Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
avenija

#22526 Re: Zeničani

Post by avenija »

Image
kamen spoticanja

#22527 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

avenija wrote:Image
ovo sam vidio :lol:
i larisi je neprijatno :mrgreen:
channel10

#22528 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ja ne znam kako ljude koji ovdje podrzavaju SDA nije stid bilo sta napisati. Da Bog da ih Fudo ebo barem narednih 20 godina. I to ne samo Fudo nego bilo ko.
Casual's

#22529 Re: Zeničani

Post by Casual's »

I on ti je SDA jebo ga ti. :D

Larisa haman dala... :skoljka:
channel10

#22530 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote:I on ti je SDA jebo ga ti. :D

Larisa haman dala... :skoljka:
Po potezima koje cini, ipak nije. A i po potezima koje SDA zeli uciniti, sigurno nije :) pa eto odaberi sta ti se vise svidja.

Citao sam zadnjih desetak dana ovu euforiju oko ove kupovine ruku kao da je to neka sasvim normalna stvar i cekao da se barem neko javi i da se osvrne na to, ali jok, niko. Eto u kolikom smo qrc, gdje je nenormalno postalo sasvim normalno i gdje razliciti ljudi rade skoro iste stvari, ali je percepcija tih poteza sasvim razlicita.

Zato vas iz SDA treba ebati gdje god se stigne.
Last edited by channel10 on 10/11/2017 21:23, edited 1 time in total.
channel10

#22531 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ovaj intervju je star vise od godinu dana.
Casual's

#22532 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Nas?? Joj sto zelenima cuvam obraz, valja mi se prijahvit. :D :D
Znaš li ti gdje živiš ljudino? Postoji validan audio snimak za kupovinu ruku u RSu, pa niko ništa i sad treba neko u Zenici kontati o tome zbog toga što saradnik gradonačelnika o tome piše na svom lažnom profilu?

Nabijem i SDA, a i ove što im je 'kladionice, mafije, spahija' dovoljno da oslove nekoga sa kroooolj.
channel10

#22533 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote:Nas?? Joj sto zelenima cuvam obraz, valja mi se prijahvit. :D :D
Znaš li ti gdje živiš ljudino? Postoji validan audio snimak za kupovinu ruku u RSu, pa niko ništa i sad treba neko u Zenici kontati o tome zbog toga što saradnik gradonačelnika o tome piše na svom lažnom profilu?

Nabijem i SDA, a i ove što im je 'kladionice, mafije, spahija' dovoljno da oslove nekoga sa kroooolj.
Nemoj se ljutiti, ali mislim da vecina na ovom PDF ima misljenje o tebi kao o SDA-ovcu, kao sto je kamen i mozda jos neki (trenutno mi niko ne pada na pamet).

Boldirani dio opet puno govori. Ne da mi se vise, jer mi se sve to gadi.
Casual's

#22534 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ma ne ljutim se uopšte. Jebe mi se kako me neko na forumu oslovljava. Mogu biti fašista, vehabija,peder, perčo..svejedno. Par njih na forumu me zna lično iz razloga što su pitali ko sam. Ko iole prati ovu temu zna "čiji sam bio" za vrijeme kampanje. :) :)
el gancho

#22535 Re: Zeničani

Post by el gancho »

Koliko sam obavješten za Musića zeleni (ne ekolozi nego ovi naši) su mu davali 100 milja, ali su na kraju presudila ''dva radna mjesta'' koja su mu obećana od druge strane.

Glavni problem oko reprograma za Čelik nije u njegovom samom potpisivanju nego u potpisncima koji će ga potpisati :D . U oba slučaja Grad Zenica bi vraćao rate po osnovu reprograma samo postoje dva potpuno dijametralna stajališta na koji način da se to uradi:

Robijaši, NGG se zalažu da se kao supotpisnik u reprogramu sa Poreznom Upravom pojavi Grad koji će garantovati vraćanje istog. Tu bi se Grad obavezao da će vratiti rate ukoliko NK Čelik iz objektivnih razloga to ne bi mogao. Grad Zenica bi i zvanično bio garant. Ovde bi novac išao sa računa Opštine direktno u Poreznu.

