Android OS
Moderator: Benq
-
exampLe.
#22502 Re: Android OS
Ja sam imao S6 Edge i Note 5 i Note 3 kad je bio skoro pa nov i opet sam presao na iOS, jednostavno je fluidniji OS, bolje optimizovan a posto puno ne koristim te icon packove i launchere na Androidu iOS mi je idealna opcija.Raigor Stonehoof wrote:Pake wrote:na kraju krajeva za svaku apk može isključiti notifikacije za status bar i mirna Bosna
kaoi bivši korisnik iOSa nikad se ne bi više vratii, android zakon
Moja teorija je da ovi sto koriste ios ne znaju za bolje pa se drze tog smeca ko pjan plota... Cim probaju android, ne vracaju se vise.
To da je iOS smece ne trebam ni komentarisati.
-
Mega Man X
#22503 Re: Android OS
iOS je fluidniji.. ma da. Jesi probao iPhone 5 na iOS 10? Jednostavno neupotrebljiv koliko šteka kao kod mog kolege jednog. Apple namjerno učini da stariji modeli počnu biti spori na novijim verzijama iOS-a. Ne kažem da to Google ne radi sa Androidom također. Čisti marketing.
Znam iz iskustva jer sam imao 4S koji sam htio prodati, ali bukvalno sam morao prebaciti na iOS 8.2 jer nisam ga mogao vratiti na iOS 7.1.2.
Bio sam primoran ga updejtovati na 8.2 koji je učinio telefon neupotrebljivim. Zato jer Apple ne konta logiku da neki žele da urade downgrade softvera a ne upgrejd jer upgrejd zna zadati probleme, ili da npr. formatiraju telefon da bude kao nov bez da ima efekta na operativni.
Nakon toga uzmem iPhone 6 koji je bio direktni upgrejd po svemu u odnosu na 4S dok mi nije toliko dosadio zadnjih par mjeseci prije nego što ću ga se konačno riješiti. Ovo je još dok sam bio Apple fanatik. Odnosno drugim riječima: Apple ovca. Samo iPhone, nikakav Samsung, Sony, LG itd.
I da, oba modela sam jailbreak-ovo ali i jailbreak je njesra obično kad čovjek skonta jer i tweakovi koje community napravi ili radi ili krešuje telefon pa ode u Safe Mode. Cirkus zešći. Sada lagano Galaxy S7 i šta god Apple uradio, neće me prisvojiti nazad. Nikad više iPhone.
Samsung kakav god da je, svijet ga voli ili blati, ali najvažnija stvar je da koristi Android.
Znam iz iskustva jer sam imao 4S koji sam htio prodati, ali bukvalno sam morao prebaciti na iOS 8.2 jer nisam ga mogao vratiti na iOS 7.1.2.
Bio sam primoran ga updejtovati na 8.2 koji je učinio telefon neupotrebljivim. Zato jer Apple ne konta logiku da neki žele da urade downgrade softvera a ne upgrejd jer upgrejd zna zadati probleme, ili da npr. formatiraju telefon da bude kao nov bez da ima efekta na operativni.
Nakon toga uzmem iPhone 6 koji je bio direktni upgrejd po svemu u odnosu na 4S dok mi nije toliko dosadio zadnjih par mjeseci prije nego što ću ga se konačno riješiti. Ovo je još dok sam bio Apple fanatik. Odnosno drugim riječima: Apple ovca. Samo iPhone, nikakav Samsung, Sony, LG itd.
I da, oba modela sam jailbreak-ovo ali i jailbreak je njesra obično kad čovjek skonta jer i tweakovi koje community napravi ili radi ili krešuje telefon pa ode u Safe Mode. Cirkus zešći. Sada lagano Galaxy S7 i šta god Apple uradio, neće me prisvojiti nazad. Nikad više iPhone.
Samsung kakav god da je, svijet ga voli ili blati, ali najvažnija stvar je da koristi Android.
Last edited by Mega Man X on 12/12/2016 15:57, edited 3 times in total.
-
quarterback
#22504 Re: Android OS
tamo ti, za ono sto je na androidu normalno vec godinama, trebaju jailbreak, cydia i hackovi...
pusti gluposti
pusti gluposti
- shalla
#22505 Re: Android OS
And here we go again
A jbg Haka čitam 3x tvoj prvi upis i ne kontam šta ti "smeta"?
