Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- antifascism
#22526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Halilovic dobija poziv. Ali sve je to "logicno", kao sto je logicno da Hrgota iz Zenice igra za vatrene...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
MOSALJOZE wrote:@Korisničko,samo da ti potvrdim Bičakčić odigrao sve utakmice,i ako je odbrambeni igrač nije "uspjeo" skupiti dovoljno zutih da bude pod suspenzijom.Takodje je proglašen najboljim defanzivcem cvajte.
- ultima_palabra
#22528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koga će to Pape zvati iz Širokog, gledao ih je u finalu kupa, pa onda opet jučer u Gradačcu?
-
oglo
#22529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mozda Jese-a koji je prvog strijelca lige i jednog reprezentativca u dzep stavioultima_palabra wrote:Koga će to Pape zvati iz Širokog, gledao ih je u finalu kupa, pa onda opet jučer u Gradačcu?
- ultima_palabra
#22530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stopera od 32 god. koji je uz to i igrao za Hrvatsku?oglo wrote:mozda Jese-a koji je prvog strijelca lige i jednog reprezentativca u dzep stavioultima_palabra wrote:Koga će to Pape zvati iz Širokog, gledao ih je u finalu kupa, pa onda opet jučer u Gradačcu?
- JoseMujica
#22531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
korektno i bez izvala ovaj putSušić: Zlatan nije otpisan, o Kolašincu kad sredi papire
Selektor Safet Sušić rekao je za xxx.ba kako neće biti novih imena na spisku, ali je isto tako govorio i o Zlatanu Muslimoviću, Seadu Kolašincu, planovima za Latviju, te svojoj posjeti Gradačcu proteklog vikenda.
Sušić će u petak u prostorijama Nogometnog saveza BiH obajviti spisak igrača za gostovanje u Rigi, a kako nam je potvrdio, neće biti novih imena.
"Neće biti novih imena. Imao sam previše igrača i na prošlom okupljanju, tako da nema razloga da šaljem nove pozive u ovom trenutku", rekao je selektor u razgovoru za xxx.ba.
Sezona se privodi kraju, a na pitanje kako je zadovoljan formom reprezentativaca kroz istu, Pape je u šaljivom tonu rekao da isto pitanje postavimo igračima, a ne njemu.
"Zadovoljan sam s onim što su pokazali u reprezentaciji, a to što su pokazali u dresovima svojih klubova, to biste njih trebali pitati, a ne mene. Moje je da oni blistaju u dresu reprezentacije".
Planovi za Latviju?
"Planovi su da se uzmu tri boda i nema druge. Moramo znati da ni ta pobjeda ne donosi plasman u Brazil, ali bi sigurno bili korak bliže. Isto tako, nama su potrebne nakon te utakmice još tri pobjede. Neće biti lako. Protiv njih u Zenici smo se namučili. Rezultat je bio previsok, ali moglo je biti i drugačije. Ovaj put će biti još teže, ali sreća naša da imamo veliki broj naših navijača".
Je li Zlatan Muslimović otpisan?
"Otpisao? Nisam nikoga otpisao. Ako se vrati u Evorpu, imat će naravno puno veće šanse."
Sead Kolašinac u dresu bh. reprezentacije?
"Nemam ništa vezano reći za Kološinca, sve dok on ne bude imao sređene papire. On da ima uredne papire, imao bi već šest nastupa u dresu naše reprezentacije".
Najprije ste bili na Pecari i gledali duel Širokog i Želje, a zatim u Gradačcu. Jeste li zadovoljni utakmicama domaćeg šampionata?
"Nisam gledao utakmicu, više sam išao na poziv jednog čovjeka i člana Izvršnog odbora NFSiH (predsjednika Zvijezde Nurdina Peštalića, op.a). Obećao sam mu jednom prilikom da ću posjetiti Gradačac. Ovo što sam vidio u Gradačcu obradovalo me i iznenadilo. Vidio sam koliko čvojek ulaže, ne samo u sport nego i u državu. Imaju velike ambicije, za godinu - dvije će imati nevjerovatan stadion".
Zmajevi jednog dana, možda, budu posjetili i grad Zmaja od Bosne?
"Što da ne? U dogledno vrijeme bi se to moglo dogoditi. U Gradačcu je prelijepo, stadion je izvanredan, posjeduju se svi uslovi za pripremanje", za kraj nam je rekao selektor.
