SDA-All about

Post Reply
oridjidji

#22526 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Neće zapeti. SDA i HDZ imaju većinu. Nije komforna, ali može proći.

I šta kažete - na ulice zbog trećeg entiteta ? Kojeg trećeg entiteta ? De malo da se saberete... Nit ga je moguće uvesti bez opsežne izmjene Dejtonskog sporazuma, niti je bilo kome, pa ni Čoviću u interesu da ga ima.
Ako ih savez za promjene ne podrži, onda ništa od rekonstrukcije. Jedino da ih Dodik podrži, onda bi to značilo da Čović uvodi Dodika u državnu vlast. Oko Mostara kao glavnog grada FBiH je glavna caka da se ide na to da samo hrvat iz HDZ-a može biti predstavnik hrvata i da samo takav Hrvat može biti izabran i biran i time bi dobar dio hrvata bio dikriminiran. Svakog onog ko podrži ovo treba javno na sred Marijin Dvora Objesiti.
Better Man, realno to je najaca stranka Hrvata. Treba biti posten i reci da smo Komsu izabrali prvenstveno mi koji nismo Hrvati. :D
XXS

#22527 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Bitno je biti Bosnjak

Bosnjak, Islam, Bosanski.....
Bitno je dobiti fildjan i dinastiju.
Sarajevo, Zenica, Tuzla.
oridjidji

#22528 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

It_is_a_Leclerc wrote:Trećeg entiteta neće nikad biti. To što neko u ovom mandatnom periodu imenuje direktora ili dva nije indikator apsolutno ničeg. Taj "treći entitet" nema čak ni zamišljene granice, čak ni pretpostavku gdje bi se prostirao i preko čega.

Svako prizivanje trećeg entiteta je prizivanje ozbiljnog oružanog sukoba u BIH. Svako strašenje trećim entitetom je zapravo prepadanje građana novim ratom, jer svi znaju da mirnog razdruživanja u Bosni i Hercegovini nema. Vi tim stalnim pričama o tome kako Čović, imenujući direktora EPHZHB, i sl. ostvaruje treći entitet rizikujete da budete dječak iz priče o dječaku i vuku.
Mogu oni praviti uniju kantona uz zapadnu granicu i praviti od toga nepostojeci treci entitet kako bi recimo poboljsali saradnju i sredili minuse u tim kantonima, ali sta ce recimo sa Orasjem, Fojnicom, Zepcem i nekim drugim mjestima u srcu ovoga Bosnjakistana, gdje su Hrvati? :D

Covic je jedna poluga u vlasti. U drzavi kojoj je nacionalisticka politika Srba i Hrvata van BiH i u BiH kreirala prilike, pa i to da tri konstutivna naroda bez obzira na svoj broj jednako ucestvuju u vlasti, tesko je ocekivati da Covic ne imenuje nekoga direktora.
oridjidji

#22529 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

XXS wrote:

Sarajevo, Zenica, Tuzla.
Biti Bosnjak je zadnji stub , smokvin list za uvrijedjeni ponos, za koji se fataju oni koji su BiH odbranili prvenstveno, a to su Bosnjaci, Muslimani ili bosanski muslimani i to ga se drze da bi sacuvali ovo malo BiH. Ok je forsirati u ovakvom odnosu prema drzavi, taj etnicki predznak i kalemiti politiku na to. Svakako bi bilo bolje da smo svi malo vise Bosanci i Hercegovci. Nas jos odredjuju granice BiH, htijeli neki koji BiH vole ili ne vole priznati, svi smo mi pored svega ovoga Bosanci i Hercegovci sa svojim izgradjenim etnickim identitetima koje zbog trenutnog odnosa u ustavu politicki guramo.

Ova BiH je rezultat onoga uzmi sto ti se nudi jer drugi put bi mogao dobiti manje. Svesti dejtonsku BiH na Bosnjakistan, Srbistan i Mini Kroatiju, bio bi poraz samo takav, a jos kad bi te mini tvorevine dobile pravo na samoopredjeljenje, onda bi prosuli i ono sto smo mirom u Dejtonu dobili.

