Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
el_bake007

#22526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by el_bake007 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Dope_Man wrote:
Otkud joj pravo da odbije covjeka, ja sam bas jucer cokoladicu i sokic (2-3 marke) karticom.
i treba ga odbiti ,eto nema 2 marke u dzepu da kupi colu ,nego je to sve u mrtvom crvenom zavaljeno i svakim danom se sve vise zavaljuje.
ja bi zabranio kupovinu karticom za manje iznose od 50 maraka jer doticni samo guzvu prave.

Kod mene je debitna beskontaktna , sve plaćam sa njom jer mi se neda peglat sa kusurom i drzat gotovinu kod sebe. To za zadrzavanje jedino ako prodavnica nema beskontaktne terminale. U bingu mozes platiti da je fening , jednom mi zena sve otkucala i provukla osim jogurta i cokoladice sto je bilo oko 1.10-1.20 ,uredno placeno debitnom.
nepass1

#22527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Dope_Man wrote:
Otkud joj pravo da odbije covjeka, ja sam bas jucer cokoladicu i sokic (2-3 marke) karticom.
i treba ga odbiti ,eto nema 2 marke u dzepu da kupi colu ,nego je to sve u mrtvom crvenom zavaljeno i svakim danom se sve vise zavaljuje.
ja bi zabranio kupovinu karticom za manje iznose od 50 maraka jer doticni samo guzvu prave.
pa nije bas tako, ima ljudi npr u mene zena,ne nosi kes, sve placa,karticom, orbit plati karticom. dok ja rijetko kad platim karticom. sve do navike.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

sjo sminke ocam ,ja samo imam karticu od pokopa,al ne mogu s njom nista platit :(
Travnički Noćni Šetač

#22529 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Moram priznati da još nikad nisam platio karticom... :run:
Dope_Man

#22530 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

bitanga_sa_otesa wrote:
Dope_Man wrote:
Izvini, u nekim stvarima zaista postujem tvoje misljenje, ali u drugima isto tako pokazujes da te vrijeme pregazilo. Ja evo sigurno 3 sedmice nisam skoro nikako imao kesa u dzepu. Ne treba mi, placam karticom .Imao sam samo jedan dan 5 KM koje mi je dao kolega s posla jer sam zajednicki racun sa rucka platio karticom. Ako mi zatreba kes, odem do bankomata i podignem, to je moja stvar da li mi je peglanje ici do bankomata kad mi zatreba kes, a obicno nije.

I ne znam kako to kartica pravi guzvu kad je samo prisloni (za iznos ispod 30 KM) i odmakne. Brze nego da izvadim pare, i nema cekanja na kusur.. pa jos kad neko za 5-6 maraka plati sa 50 a radnica ode do 5 kasa da trazi sitno da vrati :-)

Naravno, ima mjesta gdje nema terminala i to je OK, ako nemam kesa necu ni ulaziti u pekaru gdje moram kesom platiti. Ali ako ima terminal, onda se i moze platiti neovisno od iznosa.
kabal1337

#22531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

pa ne placa je na rate da nema para momentalno :roll: Platio kovanicom ili elektronski isto dodje. Ja gluposti. Najveca glupost je suditi ljude po "koricama"
bitanga_sa_otesa

#22532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Dope_Man wrote: Izvini, u nekim stvarima zaista postujem tvoje misljenje, ali u drugima isto tako pokazujes da te vrijeme pregazilo. Ja evo sigurno 3 sedmice nisam skoro nikako imao kesa u dzepu. Ne treba mi, placam karticom .Imao sam samo jedan dan 5 KM koje mi je dao kolega s posla jer sam zajednicki racun sa rucka platio karticom. Ako mi zatreba kes, odem do bankomata i podignem, to je moja stvar da li mi je peglanje ici do bankomata kad mi zatreba kes, a obicno nije.

I ne znam kako to kartica pravi guzvu kad je samo prisloni (za iznos ispod 30 KM) i odmakne. Brze nego da izvadim pare, i nema cekanja na kusur.. pa jos kad neko za 5-6 maraka plati sa 50 a radnica ode do 5 kasa da trazi sitno da vrati :-)