-
oglo
#22532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
s 32 godine stavi u djep najboljeg strijelca lige i reprezentativca koji je predstavljen kao Zeljin kapitalac,koju su dosta dosta mladji,onda to jos daje tezinuultima_palabra wrote:Stopera od 32 god. koji je uz to i igrao za Hrvatsku?oglo wrote:mozda Jese-a koji je prvog strijelca lige i jednog reprezentativca u dzep stavioultima_palabra wrote:Koga će to Pape zvati iz Širokog, gledao ih je u finalu kupa, pa onda opet jučer u Gradačcu?
- ultima_palabra
#22533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zaboravio si reći da Željo nema navijačaoglo wrote:s 32 godine stavi u djep najboljeg strijelca lige i reprezentativca koji je predstavljen kao Zeljin kapitalac,koju su dosta dosta mladji,onda to jos daje tezinua jos bio najboji igrac finala
- Šibicar
-
oglo
#22535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ima,jednog u boru,6 hiljada u sarajevu,a sad napdani te Osima sto isto kaze da nema publikeultima_palabra wrote:Zaboravio si reći da Željo nema navijačaoglo wrote:s 32 godine stavi u djep najboljeg strijelca lige i reprezentativca koji je predstavljen kao Zeljin kapitalac,koju su dosta dosta mladji,onda to jos daje tezinua jos bio najboji igrac finala
Last edited by oglo on 21/05/2013 11:10, edited 1 time in total.
- ljevoruki
#22536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo jedan prijedlog Papetu
za Latviju:
Dzeko - Ibisevic
Lulic - Pjanic - Misimovic
Salihovic
Zukanovic - Spahic - Pandza - Mujdza
Begovic
4-1-3-2 , napadamo sa 6 igraca, branimo se sa 8 igraca, imamo brzinu po lijevom boku, pit bulla na zadnjem veznom, da sam na mjestu selektora Latvije predao bih utakmicu, bolje i 0:3 nego da im slozimo 5-6 komada.

Dzeko - Ibisevic
Salihovic
Begovic
4-1-3-2 , napadamo sa 6 igraca, branimo se sa 8 igraca, imamo brzinu po lijevom boku, pit bulla na zadnjem veznom, da sam na mjestu selektora Latvije predao bih utakmicu, bolje i 0:3 nego da im slozimo 5-6 komada.
- BHF_Manijak
#22537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neko ce reci "trazimo i lovimo"saku Papetovu izjavu, ali fakat nekad zna izvalit bukvu iz korjena!
Mislim na ovo pitanje o gledanju utakmice PL. Kao i onda na pitanje da li je gledao Kolasinca u LP, a on mrtav hladan kaze ma jok, gledao Milan - Barca. Pa jebem ga ja, makar nesto izvali onako iz kurtoazije. Dobra utakmica, imalo se sta vidjeti, moze to uvijek bolje itd.., a ne k'o iz topa "ma nisam ja zbog utakmice gore isao".
Al' hajd nejse...
Mislim na ovo pitanje o gledanju utakmice PL. Kao i onda na pitanje da li je gledao Kolasinca u LP, a on mrtav hladan kaze ma jok, gledao Milan - Barca. Pa jebem ga ja, makar nesto izvali onako iz kurtoazije. Dobra utakmica, imalo se sta vidjeti, moze to uvijek bolje itd.., a ne k'o iz topa "ma nisam ja zbog utakmice gore isao".
Al' hajd nejse...
- p206
#22538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To su bila humanitarne utakmice koje su odigrane 9. i 22. marta 1993. godine. Organizator utakmice bio je Informativni centar BiH iz Düsseldorfa, a uz saglasnot NSBiH. Sav prihod bio je namijenjen za pomoć BiH. FIFA je dala saglasnost za nastupe. Iako rezultat nije bitan važno je napomenuti da smo i tada trijumfovali u Genku, a poraženi smo od Kaiserslauterna u Koblenzu.
Trening u Genku
Igrači rasuti po Evropi i svijetu počeli su se skupljati kako bi predstavili svoju zemlju koja je u to vrijeme bila u ratu. Nova država na evropskoj karti, bez imena i rejtinga, ali sa kvalitetnim igračim kadrom bila je željna afirmacije. Neki su imali iskustva iz reprezentacije Jugoslavije, no sa bh. grbom to je bilo nešto posebno.
