Kakve fed jedinice sirija ce biti jednistvena i nakon bashara doci ce hafezKikibombona wrote:Ti si nesto pobrkao. Ti sa sjevera se zalazu za jedinstvenu Siriju koju ce tvoriti federalne jedinice.walter kurtz wrote: Ima ih na sjeveru
Sirija vol. 2
- walter kurtz
#22501 Re: Sirija vol. 2
- walter kurtz
#22503 Re: Sirija vol. 2
To je brat govorim o sinu koji ima ime kao i basharov baboKrokodajl wrote:Misliš Mahir![]()
![]()
- Krokodajl
#22504 Re: Sirija vol. 2
Ja govorim o tranziciji vlasti, jel se traži da ode Bashar, otići će, ioanko on nije ni trebao vladati trebao je rahmetli brato, al niko ne kaže da ga ne može brat naslijeditiwalter kurtz wrote:To je brat govorim o sinu koji ima ime kao i basharov baboKrokodajl wrote:Misliš Mahir![]()
![]()
A kada je fejk Tajger promoviran pisalo se kako ga Rusi pripremaju za predsjedničko mjesto, sada je i Mahir promoviran, treba kakvu teoriju zavjere izmisliti, kako USA priprema državni udar na čelu sa Asadom (Mahirom) na Asada (Bašara)
- General War
#22505 Re: Sirija vol. 2
E nek si im rek'owalter kurtz wrote:General dominira
- General War
#22506 Re: Sirija vol. 2
Eskimiwalter kurtz wrote: Ima ih na sjeveru
- husein_kapetan
#22507 Re: Sirija vol. 2
Ma pusti ga..to te lozi malo..General War wrote:E nek si im rek'owalter kurtz wrote:General dominira
- General War
#22508 Re: Sirija vol. 2
Dosla zamjena za Chelija...ko reko, Kurtz rek' owalter kurtz wrote: Kakve fed jedinice sirija ce biti jednistvena i nakon bashara doci ce hafez
- General War
#22509 Re: Sirija vol. 2
Jok ja mislio za pravehusein_kapetan wrote:Ma pusti ga..to te lozi malo..General War wrote:E nek si im rek'owalter kurtz wrote:General dominira
-
Novak20
#22510 Re: Sirija vol. 2
Nekorektno je, mislim, u diskusiji isjecati tuđi tekst ali ok.General War wrote:Cinjenica je u tome, sto recimo Gadafi obaranjem Boeinga iznad Lokerbija roknuo par stoja stranaca u po evrope odjedamput, sto ove blentovine stovaoce isila stavlja na mjesto obicnih diletanata sa ucinkom od par desetina neduznih civila.Novak20 wrote:Ne znam da činjenica može biti potpuno pogrešna al' eto... kako ti kažeš.General War wrote: Zivo zaboli sve za "diktatore" koji djeluju samo na lokalnom planu...nego kad apetiti porastu pa se malo bace preko granice...sasvim je svejedno kada se boris sa zemljama koje vode ti dikatatori a koje sponzorisu terorizam ili indoktrinirani idioti na svoju ruku...potpuno pogresna cinjenica.
U startu se ograđujem od pomisli i u malom mozgu da poredim sve muslimane ili gluho bilo Bošnjake sa ovim što se dešava u našem globalnom selu. Treba se na vrijeme ograditi od extrema, bilo kojih i to je to...
Gadafi je, koliko se sjećam, pristao da plati odštetu porodicama unesrećenih iako se ne mogu sjetiti da li mu je krivica i dokazana. Lično, ne sumnjam u to da je stajao iza obaranja aviona 1988 pogotovo što je to bilo poslije obaranja libijskih aviona i bombardovanja Libije 1981 i 1986 godine.
Poslije se pokajao i osim par kampova za obuku Palestinaca nije se čulo za njega u smislu terorizma. Stotinu evropljana u avionu jeste žrtva terorizma i zločinci su platili to što su napravili.