S druge strane Fuad Kasumović želi da reprogram potpiše NK Čelik bez ikakvog pisanog traga Grada kao nekog jamca. Grad se nigdje ne bi pojavljivao u tom ugovoru sa Poreznom. Grad bi eventualno napravio neki ugovor sa klubom gdje bi svaki mjesec vršio doznaku sredstava na račun klupske omladinske škole (koji nije blokiran) dok se račun Čelika ne odblokira pa bi onda Čelik to prebacivao poreznoj Upravi.

U prvom slučaju (zagovaraju NGG i Robijaši) Opština bi jednostavno imala ugovorni odnos sa Poreznom i morala bi vraćati reprogram.

U drugom slučaju (zagovara Fudo) Opština bi nakon dvije rate mogla jednostavno prestati da prebacuje pare Čeliku i ne bi imala nikakvu obavezu dalje uplate. (desilo se u slučaju Sloboda gdje je Opština Tuzla klubu prebacila samo jednu ratu da bi dobili licencu i poslije se pravili kinezi pa je Porezna raskinula ugovor sa Slobodom). Fudo bi to mogao koristiti kao oružje za ucjenjivanje, pritiske i sve ostalo....

Reprogram će se potpisati samo je pitanje KO će ga potpisati...
channel10

#22536 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pa kolika bi ta bila ebena rata koja se spominje po milioniti put? Da li klub moze iznajmljivanjem prostora na stadionu pokriti tu ratu? Sta kazu na to klub, a sta Kasumovic?
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#22537 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Moze, ali onda nema od cega da zivi :lol:

Idealna situacija ove kontra Fude je da grad placa ratu od cca 20k/mj. i da im vrati prostore te da od kirije ubire 20k/mj. kojima bi placao igrace, racune i ostale gluposti
channel10

#22538 Re: Zeničani

Post by channel10 »

gentoo wrote:Moze, ali onda nema od cega da zivi :lol:

Idealna situacija ove kontra Fude je da grad placa ratu od cca 20k/mj. i da im vrati prostore te da od kirije ubire 20k/mj. kojima bi placao igrace, racune i ostale gluposti
Pa jbg vise, neka neko presjece. Ili neka im daju sve to ili neka gase klub. Ali ako ga ugase, nema potrebe da osnivaju drugi jer ni taj nece imati od cega da se finasira. Neka sruse stadion i naprave neku ebenu kotlovnicu koja bi dokrajcila ovo malo zdravih u gradu.

Ja mislim da kad bi im Fudo dao sve to sto traze, da bi za godinu dana opet citali u nekim novinama kako Celik nije uplatio drzavi zdravstveno i sve ostali, kako pola ljudi u klubu radi na crno, kako duguju tri plate igracima i upravi itd. Ako ko nije shvatio, da pojednostavim. Lopovi su uvijek bili na celu i uvijek ce i biti.
To smo vidjeli i kad je ono udruzenje preuzelo klub, za par mjeseci su napravili finog duga prema drzavi i uposlenim. To ba treba ugasiti i gotovo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22539 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:
Citao sam zadnjih desetak dana ovu euforiju oko ove kupovine ruku kao da je to neka sasvim normalna stvar i cekao da se barem neko javi i da se osvrne na to, ali jok, niko. Eto u kolikom smo qrc, gdje je nenormalno postalo sasvim normalno i gdje razliciti ljudi rade skoro iste stvari, ali je percepcija tih poteza sasvim razlicita.

Vala bas...

Jos kao ti vijecnici su izraz biracke volje. Nadji mi jednog glasaca SC koji bi za njih glasao da je znao da ce surovat sa SDA i ja ti prepisem kucu :lol:
el gancho

#22540 Re: Zeničani

Post by el gancho »

channel10 wrote:Pa kolika bi ta bila ebena rata koja se spominje po milioniti put? Da li klub moze iznajmljivanjem prostora na stadionu pokriti tu ratu? Sta kazu na to klub, a sta Kasumovic?
Stvarno ne znam cifru tačno. Svi prihodi koji dolaze na račun kluba (poput kirija, para od Saveza i ostalog) automatski idu na namirivanje dužnika po redu kako su tužili klub i zbog čijih tužbi je račun klub blokiran. Zato i jesu prostori prebačeni na Opštinu kako se ne bi namirivali dužnici u redu po tužbama nego sad Grad ubire te pare pa ako hoće može ih žive vraćati i uplaćivati na račun omladinske škole Čelika ili plaćati vlažne maramice za opštinski WC :mrgreen:
channel10

#22541 Re: Zeničani

Post by channel10 »

_BataZiv_0809 wrote:
channel10 wrote:

Vala bas...

