Šta? Utvrditi krivca?
Kakvi su to liliputanci, ovo nije kraj Irana već kraj neoliberalnog, sklerotičnog i dezorijentisanog nazovi-zapada.
Ništa!Kikibombona wrote:Sta cemo sa Nijemcima i Francuzima?dragma wrote:Amerika je imala jasne i nedvosmislene dokaze da Sadam Husein posjeduje hemijsko oružje. Gadafi takođe.
Pljuc...
Svi znamo kakvi su Nijemci i koliku tezinu ima njihova rijec. Ako je neko u ovom sranju realan, onda je to Njemacka. Ni oni nisu mogli ignorisati dokaze i potvrdili su da iza napada stoji Iran.
Jos fino pise , nema drugih mogucih objasnjenja osim da je Iran odgovoran. Znaci nisu rekli evo vam dokazi da je Iran to uradio, i objasnili citav napad. Kakvi poltroni, strasno.salik79 wrote:Procitaj sta pise u izjavi. Uokvirio sam.Kikibombona wrote:Pritisak na Njemacku?salik79 wrote:Nikakvi dokazi, nego americki pritisak,
Nijemci sve vrijeme brane Iran. Cak su branili u slucaju napada na Saudijsku Arabiju. Bice da su dokazi toliko jasni da ni oni vise ne mogu oklijevati.
Merkel i Njemacka ne mogu smisliti Trampa i njegovu administraciju. Glupo je pomisliti da je moguce ucijeniti Njemacku da prizna nesto sto nije istina.
I Makron drzi stranu Iranu ali je i on morao prihvatiti cinjenice.
A ti vjeruj onima za koje si i sam rekao da su stvorili i naoruzali Isil.

Na brzinu sam preslusao. U svemu tome, koliko sam upratio, opet je izbjegnuto moje osnovno pitanje - kako to da su Huti/Jemenci odmah preuzeli odgovornost, odnosno objavilo da su izvrsili napade na postrojenja. A cisto sumnjam da su oni u ikakvom dosluhu s Amerima, ili bilo s kim iz agresorskog tabora.Dino34 wrote:Jesi li pročitao ovaj tekst?salik79 wrote:.
https://kenfm.de/standpunkte-%e2%80%a2- ... i-arabien/
Pa husiji su i napali, ali ne direktno, nego preko neke savezničke grupe iz iraka, ili čak same saudije.salik79 wrote:kako to da su Huti/Jemenci odmah preuzeli odgovornost, odnosno objavilo da su izvrsili napade na postrojenja. A cisto sumnjam da su oni u ikakvom dosluhu s Amerima, ili bilo s kim iz agresorskog tabora.
U samom naslovu stoji "iranski raketni napadi na Saudijsku Arabiju".Dino34 wrote:Pa husiji su i napali, ali ne direktno, nego preko neke savezničke grupe iz iraka, ili čak same saudije.salik79 wrote:kako to da su Huti/Jemenci odmah preuzeli odgovornost, odnosno objavilo da su izvrsili napade na postrojenja. A cisto sumnjam da su oni u ikakvom dosluhu s Amerima, ili bilo s kim iz agresorskog tabora.
To su i sami potvrdili.
U članku se ne kaže ko je napao, nego se osporava mogućnost da su dronovi i projektili došli iz jemena.
Volio bih kad bi Bliski Istok i sjevernu Afriku imali obnovljenu vegetaciju. Sahara ce kad tad biti najveca zitnica i ujedno spas od gladi.dragma wrote:Klimatske promjene idu u suprotnom smjeru u odnosu na taj o kome govoriš. Temperatura zraka raste, glečeri se tope, pustinje se šire...
”Gleceri se tope,dragma wrote:Klimatske promjene idu u suprotnom smjeru u odnosu na taj o kome govoriš. Temperatura zraka raste, glečeri se tope, pustinje se šire...
Au, za profilne ili makar za wallpaper.Nadzornik wrote:Dobro jutro.
mirsek wrote:Au, za profilne ili makar za wallpaper.Nadzornik wrote:Dobro jutro.

Mahsuzija za tebeLjuci wrote:sve same shiije. oni se moraju konvertirati u sunnizam.