Za terorizam o kojemu danas pričamo, u dobroj mjeri, odgovorne su zemlje koje sam nabrojao u isječenom dijelu teksta. Ne možeš me ubijediti u suprotno a možeš me potaknuti da napravim genezu od stvaranja mudžahedina, talibana, alkaide pa do isisa. Stotine hiljada mrtvih pa možda i milioni, razorene zemlje, privrede, raseljene porodice....uništena kompletna budućnost generacija ljudi. E to nije napravio Gadafi nego oni koji su naučili da za šaku dolara mogu da rade šta hoće, gdje hoće i kad hoće.
I isisovci, koliko god ih ja ne volio, nisu obični diletanti. Ne treba ih podcjenjivati. Neka svaki ubije par desetina civila....računaj koja je to tragedija.
- husein_kapetan
#22511 Re: Sirija vol. 2
Vala mescini primilo se..ne znas ti naseg Waltera..General War wrote:Jok ja mislio za pravehusein_kapetan wrote:Ma pusti ga..to te lozi malo..General War wrote: E nek si im rek'o
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22512 Re: Sirija vol. 2
dobro je pa nije ko u libiji
- walter kurtz
#22513 Re: Sirija vol. 2
Kako si ti meni smjesanGeneral War wrote:Dosla zamjena za Chelija...ko reko, Kurtz rek' owalter kurtz wrote: Kakve fed jedinice sirija ce biti jednistvena i nakon bashara doci ce hafez
- walter kurtz
#22514 Re: Sirija vol. 2
Japine dokle smo sa mojim memoarimajapin_mutapi wrote:dobro je pa nije ko u libiji
- General War
#22515 Re: Sirija vol. 2
Isjekao sam znas sta odgovaram, izvinjavam se.Novak20 wrote:
Nekorektno je, mislim, u diskusiji isjecati tuđi tekst ali ok.
Gadafi je, koliko se sjećam, pristao da plati odštetu porodicama unesrećenih iako se ne mogu sjetiti da li mu je krivica i dokazana. Lično, ne sumnjam u to da je stajao iza obaranja aviona 1988 pogotovo što je to bilo poslije obaranja libijskih aviona i bombardovanja Libije 1981 i 1986 godine.
Poslije se pokajao i osim par kampova za obuku Palestinaca nije se čulo za njega u smislu terorizma. Stotinu evropljana u avionu jeste žrtva terorizma i zločinci su platili to što su napravili.
Za terorizam o kojemu danas pričamo, u dobroj mjeri, odgovorne su zemlje koje sam nabrojao u isječenom dijelu teksta. Ne možeš me ubijediti u suprotno a možeš me potaknuti da napravim genezu od stvaranja mudžahedina, talibana, alkaide pa do isisa. Stotine hiljada mrtvih pa možda i milioni, razorene zemlje, privrede, raseljene porodice....uništena kompletna budućnost generacija ljudi. E to nije napravio Gadafi nego oni koji su naučili da za šaku dolara mogu da rade šta hoće, gdje hoće i kad hoće.
I isisovci, koliko god ih ja ne volio, nisu obični diletanti. Ne treba ih podcjenjivati. Neka svaki ubije par desetina civila....računaj koja je to tragedija.
Pokajanje placanjem od para libijskog naroda, a ne svojih, mozda gadafi mislio da se izvukao...ali nejse.
Isis ne podcjenjujem, ali terorista i terorizma je bilo i prije njih iz xy razloga...to se ne moze sprijeciti ali moze naplatiti sa kamatama.
- General War
#22516 Re: Sirija vol. 2
Razmisli da promjenis terapiju, ako ti smeta da budes stalno veseowalter kurtz wrote:Kako si ti meni smjesanGeneral War wrote:Dosla zamjena za Chelija...ko reko, Kurtz rek' owalter kurtz wrote: Kakve fed jedinice sirija ce biti jednistvena i nakon bashara doci ce hafez
-
zrakomlat
#22517 Re: Sirija vol. 2
Imati nekakav plan za nešto, što će vrijeme pokazati, u ovom slučaju plan usa za kurde, može značiti i da ih mogu izgotiviti, ali i nazigu, ništa određeno. Obojeni dio može značiti svašta, ili ne značiti ništa konkretno.Kikibombona wrote:Ne treba biti genije i imati visok IQ da bi se do sada shvatilo da Amerikanci imaju nekakav plan za sirijske Kurde. Kakav, vrijeme ce pokazati...Opetja033 wrote:
Ali kakve to veze ima sa bilo cim o cemu sam ja pisao dragi @Kiki![]()
![]()
![]()
![]()
EDIT:
I da. Vrlo je maliciozno pisati o "dzihadistima" na sjeveru Halepa. Netacno je a i sam si toga svjestan. Dakle svjesno i namjerno lazes i pokusavas obmanuti forumase. Tebi na obraz.