Ima istine i u tome fildjanu i dinastiji, ali to svakako vec imamo. Ne znam postoji li stranka koja nema kult licnosti ili neke porodice i koja se mjenjala u 20 godina iznutra politicki, a da su se ti klanovi urusavali.
oridjidji

#22530 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

a sad wrote:Sudbina Bakira (SDA) zavisi od sudbine babe Erdogana!

Sto prije bude unisten Erdogan tako ce i trezoras shvatiti da je u Europi a ne medju azijskim kozojebima!
Ne znam zbog cega se Bosnjaci moraju odreci dokazanih prijatelja?
Sto se Srbi ne odreknu Rusa, Izraela i Srbije, Hrvati Hrvatske i Njemacke ili nekoga drugoga s kim vode prijateljsku politiku?

Da Kirbas ko Dodik trci svako malo trci Turcima, Irancima, Pakistancima, Saudijcima i ostalim prijateljima BiH na noge, to bi se vec crveni alarm upalio u RS.

Malo mi je taj stav naivan u politici.
General War

#22531 Re: SDA-All about

Post by General War »

XXS wrote:

Sarajevo, Zenica, Tuzla.
Tuzlu nek odmah krizaju :D
HM 2011

#22532 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

oridjidji wrote:
HM 2011 wrote:
Bitno je biti Bosnjak

Novopeceni Sdaovac.

Fino prvi predsjednik BiH na postelji samrtnoj rece trebali bi svi njegovati svoje identitete, ali bi trebali svi biti vise prije svega Bosanci i Hercegovci.

A onda dodje HM2011 i mantra Bosnjak, Islam, Bosanski. Jesu li svi stanovnici Bosne i Hercegovine Bosnjaci ili Bosanci i Hercegovci?

slogani koje navodis su slogani moga naroda - vecine moga naroda, sta god ko govorio ili mislio i bio novopeceni......

U jedinstvu je snaga.

bitno je biti bosnjak, jer mi smo Bosnjaci, vjera nam je islam a jezik bosanski..... hoces paradigmu eto ti paradigma.......

Image
HM 2011

#22533 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

General War wrote:
XXS wrote:

Sarajevo, Zenica, Tuzla.
Tuzlu nek odmah krizaju :D
krizeve u Tuzlu i na brda oko Tuzle da se vidi da nije muslimansko.....
:mrgreen:
The BEN10

#22534 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

"Ko nekoga postavi na neki položaj, a zna da ima drugi sposobniji i kompetentniji od njega, PREVARIO JE Allaha i Poslanika a. s."

A na položaje se postavljaju: supruge, zetovi, rodbina, podobni,... :oops:
Better Man

#22535 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

HM 2011 wrote:
nemampojma0 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Neće zapeti. SDA i HDZ imaju većinu. Nije komforna, ali može proći.

I šta kažete - na ulice zbog trećeg entiteta ? Kojeg trećeg entiteta ? De malo da se saberete... Nit ga je moguće uvesti bez opsežne izmjene Dejtonskog sporazuma, niti je bilo kome, pa ni Čoviću u interesu da ga ima.
Jel FBIH nastala dejtonskim il vasingtonskim sporazumom? Postoji vise nacina za ostvarenje HZHB i to se odvija kroz faze, al dok se to skonta prica zavrsena ili bolje kazano dok se s ociju skine zelena koprena.
Imas masu primjera koji su jasno ukazivali na krajnji ishod, ali je uvijek bilo "ma daj, saberite se" ili "to nije moguce, mora se ispuniti ovo/ono ili nece to moci zbog ovog/onog". Pa dobismo APZB i Fikreta, pa dobismo Srebrenicu, pa "dobismo" novu Svicarsku od Bosne...ima toga jos koliko hoces.
Svoj ti poso navijaču, a ja se necu sabirati...ionako cemo se svi za koju godinu sabrat u jednom corskokaku. I onda, nakon sto prodje faza faktickog postojanja treceg, doci i faza pravne uspostave istog. A ti i dalje skandiraj "rata nece biti, spavajte mirno".
Bitno je biti Bosnjak

