Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arman1 wrote:U njemačkoj razmatraju uvođenje GPS Pratioca. Svi vozači koji imaju neko ograničenje morali bi u vozilu imati uključen isti uređaj koji bi pratio njihovu vožnju i ukoliko dođe do prekrašaja automatski se javlja u Policiju i idu sankcije.
Po onome što sam čitao to bi izgledalo ovako:
Vozač N.N. 19 godina. zakonsko ograničenje vožnje preko 110km/h.
Prije ulaska u vozilo ukuca u svom ličnom GPS p.uređaju broj tablica vozila. 4g transmiter provjeri vozilo i da li NN ima pravo voziti TO i TAKVO vozilo(klasa, kubikaža, registrovano i td). Ako mu se upali zelena lampica ili dobije odgovarajuću poruku može početi vožnju. U slučaju kontrole Drot prvo provjeri da li je vozač pod posebnim režimom, tj. mora imati ovaj hepek i da li mu je isti aktiviran.
Ukoliko vozač u toku vožnje prekrši neko od ograničenja, npr vožnja preko 110km/h i sličano uređaj sam šalje podatke o prekršaju u policiju i provodi se postupak, čitaj olakšava se konto i/ili daju dodatne zabrane.
Po završetku vožnje deaktiviraš uređaj.
Cilj je da se nadzire ponašanje u saobračaju neiskusnih vozača kao i onih koji su već registrovani kao prekršioci, a postoji ideja da se u svako novo auto ugradi sličan uređaj koji bi samo ovlaštene osbe mogle očitati.
Znam da je par ljudi u Sarajevu ugradilo GPS uređaje u auta koja daju djeci kako bi nadzirali kako voze.
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
I tebi bi bilo normalno toliko nadziranje od strane drzave? Eee
un1ted wrote:Koliko god bilo tesko, treba ovakva vozila postaviti na par lokaciju u gradu, da se vidi šteta, pa se možda neki dozovu pameti.
Čudi me da niko ne incira tako nešto.
Znaci siluj sve ostale i postavljaj im vece kontrole radi par konja. Sto se ne bi tih par konja kaznilo kako bog zapovijeda (po trenutnim zakonima), jel? Zato sto niko nema muda da kaznjava individualno nego lakse je napast citav kolektiv, ko im jebe mater.
Gdje je murija kad trkače treba kažnjavati ? Pa nemaju mudenzi jer se boje za svoju zadnjicu. Lako je prosipati silu čovjek koji ide sa posla i koji je prekokoračio brzinu od 20 km/h.
Nije mi žao kad trkač zgine, žao mi stuba.
Nije mi žao kad djevojke svjesno sjedaju u raketu na cesti kojom upravlja bubuljičavi pubertetlija. Žao mi je kad je pozove u šetnju lik a ona ga odbije jer voli sjesti u bembaru da okači nokte na instač preko volana.
arman1 wrote:U njemačkoj razmatraju uvođenje GPS Pratioca. Svi vozači koji imaju neko ograničenje morali bi u vozilu imati uključen isti uređaj koji bi pratio njihovu vožnju i ukoliko dođe do prekrašaja automatski se javlja u Policiju i idu sankcije.
Po onome što sam čitao to bi izgledalo ovako:
Vozač N.N. 19 godina. zakonsko ograničenje vožnje preko 110km/h.
Prije ulaska u vozilo ukuca u svom ličnom GPS p.uređaju broj tablica vozila. 4g transmiter provjeri vozilo i da li NN ima pravo voziti TO i TAKVO vozilo(klasa, kubikaža, registrovano i td). Ako mu se upali zelena lampica ili dobije odgovarajuću poruku može početi vožnju. U slučaju kontrole Drot prvo provjeri da li je vozač pod posebnim režimom, tj. mora imati ovaj hepek i da li mu je isti aktiviran.
Ukoliko vozač u toku vožnje prekrši neko od ograničenja, npr vožnja preko 110km/h i sličano uređaj sam šalje podatke o prekršaju u policiju i provodi se postupak, čitaj olakšava se konto i/ili daju dodatne zabrane.
Po završetku vožnje deaktiviraš uređaj.
Cilj je da se nadzire ponašanje u saobračaju neiskusnih vozača kao i onih koji su već registrovani kao prekršioci, a postoji ideja da se u svako novo auto ugradi sličan uređaj koji bi samo ovlaštene osbe mogle očitati.
