UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SmokingMan

#22526 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

Iskreno,ako cijeni sebe i svoje zdravlje okončat će karijeru nakon oporavka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22527 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

U prvim utakmicama knock-out faze 10 puta zaVAReno.
Poništena dva gola, opravdano.
Ukupno 18 minuta za sve VAR situacije.
AmiĐa_Idriz

#22528 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Mogao bi Atletico do kraja, boosta ih činjenica da se na njihovom terenu igra i finale.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22529 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote:Mogao bi Atletico do kraja, boosta ih činjenica da se na njihovom terenu igra i finale.
Mogao bi, ako ne nalete na Real.
Da ne govorim o tome šta bi bilo ako u tom eventualnom finalu budu sa Realom :cry: :mrgreen:

Trebaju prvo ovjeriti Juventus.
Ja bih prije sinoćnje utakmice Juventusu dao najviše šansi, međutim, oni su jednom nogom vani. Vidjećemo.
Blixen

#22530 Re: UEFA Champions League

Post by Blixen »

Tomahawk11 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Mogao bi Atletico do kraja, boosta ih činjenica da se na njihovom terenu igra i finale.
Mogao bi, ako ne nalete na Real.
Da ne govorim o tome šta bi bilo ako u tom eventualnom finalu budu sa Realom :cry: :mrgreen:

Trebaju prvo ovjeriti Juventus.
Ja bih prije sinoćnje utakmice Juventusu dao najviše šansi, međutim, oni su jednom nogom vani. Vidjećemo.
meščini da su sa dvije noge vani
teško oni mogu dati 3 komada Atletiku
ili 2 pa se nadati boljoj sreći u izvođenju penala
Tomahawk11
Globalni moderator

#22531 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Liga Prvaka je takmičenje u kojem se svakakva čuda dešavaju.
Pogledaj prošle sezone povratak tog istog Juventusa sa 0-3, ko im je šanse davao, na kraju su bili pred produžecima i onda ih ukide onaj penal.
Ili Roma, ko je njima davao šansu protiv Barse u revanšu nakon zijana od 4-1 u Barseloni?
Atletico ima veliku prednost i znaju kako to čuvati, ali Juventus ima, siguran sam, neko drugo lice od onog koje je pokazao u Madridu.
omar little

#22532 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

pizarro wrote:
omar little wrote:ovi sa DAZN komentatora nemaju :-) a znaju uzimat dvajs dolara mjesecno, mater im svima.
auuu, sto nam neko cijeni svoj dolar :D
kad bi znao dubinu i intenzitet mog prezira spram telekomunikacijskih operatera ovdje, jasno bi ti bilo zasto mi je njima dati 2 dolara kao nekome 200. :D
Ramsey8

#22533 Re: UEFA Champions League

Post by Ramsey8 »

Ma juve citave sezone lose igra sinoc su sve naplatili
Fajcion

#22534 Re: UEFA Champions League

Post by Fajcion »

Ma na stranu sve ali Atletico na čelu sa Cholom i tarzanom desnom rukom su postali pravi klub divljaka.
omar little

#22535 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

atletiku se svi dive i velicaju ga dok ne dodje igrat proti njiihove ekipe i krene mesarit. onda su sirovine, divljaci, (sto, realno, cesto jesu u svom pristupu), antifudbal, sudija duradi nesta i te fore.
Korovjev

#22536 Re: UEFA Champions League

Post by Korovjev »

Nemam ništa protiv oštrije igre, agresivnosti, požrtvovanja ali ne pušim priču o cojones. Gdje su im ona bila u n utakmica protiv Reala i Barce u zadnjih par sezona kad su mogli fino zakuhati ligu. Ne pomažu kad naletiš na boljeg protivnika.
I kako neko već reče nije taj Atletico uopšte tanak sa imenima, od golmana do špice poduplani na svim pozicijama. Tu mi je fascinantno kako Simeone dovodi puno igrača, ali brzo skonta ko je za njega a ko ne, a ko nije brzo i ode.
tuzlak1212