Jos kao ti vijecnici su izraz biracke volje. Nadji mi jednog glasaca SC koji bi za njih glasao da je znao da ce surovat sa SDA i ja ti prepisem kucu :lol:
Cijela kampanja im je bila kontra SDA i mislim u suradnji sa Kasumovicem i vidi na sta to sve dodje, pleme im... Pola ih znam iz SC-a i ne mogu da vjerujem da oni misle da ce dobro proci na sljedecim (bilo kojim) izborima. Izdali su sve ono za sta su se zalagali. Kakvi levati :-) ...
channel10

#22542 Re: Zeničani

Post by channel10 »

el gancho wrote:
channel10 wrote:Pa kolika bi ta bila ebena rata koja se spominje po milioniti put? Da li klub moze iznajmljivanjem prostora na stadionu pokriti tu ratu? Sta kazu na to klub, a sta Kasumovic?
Stvarno ne znam cifru tačno. Svi prihodi koji dolaze na račun kluba (poput kirija, para od Saveza i ostalog) automatski idu na namirivanje dužnika po redu kako su tužili klub i zbog čijih tužbi je račun klub blokiran. Zato i jesu prostori prebačeni na Opštinu kako se ne bi namirivali dužnici u redu po tužbama nego sad Grad ubire te pare pa ako hoće može ih žive vraćati i uplaćivati na račun omladinske škole Čelika ili plaćati vlažne maramice za opštinski WC :mrgreen:
Ako je tako, onda je sevap zatvoriti klub.
Casual's

#22543 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Trebat ce mu volovska muda da ga zatvori.
Igrat će Fudo kako navijači sviraju (ovo baš sjebano zvuci), vidjet ćemo to naredne sedmice. :D :D
channel10

#22544 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Cuj igrat će kako navijači kažu. Zar to nismo vidjeli ove godine i kako je završilo? Sad ce imati otvoren račun i jos vise ce krasti.
Casual's

#22545 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:Cuj igrat će kako navijači kažu. Zar to nismo vidjeli ove godine i kako je završilo? Sad ce imati otvoren račun i jos vise ce krasti.
Tako je. Fudo se previše uvukao u sranje sa Čelikom jer nije imao kvalitetne savjetnike iza sebe. Sve mu je bilo naštimano, njegovo bilo da pospremi loptu u mrežu, bio bi svima krooolj (pa i meni)...ali ne, obecao svom jaranu Čelik, sfatut to ne dozvoljava...Ugl. Čelik ga može i dalje prikazati kao krolja, ali i sjebati. Zna to i on, a i navijači.
Ja_Ja

#22546 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

el gancho wrote:
Robijaši, NGG se zalažu da se kao supotpisnik u reprogramu sa Poreznom Upravom pojavi Grad koji će garantovati vraćanje istog. Tu bi se Grad obavezao da će vratiti rate ukoliko NK Čelik iz objektivnih razloga to ne bi mogao. Grad Zenica bi i zvanično bio garant. Ovde bi novac išao sa računa Opštine direktno u Poreznu.

S druge strane Fuad Kasumović želi da reprogram potpiše NK Čelik bez ikakvog pisanog traga Grada kao nekog jamca. Grad se nigdje ne bi pojavljivao u tom ugovoru sa Poreznom. Grad bi eventualno napravio neki ugovor sa klubom gdje bi svaki mjesec vršio doznaku sredstava na račun klupske omladinske škole (koji nije blokiran) dok se račun Čelika ne odblokira pa bi onda Čelik to prebacivao poreznoj Upravi.

U prvom slučaju (zagovaraju NGG i Robijaši) Opština bi jednostavno imala ugovorni odnos sa Poreznom i morala bi vraćati reprogram.

