Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mobsterc wrote:Sve to stoji, ali nikako ne mozes porediti motor od 140 i 110ks... To sto je ta mazda manja i laksa pa 'tebi' dodje na isto nema nikakve veze sa realnom racunicom. Govorimo o 30% jacem motoru, koji bi u toj mazdi napravio veliku razliku (mozda opet ne u samoj potrosnji jer bi se morao tjerati u obrtaje, ali u samom osjecaju i uzivanju itekako bi).
Sve ima svoje prednosti i mane, s tim sto su prednosti benzica sa plinom jos izrazenije jer samo gorivo izadje ako nista podjednako kao sa dizelom, a bez brige o diznama, grijacima, turbini, zamajcu, filterima.
Isto tako, moze se uzeti i neki turbo benzinac u poredjenje pa onda umjesto tih 140, imas tipa 180ks i istu potrosnju, a to je ogromna razlika.
Koliko troši Opel Omega A 1,8 sa venturi plinom? Moja 2,0 sa sekventom uzme 10-14 l, pa me zanima kako bi se ponašala ova druga ( ne znam jel karburator ili monopoint na tim 1,8 motorima). Brat traži jeftino a solidno vozilo i našli smo povoljno tu Omegu, a mene moja služi super pa razmišljamo o kupovini.
Dobar razultat, samo što 24 km/h nije baš 100% gradska , proizvodjaci obično gledaju oko 20km/h i manje kada stavljaju službene podatke(i ne znam kako im uspije svejedno) ali eto
Dobar razultat, samo što 24 km/h nije baš 100% gradska , proizvodjaci obično gledaju oko 20km/h i manje kada stavljaju službene podatke(i ne znam kako im uspije svejedno) ali eto
koji su to lazovi, pa sa tom brzinom bi bila 10+ hahah, a fabricki pise 5,6l/100km po gradu
Jedna info znam da nije relevantno ovako ali slabo ikad punim do vrha rezervoar..U pitanju je moj Megane 2 1.4 16v i na boardu mi pokazuje prosjecnu potrosnju 10 ali je sve gradska voznja a ne silim ga puno sto mi jr cudno..al nebitno otprilike sa 20 km nasutog goriva predjem 125km pa me interesuje da li je to dobra pottosnja za njeg ,jer kad sam imao alfu 147jtd sa njom sam za 20km prelazio 140-150km.Pitam ovo iz razloga ako je za ovoliko nasutog goriva ovo dobra potrosnja onda auto def.ostaje kod mene..a imam ponudu Fiat stilo 1.6 sa plinom koji treba atest uradit al ne volim jer je sa 2 vrata samo to..U svog sam planirao ugradjivat plin al imam dosta dugova a ugradnja je 900km sa atestom pa jbg..
the_hooligan_ec wrote:Jedna info znam da nije relevantno ovako ali slabo ikad punim do vrha rezervoar..U pitanju je moj Megane 2 1.4 16v i na boardu mi pokazuje prosjecnu potrosnju 10 ali je sve gradska voznja a ne silim ga puno sto mi jr cudno..al nebitno otprilike sa 20 km nasutog goriva predjem 125km pa me interesuje da li je to dobra pottosnja za njeg ,jer kad sam imao alfu 147jtd sa njom sam za 20km prelazio 140-150km.Pitam ovo iz razloga ako je za ovoliko nasutog goriva ovo dobra potrosnja onda auto def.ostaje kod mene..a imam ponudu Fiat stilo 1.6 sa plinom koji treba atest uradit al ne volim jer je sa 2 vrata samo to..U svog sam planirao ugradjivat plin al imam dosta dugova a ugradnja je 900km sa atestom pa jbg..
