Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#2251 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

A da da , jest, Svica, i to od kladionice pratili pripreme. :D

Ali spominjale su se i utakmice Travnika u PL.
Phantasy

#2252 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Phantasy »

Nego LSD napisa da je ova titula nezaslužena. Može li pojašnjenje?
Logovan

#2253 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

Phantasy wrote:Nego LSD napisa da je ova titula nezaslužena. Može li pojašnjenje?
Ma pusti, lupa čovjek. A i k'o da je bitno je l' zaslužena ili ne, titula je titula. :D
jeza u ledja

#2254 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

Kad se prvi put spomenuo Tan u nasoj prici, mi smo tacno govorili ovo sto tek sad neki shvataju. On sa nasim timom sa neuporedivo manjim ulaganjem moze postici da njegov tim izadje u Evropu.
Sa Cardiffom je ulozio koliko ono pise, oko 150 miliona eura, a na nas 4. Kod nas je gotovo na nuli, a sa Cardiffom u debelom minusu, kao i svi ostali manje vise vlasnici klubova u Engleskoj. A za sta? Da mu cijeli grad jebe majku jer je smjenio trenera.
I tek sad u Velsu stavljaju prst na celo, ono kao vidi sto mu se klanjaju, i onda kao hej pa cekajte sto bi on u nas ulagao kad moze tamo za manje pare? (Moze i u Belgiji za mnogo manje pare).

Kad sam svom haveru Englezu sjecam se govorio o Tanu i Sarajevu, on prvo sto mi rece da je jedan od najomrazenijih vlasnika u EPL. Kazem ja pa kad su bagra nezahvalna. Hoce pare, a hoce da im ne udje. Upravo su oni, Englezi, najvise krivi sto je fudbal u zadnjih 25 godina postao ogroman biznis i upravo su oni prvi otvorili svoju ligu da im uleti ko hoce i kako hoce. Razmahuju se parama, hvale se najboljom ligom, prodali dusu totalno, a kad nesto podje po zlu - krive ulagace. Mrs.

Patite se sad sa Rotherhamom.
Crvena Tifoza

#2255 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Crvena Tifoza »

jeza u ledja wrote:Kad se prvi put spomenuo Tan u nasoj prici, mi smo tacno govorili ovo sto tek sad neki shvataju. On sa nasim timom sa neuporedivo manjim ulaganjem moze postici da njegov tim izadje u Evropu.
Sa Cardiffom je ulozio koliko ono pise, oko 150 miliona eura, a na nas 4. Kod nas je gotovo na nuli, a sa Cardiffom u debelom minusu, kao i svi ostali manje vise vlasnici klubova u Engleskoj. A za sta? Da mu cijeli grad jebe majku jer je smjenio trenera.
I tek sad u Velsu stavljaju prst na celo, ono kao vidi sto mu se klanjaju, i onda kao hej pa cekajte sto bi on u nas ulagao kad moze tamo za manje pare? (Moze i u Belgiji za mnogo manje pare).

Kad sam svom haveru Englezu sjecam se govorio o Tanu i Sarajevu, on prvo sto mi rece da je jedan od najomrazenijih vlasnika u EPL. Kazem ja pa kad su bagra nezahvalna. Hoce pare, a hoce da im ne udje. Upravo su oni, Englezi, najvise krivi sto je fudbal u zadnjih 25 godina postao ogroman biznis i upravo su oni prvi otvorili svoju ligu da im uleti ko hoce i kako hoce. Razmahuju se parama, hvale se najboljom ligom, prodali dusu totalno, a kad nesto podje po zlu - krive ulagace. Mrs.

Interesantno zapažanje. :D
supercali

#2256 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

Sto se tice nase lige ona je finansijski jaka kao mozda 4 liga ili konferencija u engleskoj da budem mozda i optimistican
E sad je pitanje ako se tan odluci da ulaze vise u sarajevo a manje u kardif sta mu daje vecu zaradu kratokorcno i dugorocno
Kad bi bili na nivou mozda kardifa mislim da bi u bivsoj jugi bili neprikosnoveni i da bi vrlo brzo igrali grupne faze uefa takmicenja
Koliko bi otprilike mogla donijeti liga europe a koliko sampiona kad bi recimo sve utakmice gubili u grupama ne racunajuci gledaoce i sl jer bi vjerovatno stadioni uvijek bili puni
salle_eh1986

#2257 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by salle_eh1986 »

jeza u ledja wrote:Kad se prvi put spomenuo Tan u nasoj prici, mi smo tacno govorili ovo sto tek sad neki shvataju. On sa nasim timom sa neuporedivo manjim ulaganjem moze postici da njegov tim izadje u Evropu.

ne bih se baš složio sa ovim boldiranim dijelom
koliko me pamćenje služi, Kardif je za "ispadanje" dobio 60 miliona funti (vjerovatno i koji miliončić više od okruglih 60) tako da ne može baš biti debeo minus
Kinaski

#2258 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Kinaski »

Haahaaha a ovdje ste se prebacili braco moja i saborci :D
supercali

#2259 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

Po meni licno za sada dobar posao rade sarajevo velez i sloboda s tim da nisam bas toliko upoznat sa situacijom u velezu
Licno ne bi volio da svi bukvalno prate primjer sarajeva pa da od 12 klubova u pl svi budu neki malezijci arapi kinezi ili ko vec jer se to dugorocno ne isplati bas sto na klubove sto za repku
Charuga
Globalni moderator

#2260 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Charuga »

Šta to Velež dobro radi u odnosu na druge klubove?
supercali

#2261 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

Uzmi velez od prije i sada
Ljudi grade stadion kakav takav sto je u danasnjim uslovima u bih veoma pohvalna stvar
Drugo koliko pratim (priznajem slabo) oni ne trose toliko na igrace a svako malo nekog prodaju koliko toliko