Biti Bošnjak ne znači biti musliman i nemoj ove fašističke i rasističke podvale da namećeš ovdje. Bitno je biti pošten i čista obraza i imati posao da možeš živjeti kao čovjek, a ne ovo što ti spominješ plačeniku SDA.
Better Man

#22536 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Evo Jučer na Parlamentu je zatražena ostavka ministra Čampare od strane SBB. Tikva je počlela da puca.
ultima_palabra

#22537 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Better Man wrote:SBB će u Parlamentu FBiH zatražiti smjenu ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare zbog sigurnosne stuacije, odnosno nesigurnosti građana i sve češčih kriminlanih radnji koje MUP FBiH ne uspjeva da riješi. Navodno ako im se neudovolji, napustiće koaliciju i vlast.
Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.
sumirprimus

#22538 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

HM 2011 wrote: krizeve u Tuzlu i na brda oko Tuzle da se vidi da nije muslimansko.....
sta fali krizevima???
Banksy

#22539 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

nemampojma0 wrote:
XXS wrote:
IZETBEGOVIĆ: U petak važan sastanak reisu-l-uleme sa bošnjačkim liderima
Valja im skontati kako narodu prodati jos jedan poraz kao pobjedu.
Treci samo sto nije izasao iz kutije.
BOLJE SE NIJE MOGLO.
:thumbup: :thumbup:
Al ima jedna stvar koju zaboravljaju...narod. Daju li treci eto ljudi na ulice. Jest da Bakir nas, narod, uistinu drzi nisko :D ...al mogli bismo ga iznenaditi.
Ko će ih povesti, Komšić? :lol:
Put je popločan još onda kad se pred prošle izbore Komšić u Širokom brijegu tajno sastao s Čovićem i dogovorio povlačenje svog predsjedničkog kandidata Damira Marjanovića, a u korist HDZ-a i Čovića. Tako je saga krenula. Da je Marjanović danas u Predsjedništvu, druga bi se priča pričala.
hizo ramidovic

#22540 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

The BEN10 wrote:"Ko nekoga postavi na neki položaj, a zna da ima drugi sposobniji i kompetentniji od njega, PREVARIO JE Allaha i Poslanika a. s."

patoje normalno svadze usvjetu samose kotnas ljudi tomu ibrete akoce bolje znadnut odonog koi postavlja jeron naj bolje znade kolkoje njegova hanuma zet ilneki rodzak sposoban istrucan pahin zato ipostavlja jer otaj stohin postavlja to naj bolje znade
ljudi suse uvalili udrzavnu sluzbu jersu istrucni avi stohin zavidite ovijem stosu primljeni boljebivam bilo dase ufatite knjige ildase latite motike ilopate pada nesta privrijedi te vegosto mudruje te ovdije poforumu ida puscate drzavne sluzbenike darade svoi poso
The BEN10

#22541 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

hizo ramidovic wrote:
The BEN10 wrote:"Ko nekoga postavi na neki položaj, a zna da ima drugi sposobniji i kompetentniji od njega, PREVARIO JE Allaha i Poslanika a. s."

patoje normalno svadze usvjetu samose kotnas ljudi tomu ibrete akoce bolje znadnut odonog koi postavlja jeron naj bolje znade kolkoje njegova hanuma zet ilneki rodzak sposoban istrucan pahin zato ipostavlja jer otaj stohin postavlja to naj bolje znade
Halali, ima ti toga, vidiš o tome nisam tako razmišljao. :sad:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#22542 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

SDA - demokratija.
Na svim nivoima SDA. U jedinstvu je snaga.
SDA-Bosnjak-islamsko.
Je l da HM :zzzz: :lol:

A to sto smo potonuli totalno, po svim pokazateljima na zacelju Evrope, cak i regije koja je sama na zacelju Evrope....sta to veze ima.

