Ali posto imaju dvije igrice koje jedva drze i tih 60fps prije ce ti taj tv sa 2.0 hdmi pregoriti nego ce sony izbaciti igrice sa 120fpszippoo87 wrote: ↑10/02/2023 22:26Evo ovdje procitaj razlikustronghold wrote: ↑10/02/2023 21:38
Da li se uopće primjeti ta razlika između hdmi 2.1 i hdmi 2.0,msm u čemu je uopće razlika u stvarnosti?
Jer trenutno igram ps5 na ovom samsungu,on je model ue55au7022kxxh i u njega je 2.0 taj utor,i odlično piče igre,nema laga nikakvog...
http://ba.kbs-connector.com/news/what-i ... 02112.html
u principu...HDMI 2.1 je next gen ulaz i podrzava visoki refresh rate i FPS...od 120-144 Hz a next gen igrice bi upravo to trebale da ponude.
Tako da hipoteticki receno,izadje danas neka igrica za ps5 koja se vrti na 120 FPSa...ti neces imati benefite od toga,jer ces max moci da je vrtis u 60 FPSa.
Ko kupuje sada novi TV,treba da ima barem 1 HMDI 2.1 ako ne misli kupovati opet za 2 godine a ko je zapeo na starijim televizorima,igras kako mozes i to je to.
Problem je samo u praksi...sto jos uvijek nema igrica koje se vrte preko 60 FPSa...pa trenutno nisi zakinut nicim![]()
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- nepass1
#22501 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
jasko__10
#22502 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Posto nemam iskustva bas moze mala pomoc oko tv
https://omegashop.ba/product/samsung-le ... -4k-smart/
https://omegashop.ba/product/led-65-ue65au7172uxxh/
Hvala
Hvala
- typeOnegative
- -Chesterfield-
#22504 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sve ti je to slično.jasko__10 wrote: ↑11/02/2023 09:30 Posto nemam iskustva bas moze mala pomoc oko tv
Hvala
RU
TU
AU
RU je haman 2019 godina proizvodnje...
Traži QLED
Ta dva su preskupa. Može se naći jeftinije.
https://www.olx.ba/pretraga?sort_po=cij ... _order=asc
Ovo sam na brzinu memorisao u veličini 65 a koji su QLED

- tvojkomsija
#22505 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pozdrav, zanima me ima li u ovom cjenovnom rangu neki bolji TV za kupiti?
Ovome se cijena krece od 1700-1800 za 65" model koji mi treba. Najvise ce se koristiti za PS5, a i filmove i serije.

Ovome se cijena krece od 1700-1800 za 65" model koji mi treba. Najvise ce se koristiti za PS5, a i filmove i serije.

- REDDEVILS
#22507 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Neznam, uradio restart pet puta na fabricka podesavanja upustvo od Sony-a ali ni to nije pomoglo
Spoiler
Show
Red
If a Red LED is blinking and the TV is not working properly it means that the TV has detected an issue or problem. Most Red LED blink conditions require service. The meaning of the blink codes differs between TV models. However, the number of blinking times is mostly 2 to 8.
If a Red LED is blinking, try the troubleshooting procedure below. If the procedure does not solve the issue and the Red LED is still blinking, check how many times it blinks and then contact support.
Turn the TV off and back on
If the TV will not respond to the remote or the power button, or if that does not fix the issue, unplug the TV. For a Projection TV or Projector, leave it off for 3 minutes. For other TVs leave it off for 1 minute. Plug the TV back in and turn it on.
Notes:
If the TV is plugged into a power strip or surge protector, remove it from the power strip or surge protector and plug it directly into the wall outlet. If the issue is resolved, the problem is with the power strip or surge protector and not the television.
Projection TVs and projectors need to cool down before they will turn on again. You may need to wait several minutes before these will turn back on.
Clean any vents/slots in the TV cabinet
Make sure there is room for air to circulate around the cabinet of the TV.
Turn off the TV and unplug all devices connected to the TV
Turn off the TV and disconnect all connected devices. With all devices disconnected, turn on the TV again and check whether the LED blinks.
If it does not blink, the issue may be in the connected devices.
If still blinks, proceed to Step 4.
Update the TV software to the latest version
If your TV is connected to the Internet, press the Home or Menu button on the remote to get into the settings menus. The Software Update option is usually found under the Product Support or Contact Sony menu.
In addition, you can check to see if a software (firmware) update is available for your television on our support site. Steps to install will be included if an update is available.
Notes:
For a limited number of Internet-capable models, the only option is to turn on Automatic Software Updates and allow the TV to update on its own. If you only have this option, make sure it is set to On.