Naravno, ima mjesta gdje nema terminala i to je OK, ako nemam kesa necu ni ulaziti u pekaru gdje moram kesom platiti. Ali ako ima terminal, onda se i moze platiti neovisno od iznosa.
da,pregazilo me vrijeme,ja sam seljak ,gdje god dodjem ,wisa,grand centar ,penny,bingo,manje prodavnice... prislanja moj qrac,5 levata prije mene na kasi ,svaki ukucava pin ,svaki treci pogrijesi ,svaki peti ne prodje,izvinite nesto nam ne radi aparat,cekam ko debil vazda te levate. kutiju cigara kupuje karticom,cekam ga pin da ukucava,5 nekih gluposti 17 maraka opet placa karticom..hajde ljudi krenu u nabavku mjesecnu ,pa kolica puna ok placa karticom ,al da nemas 10-20 maraka u dzepu ne razumijem nikako ...mozda je to americki san,mozda strani neki sistem ...radio sam i ja u firmi,primao plate na racune,imao 3 kartice ,nikad nisam platio nista tom karticom ,niti sam pare drzao na tom racunu ,dignem i stavim u dzep.kod mene su sigurnije nego u banci.
Last edited by bitanga_sa_otesa on 26/07/2019 18:47, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#22533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kabal1337 wrote:pa ne placa je na rate da nema para momentalno :roll: Platio kovanicom ili elektronski isto dodje. Ja gluposti. Najveca glupost je suditi ljude po "koricama"
ne znam u kakvim se ti krugovima ljudi kreces,ja poznajem dosta ljudi svakakve kupovne moci ,95% ih tako zivi.
sve na kredu ,rate,limite,jednom karticom zatvara drugu...sve neka fukarastina,a hoce se pokazivat svakome kako se ima...jel to neki moderni zivot?sistem? objasnite mi ,ja sam seljak zatucani ,nisam duzan nikome nista ...
kabal1337

#22534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

tako je sefe
bitanga_sa_otesa

#22535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

blago vama onda,nestane struje i wifija ostadoste bez para :lol:
semirsar

#22536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

pa vidite nesto, ja u radnom odijelu nikad nijesam cash nos'o, kad mi je treb'o odem do budjelara i uzmem... e sad, nije problem odijelo, ni kartica, niti taj lik licno, nego aVdi i to jos spusten, jbg... ipak je vozac i ipak je "avto" + feluge full fulleva, a bezbeli i naslov teme je takav, kak'a kartica banka zijanceri... drugom vi to :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#22537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bitanga_sa_otesa wrote: da,pregazilo me vrijeme,ja sam seljak ,gdje god dodjem ,wisa,grand centar ,penny,bingo,manje prodavnice... prislanja moj qrac,5 levata prije mene na kasi ,svaki ukucava pin ,svaki treci pogrijesi ,svaki peti ne prodje,izvinite nesto nam ne radi aparat,cekam ko debil vazda te levate. kutiju cigara kupuje karticom,cekam ga pin da ukucava,5 nekih gluposti 17 maraka opet placa karticom..hajde ljudi krenu u nabavku mjesecnu ,pa kolica puna ok placa karticom ,al da nemas 10-20 maraka u dzepu ne razumijem nikako ...mozda je to americki san,mozda strani neki sistem ...radio sam i ja u firmi,primao plate na racune,imao 3 kartice ,nikad nisam platio nista tom karticom ,niti sam pare drzao na tom racunu ,dignem i stavim u dzep.kod mene su sigurnije nego u banci.
Da...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22538 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Autocestu uvijek karticom, ne treba pin, prolazis za sekund, a moze i najmanji iznos...
semirsar

#22539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Travnički Noćni Šetač wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: da,pregazilo me vrijeme,ja sam seljak ,gdje god dodjem ,wisa,grand centar ,penny,bingo,manje prodavnice... prislanja moj qrac,5 levata prije mene na kasi ,svaki ukucava pin ,svaki treci pogrijesi ,svaki peti ne prodje,izvinite nesto nam ne radi aparat,cekam ko debil vazda te levate. kutiju cigara kupuje karticom,cekam ga pin da ukucava,5 nekih gluposti 17 maraka opet placa karticom..hajde ljudi krenu u nabavku mjesecnu ,pa kolica puna ok placa karticom ,al da nemas 10-20 maraka u dzepu ne razumijem nikako ...mozda je to americki san,mozda strani neki sistem ...radio sam i ja u firmi,primao plate na racune,imao 3 kartice ,nikad nisam platio nista tom karticom ,niti sam pare drzao na tom racunu ,dignem i stavim u dzep.kod mene su sigurnije nego u banci.
Da...
ne placam ni ja sa karticom, odnosno, jos nikad u takvim prodavnicama nisam platio, a godinama imam kartice, vise volim lovu u ruke, i mrzim one zbog kojih gubim vrijeme dok placaju karticama a jos vise mrzim one koji se na kraju svega sjete da moraju nesto kasnije i popuŠiti, pa se jadna kasirka razbaca na sve kase i rovi po onim hepecima iznad glave him jer eto bas sad kad sam ja na redu idiotu ispred mene pale na um neke jebene cigare. Jos gore mi je kad tog istog idiota propustim na njegovu molbu jer evo samo ovo nesto sitnica ima da kupi a u mene puna korpa, tad bih sam sebe sut'o nogom u ..zicu. Meni pak smijesno sto se haman dvije stranice prica o karticama na ovoj temi a niko da spomene spusteni audi sa full fullova felugama
nivla

