Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- otherside
#2251 Re: Bebe - ALL ABOUT!
daj odmah adresu, stizuuuuuuuu 
- niko_niko_kao_ja
#2252 Re: Bebe - ALL ABOUT!
brzom postom 
- otherside
#2253 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja mislim da se sad ovi gosti koji navrnu na citanje teme zgrazavaju nad mojim majcinstvomniko_niko_kao_ja wrote:brzom postom
- niko_niko_kao_ja
#2254 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ne vjerujem. ti si samo imala dovoljno hrabrosti da izustis ono sto mnoge majke osjecaju, a o tome sute.otherside wrote:ja mislim da se sad ovi gosti koji navrnu na citanje teme zgrazavaju nad mojim majcinstvomniko_niko_kao_ja wrote:brzom postom![]()
- otherside
#2255 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ma ja ti ovako i uzivo, coek me stalno opominje

- niko_niko_kao_ja
#2256 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nista onda ti njega ostavi s njih dvije, a ti se negdje ispali da malo predahnesotherside wrote:ma ja ti ovako i uzivo, coek me stalno opominje![]()
- Alhemicarkaa
#2257 Re: Bebe - ALL ABOUT!
joj, otherside
Imam potrebu povremeno da se rasteretim od svega, čak i cjelodnevni izlet. Ali sama
Želim da se odmorim i od muža, de mi recite da je to normalno?
Mi smo moju ostavili cjeli dan samu sa mojom mamom, bila sam kuma na svadbi i bio je potreban moj cjelodnevni angažman. Tad je i spavala kod moje mame, ali sam ja sa svadbe došla kod mame, a muž našoj kući (bila je to njena faza kad se budila svako sat, i iako znam da bi to moja mama nekako prevazišla, čak se i radovala i nagovarala me da dođem ujutro, ja im to nisam htjela priuštiti. Ni mami ni bebi, a ni sebi, već sam je bila nenormalno poželila).
Još me više fata panika kad pomislim na posao, izlazim u 7 i 15 iz kuće, vraćam se oko 5. Ne želim propustiti ništa u njenom odrastanju i gdje tu da smjestim neko svoje vrijeme? O vremenu sa mužem, samo nas dvoje, da i ne govorim? Je li moguće viđati se sa prijateljima koji nemaju djecu?
Imam potrebu povremeno da se rasteretim od svega, čak i cjelodnevni izlet. Ali sama
Mi smo moju ostavili cjeli dan samu sa mojom mamom, bila sam kuma na svadbi i bio je potreban moj cjelodnevni angažman. Tad je i spavala kod moje mame, ali sam ja sa svadbe došla kod mame, a muž našoj kući (bila je to njena faza kad se budila svako sat, i iako znam da bi to moja mama nekako prevazišla, čak se i radovala i nagovarala me da dođem ujutro, ja im to nisam htjela priuštiti. Ni mami ni bebi, a ni sebi, već sam je bila nenormalno poželila).
Još me više fata panika kad pomislim na posao, izlazim u 7 i 15 iz kuće, vraćam se oko 5. Ne želim propustiti ništa u njenom odrastanju i gdje tu da smjestim neko svoje vrijeme? O vremenu sa mužem, samo nas dvoje, da i ne govorim? Je li moguće viđati se sa prijateljima koji nemaju djecu?
-
safran
#2258 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ženo ti si brutalnaduboka_misao wrote:mogu ja ali nam bude mrsko.....to je jos gore djeca isisaju volju za zivotom iz tebe pazi sta ti kazem.otherside wrote: o ovome ja govorim a koliko sam shvatila niko se ne moze pohvaliti da izadje bez djeteta jednom sedmicno na veceru, u pozoriste, kino, koncert, kafic,...
Stanite ba - strpite se do marta da se dan još malo produži - svanuće vam - zima je kriva za sve
- CherryLips
#2259 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da upadnem ko padobranac nakon ove vase price,samo iscitah ovu zadnju stranu,da li je neka kupovala aventove posudice za cuvanje mlijeka u frizideru,ako jeste,gdje? Muz gledao u DM-u i nekim apotekama,nema...