#22537 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

Korovjev wrote:Nemam ništa protiv oštrije igre, agresivnosti, požrtvovanja ali ne pušim priču o cojones. Gdje su im ona bila u n utakmica protiv Reala i Barce u zadnjih par sezona kad su mogli fino zakuhati ligu. Ne pomažu kad naletiš na boljeg protivnika.
I kako neko već reče nije taj Atletico uopšte tanak sa imenima, od golmana do špice poduplani na svim pozicijama. Tu mi je fascinantno kako Simeone dovodi puno igrača, ali brzo skonta ko je za njega a ko ne, a ko nije brzo i ode.
Simeone ima svoj sistem i nacin igranja kojeg se drzi i sto je svima ocito, zato lahko filtrira ko moze igrati njegov sistem a ko ne moze. Samo ne treba mjesati Simeonea i ono sto npr Mourinho radi, kod Siomeone-a tu ima mnoog znanja, mnogo fudbala, ima duse i ljepote u toj defanzivnoj igri za razliku od Mou-a. Nije lahko ni defanzivan fudbal igrat, treba imat muda za takvo nesto :pusi2:
Xavier1

#22538 Re: UEFA Champions League

Post by Xavier1 »

tuzlak1212 wrote:
Korovjev wrote:Nemam ništa protiv oštrije igre, agresivnosti, požrtvovanja ali ne pušim priču o cojones. Gdje su im ona bila u n utakmica protiv Reala i Barce u zadnjih par sezona kad su mogli fino zakuhati ligu. Ne pomažu kad naletiš na boljeg protivnika.
Simeone ima svoj sistem i nacin igranja kojeg se drzi i sto je svima ocito, zato lahko filtrira ko moze igrati njegov sistem a ko ne moze. Samo ne treba mjesati Simeonea i ono sto npr Mourinho radi, kod Siomeone-a tu ima mnoog znanja, mnogo fudbala, ima duse i ljepote u toj defanzivnoj igri za razliku od Mou-a. Nije lahko ni defanzivan fudbal igrat, treba imat muda za takvo nesto :pusi2:
Najveca razlika izmedju Simeonea i Mourinha je sto jednog igraci vole, a drugog ne.
AmiĐa_Idriz

#22539 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa tu ti je i ta filtracija, Mourinho dovede Pogbu i pravi od njeg nekog defanzivnog veznog. Ne ide, zato što je selfie primadona a drugo što ne zna to.

Zato nafataš nekog Parteya iz Ghane, nafuraš ga da je najjači na svijetu i da se u svlačionicu ne vraća bez makar 2 posjekotine i dobićeš šta želiš. Mourinho je imao ego problem, to ga je sjebalo svaki put. Simeone je od Griezmana napravio lika koji je sinoć recimo za manje od minutu preorao teren od protivničkog do svog 16erca kako bi skršio nekog iz napada Juventusa.

A taktički se razlikuju podosta, Mou ukopa dva rova i doviđenja, igraj kolo malo desno malo lijevo kako lopta ide.

Cholo poreda 3 reda mesara koja te dave, okružuju, udaraju i pljuju, i još ti zabiju gol. Izdave te psihički, o fizici da ne govorim.

Simeone fura neki svoj presing koji objektivno još nije viđen na livadama.
Bosanski_kralj

#22540 Re: UEFA Champions League

Post by Bosanski_kralj »

Nekad su igrači isto tako za Murinja ginuli, pa šta danas imamo.

U današnjem fudbalu nema više dugotrajnih trenera.
AmiĐa_Idriz

#22541 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Ginuli su dok ga nije spucao ego, a i za njega su ginuli isto tako malo "manji" igrači koje je lako nahajcati.

Sad pokušava progurati autoritet na neke pogrešne načine.
tuzlak1212

#22542 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

Mourinhov Inter je nesto nevidjeno kad je defanziva u pitanju. Kao navijacu Barce dan danas mi suza hoce na oko kad se sjetim tog Intera i kad cujem ime Zanetti ustanem i skinem kapu s glavu. Niko nikad Messija nije ušio i ukopo 1v1 na 2 utakmice kao njegova malenkost
Tomahawk11
Globalni moderator

#22543 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa tu ti je i ta filtracija, Mourinho dovede Pogbu i pravi od njeg nekog defanzivnog veznog. Ne ide, zato što je selfie primadona a drugo što ne zna to.

