Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#22501 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

koji ces ba qrac u zenici
Casual's

#22502 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote:koji ces ba qrac u zenici
Zeleni su u Sa jaci :D :D
clio_dci120

#22503 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

kamen spoticanja wrote:koji ces ba qrac u zenici
Da vratim narodu pamet...ili kako vec ono ide u onom maestralnom govoru sa Bistricaka :)
Haham zezam se :D
smartXL

#22504 Re: Zeničani

Post by smartXL »

To sve zavisi od djelatnosti. Za neke, privatnik vise placa al se vise radi. Ovi na budzetu imaju neko fiksno radno vrijeme, 40h sedmicno, skoro pa svi bez subota...ali primaju manju placu (zavisi od djelatnosti), imaju bolje uslove rada: radno vrijeme, godisnji odmor, citava placa ide na racun...

Vjerovatno ti je tu dilema, placa ili radni uslovi...
Norm

#22505 Re: Zeničani

Post by Norm »

gentoo wrote: Jedina stvar koja covjeka sa godinama tjera iz ZE su neko sazrijevanje i cinjenica da zelis da tvoje djete dise cist zrak. Za tako nesto bih najradije preselio u Mostre.. imaju dobru i plodnu zemlju za obradu :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
commendatore

#22506 Re: Zeničani

Post by commendatore »

najjace je sto fukara savjetuje :lol: ocito prilicno nadobudnog (vidjeti ono sa vlaznim maramicama :lol: :-) + skupa zgrada+sa naglasenim nekretninama) papazjanera o tome sta da hudnjak koji ima dilemu radi...

ovo je novi level brzopotezno obogacenih ezdeaovskih govnara kada drkaju po narodu koji im je sve kupio....
veliki_ah

#22507 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Ma sve je to isuviše individualno, jer sve u suštini ima svoju cijenu. Isto kao što kažeš da ti je Sa i sve što Sa nudi na 40 minuta, tako je i obratno. Kad si u Sarajevu, sve što ti zenica nudi je na 40 minuta, pa možeš otići roditeljima na ručak, s rajom na piće, na tekmu i sl. Realno, za karijeru je Sarajevo svjetlosnim godinama ispred. Nije to samo do plate, nego i do mogućnosti napredovanja, promjene posla i sl. Također, kao porodičan čovjek misliš i na posao za ženu, a sutra i za dijete. Mislim da su ovdje škole za nijansu kvalitetnije. Što se tiče kvaliteta života, to sam sebi kreiraš i biće ti isto u Kaknju i u Beču. Meni od Zenice fali da mi je šetnica i zelenilo blizu, a u Sarajevu ako nisi kod vilsonovog, šetaš po asfaltu. S druge strane, kad prođem titovom u zenici dođe mi zlo i poželim da više nikad ne dođem tu.
Znam raje koji su radili i jedno i drugo (i vraćali se, ali i ostajali) i ne mogu reći niti jednima da su pogriješili ili bili u pravu.
Norm

#22508 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote: P.S. Norm, Bobi,na forumu mogu napisati istinu, nije svaka stela "stela"...recimo da neki ljudi trebaju tvoje vjestine, znanja koja si stekao radeci u privatnoj praksi i odradjenim drugim sektorima, kako bi to iskoristili za politicko djelovanje. Eto ukratko :) Nisi poslusnik, nego cisto interes, ti njima nesto das, oni tebi nesto daju zauzvrat. Iskreno.
...zalosno je kada radis 20 god. sa diplomom IT inzinjera, savladas sve od fizickog nivoa do rada sa 'opakim masinama' a ako nemas stelu onda ti budjetski serif kaze nama takav kadar ne treba...i zaposle 'plavusu' te projekat koji je trebao biti zavrsen prije godinu dana jos je na cekanju... svugdje je berza radnih mjesta cisti interes osim kod nas...kod nas je to familijarno-rodjacko-poznanicka halka...svugdje se radne vjestine prodaju za odredjenu svotu...ali kod nas ne mozes prodati znanje bez stele...Ali nije meni zao sto ti imas stelu, meni je zao sto ja nemam...
clio_dci120

#22509 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

commendatore wrote:najjace je sto fukara savjetuje :lol: ocito prilicno nadobudnog (vidjeti ono sa vlaznim maramicama :lol: :-) + skupa zgrada+sa naglasenim nekretninama) papazjanera o tome sta da hudnjak koji ima dilemu radi...

ovo je novi level brzopotezno obogacenih ezdeaovskih govnara kada drkaju po narodu koji im je sve kupio....
Ti fakat nisi normalan!