- vanad
#2260 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Lako je tebi Safran, ti vec na poslu
Nego sto se tice tog drustva bez djece - ja imam nekoliko drugarica koje ni momka nemaju a kamoli djece. Prije smo visile skupa ali to vise nije to. Jednostavno im se vise ne uklapam u drustvo. One bi da sjede dokasno a ja umorna, one imaju slobodne vikende, ja tad sa muzem. Ja imam slobodno preko dana, tad one rade...I kad se nadjemo, prica nam odudara. Kad ja pocnem da se tuzim, one kazu - ma pusti pricu, sta bi mi dale da smo na tvom mjestu. I tako ja usutim. Generalno se bolje osjecam u drustvu mama sa kojima mogu da popricam a da me ne gledaju u cudu a iz ociju im citas da to one sebi nikad ne bi dopustile...Bas neki dan ja kazem kako sam se trudila da naucim dijete da ide na tutu ranije a uspjela tek sa dvije godine da bi me jedna pogledala i rekla kako ce ona za savijet pitati svoju mamu a ne mene. Kontam koja sam ja budala pa se njima pravdam...
Nego sto se tice tog drustva bez djece - ja imam nekoliko drugarica koje ni momka nemaju a kamoli djece. Prije smo visile skupa ali to vise nije to. Jednostavno im se vise ne uklapam u drustvo. One bi da sjede dokasno a ja umorna, one imaju slobodne vikende, ja tad sa muzem. Ja imam slobodno preko dana, tad one rade...I kad se nadjemo, prica nam odudara. Kad ja pocnem da se tuzim, one kazu - ma pusti pricu, sta bi mi dale da smo na tvom mjestu. I tako ja usutim. Generalno se bolje osjecam u drustvu mama sa kojima mogu da popricam a da me ne gledaju u cudu a iz ociju im citas da to one sebi nikad ne bi dopustile...Bas neki dan ja kazem kako sam se trudila da naucim dijete da ide na tutu ranije a uspjela tek sa dvije godine da bi me jedna pogledala i rekla kako ce ona za savijet pitati svoju mamu a ne mene. Kontam koja sam ja budala pa se njima pravdam...
- putujucidzindas
#2261 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam davno uzimala u BBI u podrumu, baby centar ili kako se već zove.
- putujucidzindas
#2262 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vanad wrote: da bi me jedna pogledala i rekla kako ce ona za savijet pitati svoju mamu a ne mene. Kontam koja sam ja budala pa se njima pravdam...
a znam šta pričaš
-
safran
#2263 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Alhemicarkaa wrote:joj, otherside![]()
Imam potrebu povremeno da se rasteretim od svega, čak i cjelodnevni izlet. Ali samaŽelim da se odmorim i od muža, de mi recite da je to normalno?
I te kako. Meni najviše nedostajem ja.
Je li moguće viđati se sa prijateljima koji nemaju djecu?
Zavisi od prijatelja.
-
safran
#2264 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kupovala ja - u onoj prodavnici u BBI - dobili kupon na vježbama pa da se ne baci. Dobre su - sada za mlijeko a od maja/juna za kašice - ne cure, nama su pravo valjale za skitnju. Kasnije su dobre i za zamrzavanje koljenice - ma vrijede love.CherryLips wrote:Da upadnem ko padobranac nakon ove vase price,samo iscitah ovu zadnju stranu,da li je neka kupovala aventove posudice za cuvanje mlijeka u frizideru,ako jeste,gdje? Muz gledao u DM-u i nekim apotekama,nema...
- vanad
#2265 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ja ih par puta iskoristila za mlijeko a hapice gurala u njih do godine. Super su i meni bile
- putujucidzindas
#2266 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Čini mi se da bi mi valjalo koliko god da ih imam. 