Zato nafataš nekog Parteya iz Ghane, nafuraš ga da je najjači na svijetu i da se u svlačionicu ne vraća bez makar 2 posjekotine i dobićeš šta želiš. Mourinho je imao ego problem, to ga je sjebalo svaki put. Simeone je od Griezmana napravio lika koji je sinoć recimo za manje od minutu preorao teren od protivničkog do svog 16erca kako bi skršio nekog iz napada Juventusa.

A taktički se razlikuju podosta, Mou ukopa dva rova i doviđenja, igraj kolo malo desno malo lijevo kako lopta ide.

Cholo poreda 3 reda mesara koja te dave, okružuju, udaraju i pljuju, i još ti zabiju gol. Izdave te psihički, o fizici da ne govorim.

Simeone fura neki svoj presing koji objektivno još nije viđen na livadama.
Totalni fudbal na Cholin način :mrgreen:
Fajcion

#22544 Re: UEFA Champions League

Post by Fajcion »

Ma mourinho je manager i po. Čovjek zna posao i sad taj stil njegov pristup dal nekome se sviđalo uopšte ne treba da dolazi
u dodir s ovim.
Ovo zadnjih godina šta se dešava sa njim ne znam ni sam kako bi rekao. Kao da je postao veći ters, kao da ima nešto
protiv sviju.
I ovaj United sada pod njegovom vladavinom uopšte nikakvo ogledalo njegovih mogućnosti.
Povraća mi se onih 5-6 utakmica kada je otišao a đavoli ko da su na speedu oru onaj teren.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22545 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Fajcion wrote:Ma mourinho je manager i po. Čovjek zna posao i sad taj stil njegov pristup dal nekome se sviđalo uopšte ne treba da dolazi
u dodir s ovim.
Ovo zadnjih godina šta se dešava sa njim ne znam ni sam kako bi rekao. Kao da je postao veći ters, kao da ima nešto
protiv sviju.
I ovaj United sada pod njegovom vladavinom uopšte nikakvo ogledalo njegovih mogućnosti.
Povraća mi se onih 5-6 utakmica kada je otišao a đavoli ko da su na speedu oru onaj teren.
Bio. Sad je potrošena roba. Zapravo, odavno je potrošena roba.
Prelaskom iz Intera u Real, krenuo je njegov pad. Tu se shvatilo da je on trener underdog ekipa i da nije za velikog kluba kakav je Real.
Ima rezultate, ima trofeje, ali nakon fijaska sa Unitedom, ne bi trebao više kotirati među trenerskom elitom.

Vidi, ja bih atmosferu u Unitedovoj svlačionici fakturisao na Mourinhov račun. I iz Chelsea je otišao, a iza njega ostao haos u svlačionici.
AmiĐa_Idriz

#22546 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Nije United imao toliko lošu drugu sezonu sa njim, jeste se nekako sve "rasulo" u drugom dijelu sezone, ali u suštini jako dobra sezona koja nije došla do izražaja od Citya naravno.
Fajcion

#22547 Re: UEFA Champions League

Post by Fajcion »

Ma ja odbijam da razmišljam na taj način. Trohnuo jeste, očito ali opet kažem ove neke 3 godine unazad kao da nije sav svoj.
Da li je to par krivih odluka koje su ga pojače koštale ili je to njegova blentava glava ne znam.
On je onaj tip trenera kao nekada stara škola generalski i dodaj da je onako potežak a danas bože moj većina igraća
kao kakve primadone i dobiješ tačno to.
Mislim da ga je u Unitedu jedino normalno pratio Fellaini a opet nekako takve vrste igrača kao da su se lijepile na
Mourinha tokom njegove karijere :lol:
Ramsey8

#22548 Re: UEFA Champions League

Post by Ramsey8 »

Nije se promjenio a fudbal se mijenja
Sad je specijalista za neuspjeh karma je cudo
Romanista 101%

#22549 Re: UEFA Champions League

Post by Romanista 101% »

On je zavrsio sa velikim klubovima.
Fajcion

#22550 Re: UEFA Champions League

Post by Fajcion »

Dobro, vrijeme će pokazati. Moje mišljenje ali ovdje inače ide kako vjetar puše.
Post Reply