit će to bolje od nerada kvazi-ljevičara i cmizdrilica iz SDP-a.
Imena kao imena mi zaista nisu bitna, vjerujem da je stranka izabrala ljude za koje smatra da su sposobni i da mogu nesto uciniti. A svakako treba imati na umu da sam ministar kao ministar ne radi sam i da oko sebe ima cijeli tim ljudi koji radi.
U svakom slucaju ODLUCNO U PROMJENE!
edit: izmedjuostalog bilo ko da je imenovan nasli bismo mu manu i pljuvali po njemu, to nam je u genima!
No, mi smo kao društvo, što oslikava i ovaj forum, sastavljeni od ljudi koji su po defaultu protiv svega na svijetu, i našli bi dragom Bogu zamjerku i mahanu, pa je potpuno logično što im niko živ ne valja.
Ja smatram da bi ministra Bajrovića trebali početi napadati onda kad ne bude ništa dobro znao uraditi, kad i ako upropasti neki projekat, ukrade pare. Ali pljuvati nekog zbog ličnog animoziteta prema njemu, njegovom imenu, političkoj opciji je, onako, da budem iskren osobina malih ljudi iz mahala.
- dobar osjecaj
#22557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja im nisam niti bi ikada dala glas jer mi je jasno kakva je to bagra. I bez price privatnog NDI i silnih NVO druzina koje se finansiraju iz tog i slicnih fondova, nikada svjesno ne bi mogla dati glas ljudima koji su se plasirajuci javnosti principe "cilj opravdava sredstvo" registrovali u Srebrenici u kojoj nikada nisu zivjeli niti imali ikakve veze s tom sredinom. Da je drzave, bili bi stvarni predmet stvarnih krivicnih prijava i stvarne odgovornosti a ne ministri. Ali vjerujem da ces dragi Leclerc naci dobro opravdanje za sve.It_is_a_Leclerc wrote: Tako je.
No, mi smo kao društvo, što oslikava i ovaj forum, sastavljeni od ljudi koji su po defaultu protiv svega na svijetu, i našli bi dragom Bogu zamjerku i mahanu, pa je potpuno logično što im niko živ ne valja.
Ja smatram da bi ministra Bajrovića trebali početi napadati onda kad ne bude ništa dobro znao uraditi, kad i ako upropasti neki projekat, ukrade pare. Ali pljuvati nekog zbog ličnog animoziteta prema njemu, njegovom imenu, političkoj opciji je, onako, da budem iskren osobina malih ljudi iz mahala.
Dolazak patrole MUP-a Republike Srpske u dom N.K. u ulici Reufa Selmanagića Crnog je pokušaj pritiska institucija RS-a na Reufa Bajrovića i N.K., koji je i vlasnik kuće u kojoj je Bajrović legalno prijavljen, zbog uloge u građanskim koalicijama “Glasaću za Srebrenicu” i “1. mart”.
Ovo je danas kazao sam Bajrović koji je objasnio da je MUPRS-a pokušao da njega i druge koji prema njihovim planovima nisu dobrodošli u entitet RS, protjera izdajući nelegalna rješenja o poništenju prijave boravka još u augustu ove godine iako se Bajrović tada u skladu s važećim zakonima u BiH, na ovu zloupotrebu žalio i podnio krivičnu prijavu protiv komandira policijske stanice u Srebrenici.
Izvor: http://www.prvimart.ba/vijesti/bajrovic ... anovnistvo
- dustaban
#22558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O yebalomayku, koje ofirno dodavanje...
Pametnije vam je da se sad pozabavite ministarstvima koje ste dobili. Lako je ovdje pametovati hajmo sad malo medju rudare, radnike Aide, propitati Grabovicu za junacko zdravlje, vidjeti sta se ono gradi na Vranduku u Zenici, Kaknju, Banovicima, Tuzli...
Pametnije vam je da se sad pozabavite ministarstvima koje ste dobili. Lako je ovdje pametovati hajmo sad malo medju rudare, radnike Aide, propitati Grabovicu za junacko zdravlje, vidjeti sta se ono gradi na Vranduku u Zenici, Kaknju, Banovicima, Tuzli...