Nazivas ovdje forumase fukarama, a iskreno niti cu se tebi niti bilo kome pravdati sta sam kako stekao...Fukara si ti mentalno izgleda...

To sto sam napisao da radim u novoj skupoj zgradi, kao i vecina drugih firmi sto su smjestene u Sarajevo po novijim zgradama, nije nikakav omjer moga uspjeha ili necega. Ja bi radije radio na kiosku ako ce mi to znaciti vecu platu. To sam spomenuo iz razloga da karikiram situaciju u Sarajevu, u kontekstu toga da je i ono daleko od toga da nudi sjajne uslove za zivot, pa izmedju ostalog normlano kao sav civlizovan svijet u 21. vijeku ne mozes otici u cenifu kako covjeku prilici. Napucano je izvana, to bljestavilo i te nove zgrade sa fency imenima, ta kako ih zovu eksluzivna naselja na eksluzivnim lokacijama, a u sustini zalosno i jadno da u 21. vijeku u glavnom gradu neke drzave nemozes zadovoljiti osnovne higijenske potrebe.
U Zenici pored svih tolikih problema kako covjek stekne dojam kad ovdje cita forum, i nije toliko lose, da je vise posla i rjesavanje problema Mittala, sve ostalo bi podnio, ukljucujuci i ovo debilno rukovodstvo gradskog vijeca i vladanje zelenih 20 godina.

A da sam imalo bio pametan, davno bih bio zeleni, vodao koke i sisao budzet :)
commendatore

#22510 Re: Zeničani

Post by commendatore »

clio_dci120 wrote:
commendatore wrote:najjace je sto fukara savjetuje :lol: ocito prilicno nadobudnog (vidjeti ono sa vlaznim maramicama :lol: :-) + skupa zgrada+sa naglasenim nekretninama) papazjanera o tome sta da hudnjak koji ima dilemu radi...

Ti fakat nisi normalan!

Nazivas ovdje forumase fukarama, a iskreno niti cu se tebi niti bilo kome pravdati sta sam kako stekao...Fukara si ti mentalno izgleda...

To sto sam napisao da radim u novoj skupoj zgradi, kao i vecina drugih firmi sto su smjestene u Sarajevo po novijim zgradama, nije nikakav omjer moga uspjeha ili necega. Ja bi radije radio na kiosku ako ce mi to znaciti vecu platu. To sam spomenuo iz razloga da karikiram situaciju u Sarajevu, u kontekstu toga da je i ono daleko od toga da nudi sjajne uslove za zivot, pa izmedju ostalog normlano kao sav civlizovan svijet u 21. vijeku ne mozes otici u cenifu kako covjeku prilici. Napucano je izvana, to bljestavilo i te nove zgrade sa fency imenima, ta kako ih zovu eksluzivna naselja na eksluzivnim lokacijama, a u sustini zalosno i jadno da u 21. vijeku u glavnom gradu neke drzave nemozes zadovoljiti osnovne higijenske potrebe.
U Zenici pored svih tolikih problema kako covjek stekne dojam kad ovdje cita forum, i nije toliko lose, da je vise posla i rjesavanje problema Mittala, sve ostalo bi podnio, ukljucujuci i ovo debilno rukovodstvo gradskog vijeca i vladanje zelenih 20 godina.

blabblablabla prd :mrgreen:
clio_dci120

#22511 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

:run:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22512 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Uvijek radije Zenica nego Sarajevo.
Ako si normalan covjek bice ti lose i u jednom i u drugom gradu, pa nek ti makar bude lose kod kuce gdje si svoj na svom.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#22513 Re: Zeničani