...................
Ja im lično želim da ostvare malo neke autonomijice, da se osjećaju ko svoj na svom, bez cepanja države, ali što kažeš, ostaje da se vidi, vrijeme će pokazati. Sad za sad su u dobroj poziciji.
Đekna još nije umrla a kaće, ne znamo
- fosna2014
#22518 Re: Sirija vol. 2
#SAA captured Palmyra Triangle
- fosna2014
#22519 Re: Sirija vol. 2
#SAA have taken complete control of Jabal Hayyal SW of #Tadmor after clashes with #IS
- insomnia78
#22520 Re: Sirija vol. 2
General War wrote:Eskimiwalter kurtz wrote: Ima ih na sjeveru

Winter is coming
- DuckZz
#22521 Re: Sirija vol. 2
Potvrđene informacije.
Pobunjenici i Vladine snage planiraju koordinisane napade u oblasti Istočnog Qalemuna.
Pobunjenici će uskoro napasti ovo mjesto, od velike strateške bitnosti.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.06 ... 7&z=13&m=b
Pobunjenici i Vladine snage planiraju koordinisane napade u oblasti Istočnog Qalemuna.
- Kaligrafija
#22522 Re: Sirija vol. 2
Jel se zajebajes ili...???DuckZz wrote:Potvrđene informacije.
-
Novak20
#22523 Re: Sirija vol. 2
Ako sam te dobro shvatio, SAA i neka od pobunjeničkih grupa sarađuju po prvi put u borbi protiv isisovaca ????DuckZz wrote:Potvrđene informacije.
- Maystor
#22524 Re: Sirija vol. 2
Čitam dosta komentara po tviteru, gdje kažu "nećemo balkanizaciju Sirije!"
Ne znam da li da se nasmijem ili ... tamo stvarno niko nije normalan.
Ne znam da li da se nasmijem ili ... tamo stvarno niko nije normalan.
- DuckZz
#22525 Re: Sirija vol. 2
Razgovaram na fb-u sa dobrim prijateljem koji živi u gradu.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.74 ... 0&z=15&m=b
Ne može bliže...
Ovo je više pritisak.
Pripadnici ISIL-a j*bu vladine snage u mjesto koje je postavljeno u mom prethodnom postu, od tamo mogu napadati planine i vojni aerodrom koji je u blizini, će uvijek biti pod tom prijetnjom. Prije 2 dana je ISIL u zasjedi ubio 30 vladinih vojnika na planini oko ovog mjesta, i objavili su slike, koje mogu postavit kao dokaz.
Pobunjenicima treba ono mjesto zato što žele sebe osigurati, mogu da smanje napade ISIL-a na njihove ostale položaje za 50% doslovno.
Ovo je u biti samo "Mi želimo ovo, vama to odgovara i ne treba vam, ne puštajte ih da nas napadnu sa leđa."
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.74 ... 0&z=15&m=b
Ne može bliže...
Ovo je više pritisak.
Pripadnici ISIL-a j*bu vladine snage u mjesto koje je postavljeno u mom prethodnom postu, od tamo mogu napadati planine i vojni aerodrom koji je u blizini, će uvijek biti pod tom prijetnjom. Prije 2 dana je ISIL u zasjedi ubio 30 vladinih vojnika na planini oko ovog mjesta, i objavili su slike, koje mogu postavit kao dokaz.
Pobunjenicima treba ono mjesto zato što žele sebe osigurati, mogu da smanje napade ISIL-a na njihove ostale položaje za 50% doslovno.
Ovo je u biti samo "Mi želimo ovo, vama to odgovara i ne treba vam, ne puštajte ih da nas napadnu sa leđa."