Nikada mi necemo napraviti ozbiljan napredak sa ovakvom SDA. Il da se unutar sebe reformise, sto je sada nevjerovatan proces, jer je Bakirova frakcija preuzela sve, il bez njih....da idu. Sto je isto tako tezak proces.

Jer oni nam ocito nude lagani preustroj drzave, treci entitet upakovan u 'celofan', i nesto kao Gazu za Bosnjake, i ostale koji su tu uz vecinski bosnjackim sredinama. Jer podjeli na tri dijela, stvori sistem klackalice i medjusobne podjele resora i vlasti, i svako neka vlada u svojim sitnim cesticama moci i begovanja.

SDA = zavrsni cin podjele BiH, u koju se toboze kunu. Perfidni demagozi, i vojska zombija koji ih podrzavaju. To samo slijepima nije jasno, ili onima kojima je jasno, ali im to i odgovara, pa raznim spinovima i kvazi 'retorickim bravurama', pokusavaju odbraniti neodbranjivo.
HM 2011

#22543 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Better Man wrote:
HM 2011 wrote:
nemampojma0 wrote: Bitno je biti Bosnjak

Biti Bošnjak ne znači biti musliman i nemoj ove fašističke i rasističke podvale da namećeš ovdje. Bitno je biti pošten i čista obraza i imati posao da možeš živjeti kao čovjek, a ne ovo što ti spominješ plačeniku SDA.
da i tebi ponovim :

slogani koje navodis su slogani moga naroda - vecine moga naroda, sta god ko govorio ili mislio i bio novopeceni......

U jedinstvu je snaga.

bitno je biti bosnjak, jer mi smo Bosnjaci, vjera nam je islam a jezik bosanski..... hoces paradigmu eto ti paradigma.......

Image

Ako pak tvrdis da je moj narod fasisticki opredjeljen zbog toga onda istu opasku uputi i drugim narodima pa sve narode usmjeri na prqvi put...

ako ne - nemoj vrijedjati mene i moj narod.....
Ratoborna Gljiva

#22544 Re: SDA-All about

Post by Ratoborna Gljiva »

-LIBERO- wrote:

SDA - demokratija.
Na svim nivoima SDA. U jedinstvu je snaga.
SDA-Bosnjak-islamsko.
Je l da HM :zzzz: :lol:

A to sto smo potonuli totalno, po svim pokazateljima na zacelju Evrope, cak i regije koja je sama na zacelju Evrope....sta to veze ima.

Nikada mi necemo napraviti ozbiljan naspredak sa ovakvom SDA. Il da se unutar sebe reformise, sto je sada nevjerovatan proces, jer je Bakirova frakciha preuzela sve, il bez njih....da idu. Sto je isto tako tezak proces.

Jer oni nam ocito nude lagani preustroj drzave, treci entitet upakovan u 'celofan', i nesto kao Gazu za Bosnjake, i ostale koji su tu uz vecinski bosnjackim sredinama. Jer podjeli na tri dijela, stvori sistem klackalice i medjusobne podjele resora i vlasti, i svako neka vlada u svojim sitnim cesticama moci i begovanja.

SDA = zavrsni cin podjele BiH, u koju se toboze kunu. Perfidni demagozi, i vojska zombija koji ih podrzavaju. To samo slijepima nije jasno, ili onima kojima je jasno, ali im to i odgovara, pa raznim spinovima i kvazi 'retorickim bravurama', pokusavaju odbraniti neodbranivo.
neka banovat će te :lol:
HM 2011

#22545 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

sumirprimus wrote:
HM 2011 wrote: krizeve u Tuzlu i na brda oko Tuzle da se vidi da nije muslimansko.....
sta fali krizevima???
osim da se nesto obiljezi kao nemuslimansko nego krišćansko nista im ne fali....