- It_is_a_Leclerc
#22559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je Reufu jedini grijeh što se registrovao u Srebrenici da glasa i spriječi direktne izvršioce genocida da dođu na čelo grada, po prvi put od jula 95. onda mu ja to halalim, i čestitam mu na tome kao i što čestitam svim drugima od Emira Suljagića do Duške Jurišić koji su iskoristili pravo na slobodno kretanje u BIH, i koji su svojim činom poručili da genocid nije i ne može biti metoda ostvarivanja političke većine 
- dobar osjecaj
#22560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nisam dio tog mentalnog sklopa ni uostalom dio te ukupne price pa mi tu nista nije prihvatljivo ni samo po sebi razumljivo. Meni su to jednostavno igraci spremni na sve i ne bi im dala ni da se brinu o jednoj ovci a ne o mojoj zemlji.It_is_a_Leclerc wrote:Ako je Reufu jedini grijeh što se registrovao u Srebrenici da glasa i spriječi direktne izvršioce genocida da dođu na čelo grada, po prvi put od jula 95. onda mu ja to halalim, i čestitam mu na tome kao i što čestitam svim drugima od Emira Suljagića do Duške Jurišić koji su iskoristili pravo na slobodno kretanje u BIH, i koji su svojim činom poručili da genocid nije i ne može biti metoda ostvarivanja političke većine
- 512MB
#22561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De ba ohanite malo. Reuf je nova karika u bosanskohercegovackom politickom ringu, mlad, elokventan, pametan, skolovan a Bosnjak
Nova garnitura dolazi, koga ce mo podrzati vec njega?
- madner
#22562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jao, napadaju covjeka jer je koristio svoja gradjanska prava.
- casica
#22563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su Reuf I Suljagic na ovim izborima ostali registrovani u rs-u i tamo kao predvodnici koalicije Domovina dobili glasove i nastavili da se bore u parlamentu rs-a, ušli bi u historiju kao stvarni borci protiv genocidaša i njihove politike. Ovako, jadni narod isporucili sda-u i Salkicu, Braticu i ostalim sda-ovim g......It_is_a_Leclerc wrote:Ako je Reufu jedini grijeh što se registrovao u Srebrenici da glasa i spriječi direktne izvršioce genocida da dođu na čelo grada, po prvi put od jula 95. onda mu ja to halalim, i čestitam mu na tome kao i što čestitam svim drugima od Emira Suljagića do Duške Jurišić koji su iskoristili pravo na slobodno kretanje u BIH, i koji su svojim činom poručili da genocid nije i ne može biti metoda ostvarivanja političke većine
Ovako su obojica Lagumdzijini isprdci, borci za fotelje i nista vise.
-
Dino_noDi
#22564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
GLASAO SAM ZA DF OCEKIVAJUCI DA CE NAPRAVITI KRITICNU MASU DOBRIH LJUDI AL PO OVIM IMENOVANJIMA ISTI SU HLJEBARI KO SDA SBIH SBB SDP HDZ. MOJ GLAS VISE NECE NIKAD DOBITI. OVAKVO NESTRUCNE LJUDE POSTAVLJAJU. SRAMOTA!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
*ebo li vas Predrag Kurtes 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
casica wrote:Da su Reuf I Suljagic na ovim izborima ostali registrovani u rs-u i tamo kao predvodnici koalicije Domovina dobili glasove i nastavili da se bore u parlamentu rs-a, ušli bi u historiju kao stvarni borci protiv genocidaša i njihove politike. Ovako, jadni narod isporucili sda-u i Salkicu, Braticu i ostalim sda-ovim g......It_is_a_Leclerc wrote:Ako je Reufu jedini grijeh što se registrovao u Srebrenici da glasa i spriječi direktne izvršioce genocida da dođu na čelo grada, po prvi put od jula 95. onda mu ja to halalim, i čestitam mu na tome kao i što čestitam svim drugima od Emira Suljagića do Duške Jurišić koji su iskoristili pravo na slobodno kretanje u BIH, i koji su svojim činom poručili da genocid nije i ne može biti metoda ostvarivanja političke većine
Ovako su obojica Lagumdzijini isprdci, borci za fotelje i nista vise.
upravo tako...ideja 1.mart je po meni najkvalitetnija politička ideja u ovih dvaes najtežih godina, ali Prošnjaci ko Prošnjaci usrali su je do iza vrata
al hajte opet Reuf je pametan lik...i Suljagić je genijalac, na stranu što je budaletina na kvadrat...nego tek da im vidite kurtonalnih ministara u KS
šta reći o stranci koja za ministra MUP-a kandidira lika poznatog po vožnji u pijanom stanju i lupanju službenih automobilaKako saznajemo, Samer Rešidat bit će ministar za kulturu i sport.