Znam da je par ljudi u Sarajevu ugradilo GPS uređaje u auta koja daju djeci kako bi nadzirali kako voze.
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
I tebi bi bilo normalno toliko nadziranje od strane drzave? Eee
A tebi nije? U cilju zaštite nevinih ljudi sasvim OK. Ako vozim po propisima zaboli me da le se to evidentira na nekom GPS-u. Nabavljaju se Dash-kamere koje neovlašteno i mimo svakog zakona snimaju ljude i auta na cestama i okolo i to je normalno iako se iste ne priznaju kod nas na sudu. Pa čemu služe osim za nezakonite radnje koje provode ljudi mimo ikakve kontrole.
Nadzor koji provode organi reda je ipak predmet neke kontrole.
ovo_mi_je_nick wrote:Gdje je murija kad trkače treba kažnjavati ? Pa nemaju mudenzi jer se boje za svoju zadnjicu. Lako je prosipati silu čovjek koji ide sa posla i koji je prekokoračio brzinu od 20 km/h.
Nije mi žao kad djevojke svjesno sjedaju u raketu na cesti kojom upravlja bubuljičavi pubertetlija. Žao mi je kad je pozove u šetnju lik a ona ga odbije jer voli sjesti u bembaru da okači nokte na instač preko volana.
Covjek koji ide sa posla i vozi preko 20 takav sav sjeban pogazi necije dijete....manje bi ti litao
Nema razlike u facama koje prekoracuju brzinu
Druga je stvar sto ste ih vi na forumu podijelilina trkace koji hajcaju i "covjeka sa posla koji prekoraco brzinu'
arman1 wrote:
A tebi nije? U cilju zaštite nevinih ljudi sasvim OK. Ako vozim po propisima zaboli me da le se to evidentira na nekom GPS-u. Nabavljaju se Dash-kamere koje neovlašteno i mimo svakog zakona snimaju ljude i auta na cestama i okolo i to je normalno iako se iste ne priznaju kod nas na sudu. Pa čemu služe osim za nezakonite radnje koje provode ljudi mimo ikakve kontrole.
Hipoteticki eto zamisli da je uvedeno nesto tako i kod nas, ko bi najebo? Najebo bi neki jado jer u naseljenom mjestu umjesto 60 (zbog tolerancije) on ide 70 jer nije skonto da je naseljeno mjesto i eto ga. A oni koji imaju dobro zaledje to ne bi morali ni koristit . I sta bi se postiglo?
ovo_mi_je_nick wrote:Gdje je murija kad trkače treba kažnjavati ? Pa nemaju mudenzi jer se boje za svoju zadnjicu. Lako je prosipati silu čovjek koji ide sa posla i koji je prekokoračio brzinu od 20 km/h.
Covjek koji ide sa posla i vozi preko 20 takav sav sjeban pogazi necije dijete....manje bi ti litao
Druga je stvar sto ste ih vi na forumu podijelilina trkace koji hajcaju i "covjeka sa posla koji prekoraco brzinu'
Jebo ti facu kad je u glavi isti mentalitet kod svih, ha imo on kockastu glavu ha bio "uspjesan", nije govno veg se pas posro.
vješalica wrote:
Crnjak je da je na mjestu (u par metara) stajalo prevrnuto auto,kao poruka majmunima,jedan Sefic ubija brutalno dvije djevojke na pjesackom prelazu
Znaci jebi drugima psihu i strasi ih stvarima koje nisu normalne za javnost dok oni koji bi trebali da se promijene isto nastavljaju. Jebo ti takva razmisljanja i kazne, jer ocigledno nemaju efekta.
Poenta je da ne treba selektivno primjenivati zakone i pravila.
Ako se kaže da je, recimo, ograničenje, 60 km/h, onda to znači 60 km/h i za penzionera, i za čistačicu, ministra i sina nekog čevabdžije. U normalnoj državi.
Razlika je da se jedni zaustavljaju a od drugih se okrene glava.
Nisam mislio pisati na ovoj temi, pogotovu vezano za posljednju tragediju, ali, žalosno je šta sve ljudi pišu, posebno žalosnije sta sve moderatori dozvoljavaju. nejse.