Older CRT TVs and TVs that cannot be connected to the internet do not have the option to check for a software update or may not be capable of being updated.
Other things to check for some specific products
Some Sony TVs have a media box (tuner) and separate display. If you have one of these TVs, check to make sure the cable between the media box and the display is securely connected.
For Projection TVs and Projectors, make sure that the cover/door for the lamp is closed and secure.
Note: 8 Times Blink - For certain models, a special reset procedure is needed if the Red LED on the front of the TV is blinking 8 times and then repeats. This is a model-specific issue that may be resolved by following the article The TV turns off and on by itself, reboots, or the standby light is blinking eight times (please check the answer to be sure your model is included).
If a Red LED is blinking and the TV is not working properly it means that the TV has detected an issue or problem. Most Red LED blink conditions require service. The meaning of the blink codes differs between TV models. However, the number of blinking times is mostly 2 to 8.
If a Red LED is blinking, try the troubleshooting procedure below. If the procedure does not solve the issue and the Red LED is still blinking, check how many times it blinks and then contact support.
Turn the TV off and back on
If the TV will not respond to the remote or the power button, or if that does not fix the issue, unplug the TV. For a Projection TV or Projector, leave it off for 3 minutes. For other TVs leave it off for 1 minute. Plug the TV back in and turn it on.
Notes:
If the TV is plugged into a power strip or surge protector, remove it from the power strip or surge protector and plug it directly into the wall outlet. If the issue is resolved, the problem is with the power strip or surge protector and not the television.
Projection TVs and projectors need to cool down before they will turn on again. You may need to wait several minutes before these will turn back on.
Clean any vents/slots in the TV cabinet
Make sure there is room for air to circulate around the cabinet of the TV.
Turn off the TV and unplug all devices connected to the TV
Turn off the TV and disconnect all connected devices. With all devices disconnected, turn on the TV again and check whether the LED blinks.
If it does not blink, the issue may be in the connected devices.
If still blinks, proceed to Step 4.
Update the TV software to the latest version
If your TV is connected to the Internet, press the Home or Menu button on the remote to get into the settings menus. The Software Update option is usually found under the Product Support or Contact Sony menu.
In addition, you can check to see if a software (firmware) update is available for your television on our support site. Steps to install will be included if an update is available.
Notes:
For a limited number of Internet-capable models, the only option is to turn on Automatic Software Updates and allow the TV to update on its own. If you only have this option, make sure it is set to On.
Older CRT TVs and TVs that cannot be connected to the internet do not have the option to check for a software update or may not be capable of being updated.
Other things to check for some specific products
Some Sony TVs have a media box (tuner) and separate display. If you have one of these TVs, check to make sure the cable between the media box and the display is securely connected.
For Projection TVs and Projectors, make sure that the cover/door for the lamp is closed and secure.
Note: 8 Times Blink - For certain models, a special reset procedure is needed if the Red LED on the front of the TV is blinking 8 times and then repeats. This is a model-specific issue that may be resolved by following the article The TV turns off and on by itself, reboots, or the standby light is blinking eight times (please check the answer to be sure your model is included).
Na daljinskom strelica prema gore i power dugme TV se sam od sebe ugasi, i prilikom ponovnog pokretanja dodje mi odabir zemlje i pocetno podesavanje
-
amelonix
#22508 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kupio prije 10dana Philips 55oled706/12,istovremeno imam i Philips Led 55pus8535/12 star 1god.
Mogu samo reci da je 'strasno' to kolko je Oled tv bolji od lcd i led tv,to je velika razlika.
Mogu samo reci da je 'strasno' to kolko je Oled tv bolji od lcd i led tv,to je velika razlika.
-
AnonymousBIH
#22509 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jucer kupovao slusalice za PS5 i po prvi put u radnji sam gledao izlozbene primjerke televizora i demo sadrzaj na njima sa podsmijehom.
-
tap3ah75
#22510 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala tebi ali nisam ni dalje uspiosemirsar wrote: ↑06/02/2023 22:03pogledaj ovdeka 3![]()
https://www.sony.com/electronics/suppor ... s-android-
merebit ti eco senzor ukljucen
Otvoriti ću temu sa ovim mojim "problemim"
Da ne zatrpavam ovdje
- skupljac_zeljeza
#22511 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tako sam ja na printeru produžio vijek originalnom bubnju za printer. Isto Indijac izvadi bubanj, rastavi ga, obrisa onaj valjak pastom za zube bez korištenja vode. Onda objasni kako da se svi ti dijelovi vrate u jednu cjelinu i čist ispis.