Pa eto, trosi ti nekih 0,16 KM po kilometru. Nije losa potrosnja. Sad pomnozi ove parametre koji nedostaju i imaces potrosnju kao sto vecina ljudi izrazava: u litrima na 100 km. Samo pazi sta s cim mnozis.
the_hooligan_ec wrote:Jedna info znam da nije relevantno ovako ali slabo ikad punim do vrha rezervoar..U pitanju je moj Megane 2 1.4 16v i na boardu mi pokazuje prosjecnu potrosnju 10 ali je sve gradska voznja a ne silim ga puno sto mi jr cudno..al nebitno otprilike sa 20 km nasutog goriva predjem 125km pa me interesuje da li je to dobra pottosnja za njeg ,jer kad sam imao alfu 147jtd sa njom sam za 20km prelazio 140-150km.Pitam ovo iz razloga ako je za ovoliko nasutog goriva ovo dobra potrosnja onda auto def.ostaje kod mene..a imam ponudu Fiat stilo 1.6 sa plinom koji treba atest uradit al ne volim jer je sa 2 vrata samo to..U svog sam planirao ugradjivat plin al imam dosta dugova a ugradnja je 900km sa atestom pa jbg..
Pa pobogu čovječe, napuni ga barem jednom "do čepa", resetuj brojač kilometraze i vozi svoju uobicajenu voznju do pred kraj rezervoara, a onda opet napuni do vrha, i imas super tacan izracun potrosnje! Jbte, gorivo nikad jeftinije, a ti ciganises sa po 20 KM, i pretpostavljas-nagadjaš kolika ti je potrosnja
I nemoj biti iznenadjen, 10l potrosnje koju si očitao je vrlo blizu istini, za jedan benzinac i ful gradsko guzeljanje
Pa pobogu čovječe, napuni ga barem jednom "do čepa", resetuj brojač kilometraze i vozi svoju uobicajenu voznju do pred kraj rezervoara, a onda opet napuni do vrha, i imas super tacan izracun potrosnje! Jbte, gorivo nikad jeftinije, a ti ciganises sa po 20 KM, i pretpostavljas-nagadjaš kolika ti je potrosnja
I nemoj biti iznenadjen, 10l potrosnje koju si očitao je vrlo blizu istini, za jedan benzinac i ful gradsko guzeljanje
Rad kod privatnika na minimalcu plus milion drugih izdataka i da napunim pun rezervoar da si ti ziv i zdrav za mene jos uvijek to nije moguce Hvala bogu kad ti mozes ..Ja sam i napisao gore ako citas da nije relevantno da se procjeni tacna postrosnja sa 20 km nasutog goriva al to sam dao samo primjer , a ne ti da omalovazavas nekog. Opet 10l mi se cini nekako puno ne vozim ga po onoj guzvi i nisam neki trkac sa njim al et ..
Rad kod privatnika na minimalcu plus milion drugih izdataka i da napunim pun rezervoar da si ti ziv i zdrav za mene jos uvijek to nije moguce Hvala bogu kad ti mozes ..Ja sam i napisao gore ako citas da nije relevantno da se procjeni tacna postrosnja sa 20 km nasutog goriva al to sam dao samo primjer , a ne ti da omalovazavas nekog. Opet 10l mi se cini nekako puno ne vozim ga po onoj guzvi i nisam neki trkac sa njim al et ..
Ali trebao si dizel onda kupiti, 1.7 dti i sl, ti trose 7 po gradu
madner wrote:Pa isto potrosis nasuo ti 20 KM ili 50 KM.
Inace, sa ovim cijenama nema sanse da tako poredis. Nekad je pun rezervar bio 130 KM, sada je ispod 100. Isto trosim, ali vise predjem za 20 KM
hahhahhahah 100% .. ma nije drug nego me cisto onako interesuje ako je to za 20 km neka dobra predjena kilometraza za benzinca onda je po meni to odlicno ne gledam ja previse potrosnju mozda i board laze ko ce mu znat.Planirao sam svakako plin al previse sam u dugovima prema bankarima da bi sad uzimao plin na rate ,a eto izadje mi taj Stilo sa plinom a imao sam vec 1.9jtd pa znam kakva su to auta pa da vidim sta mi je bolje ..
Ali trebao si dizel onda kupiti, 1.7 dti i sl, ti trose 7 po gradu
Jbg imao sam seata leona al slupo ga bezveze udes a meni vise stete bilo i izleti mi ovaj megane prvi put da imam takvo auto a nisam prije benzince vozao, a lose iskustvo sa dizelima iskreno