Jel to što mobitel ono zareda rafalno sa notifikacijama ili? I za ovo drugo, ne mogu se sjetiti kako je na iOS ali tad nisam ni koristio toliko aplikacija ko sad al recimo meni sad baš odgovara što mi recimo na viberu prikazuje 3 različite notifikacije, jedna recimo da je poruka, drugo poruka u drugoj grupi i treće, lupam, like...
Ne znam, glupo mi je da se i ova, kao i desetak drugih tema, pretvori u Android vs iOS al meni je Bgm sve nekako lakše na androidu. iOS, koliko god stabilan bio, nervira sa svojom politikom ograničenja po svakom mogućem osnovu... A i ta stabilnost je relativna, mislim da bilo koji androidov flagship nema nikakvih problema sa nestabilnošću, meni se evo pola godine S7 Edge nije nijednom niti zaledio hvala Bogu, kamoli šta drugo...
A jbg Haka čitam 3x tvoj prvi upis i ne kontam šta ti "smeta"?
Jel to što mobitel ono zareda rafalno sa notifikacijama ili? I za ovo drugo, ne mogu se sjetiti kako je na iOS ali tad nisam ni koristio toliko aplikacija ko sad al recimo meni sad baš odgovara što mi recimo na viberu prikazuje 3 različite notifikacije, jedna recimo da je poruka, drugo poruka u drugoj grupi i treće, lupam, like...
Ne znam, glupo mi je da se i ova, kao i desetak drugih tema, pretvori u Android vs iOS al meni je Bgm sve nekako lakše na androidu. iOS, koliko god stabilan bio, nervira sa svojom politikom ograničenja po svakom mogućem osnovu... A i ta stabilnost je relativna, mislim da bilo koji androidov flagship nema nikakvih problema sa nestabilnošću, meni se evo pola godine S7 Edge nije nijednom niti zaledio hvala Bogu, kamoli šta drugo...
-
Mega Man X
#22506 Re: Android OS
Ma samo Android bajo moj..
-
exampLe.
#22507 Re: Android OS
Sve ja razumijem, mnogi vole slobodu koju pruza Android ali nazvati iOS smecem je smijesno.
Uostalom, vec smo u offtopicu, treba otvorit temu (ako je vec nema) iOS vs Android i mirna Bosna, ovako samo spamamo.
Uostalom, vec smo u offtopicu, treba otvorit temu (ako je vec nema) iOS vs Android i mirna Bosna, ovako samo spamamo.
-
DonieBrasco
#22508 Re: Android OS
Cekate li vi Nougat na vasim android telefonima ?
Ja cekam za Moto G4, trebao bi do kraja godine.
Ja cekam za Moto G4, trebao bi do kraja godine.
- Maharadza
#22509 Re: Android OS
Haka zar ti je toliko dosadno pa zakuhavaš bezze?!
Znaš bolani kakvi su ljudi. [emoji14]
-
quarterback
#22510 Re: Android OS
tito, nehru i naser u jednom = kvaziexpertKvaziExpert wrote:Ma iphone je vrhunski uređaj [emoji106]
Ne pravi ni samsung puno bolje
-
Pake
#22511 Re: Android OS
ne samo samsung, nego bilo koji flagship unazad par godina sa moćnim snapdragon SoC koji se sad igraju sa androidom koji je takođe sve bolji i bolji, pa sa jedne strane sve moćniji hardweri a sa druge strane sve uglancaniji i ispolirani android daje rezultat da su obična sranja priče o optimiziranom iOSu, možda nekad, prije par godina kada je zbilja 512 MB Ili giga RAMa teško se nosilo sa zahtjevnijim androidom, dok je npr iphone 4/4s s lakoćom vrtio iOs iako je imao samo 512 MB RAMaMega Man X wrote: Sada lagano Galaxy S7 i šta god Apple uradio, neće me prisvojiti nazad. Nikad više iPhone.