Za tragedije ove vrste, nije kriv pojedinac, kriv je nakaradni sistem. Živimo u vremenu kada se štuju sporedne stavri, dok one istinske vrijednosti guramo u stranu. Nisu krive Brude, kako ih neko nazva, krivi smo mi što dozvoljavamo da takav Bruda bude sinonim za nešto čemu bi mladi trebali stremiti. Nije kriv covjek od 20 godina što se rodio u državi koja zatvara muzeje i pozorišta, a otvara privatne fakultete po selima i za malo novca dijeli zvanaj i diplome, koje su priznate opet samo u državnoj službi i nigdje više. Nije kriva djevojčica od 18 godina što je najgledaniji šou u državi u kojoj je odrasla ZVezde Granda u kojem jedna pjevaljka okači dva penisa na vještačke grudi u udarnom terminu. Nije kriva djevojčica od 17 godina što njezin otaC radi za plaću od 600 KM kod polupismenog privatnika koji je ni kriv ni dužan stekao bogatstvo na nesreći njenih sunarodnjaka, pa kao svaki novopečeni gazda sa tim novcem gradi kule i vile i kupuje bijesne automobile koji služe za kurčenje i pkazivanje moći, a za ono drugo, je tu Bimo sa pečatom kojim može u svakom trenutku potvrditi da je taj gazda i akademski građanin.
Dakle, kada se rodite u ovoj državi, uče vas da se poštenje ne isplati, da se radom i trudom ne može ništa postići i da je muzej za debile. Sa tv-a vas bombarduju kičem i najbolje što vam se može desiti jeste lajk više za selfi na facebooku.
Pojedini na forumu svjesno ili nesvjesno zanemaruju ove činjnice i to da je vrijeme kada imaš 20 godina, vrijeme u kojem najmanje razmišljaš svojom glavom ( u nekim društvima se punolljetstvo stiče sa 21.g. a čak i u našem se sudi kao starijem amloljetniku i ne može se izreći kazna dugotrajnog zatvora ), hormoni rade kao ludi, društvo te tjera, ne razmišlljaš o poljedicama. stariji će se sjetiti ko je najviše ginuo u ratu, upravo golobradi mladići. Stoga, ne osuđujte djecu, osuđujte sistem, osuđujte sebe zbog izostanka preventivne reakcije, ali i zbog ravnodušnosti. Djeca nisu kriva. Krivi smo mi što smo dopustili da nam istinske vrijednosti zamijene neke druge. Većina nas nikad ništa nije, ne radi i neće uraditi da bi ovo društvo prezrelo postojeće stanje i bar malo bilo bolje i odgovornije, jer većina radi upravo suprotno. Gubitak je strašan, za porodicu, ali i za sve nas, njihove sunarodnjake. Time je veći jer maldost gubimo na svakom koraku, neki postaju Brude, neki državljani drugih država. Posljedice svega toga...koga briga za posljedice, sad su važnije liste za predstojeće izbore u Oktobru, taj spisak je jedino važan i relevantan. Mladost? Ko j*be mladost.
golfiista wrote:Time je veći jer maldost gubimo na svakom koraku, neki postaju Brude, neki državljani drugih država. Posljedice svega toga...koga briga za posljedice, sad su važnije liste za predstojeće izbore u Oktobru, taj spisak je jedino važan i relevantan. Mladost? Ko j*be mladost.
Od te liste ti sve i zavisi. Jer ta lista (evo konkretno kantonalna) ti i upravlja policijom.Od nje zavisi hoće li policija imati cipele da hoda.
arman1 wrote:
Hipoteticki eto zamisli da je uvedeno nesto tako i kod nas, ko bi najebo? Najebo bi neki jado jer u naseljenom mjestu umjesto 60 (zbog tolerancije) on ide 70 jer nije skonto da je naseljeno mjesto i eto ga. A oni koji imaju dobro zaledje to ne bi morali ni koristit . I sta bi se postiglo?
Mnogo se lakše dogovorit sa drotom kad te na ulici skeba sa ručnim radarom nego kad te ulovi stacionirana kamera i automatski ti se kreira prekršajni nalog. Na kaju krajeva na ovaj način bi se izbjegle zajebancije i ojašnjavanje sa majmunima da nisi prestizao na punoj, vozio kroz zabranu i sl.
Kad znaš da češ platiti kaznu automatski čim zgriješiš, lako se disciplinuješ.
To najbolje pokazuje slučaj ovih što su djeci postavili igračke u auta.