post je napisan u vezi krizanja Tuzle - a ja kazem kad je vec tako zasto ne evo i smajli sam ubacio....
Ratoborna Gljiva

#22546 Re: SDA-All about

HM 2011 wrote:
Ako pak tvrdis da je moj narod fasisticki opredjeljen zbog toga onda istu opasku uputi i drugim narodima pa sve narode usmjeri na prqvi put...

ako ne - nemoj vrijedjati mene i moj narod.....
keve mi ti si neki stand up komičar
Ratoborna Gljiva

#22547 Re: SDA-All about

HM 2011 wrote:
sumirprimus wrote:
sta fali krizevima???
osim da se nesto obiljezi kao nemuslimansko nego krišćansko nista im ne fali....

post je napisan u vezi krizanja Tuzle - a ja kazem kad je vec tako zasto ne evo i smajli sam ubacio....
savjet otiđi u centralu sda i na svim nivoima reci da postoji jedan borac iz tuzle imenom ilija jurišić nije ni ramiz ni naser već ilija koji je u kazamatima u srbiji.
saja_dj

#22548 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

HM 2011 wrote:
oridjidji wrote:
HM 2011 wrote:
Bitno je biti Bosnjak

Novopeceni Sdaovac.

Fino prvi predsjednik BiH na postelji samrtnoj rece trebali bi svi njegovati svoje identitete, ali bi trebali svi biti vise prije svega Bosanci i Hercegovci.

A onda dodje HM2011 i mantra Bosnjak, Islam, Bosanski. Jesu li svi stanovnici Bosne i Hercegovine Bosnjaci ili Bosanci i Hercegovci?

U jedinstvu je snaga.

Image
E jbg, ne mogu biti ateisti? Ja taman kontao transfer request da ulozim...
XXS

#22549 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Delegat Naše stranke u Domu naroda Parlamenta FBiH Edin Forto izjavio je da je imenovanjem Šerifa Isovića u Upravu BH Pošte po odluci Vlade FBiH moralno upitno, s obzirom na to da je Isović u prošlosti kontinuirano koristio to preduzeće da pribavi ličnu korist.

- Stvar je jednostavna. Naime, Isović je u ugovornom odnosu prema BH Pošti (zakupodavac - zakupac), jer im još od 2010. izdaje poslovni prostor u Sarajevu (u ulici Trg grada Prato), i to onaj koji je 2008. kupio pomoću kredita koji je dobio od istog tog preduzeća kada je bilo u sastavu PTT saobraćaja - naveo je Forto.

Istakao je da je riječ o čovjeku koji je uzeo kredit od javnog preduzeća, kupio od tog novca poslovni prostor i sad od novca koje mu za iznajmljivanje tog prostora daje javno preduzeće može otplaćivati kredit, tako da je krajnji rezultat kao da mu je javno preduzeće poklonilo poslovni prostor.

Bitno je biti u SDA.
Pravimo drustvo jednakih sansi za sviju. :lol:
HM 2011

#22550 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Ratoborna Gljiva wrote:
HM 2011 wrote:
sumirprimus wrote: sta fali krizevima???

savjet otiđi u centralu sda i na svim nivoima reci da postoji jedan borac iz tuzle imenom ilija jurišić nije ni ramiz ni naser već ilija koji je u kazamatima u srbiji.

ako ti je to jos jedan od razloga za krizanje tuzle, vjeruj mi za mene i masu drugih koji imaju i mrvu mozga to je jos jedna od ubleha pa ti dajem na znanje

bitno je bosnjak,

u jedinstvu je snaga.....

a vezano za Iliju Jurisica ako su ga cupali hrvati iz Beograda na cast hrvatima i njihovim krovnim stozernim partijama.

ako su pak srbi na cast im i njihovim institucijama.

a ako su bosnjaci i SDA i njima na cast - bitno je biti bosnjak u jedinatvu je snaga
Post Reply