Ali bilo nekad, a ovi se ajfonovci nisu updateovali sa tehnologijom, pa ne znaju da se svaki snapdragon serije 8xx igra sa androidom
Elem nikad više glupi itunesi i blesavi iOS gdje su najjednostavnije stvari iskomplikovali, sa devizom što jednostavno kad može komplikovano, bog te mazo običnu stvar, mp3 pjesmu ne možeš postavit za zvono, odnosno možeš, ali moraš nešto budalasat da bi to uradio
- shalla
#22512 Re: Android OS
I dan danas imam na laptopu program iRinger, koji je služio za trim pjesama i snimanje u formatu da bi se ista mogla postaviti kao ringtone 
-
Pake
#22513 Re: Android OS
Ruku dajem da 90% ajfonaca koristi original melodiju zvona iz menija koje daje kao opciju iOS,i nema pojma kako da ubaci mp3 pjesmu za zvono
Pa bolan bolan, ne zvoni ni ajfun alarmom ujutro ako nije uključen, bog te mazo, najobičniji telefoni od prije 10 godina su zvonili alarm iako su bili ugašeni, a da ne govorim da ne možeš isključit vibraciju, da zvoni samo melodija, nego uz melodiju obavezno ide i vibracija koja te ujutro strese naravno
I tako milion običnih gluposti bi mogo nabrajat do ujutro.....da ne govorim o ozbiljnimijim stvarima, nemogućnost pristupa memoriji telefona kao običnom usb flash sticku, nepostojanje widgeta, nemogućnost podešenja rezolucije kamere kao i bilo kojeg drugog parametra, podesenja ISO je za njih visoka matematika, iako mora se priznat automatika kamere je dobra, daje vrlo dobre slike i video
....elem, jedva sam čeko da se sranja kutarišem
Pa bolan bolan, ne zvoni ni ajfun alarmom ujutro ako nije uključen, bog te mazo, najobičniji telefoni od prije 10 godina su zvonili alarm iako su bili ugašeni, a da ne govorim da ne možeš isključit vibraciju, da zvoni samo melodija, nego uz melodiju obavezno ide i vibracija koja te ujutro strese naravno
I tako milion običnih gluposti bi mogo nabrajat do ujutro.....da ne govorim o ozbiljnimijim stvarima, nemogućnost pristupa memoriji telefona kao običnom usb flash sticku, nepostojanje widgeta, nemogućnost podešenja rezolucije kamere kao i bilo kojeg drugog parametra, podesenja ISO je za njih visoka matematika, iako mora se priznat automatika kamere je dobra, daje vrlo dobre slike i video
....elem, jedva sam čeko da se sranja kutarišem
- Raigor Stonehoof
#22514 Re: Android OS
Jarane, citam najavu prije nego sto je iPhone 7 trebao izac, i kaze novitet je da ce ti moci pokazati gdje si parkirao auto... ja to vec 3 godine imam na svom starom Nexusu 5...exampLe. wrote:
Ja sam imao S6 Edge i Note 5 i Note 3 kad je bio skoro pa nov i opet sam presao na iOS, jednostavno je fluidniji OS, bolje optimizovan a posto puno ne koristim te icon packove i launchere na Androidu iOS mi je idealna opcija.
zaostaju u svemu.
-
exampLe.
#22515 Re: Android OS
Ja sam prije par dana presao sa Note 5 na 6s plus i iste sekunde sam osjetio razliku u fluidnosti i brzini a kao Note je takodjer vrh vrhova sto se tice Android telefona.
Nebitno, uzivajte u Androidima, dosta spamanja.
-
zdruzdjo
#22516 Re: Android OS
Eto izvinjavam se sto uvrijedih neke ljude.
Kad kazem namjena ipak mislim "tamo negdje".
Za nas se ne prave telefoni pa i gledati namjenu za nekoga ovdje je pa eto bezveze.
Sent from my HTC_M9ew using Tapatalk
Kad kazem namjena ipak mislim "tamo negdje".
Za nas se ne prave telefoni pa i gledati namjenu za nekoga ovdje je pa eto bezveze.
Sent from my HTC_M9ew using Tapatalk
-
Pake
#22517 Re: Android OS
A to ti radiš u Pentagonu ili NASI pa upravljaš satelitima, vojnim avionima i nukleranim raketama pa ti sporije otvaranje aplikacije za milioniti dio sekunde će radit o glaviexampLe. wrote:Ja sam prije par dana presao sa Note 5 na 6s plus i iste sekunde sam osjetio razliku u fluidnosti i brzini a kao Note je takodjer vrh vrhova sto se tice Android telefona.
Jebote sunce preseravanja
-
exampLe.
#22518 Re: Android OS
Smiri dozivljaj decko.Pake wrote:A to ti radiš u Pentagonu ili NASI pa upravljaš satelitima, vojnim avionima i nukleranim raketama pa ti sporije otvaranje aplikacije za milioniti dio sekunde će radit o glaviexampLe. wrote:Ja sam prije par dana presao sa Note 5 na 6s plus i iste sekunde sam osjetio razliku u fluidnosti i brzini a kao Note je takodjer vrh vrhova sto se tice Android telefona.