U Prvom momentu ŠOK kad skontaš da tvoja curica za koju kažu da je mirna ko bubica pići 87 km/h kraj pozorišta, da tvoj sin koji je redovan na Džumi parkira naveče kod energoinvesta sa klošarima i narkomanima i na autoputu(tako ga zovu) do Blažuja razvija 193km/h.
Poznati Sarajevski mesar Bogu zahvaljuje svaki dan na ovom tehnološkom oduzimanju slobode jer kad mu se nije ujutru javio sin našao ga je u komi na parkingu restorana. Dečko za volanom pao u hipoglikemijsku komu i jedva preživio. Raja prolazila kraj njega misleći da se "odvalio".
Za par stoja si spriječio da ti djete popuni crnu hroniku.
Što se mene tiće nemam problema sa uskračivanjem privatnosti na ovaj način.
POTPISUJEM da se mora napraviti sistem koji neće biti selektivan, i da niko neće moći mimo pravila.
U konkretnom slučaju, isto kao i u slučaju Sefića ili onog hajvana što je ubio onu djevojku iz Srbije i teškim invalidom napravio onog Nijemca, kao i onog što Rastodera što zgazi Havu rahmetli - izvinite, gospodo, ja tu krivim pojedince.
Najlakše je društvo okriviti. Tačno, krivo je nakaradno društvo i selektivnost, ali dok se ne bude upiralo prstom u pojedinca i dok pojedinac ne bude snosio teške sankcije za učinjeno djelo, biće još gore.
Sutra će se tu naći neko moj ili ja lično ili pak neko vaš, odnosno vi. Pitaću vas onda kakvu ćete priču pričati.
Sve što ste pisali u ovih dvadesetak stranica, svodi se samo na jedno: nepostojanje pravne države što rezultira društvom općeg bezakonja, pa je u njemu moguće i da se nekažnjeno vozački položi preko štele, da se nekažnjeno vozi bez vozačke dozvole, da se nekažnjeno vozi neregistrirano auto, da se nekažnjeno vozi daleko preko ograničenja, što sve u lancu vodi do (vjerovatno) nekažnjenog tragičnog ishoda.
Porodica i odgoj su temelj, ali ono što proizvodi, kao na traci, ovakve tragedije i što će ih producirati i u budućnosti su, samo i jedino: trula policija, truli sudovi, truo cijeli pravosudni aparat, i samo to, i ništa više.
Banksy wrote:
Bosanskohercegovačko pravosuđe je najkorumpiraniji i najkriminalniji dio već trulog, kriminalnog društva, dno samog taloga,
a teror bezakonja i opća pravna nesigurnost, koju svakodnevno gleda, osjeća i živi prosječan bosanskohercegovački građanin, je izvor svega zla koje Bosna i Hercegovina prolazi zadnjih 20 godina.
To je temelj truleži i tu pomaže samo jedan veliki, opći, sveobuhvatni reset.
Last edited by Banksy on 02/07/2018 19:22, edited 1 time in total.
Sav sistem je truo sa svim svojim aparatima.Svako do svakog moze doci na ovaj ili onaj nacin, jer sistem funkcionise tako, sve je trgovina sve su usluge/protuusluge na svim nivoima vlasti i u svakoj jebenoj instituciji.I ne znam cemu iscudjivanja onda da zakon nije isti prema svima, ne znam cemu iscudjivanja da nemamo svi ravnopravan pristup.Znaci sistem.E sad, mislim da je i poluretardiranoj osobi jasno da ti u takav jedan sistem mozes sutra instalirati sta god zelis, kad ce opet taj sistem po defaultu svojih postavki kako funkcionise ponistiti sve sto mu se suprostavlja i ugrozava njegovo postojanje.Kakve vise jebene kamere i sparte, i gps kad ubijes covjeka a kaznu lezis u zatvoru polutvorenog tipa, kakve vise sankcije akcije planovi kad ti tri lika s palicama slome vilicu i polla rebara a zenu ti nabiju nogom istraumiraju djecu u autu kad tuzioc kaze to je prekrsaj.Sva ova prica koju citam po ovoj temi mi lici na onaj skec nadrealista i studentskim protestima gdje jedan prica o slobodi studentske svijesti a ostalii kazu da se Hamo makne iz kuhinje i da su porcije mesa male u kantini.Zalosno je kako masa ovdje ne vidi dalje od svog nosa i zivi u nekim erotskim vlaznim snovima o nekoj demokratiji,ljudskim pravima i da ce ko nesto biti bolje sutra samo eto kad bi ovo ili ono.