Karolina Karačić bit će ministrica za rad, socijalnu politiku i raseljene osobe.
Emira Tanović-Mikulec bit će ministrica zdravstva dok će Predrag Kurteš naslijediti Nermina Pećanca na mjestu ministra unutrašnjih poslova.
Enver Smajkan bit će ministar pravde i uprave dok će Muharem Fišo obavljati dužnost ministra za boračka pitanja.
Sutra će biti održana sjednica Kolegija i Komisije za izbor i imenovanja, a sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana u ponedjeljak kada će novi ministri preuzeti svoje funkcije.
(Klix.ba)Tagovi: formiranje vlasti
fino je HM pisao davno: samo SDA....a mi se zajebavali s čoekom
PS
HM ako čitaš..oprosti mi za sve grube riči
- kamen spoticanja
#22567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hebo te kralj koka kurtesh fakat ministar mupa...ja kontam sprdate se
Nevjerojatno sta mandarine rade od sebe
- JoseMujica
#22568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je najprije ispo stranka raje iz kafane....fotelje se dijele po principu ko s kime cuga
mislim model ko s kim klanja i kod koga na iftare ide je konačno dobio zdravu konkurenciju
mislim model ko s kim klanja i kod koga na iftare ide je konačno dobio zdravu konkurenciju
-
de balzac
#22569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno tako.JoseMujica wrote:DF je najprije ispo stranka raje iz kafane....fotelje se dijele po principu ko s kime cuga![]()
- Banksy
#22570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako saznajemo, Samer Rešidat bit će ministar za kulturu i sport.
Kakav Monty Python šta je ovo ...
... i za šta sam ja glasala, qq qq ...
- JoseMujica
#22571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
na svu sreću ne odoh na glasanje......sad bi sam sebi sve po spisku jebavao ko na prošlim izborima
a i Esso a.s. mi je u Goražde odselio
a i Esso a.s. mi je u Goražde odselio
-
VjecitiStudent
#22572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lutrijom birali, nema druge.Banksy wrote:
Kako saznajemo, Samer Rešidat bit će ministar za kulturu i sport.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav Monty Python šta je ovo ...
... i za šta sam ja glasala, qq qq ...
More Komšić iz SDP-a, ali ne može SDP iz njega, nikako.
-
kox
#22573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kurteš kao prijedlog za ministra mup-a je fakat žešća fula.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

sad ce radne akcije sirom jedine nasHe
jel ovo u bicakcica radiJo parcijale
- jazzer
#22575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moze li mi iko objasniti zatso Kurtes? Zasto?
Visestruko kompromitovan lik, pijanica, kabadahija..i oni, koji se kao zalazu za promjene,
pokupe njega iz SDPa i pravo za ministra
..
Moze li iko naci makar jedan suvisao razlog zasto? Zasto Kurtes?
Pa ljudi koji su glasali za DF glasali su, imedju ostalog, da ne bi vise gledali
likove poput njega a oni se ''pojacaju'' njime?
E mog'o si ovaj put Komso, neces vise, jebo li te Kurtes a ti njega.
Visestruko kompromitovan lik, pijanica, kabadahija..i oni, koji se kao zalazu za promjene,
pokupe njega iz SDPa i pravo za ministra
Moze li iko naci makar jedan suvisao razlog zasto? Zasto Kurtes?
Pa ljudi koji su glasali za DF glasali su, imedju ostalog, da ne bi vise gledali
likove poput njega a oni se ''pojacaju'' njime?
E mog'o si ovaj put Komso, neces vise, jebo li te Kurtes a ti njega.