Dešavanja u Srbiji
- CSKA
#22526 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta kaze Kalcin,da za vikend otvaramo sampanjac,ajd da vidimo i to cudo.
- Sezam
#22527 Re: Dešavanja u Srbiji
A ti onda guglaj, mozda te to zadovolji.sherbett wrote:ovo je tako uopćen i nedorečen odgovor, da ne zadovoljava..Sezam wrote:Oni se gade cetnicima.sherbett wrote: a tko su oni?
- CSKA
#22528 Re: Dešavanja u Srbiji
Cedu spasili navijaci zvezde.Srbija zemlja cuda.
Napadnut Čedomir Jovanović u restoranu u Segedinu
Beta | 17. 04. 2013. - 19:55h |
Lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović napadnut je danas u Segedinu kada je na njega nasrnula grupa huligana dok je bio u restoranu sa suprugom i prijateljima, rečeno je agenciji Beta u LDP-u.
U LDP-u su rekli da je Jovanović u Segedin otišao na poziv igrača i uprave vaterpolo kluba Crvena zvezda čiji je Jovanovićeva firma "Fidelinka" jedan od glavnih sponzora.
Kada je ušao u restoran većina navijača ga je pozdravila, dok je grupa oko 20 huligana prvo počela verbalno da ga vređa, nakon čega su nasrnuli na njega i ljude koji su bili sa njim, rečeno je LDP-u.
Kako su naveli, Jovanović je zaštitio sebe i suprugu, ali je povređen njegov prijatelj s kojim se fizički obračunala grupa huligana.
Linč Čedomira Jovanovića sprečili su navijači koji su bili tu, naveli su u LDP-u.
Napadnut Čedomir Jovanović u restoranu u Segedinu
Beta | 17. 04. 2013. - 19:55h |
Lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović napadnut je danas u Segedinu kada je na njega nasrnula grupa huligana dok je bio u restoranu sa suprugom i prijateljima, rečeno je agenciji Beta u LDP-u.
U LDP-u su rekli da je Jovanović u Segedin otišao na poziv igrača i uprave vaterpolo kluba Crvena zvezda čiji je Jovanovićeva firma "Fidelinka" jedan od glavnih sponzora.
Kada je ušao u restoran većina navijača ga je pozdravila, dok je grupa oko 20 huligana prvo počela verbalno da ga vređa, nakon čega su nasrnuli na njega i ljude koji su bili sa njim, rečeno je LDP-u.
Kako su naveli, Jovanović je zaštitio sebe i suprugu, ali je povređen njegov prijatelj s kojim se fizički obračunala grupa huligana.
Linč Čedomira Jovanovića sprečili su navijači koji su bili tu, naveli su u LDP-u.
-
vivace
#22529 Re: Dešavanja u Srbiji
tako prolaze oni koji se gade cetnicima.
-
Eöl Mornedhel
#22530 Re: Dešavanja u Srbiji
http://www.eudict.com/indexHr.php?lang= ... ord=vanitysherbett wrote: apsolvirali! Jedino još uvijek nisam sigurna da znam što točno znači riječ "sujeta"...
pa, to i ja kažem, ekstremizam je društveno zdrav u malim dozama. Generalno, u Srbiji je po meni veći problem što je pluralizam i kao koncept a posebno u domenu implementacije u infantilnom stadijumu, pre svega u glavama ljudi. Većina funkcioniše po principu "Ili će biti po mome ili neće biti uopšte" a ono što je bizarno je što imam utisak da taj fenomen najviše pogađa delove društva koji su nominativno promoteri pluralizma i liberalizma (otud komentar "dva drugosrbijanca, tri frakcije"). To ti je ona priča, dalek je i neizvestan put od demokratskih izbora do demokratskog društva.sherbett wrote: pluralizam ne podrazumjeva objektivnost..da budemo realni, kao što ni korektivni faktor nužno ne isključuje ekstremizam u ikojoj mjeri, da budemo objektivni...