A što otherside zada cjelodnevno preispitivanje majki
Zakuhala ovdje, a sad tamo garant neku tortu slaže 
A što otherside zada cjelodnevno preispitivanje majki
- CherryLips
#2267 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma znam ja ko ce meni pomoci
baby centar mi ni na kraj pameti:)
-
safran
#2268 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma tu vam nema generalnog recepta - sve zavisi od osobe do osobe. Ja sam tip kojem nikad nije dosadno biti sama. Od svih godišnjih odmora u životu najradije se sjećam 2000. godine. Sama samcijana 15-ak dana u Orebiću - imala bungalov na raspolaganju. Familija zvala komšije da provjere jesam li uopšte tu (moba nisam htjela uzeti dok me nužda nije natjerala). Nedostaje mi jako bicikl i to mi je misija za ovo ljeto - natjerati starijeg da provoza - polijen je za savladati sve što mu ne ide od prve. Sa bebanom mislim da neće biti problema - prilično je uporan i sportski orijentiran mada čovjek ne bi rekao kad ga vidi.
Izlasci mi baš i ne nedostaju - tim prije što mi se društvo rasturilo. Neke su se udale i postale majke, neke razvele, neke ostale neudate i to samo po sebi i nije toliki problem. Veći su problem neki ekonomski momenti - dok nije došla na red porodica imalo se puno više love za izlaske. Nekad smo cijene računali u pivama a sada u kvadratima pločica, prozorima, ratama kredita i sl. Nisu samo djeca problem - puno toga se promijenilo. Ali bože moj - ja to posmatram kao normalnu evoluciju ....
A jučer mi je super bilo na poslu - nigdje nikoga - nema šuplje priče - milina raditi.
Izlasci mi baš i ne nedostaju - tim prije što mi se društvo rasturilo. Neke su se udale i postale majke, neke razvele, neke ostale neudate i to samo po sebi i nije toliki problem. Veći su problem neki ekonomski momenti - dok nije došla na red porodica imalo se puno više love za izlaske. Nekad smo cijene računali u pivama a sada u kvadratima pločica, prozorima, ratama kredita i sl. Nisu samo djeca problem - puno toga se promijenilo. Ali bože moj - ja to posmatram kao normalnu evoluciju ....
A jučer mi je super bilo na poslu - nigdje nikoga - nema šuplje priče - milina raditi.
-
safran
#2269 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma jok ba - istresla se i otišla spavati mirne savjesti.putujucidzindas wrote:Čini mi se da bi mi valjalo koliko god da ih imam.
A što otherside zada cjelodnevno preispitivanje majkiZakuhala ovdje, a sad tamo garant neku tortu slaže
- niko_niko_kao_ja
#2270 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sto safran kaze meni najvise falim ja.
fali mi samo malo samoce, da malo mozak odmorim
a sto se tice drustva, odavno smo na razlicitim talasnim duzinama. nijedna moja drugarica nije ni udata tako da se malo razilazimo, ali hajde, ali mogu reci da mi fali neko s kim mogu pricati o bebcu i svim problemima, a da me shvata o cemu pricam.
a sto se tice drustva, odavno smo na razlicitim talasnim duzinama. nijedna moja drugarica nije ni udata tako da se malo razilazimo, ali hajde, ali mogu reci da mi fali neko s kim mogu pricati o bebcu i svim problemima, a da me shvata o cemu pricam.
- putujucidzindas
#2271 Re: Bebe - ALL ABOUT!
safran ti je kod mene višestruko i bezbroj puta dokazana kao jedna mnogo mudra žemska
Svaka joj je zlatna
Što kaže jedan prijatelj - otkad je Vijećnica izgorila, vake ljude treba čuvat
Em svašta zna, em joj nije mrsko i reći.
Što kaže jedan prijatelj - otkad je Vijećnica izgorila, vake ljude treba čuvat
-
safran
#2272 Re: Bebe - ALL ABOUT!
EDIT: Ne znam što mi pade na pamet onaj vic kad su pitali štrebera šta je sreća. Kaže on: "Kad žena misli da sam sa ljubavnicom, ljubavnica misli da sam sa ženom a ja u biblioteci učim, učim ....."