#22540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

rijetko nosim kes sa sobom, manje kolicine, gotovo sva placanja obavljam karticom
samo u slucaju kad ne mogu objasniti porijeklo svog novca jer budem placen na ruke trosim kes koji sam tako zaradio
kreditno sam zaduzen za stan, a svi racuni su mi u plusu, na kartici se ne moze procitati nijedan podatak koliko je izlizana, ne pravim guzve na kasi jer znam svoj pin i placanje prodje brze nego vracanje kusura na 50 km kad mi treba vratiti cenera, prezirem radnje i objekte u centru grada kod kojih ne mogu platiti karticom jer uglavnom ne prijavljuju promet
Travnički Noćni Šetač

#22541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

mk ultra wrote:Autocestu uvijek karticom, ne treba pin, prolazis za sekund, a moze i najmanji iznos...
Za ovu našu autocestu ( a i za autoceste u Hrvatskoj i Srbiji) tag ide još brže... ja kupio i fakat shvatio da je lakše...
drug_profi

#22542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Elektronsko samo. Kešom platim samo picu, burek ili ćevape kad naručim.
Tagom plaćam putarine. Tag punim mobilnim bankarstvom, kao što plaćam i sve ostale račune.

Doduše ponekad i u kafani plaćam kešom jer samo tako mogu ostaviti bakšiš konobaru.
nepass1

#22543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:sjo sminke ocam ,ja samo imam karticu od pokopa,al ne mogu s njom nista platit :(
sminka ili ne nije 1985a jebi ga
bitanga_sa_otesa

#22544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ma dushe moderne ,ko sto rekoh kad nestane struje i wifija ostaste kokuzi :lol:
Laplace

#22545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

undefined007 wrote:Idioti koji drže upaljena duga svjetla na magistralnim putevima i kojima ne pada napamet da ih ugase kada te uoče i idu ti u susret.
Ili ih ugase pa opet upale duga taman sekundu prije nego što će se mimoići sa tobom. To je još gore nego da ih nikako ne gase, tako te više zaslijepe.
Laplace

#22546 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

bitanga_sa_otesa wrote:
Dope_Man wrote:
Plaćanje karticom je brže, naročito ako je kartica beskontaktna.
bitanga_sa_otesa

#22547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote:
da si ,kao sto nisi, citao sta sam pisao, znao bi da nije brze...
skafiskafsnjak

#22548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:
Laplace wrote:
da si ,kao sto nisi, citao sta sam pisao, znao bi da nije brze...
Ne citas ni ti sta on pise :D beskontaktna ... plati karticom brze nego da ti izvadis kes i da ti kusur vrate.
bitanga_sa_otesa

#22549 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

skafiskafsnjak wrote:
Ne citas ni ti sta on pise :D beskontaktna ... plati karticom brze nego da ti izvadis kes i da ti kusur vrate.
izgleda ni ti ne citas,evo zadnjih 5 god kako kupujem na raznim mjestima samo sam dvaput vidio tu beskontaktnu,ostalo je kucanje pinova do u beskraj
bitanga_sa_otesa wrote: prislanja moj qrac,5 levata prije mene na kasi ,svaki ukucava pin ,svaki treci pogrijesi ,svaki peti ne prodje,izvinite nesto nam ne radi aparat,cekam ko debil vazda te levate. kutiju cigara kupuje karticom,cekam ga pin da ukucava,5 nekih gluposti 17 maraka opet placa karticom..
skafiskafsnjak

#22550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:
skafiskafsnjak wrote:
izgleda ni ti ne citas,evo zadnjih 5 god kako kupujem na raznim mjestima samo sam dvaput vidio tu beskontaktnu,ostalo je kucanje pinova do u beskraj
bitanga_sa_otesa wrote: prislanja moj qrac,5 levata prije mene na kasi ,svaki ukucava pin ,svaki treci pogrijesi ,svaki peti ne prodje,izvinite nesto nam ne radi aparat,cekam ko debil vazda te levate. kutiju cigara kupuje karticom,cekam ga pin da ukucava,5 nekih gluposti 17 maraka opet placa karticom..
Pricamo o beskontaktnim.
E drugo je sto levati vole da kucaj pinOve :D
Post Reply