Do pre par godina su se tablice menjale na granici ili prilikom napuštanja severnih opština, to jest dosta kosovski Srba je imalo dupli set tablica, jedne srpske a druge kosovske. U Beogradu se sa nipodaštavanjem tretiraju, intenzivnim trubljenjem uglavnom, sva vozila koja nisu sa BG tablama, jednim delom zbog toga što ostali nisu naviknuti na ludački stil vožnje koji je u BG neminovnost a drugim delom zbog sveopšte nadrkanosti.sherbett wrote: a i po pričanjima Srba sa Kosova, ne provode se lijepo u BG-u sa PR regama..ili sad već svi prešli na KS sa brojevima
Hm, patrijarhat i dalje dominira na balkanu, doduše uglavnom u nekoj pacifikovanoj formi, moj komentar se nije odnosio specijalno na Alabance (a delom sam i karikirao, najjače oružije patrijarhalnog ustrojstva je zapravo vrlo mirnodopsko). Patrijarhat se razvio (imaj u vidu da nisam ni antropolog amater, već skroz odokativno dajem mišljenje) "evolutivno" - na primer, baka moje supruge je imala desetoro dece a samo jedno je doživelo adolescenciju. Ako je porodica imala desetoro dece dobra je bila verovatnoća da makar dvoje troje dožive punoletstvo. E sada, Kosovo je sredinom prošlog veka imalo najveću stopu smrtnosti novorođenčadi u Evropi a takođe su bile i endemski rasprostranjene neke bolesti koje su bili iskorenjene na dobrom delu ostatka kontineta, tako da su velike porodice i dalje bile biološka nužnost. Albanska populacije je barem do stvaranja SFRJ bila izolovana, bez kvalitetnog pristupa obrazovanju i zdravstevnim ustanovama, a uz to uz izolaciju i etničku podeljenost je išlo i potiskivanje gender equality koncept (posebno u sferi ekonomije i obrazovanje, a za koji mislim da je jedan od galvnih uzroka smanjenog nataliteta) koji je polako počeo da obuhvata Balkan u drugoj polovini XX veka, posebno u seoskim sredinama na Kosovu. Dalke, mislim da su ovi razlozi bitniji za visok natalitet kosovskih Albanaca nego nekakav specifičan albanski tradicionalizam (držim da su balkanska plemena zapravo vrlo slična, meni su recimo Crnogorci i Albanci izuzetno slični, makar iz moje perspektive, i u meri u kojoj mogu da dopustim sebi generalizaciju). Još jednom, imaj na umu da je ovo jedna potpuno laička konjektura, svakako nisam stručnjak iz date oblasti.sherbett wrote: ali mala napomena..taj patrijarhalni mentalni sklop, se danas percipira kao nešto zastarijelo, fuj, primitivno...a takav sustav "vrijednosti" u društvu i ustroj familija nije zaobišao nikoga na ovim prostorima..
- seln
#22531 Re: Dešavanja u Srbiji
A jes' ti vokri, jelde?radostan dan wrote:javi nam šta je kazO pera luković i vesna pešić.
nisi odavno.
-
radostan dan
#22532 Re: Dešavanja u Srbiji
fadilj, jasno... 
-
vivace
#22533 Re: Dešavanja u Srbiji
http://www.e-novine.com/drustvo/82669-S ... t-Ban.html
nagrada stasi zajovic zbog rada u zenama u crnom.
nagrada stasi zajovic zbog rada u zenama u crnom.
-
vivace
#22534 Re: Dešavanja u Srbiji
iz daljine su mi pretili i pokazivali kako ce me zadaviti i sutirati...daljina odmah iza policijskog kordona,jedno pet,sest metara. mogu ti reci da je odvratno. posle tih stajanja sredom na trgu,imala sam frku da ce me neko od te mase zapamtiti pa ce me napasti kad ne bude policije. zene u crnom su vrlo hrabre zene.sherbett wrote:jesu tebe kad napali?vivace wrote:tako prolaze oni koji se gade cetnicima.
- mO k3
#22535 Re: Dešavanja u Srbiji
Izvini sto te ovako direktno pitam ,ko si tivivace wrote:iz daljine su mi pretili i pokazivali kako ce me zadaviti i sutirati...daljina odmah iza policijskog kordona,jedno pet,sest metara. mogu ti reci da je odvratno. posle tih stajanja sredom na trgu,imala sam frku da ce me neko od te mase zapamtiti pa ce me napasti kad ne bude policije. zene u crnom su vrlo hrabre zene.sherbett wrote:jesu tebe kad napali?vivace wrote:tako prolaze oni koji se gade cetnicima.
- Creasy
#22536 Re: Dešavanja u Srbiji
CSKA wrote:Cedu spasili navijaci zvezde.Srbija zemlja cuda.
Pa navijaci Zvezde su ga i napali...
-
vivace
#22537 Re: Dešavanja u Srbiji
mO k3 wrote: Izvini sto te ovako direktno pitam ,ko si tiiz koje organizacije ... Žene u crnom?
pa da.povremeno sam stajala s njima,bila na sastancima...to je srpski deo zena u crnom..ima ih svuda po svetu. i nista se ti tu ne upisujes u neku organizaciju...prosto dodjes i to je to.
-
vivace
#22538 Re: Dešavanja u Srbiji
vesna pesic je sociolog po struci inace borac za ljudska prava i samostalni delegat u skupstini,izasla iz cedinog ldpa...idi na sajt pescanika,tamo stoje njeni clanci.sherbett wrote:
ovo je tako uopćen i nedorečen odgovor, da ne zadovoljava..