- HardCore
#22512 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta je ovo niko vise ne kupuje TV 
-
zippoo87
- mufa1
#22514 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Stigo jutros QN800B
sta je ono onako bolesno
sledece sedmice stizu nosaci da ga smjestim na zid gdje mu je i mjesto..

-
nike_tz
#22515 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
LG OLED C2 65, za kojeg sam se napatio da ga nabavim ima odredjenih problema.
Ima malo roze boje u coskovima na bijeloj ali nije strasno to vecina oleda ima i ne smeta pro gledanju.
Drugi problem koji bas smeta je sto trava na utakmicama je zuckasta u donjem dijelu ekrana i sa lijeve i desne strane.
Najmanje problema ima kad se gleda tacno po sredini. Medjutim u bilo koju stranu ta zuta boja je jos izrazenija.
Ovo sve je za Bright room expert mode koji je najprecizniji sa bojama.
Malo se popravi kada prebacim u Standard mode koji ima vise hladnije boje, to su ove dvije tamno zelene slike na dnu.
Snimak je 4K tako da ne moze reci da kvalitet video zapisa nije ok.
Kada gledam filmove i slicno nisam nikakve probleme primjetio osim sto se na OLED bas primjeti kada snimak ima puno snijega, ne znam zasto to sad ubacuju puno u filmove.
Ima malo roze boje u coskovima na bijeloj ali nije strasno to vecina oleda ima i ne smeta pro gledanju.
Drugi problem koji bas smeta je sto trava na utakmicama je zuckasta u donjem dijelu ekrana i sa lijeve i desne strane.
Najmanje problema ima kad se gleda tacno po sredini. Medjutim u bilo koju stranu ta zuta boja je jos izrazenija.
Ovo sve je za Bright room expert mode koji je najprecizniji sa bojama.
Malo se popravi kada prebacim u Standard mode koji ima vise hladnije boje, to su ove dvije tamno zelene slike na dnu.
Snimak je 4K tako da ne moze reci da kvalitet video zapisa nije ok.
Kada gledam filmove i slicno nisam nikakve probleme primjetio osim sto se na OLED bas primjeti kada snimak ima puno snijega, ne znam zasto to sad ubacuju puno u filmove.
Last edited by nike_tz on 27/02/2023 20:24, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#22516 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel na baš svim programima ili na SK4K samo? A i taj 4K je osiromašen da se tako izrazim, pa i nije uvijek neka referenca za sliku , a po onom što si rekao, tj da problem nije prisutan na filmovima i drugim sadržajima, prije da je do nekih problema u kompresiji ili tako nešto , a ne do panela .Jbg pokazao bi problem valjda uvijek po nekoj logici 
Što se `zrnatosti ` tiče definitivno ni meni nije jasno zašto to toliko guraju , Netflix pogotovo to voli raditi u svojoj produkciji .Navodno , ubacuju to zbog `filmičnosti `
Što se `zrnatosti ` tiče definitivno ni meni nije jasno zašto to toliko guraju , Netflix pogotovo to voli raditi u svojoj produkciji .Navodno , ubacuju to zbog `filmičnosti `
-
nike_tz
#22517 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Najvise sam primjetio liga prvaka Arene, ili bilo koji kvalitetniji iptv kanal.typeOnegative wrote: ↑27/02/2023 20:06 Jel na baš svim programima ili na SK4K samo? A i taj 4K je osiromašen da se tako izrazim, pa i nije uvijek neka referenca za sliku , a po onom što si rekao, tj da problem nije prisutan na filmovima i drugim sadržajima, prije da je do nekih problema u kompresiji ili tako nešto , a ne do panela .Jbg pokazao bi problem valjda uvijek po nekoj logici![]()
Situacija je bolja ako se gleda spanjolska ili italijanska liga. Mislim da je najgore kada Liverpool igra kuci po danu tu sam prvi put i primjetio.
Sad sam uzeo da pogledam neki 4k sa youtube engleski FA Cup
https://youtu.be/A8UZNP-HKnc
Slika je fenomenalna i manje se primjeti mada sam sad ovo slikao na dark room expert i zadnja je opet standard mod.
Ali kao sto se vidi opet ima ta zuta
Edit: probao na iphone 13 Mini zadnje 2 slike ima i tu zuta ili sam ja lud hahah
Pokazuje tu 3 slike a ima ih 5 kada se otvori na imgur budu sve slike.
