Dope_Man wrote:
Izvini, u nekim stvarima zaista postujem tvoje misljenje, ali u drugima isto tako pokazujes da te vrijeme pregazilo. Ja evo sigurno 3 sedmice nisam skoro nikako imao kesa u dzepu. Ne treba mi, placam karticom .Imao sam samo jedan dan 5 KM koje mi je dao kolega s posla jer sam zajednicki racun sa rucka platio karticom. Ako mi zatreba kes, odem do bankomata i podignem, to je moja stvar da li mi je peglanje ici do bankomata kad mi zatreba kes, a obicno nije.
I ne znam kako to kartica pravi guzvu kad je samo prisloni (za iznos ispod 30 KM) i odmakne. Brze nego da izvadim pare, i nema cekanja na kusur.. pa jos kad neko za 5-6 maraka plati sa 50 a radnica ode do 5 kasa da trazi sitno da vrati
Naravno, ima mjesta gdje nema terminala i to je OK, ako nemam kesa necu ni ulaziti u pekaru gdje moram kesom platiti. Ali ako ima terminal, onda se i moze platiti neovisno od iznosa.
da,pregazilo me vrijeme,ja sam seljak ,gdje god dodjem ,wisa,grand centar ,penny,bingo,manje prodavnice... prislanja moj qrac,5 levata prije mene na kasi ,svaki ukucava pin ,svaki treci pogrijesi ,svaki peti ne prodje,izvinite nesto nam ne radi aparat,cekam ko debil vazda te levate. kutiju cigara kupuje karticom,cekam ga pin da ukucava,5 nekih gluposti 17 maraka opet placa karticom..hajde ljudi krenu u nabavku mjesecnu ,pa kolica puna ok placa karticom ,al da nemas 10-20 maraka u dzepu ne razumijem nikako ...mozda je to americki san,mozda strani neki sistem ...radio sam i ja u firmi,primao plate na racune,imao 3 kartice ,nikad nisam platio nista tom karticom ,niti sam pare drzao na tom racunu ,dignem i stavim u dzep.kod mene su sigurnije nego u banci.