Boje BiH u tim okršajima branili su: Enver Lugušić, Merdan Ibrahimović , Anto Jakovljević, Mirsad Baljić (FC Zurich), Refik Šabanadžović (PAOK Atina), Suad Katana (Genk), Faruk Hadžibegić (Sochaux), Davor Jozić (Chezena), Mehmed Baždarević (Sochaux), Demir Hotić (Kaiserslautern), Blaž Slišković (Pescara - kapiten), Safet Sušić (PSG), Haris Škoro (FC Zurich), Semir Tuce (FCLuzern), Meho Kodro (Real Sociedad) Predrag Jurić (Atletic Marabella), Husref Musemić, (Twente), Senad Merdanović (Autobum), Mirza Kapetanović, Ismet Mulabdić (Šibenik), Ibrahim Duro (Šibenik) i Edin Hadžialagić.
strašna imena...
- jeza u ledja
#22539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Upravo mi to pade na pamet.p206 wrote:strašna imena...
Neki dan smo pricali koja je nasa najjaca repka ikada, po ovom sastavu trebala bi biti ova iz 93e.
Pape, Kodro, Hadzibegic, Sabanadzovic, Tuce, Baljic, Jozic, Skoro, Bazdarevic, Musemic.
Mada su neki od njih prakticno bili u penziji.
- JoseMujica
#22540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
+ to je tada bilo skupljeno ko kad mahalska djeca ganjaju igrače za raja protiv raje...al hebga to su bili počeci i još u kakvom vremenu 
- DonVito
#22541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Safet Susic - Pape dominacija.
- JoseMujica
#22542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
uvijek mi je drag lik bio ovaj Katanec i kao igrač i kao trenerKatanec: U Sloveniji smo vidjeli da BiH ima sjajn tim, zavidim Safetu Sušiću
Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Srečko Katanec kazao je u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Anadolija da zavidi Igoru Štimcu i Safetu Sušiću na igračima koje imaju.
-
jiji
#22543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Decko je roden u Zagrebu,cijeli je zivot zivio u Zagrebu,prosao je sve uzraste Hrvatske reprezentacije,citav zivot igra za Dinamo.Cak nema ni BiH drzavljanstvo. Po svemu je logicnije da on igra za Hrvatsku,nego netko tko nikad nije igrao za mlade uzraste Hrvatske,nit je roden u Hrvatskoj.antifascism wrote:Halilovic dobija poziv. Ali sve je to "logicno", kao sto je logicno da Hrgota iz Zenice igra za vatrene...
-
iamia
#22544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nema potrebe stavljati pjanica i misimovica zajedno.ljevoruki wrote:Evo jedan prijedlog Papetuza Latviju:
Dzeko - Ibisevic
Salihovic
Begovic
4-1-3-2 , napadamo sa 6 igraca, branimo se sa 8 igraca, imamo brzinu po lijevom boku, pit bulla na zadnjem veznom, da sam na mjestu selektora Latvije predao bih utakmicu, bolje i 0:3 nego da im slozimo 5-6 komada.![]()
jedan nek igra prvo , a drugi drugo poluvrijeme. i zdr'o.
- antifascism
#22545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A Hrgota? Decko je roden u Zenici a odrastao u Svedskoj. U Hrvatskoj je bio par sedmica 1993 ceko Crveni krst i mozda 2-3 puta na moru. Jel i to logicno? Jel Rakitic logican? Jelavic?jiji wrote:Decko je roden u Zagrebu,cijeli je zivot zivio u Zagrebu,prosao je sve uzraste Hrvatske reprezentacije,citav zivot igra za Dinamo.Cak nema ni BiH drzavljanstvo. Po svemu je logicnije da on igra za Hrvatsku,nego netko tko nikad nije igrao za mlade uzraste Hrvatske,nit je roden u Hrvatskoj.antifascism wrote:Halilovic dobija poziv. Ali sve je to "logicno", kao sto je logicno da Hrgota iz Zenice igra za vatrene...
ko o cemu kurva o postenju
-
jiji
#22546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hrvati su ti specificni po tome da gdi god se rode osjecaju se Hrvatima i rade igraju za Hrvatsku repku nego za repku te zemlje. Snazan osjecaj nacionalne pripadnosti,mislim da se to kod Bosnjaka vec osjeca,al Hercegovac i Bosanski Hrvat ce rade izabrat Hrvatsku. A kod Alena je i majka Hrvatica tako da nije da ga Hrvatska krade nekom,osim toga ovi navedeni svi su imali Hr putovnicu prije poziva u reprezentaciju,a Alen nikad nije izvadio BiH,odnosno njegovi roditelji nisu je izvadili za njega.Da ju sad izvadi i izabere igrat za BiH mora cekat 2 g.,da bi zaigrao za BiH. Po cemu smo mi Hrvati sad kurve,a vi Bosnjaci podteni kad svojatate Alena kojeg jedino sto veze za BiH je da mu je otac roden u BiH.