- typeOnegative
#22518 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hmm a tesko je ovako procijeniti što bi moglo biti.. Mislio sam da je samo sa tog izvora, al ako pravi problem i na YouTube na zelenoj podlozi onda izgleda da ima nešto. Ja još nisam kod sebe primjetio ništa što bode u oči, baš ću vidjet ovaj video s linka kako će bit stanje kod mene
Da nije neka postavka? sliku si uštimao po postavkama s neta već, pretpostavljam
Da nije neka postavka? sliku si uštimao po postavkama s neta već, pretpostavljam
-
nike_tz
#22519 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da ustimao po rtings, expert mode za filmove a sad moram standard za fudbal kad gledam. Kosarka moze i expert.typeOnegative wrote: ↑27/02/2023 20:44 Hmm a tesko je ovako procijeniti što bi moglo biti.. Mislio sam da je samo sa tog izvora, al ako pravi problem i na YouTube na zelenoj podlozi onda izgleda da ima nešto. Ja još nisam kod sebe primjetio ništa što bode u oči, baš ću vidjet ovaj video s linka kako će bit stanje kod mene
Sad sam poslao taj snimak prijateljima sa drugim televizorima i oni kazu ima zuta boja u donjem desnom uglu cak i na telefonima se vidim
Haman je do snimka.
Mada ono na OLEDu je to bas izrazeno i primjeti se, kud ga kupi hahahaha
Na IPS nisam nista primjecivao
Al hajd moze makar za filmova/serija i NBA
-
zippoo87
#22520 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Skini ili napravi sebi par slika sa komplet zelenom bojom i pusti na tvu i vidjeti ces imas li promjena boje na panelu.nike_tz wrote: ↑27/02/2023 20:48Da ustimao po rtings, expert mode za filmove a sad moram standard za fudbal kad gledam. Kosarka moze i expert.typeOnegative wrote: ↑27/02/2023 20:44 Hmm a tesko je ovako procijeniti što bi moglo biti.. Mislio sam da je samo sa tog izvora, al ako pravi problem i na YouTube na zelenoj podlozi onda izgleda da ima nešto. Ja još nisam kod sebe primjetio ništa što bode u oči, baš ću vidjet ovaj video s linka kako će bit stanje kod mene
Sad sam poslao taj snimak prijateljima sa drugim televizorima i oni kazu ima zuta boja u donjem desnom uglu cak i na telefonima se vidim
Haman je do snimka.
Mada ono na OLEDu je to bas izrazeno i primjeti se, kud ga kupi hahahaha
Na IPS nisam nista primjecivao
Al hajd moze makar za filmova/serija i NBA
Ako sve bude isto ujednaceno,onda nije do televizora nego do trave,snimka,kompresije tj izvora .
I ta trava nije na svakom stadionu ista ni iste boje...ima tu svega a moze biti drugacija zbog ugla kamere.
Takodjer moze biti da LCD ekrani nisu u stanju prikazati nam stvarnu sliku,dok OLED moze pa mislimo da nesto nije u redu.
-
nike_tz
#22521 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Probao sam to ima dosta stranica koje nude ciste boje u full screen.
Zuta bude najgora sa dosta primjese zelene pogotovo u sredisnjem dijelu ekrana I na Expert i na Standard modu.
Ali kako sam vidio ovo je boljka vecine LG OLEDa.
Mozda bude bolje dok malo odgori.
Zuta bude najgora sa dosta primjese zelene pogotovo u sredisnjem dijelu ekrana I na Expert i na Standard modu.
Ali kako sam vidio ovo je boljka vecine LG OLEDa.
Mozda bude bolje dok malo odgori.
-
zippoo87
#22522 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Definitivno je zuta ta koja pravi probleme...tacno se i na travi tamo vidi da mijesa zelenu i zutu.
Mislim da je to tako i moguce da se promijeni i poboljsa dok odradi neko vrijeme ali mislim da to nije neki kvar ili slicno.
Ustimaj sebi neki mod za utakmice gdje se to slabije vidi i koristi za utakmice a za ostalo taj mod koji si kalibrirao sliku.
Mislim da je to tako i moguce da se promijeni i poboljsa dok odradi neko vrijeme ali mislim da to nije neki kvar ili slicno.
Ustimaj sebi neki mod za utakmice gdje se to slabije vidi i koristi za utakmice a za ostalo taj mod koji si kalibrirao sliku.
- mc-twin
#22523 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesi probao vratiti na fabricke postavke, vjerovatno se nesto poremetilo?
-
nike_tz
- mc-twin
#22525 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, na komplet reset mislim. Obzirom da bih po ovome panel definitvni islkjucio kao uzrok reset bi mogao rijesiti ako nije nesto ozbiljnije u pitanju.