Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dječak sa šibicama

#22501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Moguce, kad god imaju neke promjene u paketima ili nesto slicno, problemi traju danima.

Samo cudno mi je, na Cisco reciveru/modemu telefon lampica blinka, sve 4 mrezne lampice u narandjastoj boji, a internet radi trenutno :-) kad bi sad restartovao modem, nebi bilo vise interneta. I tako u krug, vec sam nekoliko puta restartovao modem, svaki put drugi problem :D
avaks

#22502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Lakše je izgleda od svih tražiti podatke nego napisati obavijest, globalni problem :lol:
probook

#22503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

dječak sa šibicama wrote:Pa sta je ovo, sve vam je u raspadu, internet radi/ne radi, telefoni ne rade, o cemu je rijec???

U centrali kazu "grupni kvar na mrezi", sta to znaci?

Sad imam internet ali telefon ne radi. Onda odjednom ne otvara stranice, pa onda otvara.

Dajte rijesite to, popravite kvar.
Vjerovatno rade spajanje sa kablovskim operaterima. I web sajt im štuca čas radi čas ne radi...
dječak sa šibicama

#22504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

avaks wrote:Lakše je izgleda od svih tražiti podatke nego napisati obavijest, globalni problem :lol:
Mene to kod njih nervira, sto uvijek u nekom stahu da priznaju da je problem do njih, pocne ta prica "dajte nam podatke, da provjerimo".

Zovnes call centar, kao trazi ti podatke, sve je super, konekcija ok. Zovnes za pet minuta, ide obavijest "doslo je do grupnog kvara, ekipe telemacha rade na otklanjaju problema". I javi ti se isti onaj operater koji sad kaze "imamo problema sa internetom". Pa sto mi to odmah nisi rekao.

Recite sta je problem i cekacemo i 5 dana da popravite kvar, da ne mislim da je problem kod mene, na uredjaju/modemu ili se neki kabal istekao. Sta zajebavate koje pm.
Telemach

#22505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@dječak sa šibicama
@avaks

Došlo je do poteškoća u odvijanju internet saobraćaja. Intenzivno se radi na rješavanju navedenog, te vas ljubazno molimo za samo malo strpljenja.

Srdačan pozdrav,
avaks

#22506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Hvala lijepo na odgovoru, zar je stvarno bio problem to navesti na svojoj stranici ili ovdje a ne komplikovati :thumbup:
NediM17

#22507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach

Treutno sam na DUO MIX paketu, dakle internet + digitalna televizija (jedan D3 risiver).

Kako ste uveli CI module, sada bih volio zamijeniti risiver za modul i uzeti jos jedan modul za drugi TV gdje bih imao i SK HD paket.

Je li mi mozete dati podatke koliko bi kostalo ovo zadovoljstvo?

Naravno, racunam da cu za risiver dobiti CI modul bez ikakve naknade, a da cu za drugi CI modul sa SK HD placati dodatnu naknadu.
Telemach

#22508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@NediM17

Imate mogućnost dostaviti nam Vaše korisničke podatke, kako bi Vam dali sve potrebne informacije.

Srdačan pozdrav,
dembele

#22509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

@Telemach

Hajde sto ide na pp broj ugovora i drugi podaci vezano za slabu uslugu, ali zar se ne smiju javno pisati odgovori na pitanja od opceg znacaja, tipa koliko kosta uvodjenje neke usluge ili dopuna iste. Sta ako ima jos ovakvih kao @Nedim17, a ima ih. Hoce li sad svako morati na pp po odgovor?
Telemach

#22510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@dembele

Da bismo mogli provjeriti koje usluge korisnik koristi, te dati korisniku detaljnije informacije vezano za zamjenu D3 opreme, bit će potrebno da korisnik dostavi precizne korisničke podatke.
Zamolit ćemo Vas za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#22511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by A1fa »

dječak sa šibicama wrote:
avaks wrote:Lakše je izgleda od svih tražiti podatke nego napisati obavijest, globalni problem :lol:
Mene to kod njih nervira, sto uvijek u nekom stahu da priznaju da je problem do njih, pocne ta prica "dajte nam podatke, da provjerimo".

Zovnes call centar, kao trazi ti podatke, sve je super, konekcija ok. Zovnes za pet minuta, ide obavijest "doslo je do grupnog kvara, ekipe telemacha rade na otklanjaju problema". I javi ti se isti onaj operater koji sad kaze "imamo problema sa internetom". Pa sto mi to odmah nisi rekao.

Recite sta je problem i cekacemo i 5 dana da popravite kvar, da ne mislim da je problem kod mene, na uredjaju/modemu ili se neki kabal istekao. Sta zajebavate koje pm.

Dobro ljudi, ali hajde malo da pohvalimo i ovaj nacin komunikacije i spremnosti da se pomogne...Ja sam godinama odbijao da predjem sa bh telekoma, ko kontam ipak su drzavna firma, stalno nesta uplacuju kad zapne i reprezentacijama i pojedincima koji predstavljaju drzavu...ali nisam vise mogao da trpim uhljebljene lijencine koji na mail ne odgovore nikako, a kad ti zaboravis i da si im ga poslao nakon 7 dana te nazovu i za jos 14 dana se konacno pojave na lokaciji da otklone neki kvar...