To je neko moje zapazanje neka me ispravi neko ko bolje zna
Tomahawk11
Globalni moderator

#2262 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Uzmi velez od prije i sada
Ljudi grade stadion kakav takav sto je u danasnjim uslovima u bih veoma pohvalna stvar
Drugo koliko pratim (priznajem slabo) oni ne trose toliko na igrace a svako malo nekog prodaju koliko toliko

To je neko moje zapazanje neka me ispravi neko ko bolje zna
Jedino ti ovo za teren stoji.
Prodaju, kazes? Ne samo Velez, niko od bh klubova nije imao normalan transfer igraca ne pamtim. Dupovac iz Sarajeva 200 milja....vau, eto dokle je doslo. Velez i ako uzme, to su neke sitne pare. Eto sad izgleda odose igraci kud koji.
Daleko su oni od nekog ozbiljnog rada.
Charuga
Globalni moderator

#2263 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Charuga »

Za stadion aferim, ako ga stvarno grade. Šteta je da jedan klub kao što je Velež nema "normalan" stadion.

A što se tiče prodaje igrača nešto sam skeptičan tu. Koga su prodali svako malo? Prije da oni odu nakon isteka ugovora nego da ih prodaju. Slično kao u 80% klubova u BiH.
supercali

#2264 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

Rekoh da prodaju koliko toliko nisam rekao da su cifre boli glava i kao sto rekoh koliko pratim a nije bas da pratim puno oko njih
To ce najbolje znati velezovci na forumu

A stadion do prije nekoliko godina je bio bukvalno livada sad vec poprima oblik stadiona reflektori fazoni itd
todd_smith

#2265 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Charuga wrote:Šta to Velež dobro radi u odnosu na druge klubove?
rade solidan posao sa Upravom, ulazu pametno i imaju neke sheme oko investicija sa Japancima nekim, nije Bog zna sta, ali sve je dobrodoslo

nije sad neki rad kad pogledas, ali gdje su bili i gdje su sada, jbg nije se samo izvuklo
jeza u ledja

#2266 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

salle_eh1986 wrote:

ne bih se baš složio sa ovim boldiranim dijelom
koliko me pamćenje služi, Kardif je za "ispadanje" dobio 60 miliona funti (vjerovatno i koji miliončić više od okruglih 60) tako da ne može baš biti debeo minus
Nisu u pitanju razlicita misljenja buraz, nego fakti:
http://www.walesonline.co.uk/sport/foot ... ly-8731082
Despite a season in the Premier League, the club's total debt now stands at £174m after £12m was lost in the Bluebirds' first season in the top flight since 1962.

The club, owned by Malaysian billionaire Vincent Tan, paid out £45 on players in a year and incurred wage costs of £46.7m in a season when total revenue was around £80m.
Znaci i pored sezone u EPL, bili su u minusu 12 miliona za tu godinu, i dug koji je vec ogroman im se povecao.

Ovo je vijest od prije godinu i po
http://www.bbc.com/news/uk-wales-25696891
The club's overall debt has risen to a £118m, with just over half, £66m, owed to owner Vincent Tan.
Pa ti sad skontaj. ;)
Logovan

#2267 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

Ma Velež je i dobar, kakvi su neki klubovi. Ljudi se barem trude da nešto urade, stadion su malo doveli u red, pomoćni se uređuje, pokušavaju da imaju što bolju ekipu, nemaju neke velike dugove, itd.
phillie

#2268 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by phillie »

Jel danas i zadnje kolo 1Lige Federacije? Ili je sutra?
art vandeley

#2269 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by art vandeley »

Mladost DK (ipak sutra igraju, tako da je jos ?) Rudar Prijedor novi premijerligaš 2015/2016
Last edited by art vandeley on 06/06/2015 21:46, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#2270 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

leškarenje wrote:Nemaju dugova kao svi ostali.
Imaju ogroman dug, 174 miliona funti. Jedan od najvecih, ako ne i najveci dug u Championshipu. Posluju u gubitku.

Ne mogu naci tacan broj za sve klubove iz ove godine, ali prosle recimo je Bolton bio ubjedljivo najveci duznik u Championshipu sa 164 miliona funti.
jeza u ledja

#2271 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by jeza u ledja »

Napokon Doboj dobio Premijerligasa. :thumbup:

:lol:
phillie

#2272 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by phillie »

Ma ne zna se jos...Derbi je sutra, a GOSK ima bod prednosti pa ako ostane neporazena na gostovanju kod Mladosti, oni ulaze u Premier Ligu. Al bas, dje ce Doboj kod Kaknja imat' premierligasa... :lol: 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2273 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by Tomahawk11 »

phillie wrote:Ma ne zna se jos...Derbi je sutra, a GOSK ima bod prednosti pa ako ostane neporazena na gostovanju kod Mladosti, oni ulaze u Premier Ligu. Al bas, dje ce Doboj kod Kaknja imat' premierligasa... :lol: 8-)
Kad je mogla Mladost VO, moze sve.
Taj neki lik se valjda zainatio, pa rekao ovima iz Rudara da ce ovu Mladost uvesti u ligu prije nego oni udju.
AKo nista, mogu dogodine fino zaraditi u PL, bice potraznja za bodovima.
Ne sumnjam da ce i GOSK, ako udje, isto odraditi.
jeza u ledja

#2274 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi

Post by jeza u ledja »

Pa znaci nisu jos prosli.

Zbuni me ovaj post iznad.
jeza u ledja

#2275 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

zaboravio sam da je tema fudbal u bih :D
Post Reply