Post by Bobi »

commendatore wrote:
clio_dci120 wrote:

Ti fakat nisi normalan!

blabblablabla prd :mrgreen:
Jesi zločest, ne radi to više :D, nema smisla.
09. Nov. 2017. 14:45 The following warning was issued to this user
» This is a warning regarding the following post made by you: http://forum.klix.ba/viewtopic.php?f=28 ... #p14041519

Auuu, gledam sad ovaj tvoj karton :D na forumu..nema čega nema :D
Throttle

#22514 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Zna komentadore o'sovat počesto :mrgreen:
clio_dci120

#22515 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kruze price da je onom nezavisnom vijecniku ponudjeno 100.000 da bude presudna ruka...Ovaj navodno odbio, deklarisao se kao Dofuov...

Vala i ja bi razmislio za 100 milja...to je jedan stan :)
veliki_ah

#22516 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

clio_dci120 wrote:Kruze price da je onom nezavisnom vijecniku ponudjeno 100.000 da bude presudna ruka...Ovaj navodno odbio, deklarisao se kao Dofuov...

Vala i ja bi razmislio za 100 milja...to je jedan stan :)
Sigurno nije odbio zbog lijepog fudinog osmjeha :-)
Throttle

#22517 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Odbio bi ako je s druge strane 150.000 :lol:
clio_dci120

#22518 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Mislim ne znam je li to istina, tako sam cuo...

Gdje zavrasava politika tu pocinje trgovina.

Navodno je Dofu "uzeo" dovoljan broj ruku, odnosno ovi nemaju 21 ruku potrebnu za izmjene statuta.

Kameni mozda zna vise.
Bobi
Forum administrator

#22519 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Pa niko vise nije naivan, da za 100 k mogu uzimati milione :D. Sracunajte koliko ce za 3 godine obrnuti para JP :D, od toga samo uzmite min 10 % sto se strpa(kao ne primjeti se :D, a sto je istina ) u džepove :D ?
Casual's

#22520 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ooooo jbt :D Izvor Sanil Onil :D :D
Ljudi, daj malo budite realni, ako se nudilo, nije se nudilo 100.000, a i da se nudilo 100.000 ovaj nije odbio sigurno. :D Čovjek živi u baraci, voza TT kombi i odbija 100.000 KM zbog toga što je Fudin..nije Perčo jebem ga. 8)
Bobi
Forum administrator

#22521 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Casual's wrote:Ooooo jbt :D Izvor Sanil Onil :D :D
Ljudi, daj malo budite realni, ako se nudilo, nije se nudilo 100.000, a i da se nudilo 100.000 ovaj nije odbio sigurno. :D Čovjek živi u baraci, voza TT kombi i odbija 100.000 KM zbog toga što je Fudin..nije Perčo jebem ga. 8)
A familija bre...malo je to para :D.
clio_dci120

#22522 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa da, i meni djeluje 100 milja previse za opcinski nivo, koliko tek na drzavnom nivou kostaju ruke. A opet radi se o kontroli javnih preduzeca.

Ima istine, jer su jutros novinari pitali Dofua za ovaj transfer.

P.S. Causals, ovaj lik ima isto prezim ko taj sto si ga.opisao, ti mislis na pulena zelenih iz prosla dva mandata, sa kojim su zeleni popusili ove izbore.
Ovog licno ne znam, ali iz vidjenja znam neke clanove njegove porodice, jedni od bogatijih preprodavaca na veliko vocem i povrcem. Nisam siguran, ali vidjao sam ga cesto sa njima, vjeovatno su rod. Radi navodno u KBZ.
Casual's

#22523 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Može biti, ali opet 100.000 KM, još Kameni govori za vraćanje Fudinih tvorničkih postavki.
Nešto ne spominje Nezavisni blok, niti ga njegov jaro spominje .
clio_dci120

#22525 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

.
Post Reply