- Sarajevski-Seljak
#22519 Re: Android OS
Dileju ne mozes staviti na foe, cim ga stavis on se pojavi sa novim nikom i prosipa nam svoju pamet

-
Pake
#22520 Re: Android OS
Samo prosto odgovori za sta koristis mobitel, da li za potrebe NASE ili PentagonaexampLe. wrote:Smiri dozivljaj decko.Pake wrote:A to ti radiš u Pentagonu ili NASI pa upravljaš satelitima, vojnim avionima i nukleranim raketama pa ti sporije otvaranje aplikacije za milioniti dio sekunde će radit o glaviexampLe. wrote:Ja sam prije par dana presao sa Note 5 na 6s plus i iste sekunde sam osjetio razliku u fluidnosti i brzini a kao Note je takodjer vrh vrhova sto se tice Android telefona.
Nista drugo nisi pitan
- Qler
#22521 Re: RE: Re: Android OS
Ovo je symbian imaoRaigor Stonehoof wrote:Jarane, citam najavu prije nego sto je iPhone 7 trebao izac, i kaze novitet je da ce ti moci pokazati gdje si parkirao auto... ja to vec 3 godine imam na svom starom Nexusu 5...exampLe. wrote:
Ja sam imao S6 Edge i Note 5 i Note 3 kad je bio skoro pa nov i opet sam presao na iOS, jednostavno je fluidniji OS, bolje optimizovan a posto puno ne koristim te icon packove i launchere na Androidu iOS mi je idealna opcija.
zaostaju u svemu.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
exampLe.
#22522 Re: Android OS
Ako dajem preko 8 glava za telefon necu da mi isti laga dok skrolam po fejsu/instagramu, dok citam neki clanak ili dok tipkam poruku pa tastatura zaledi cim malo brze otkucam par rijeci.Pake wrote: Samo prosto odgovori za sta koristis mobitel, da li za potrebe NASE ili Pentagona
Nista drugo nisi pitan
Isto tako necu da cekam update za bug fixeve i novi OS po godinu dana i da mi u pozadini bateriju trosi aplikacija tipa Samsung Print service za koji moram rootat telefon i popusit garanciju da bi ga ugasio.
Ne znam ni sto se raspravljam s tobom. Ne hejtam Android, samo mi vise odgovara iOS i ne smeta mi ta njegova ogranicenost u odnosu na "vas" OS.
I jes', radim za NASA-u. HJUSTN, VI HEV A PROBLEM.
-
hapz154
#22523 Re: Android OS
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Poslano sa mog SM-J7108 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-J7108 koristeći Tapatalk
-
Pake
#22524 Re: Android OS
Ja ne znam o čemu pričaš, ja tih problema nejmamexampLe. wrote:Ako dajem preko 8 glava za telefon necu da mi isti laga dok skrolam po fejsu/instagramu, dok citam neki clanak ili dok tipkam poruku pa tastatura zaledi cim malo brze otkucam par rijeci.Pake wrote: Samo prosto odgovori za sta koristis mobitel, da li za potrebe NASE ili Pentagona
Nista drugo nisi pitan
Isto tako necu da cekam update za bug fixeve i novi OS po godinu dana i da mi u pozadini bateriju trosi aplikacija tipa Samsung Print service za koji moram rootat telefon i popusit garanciju da bi ga ugasio.
Ne znam ni sto se raspravljam s tobom. Ne hejtam Android, samo mi vise odgovara iOS i ne smeta mi ta njegova ogranicenost u odnosu na "vas" OS.
I jes', radim za NASA-u. HJUSTN, VI HEV A PROBLEM.
Imo si ti jarane smeće od telefona ako ti lagovo na tim stvarima koje si nabrojo ili si ga ti sjebo s nečim
-
exampLe.
#22525 Re: Android OS
Imas vjeruj mi, samo ne primjetis.Pake wrote:Ja ne znam o čemu pričaš, ja tih problema nejmamexampLe. wrote:Ako dajem preko 8 glava za telefon necu da mi isti laga dok skrolam po fejsu/instagramu, dok citam neki clanak ili dok tipkam poruku pa tastatura zaledi cim malo brze otkucam par rijeci.Pake wrote: Samo prosto odgovori za sta koristis mobitel, da li za potrebe NASE ili Pentagona
Nista drugo nisi pitan
I jes', radim za NASA-u. HJUSTN, VI HEV A PROBLEM.![]()
Imo si ti jarane smeće od telefona ako ti lagovo na tim stvarima koje si nabrojo ili si ga ti sjebo s nečim
Note 5 4gb RAM-a, octa core procesor i bio je nov tako da smece od telefona nije niti sam ga ja syebao.