- CSKA
#22539 Re: Dešavanja u Srbiji
Znaci bratoubilacki ratCreasy wrote:CSKA wrote:Cedu spasili navijaci zvezde.Srbija zemlja cuda.
Pa navijaci Zvezde su ga i napali...
Sutra dogovor,tako kazu,mozda ipak bude sampanjac.
-
vivace
#22540 Re: Dešavanja u Srbiji
novi audio pescanik na www.pescanik.net ceca i ceca... 
- CSKA
#22541 Re: Dešavanja u Srbiji
Potpisano,ajd sad uzdravlje.
- Država
#22542 Re: Dešavanja u Srbiji
Sad će Vučić da proglasi pobjedu...
- It_is_a_Leclerc
#22543 Re: Dešavanja u Srbiji
Dakle, Kosovo i formalno postaje država. Srbija je prihvatila da Kosovo dobije "modifikovan" status članice UN-a.
- CSKA
#22544 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne,clan 14 je izmenjen.I dalje ostaje na snazi da se Kosovo blokira clanstvo u UN,ali da se ne blokira evropski put.I prihvaceno je od Pristine da komandanti policije na sjeveru budu Srbi,i da strukturu policije cini struktura stanovnistva.
- Bosnolog
#22545 Re: Dešavanja u Srbiji
Priznanje Kosova je samo prvi korak koji je Srbija morala napraviti, slijedi dosta toga da uradi,....
Sandžak među 10 uslova Srbiji za EU!
http://sandzakpress.net/sandzak-medu-10 ... biji-za-eu
Sandžak među 10 uslova Srbiji za EU!
http://sandzakpress.net/sandzak-medu-10 ... biji-za-eu
-
lakazlaja
#22546 Re: Dešavanja u Srbiji
Konacno neke dobre vijesti na Balkanu. Boris Tadic je napravio ogromnu gresku sto nije sklopio sporazum prije 6-7 godina. I Kosovo i Srbija bi danas bili mnogo blize EU i svakako bi imali mnogo bolju ekonomsku situaciju.
- It_is_a_Leclerc
#22547 Re: Dešavanja u Srbiji
"Stolica Kosova u UN-u će biti modifikovana". Dakle, stolice za Kosovo bi, prema ovom sporazumu trebalo biti..CSKA wrote:Ne,clan 14 je izmenjen.I dalje ostaje na snazi da se Kosovo blokira clanstvo u UN,ali da se ne blokira evropski put.I prihvaceno je od Pristine da komandanti policije na sjeveru budu Srbi,i da strukturu policije cini struktura stanovnistva.
E sad..Mislim da je sporazumom daleko više profitirala Priština iz prostog razloga što se, kroz sve ove dosadašnje detalje sporazuma, provlači nit kako je Dačić odlučivao u ime Srbije bez Kosova, a Tači u ime Kosova.
- CSKA
#22548 Re: Dešavanja u Srbiji
Stolica u UN-u se vjerovatno cuva kada bude dogovoren ulazak Srbije u EU,i za ocuvanje RS-a,ne daje se to radi nekog datuma.
Evo malo vijesti,nezvanicnih doduse:
Zajednica srpskih opština na Kosovu imaće predsednika, potpredsednika i Savet i pravo da bira regionalnog komandanta policije, ali i lokalne komandante u četiri opštine na severu, kao i na jugu, svugde gde prema etničkom sastavu Srbi čine većinu, saznaje "Blic". Sve detalje o današnjem toku pregovora u Briselu čitajte u "Blicovom" blogu uživo.
Evo malo vijesti,nezvanicnih doduse:
Zajednica srpskih opština na Kosovu imaće predsednika, potpredsednika i Savet i pravo da bira regionalnog komandanta policije, ali i lokalne komandante u četiri opštine na severu, kao i na jugu, svugde gde prema etničkom sastavu Srbi čine većinu, saznaje "Blic". Sve detalje o današnjem toku pregovora u Briselu čitajte u "Blicovom" blogu uživo.
- CSKA
#22549 Re: Dešavanja u Srbiji
Ashton i obje delegacije uputile su se na sastanak u NATO, na kojem će Beograd nastojati da osigura neprisustvo kosovske vojske na sjeveru Kosova i garancije za sigurnost Srba.sherbett wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pa ... -za-kosovo
Zato se danas cjeli dan srpska delegacija sastajala i jurila sa NATO-ovom.Uglavnom dosta bolji uslovi nego prije koji dan,samo malo zategnes,kazes ne.
- Bosnolog
#22550 Re: Dešavanja u Srbiji
Svicarska do prije nekoliko godna nije bila clanica UN-a, tacnije do 2002 godine, sto joj nije smetalo da bude drzava u pravom smislu,....
http://www.blic.rs/stara_arhiva/svet/20 ... arska-u-UN
http://www.blic.rs/stara_arhiva/svet/20 ... arska-u-UN