- DonVito
#22547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Halilovicu srce kuca za Hrvatskom logicno treba li da se crta, Hrgoti, Rakiticu, Jelavicu ne mozes na silu i neka ih tamo pa makar za BIH igrali Avdije.antifascism wrote:A Hrgota? Decko je roden u Zenici a odrastao u Svedskoj. U Hrvatskoj je bio par sedmica 1993 ceko Crveni krst i mozda 2-3 puta na moru. Jel i to logicno? Jel Rakitic logican? Jelavic?jiji wrote:Decko je roden u Zagrebu,cijeli je zivot zivio u Zagrebu,prosao je sve uzraste Hrvatske reprezentacije,citav zivot igra za Dinamo.Cak nema ni BiH drzavljanstvo. Po svemu je logicnije da on igra za Hrvatsku,nego netko tko nikad nije igrao za mlade uzraste Hrvatske,nit je roden u Hrvatskoj.antifascism wrote:Halilovic dobija poziv. Ali sve je to "logicno", kao sto je logicno da Hrgota iz Zenice igra za vatrene...
ko o cemu kurva o postenju
Sergej
-
Tyke
#22548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma pustite momka neka igra gdje hoce. Rodjen je u Hr i trebao bi valjda da tamo i igra pa makar mu otac bio i Nigerijac. Uostalom, jos nije dokazao svoj talenat, znaci neka vrijeme pokaze.
Sa druge strane jedan Kolasinac se i vise nego dokazao igrajuci za Salke ove sezone, takvi igraci nam trebaju, a ne da ih prodaje reprezentacija.
Sa druge strane jedan Kolasinac se i vise nego dokazao igrajuci za Salke ove sezone, takvi igraci nam trebaju, a ne da ih prodaje reprezentacija.
- seln
#22549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po ovom boldiranom...jiji wrote:Hrvati su ti specificni po tome da gdi god se rode osjecaju se Hrvatima i rade igraju za Hrvatsku repku nego za repku te zemlje. Snazan osjecaj nacionalne pripadnosti,mislim da se to kod Bosnjaka vec osjeca,al Hercegovac i Bosanski Hrvat ce rade izabrat Hrvatsku. A kod Alena je i majka Hrvatica tako da nije da ga Hrvatska krade nekom,osim toga ovi navedeni svi su imali Hr putovnicu prije poziva u reprezentaciju,a Alen nikad nije izvadio BiH,odnosno njegovi roditelji nisu je izvadili za njega.Da ju sad izvadi i izabere igrat za BiH mora cekat 2 g.,da bi zaigrao za BiH. Po cemu smo mi Hrvati sad kurve,a vi Bosnjaci podteni kad svojatate Alena kojeg jedino sto veze za BiH je da mu je otac roden u BiH.
jedno je suprotno drugom. Ali od tebe nisam ni ocekivao nista drugo.
- Altsa
#22550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
napravi listu koliko je hrvatska preotela kosarkasa ili fudbalera iz BiH pa ce ti se sve ukazati...jasno svako treba da igra gdje zeli ali tek ako nece da igraju za BiH onda ih treba zvati u hrvatsku...na zalost ti igraci ni ne dobiju priliku da dobiju poziv iz Bih a vec su na njihovim ledima hrvati koji vrse pritisak na njihjiji wrote:Hrvati su ti specificni po tome da gdi god se rode osjecaju se Hrvatima i rade igraju za Hrvatsku repku nego za repku te zemlje. Snazan osjecaj nacionalne pripadnosti,mislim da se to kod Bosnjaka vec osjeca,al Hercegovac i Bosanski Hrvat ce rade izabrat Hrvatsku. A kod Alena je i majka Hrvatica tako da nije da ga Hrvatska krade nekom,osim toga ovi navedeni svi su imali Hr putovnicu prije poziva u reprezentaciju,a Alen nikad nije izvadio BiH,odnosno njegovi roditelji nisu je izvadili za njega.Da ju sad izvadi i izabere igrat za BiH mora cekat 2 g.,da bi zaigrao za BiH. Po cemu smo mi Hrvati sad kurve,a vi Bosnjaci podteni kad svojatate Alena kojeg jedino sto veze za BiH je da mu je otac roden u BiH.