Ja da radim u Telemachu i ja bih napravio neki FAQ i postavio, lakse bi meni bilo. Ali ako njima nije tesko pojedinacno odgovarati, sta ja imam sa time?
Evo ja sam dobio odgovor na pitanje koje me je kopkalo sedmicama u roku 3 sata, a nisam do sada se usudio ni postaviti, valjda naviknut na nekompetentnost radnika bihneta i bh telekoma...

Sto se mene tice, hvala na temi...
dječak sa šibicama

#22512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Ja ne negiram njihovu poslovnost, samo ne volim kad se prave blesavi. Cijeli jebeni dan ne radi telefon, i niko nece da kaze otvoreno u cemu je problem.

Zar je problem reci "radimo spajanje sa HS-om i strpite se malo".

Nego neke price, ovo ono. Bezveze im je to, reci sta je, samo to me zanima. Da me ne buni pomahnitali modem na kojem sve lampice imaju light show i telefon koji iz nekog misterioznog razloga nema signala.
Benq

#22513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dječak sa šibicama wrote: Zar je problem reci "radimo spajanje sa HS-om i strpite se malo".
Kako ce to reci kad je to jos drzavna tajna :)

P.S. @Telemach , svaka cast na uvodjenju modula, imat cete bar 50% manje reklamacija na uslugu digitalne televizije jer sa modulom jos niko nije imao problema kao sa stb-om ;) , govorim iz iskustva sa HS-om , prvo koristio stb pa sam imao milion i jedan problem , presao na modul i nikad vise problema :)
DON_eARL

#22514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Očekujemo povratne informacije o preuzimanju modula. :D

Pohvale. :thumbup:
plagijator1975

#22515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Benq wrote:
dječak sa šibicama wrote: Zar je problem reci "radimo spajanje sa HS-om i strpite se malo".

P.S. @Telemach , svaka cast na uvodjenju modula, imat cete bar 50% manje reklamacija na uslugu digitalne televizije jer sa modulom jos niko nije imao problema kao sa stb-om ;) , govorim iz iskustva sa HS-om , prvo koristio stb pa sam imao milion i jedan problem , presao na modul i nikad vise problema :)
Kada se koristi modul da li se onda vide informacije o narednim emisijama (EPG) kao preko recivera ili ne?
DON_eARL

#22516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

ernadr wrote:
Benq wrote:

Kada se koristi modul da li se onda vide informacije o narednim emisijama (EPG) kao preko recivera ili ne?
Image

Ovo je bez modula digitala.
kakaljin

#22517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ernadr wrote:
Benq wrote:

Trebalo bi da je isto, jer na HS-u je tako i vidis kompletan program kada je koja emisija
Telemach

#22518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ernadr

CAM modul podržava EPG servis. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Last edited by Telemach on 17/09/2015 16:26, edited 1 time in total.
Telemach

#22519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@A1fa

FAQ je postavljen na stranici kompanije Telemach, i možete ga pronaći na sljedećem linku :

http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... av_start=0

Zahvaljujemo se na saradnji.

Srdačan pozdrav,
rizibizi

#22520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Moze li info sta od papira treba za sklapanje ugovora sa Telemachom kad je u pitanju podstanar koji je prijavljen na adresi i koji bi uzeo uslugu na svoje ime?
Grof

#22521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Grof »

Može li neko objasniti koje su prednosti modula u odnosu na receiver? I postoji li nešto što receiver ima a modul nema? :-D :D
Maharadza

#22522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Dobar Dam wrote:
Grof wrote:Može li neko objasniti koje su prednosti modula u odnosu na receiver? I postoji li nešto što receiver ima a modul nema? :-D :D
kutariso si se kablova, koristiš jedan daljinski, bolja slika i pouzdanije nego STB
Brže šaltanje kanala (pošto koristiš interni dvb-t tuner koji je bolji u gotovo svakoj telki od onoga u jeftinom resiveru + govorimo o internom tuner-u koji je uvijek brži od onoga eksternog tj. resivera jer od njega putuje informacija hdmi kablom do telke a tu dolazi do određenog delay-a i to primjetnog, pogotovu kada šaltaš HD kanale - npr. pojavi se ton prije slike itd.), nema štekanja i sporog rada resivera usljed pregrijavanja itd. ma ugl. prednost u svakome pogledu u odnosu na resiver! :thumbup:

Samo ne znam šta će biti sa opcijom snimanja nekog programa na usb stick, ali valjda to većina modernih telki ima?! :?
Last edited by Maharadza on 17/09/2015 17:16, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#22523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

i kad nastupaju ti moduli na scenu?
lokalni_razdjevičar

#22524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

i u čemu je konkretna razlika tih modula i resivera? šta ću novo imati ako imam modul?
probook

#22525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

lokalni_razdjevičar wrote:i u čemu je konkretna razlika tih modula i resivera? šta ću novo imati ako imam modul?
Neces imati nista novo.
Locked