U drugom slučaju (zagovara Fudo) Opština bi nakon dvije rate mogla jednostavno prestati da prebacuje pare Čeliku i ne bi imala nikakvu obavezu dalje uplate. (desilo se u slučaju Sloboda gdje je Opština Tuzla klubu prebacila samo jednu ratu da bi dobili licencu i poslije se pravili kinezi pa je Porezna raskinula ugovor sa Slobodom). Fudo bi to mogao koristiti kao oružje za ucjenjivanje, pritiske i sve ostalo....

Reprogram će se potpisati samo je pitanje KO će ga potpisati...
Poenta je sto ukoliko se pristupi prvom slucaju ulazi se u neciste radnje. Doznaka sredstava se ne moze uradili direktno klubu (za sada), pa samim tim i legalnost doznake nekom entitetu koji klub kontrolise dolazi u pitanje. Zasto? Zato sto porezna uprava onda ima pravo da ide i kontrolise taj entitet i pregleda poslovanje. Sad ako je kroz tu omladinsku skolu novac prolazio, a jeste, i ako se tim novcem placala seniorska ekipa (a navodno jeste), onda opet ulazimo u problem.

Da ne pricamo o tome sto nije dovoljno samo doci u poreznu upravu i reci evo mi potpisujemo a kako cemo placati o tome cemo drugi put. O tome se bar razglabalo na dugo i na siroko. Da bi Celik kao klub mogao nesto potpisati mora da ima odblokirane racune (a nema) i mora da neku vrijednost koja moze da sluzi kao garant potpisa (nema ni to). Tako da je jedina opcija ostala da grad bude garant, a da bi bio garant grad mora da ima cvrst nijet u obliku jakog ugovora a ne ovog sto Fudo nudi. Fudo misli da je najveci maher u drzavi i da ce on nasaditi ostale nekim banana ugovorim kojim on ne daje garancije grada vec samo pomaze klub, itd. itd.. pa nije niko lud.

Sve se svodi na to da ga niko nije tjero nista da obeca. Htio vlast, obeco, i sad ga napokon neko drzi za rijec, i ovaj slucaj je toliko pod lupom da ljudi jednostavno vide kad smara, laze, petlja, obmanjuje, i namjerno opstruise.
veliki_ah

#22547 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Opet se igramo amnezije kao da su dogadjaji oko fude i celika bili prije 35 godiba, a ne 6-7 mjeseci.
Ja koliko se sjecam, zahtjev NGG je bio da grad vraca poreski dug, sto je godisnje manje od sredstava koje je grad do sada davao klubu. Time bi se dobio deblokiran racun i mogucnost kluba da zaradi svoje pare (izmedju ostalih kroz kirije). Naravno, bitan je prelazni period, ali ni to ne bi bile velike pare i na kraju bi grad bio u plusu.
Fudo hoce da grad placa dug, ali da grad uzme kirije (sto je otprilike isti iznos). S tom verzijom klub ostaje bez redovnih gradskih para i bez para od kirije. U tom slucaju bi grad odlicno prosao jer celik vise ne bi bio trosak.
Sada je bitno samo kakav ce dogovor biti sa "investitorima", odnosno ko ce u toj prici placati dug, jer, koliko sam skontao, ako bi se i ocistili poreski dug, dug prema javnim preduzecima, zastare, otpisi i sl, opet bi ostalo oko milion duga prema trecim licima, a ovi turci za to daju samo pola miliona.
channel10

#22548 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Koliko znam, turci ne daju ni marke na dug. Oni hoce sva prava, ali da grad vraca sve dugove :-) . Eh da mi je vidjeti ko ce to potpisati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22549 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Cudno za nekoga ko nas je uzeo u amanet da pazi na nas :hm:
Norm

#22550 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Cudno za nekoga ko nas je uzeo u amanet da pazi na nas :hm:
...daj ba @Bata, niti je Celik BiH niti su ovi 'Turci' Turci...ovo su najobicniji hostapleri koji samo hoce da 'operu posteno zaradjeni kapital'...nema tu osjecaja osim onog '0.50 za 1$' ako razmes sta 'ocem da reknem... :D
Post Reply