- otherside
#2273 Re: Bebe - ALL ABOUT!
opet me tracate
pa valjda ste naucile da idem spavati poslije 21h istresla se ili ne
eeeee...kad sam ja sanjala da sam sama i jedem kolace, sjecate li se?
ja imam 3 prijateljice neudate, bez momka. imam podosta udatih, s djecom, ima i onih koje su u vezi.
ali kad se ono urijetko i vidimo, nema djece, nema muzeva, nema momaka...
i zacudo, kod nas to dobro fercera, djeca se spomenu jednom-dva puta, muzevi ili momci nesto cesce a ostatak je tracanje, smijanje, price iz shoppinga i dobronamjerna zadirkivanja.
mislim da bas i nisam od onih majki koje tushe s djecom. naprotiv, cesto mi bas ove neudate "pribodu" kako slabo spominjem djecu
a radi se o slijedecem...meni je davez prica "moja djeca" ljudima koji nisu u tom filmu uvijek bila strana. i kad bih se nasla u nekom drustvu gdje neko davi (dok sam bila single or just double), ja se fino isparim.
nikako mi nije jasno zasto neki ljudi misle da su kake, pishe, bolesti i ostale bebece radosti zanimljive drugim ljudima.
nekim mozda i jesu ali ja nisam spadala u tu kategoriju.
bas mi je ova prica osvjezenje poslije mjeseci i mjeseci postova o bebama
"dosta o tebi, pricajmo malo o meni"
a tek kad bih vam pocela pricati o traumama kad odes sa djetetom koje hoda kod nekoga u goste....
evo, znam da ce safran i duboka imati sta da kazu
uuuu...i vanad, na nju sam zaboravila.
meshcini da su kod nje najmirnija djeca
pa valjda ste naucile da idem spavati poslije 21h istresla se ili ne
eeeee...kad sam ja sanjala da sam sama i jedem kolace, sjecate li se?
ja imam 3 prijateljice neudate, bez momka. imam podosta udatih, s djecom, ima i onih koje su u vezi.
ali kad se ono urijetko i vidimo, nema djece, nema muzeva, nema momaka...
i zacudo, kod nas to dobro fercera, djeca se spomenu jednom-dva puta, muzevi ili momci nesto cesce a ostatak je tracanje, smijanje, price iz shoppinga i dobronamjerna zadirkivanja.
mislim da bas i nisam od onih majki koje tushe s djecom. naprotiv, cesto mi bas ove neudate "pribodu" kako slabo spominjem djecu
a radi se o slijedecem...meni je davez prica "moja djeca" ljudima koji nisu u tom filmu uvijek bila strana. i kad bih se nasla u nekom drustvu gdje neko davi (dok sam bila single or just double), ja se fino isparim.
nikako mi nije jasno zasto neki ljudi misle da su kake, pishe, bolesti i ostale bebece radosti zanimljive drugim ljudima.
nekim mozda i jesu ali ja nisam spadala u tu kategoriju.
bas mi je ova prica osvjezenje poslije mjeseci i mjeseci postova o bebama
"dosta o tebi, pricajmo malo o meni"
a tek kad bih vam pocela pricati o traumama kad odes sa djetetom koje hoda kod nekoga u goste....
evo, znam da ce safran i duboka imati sta da kazu
- Alhemicarkaa
#2274 Re: Bebe - ALL ABOUT!
safran wrote:![]()
![]()
![]()
EDIT: Ne znam što mi pade na pamet onaj vic kad su pitali štrebera šta je sreća. Kaže on: "Kad žena misli da sam sa ljubavnicom, ljubavnica misli da sam sa ženom a ja u biblioteci učim, učim ....."
- vanad
#2275 Re: Bebe - ALL ABOUT!
aha, garantovanootherside wrote:...i vanad, na nju sam zaboravila.
Posto mi je familija u BiH, idemo jedino kod svekrve i to kad je kome rodjendan.
Ko hoce, dodje meni na kafu ali vecinom idemo po kafanama. Kad nekome slucajno odem, ne znam ni sta sam popila niti dvije sastavim sa doticnom osobom, samo za djecom trcim...
Inace omiljena destinacija nam je park i kafa za ponijeti