Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Edukator

#2251 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

Lud i ponosan wrote:
neo7 wrote:a koji ti to paket korsitis interneta pa imas tu brzinu ? Ocito da nemas pojma sta ti speedtest kaze...
BIlo je jos slicica od VDSL korisnika koji su imali slicne rezultate. Logosoft mozda malo testira i omakne im se, a i ima brate linka, moze se, a infrastruktura nije upitna. :D
Naravno....rezultat je vjerovatno trenutno takav kakav jest i mozda ce biti jos neko vrijeme....ali apsolutno je nebitno jel' 52 ili 40, i ovo je vise i vise nego dovoljno... bitno je da se moze :D
KPNCTNJAH

#2252 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Pitanje je da li je ta brzina samo pri mjerenju na speedtestu ili i u praksi... ako ti skida fajlove brzinom od nekih 7MB/s onda :thumbup: kad se vec razbacuju tim brzinama sto meni ne povecaju na 18Mbs :razz:
vitezovi

#2253 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

KPNCTNJAH wrote:Pitanje je da li je ta brzina samo pri mjerenju na speedtestu ili i u praksi... ako ti skida fajlove brzinom od nekih 7MB/s onda :thumbup: kad se vec razbacuju tim brzinama sto meni ne povecaju na 18Mbs :razz:
vjerovatno bi trebao preci na vDSL :)

ja sam prenio broj na LOL, zanimljivo da su me zvali iz telekoma i pitali za razloge prebacivanja :))
afannedim

#2254 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

vitezovi wrote:
KPNCTNJAH wrote:Pitanje je da li je ta brzina samo pri mjerenju na speedtestu ili i u praksi... ako ti skida fajlove brzinom od nekih 7MB/s onda :thumbup: kad se vec razbacuju tim brzinama sto meni ne povecaju na 18Mbs :razz:
vjerovatno bi trebao preci na vDSL :)

ja sam prenio broj na LOL, zanimljivo da su me zvali iz telekoma i pitali za razloge prebacivanja :))

za vDSL trenutno su prioritet korisnici TRIO + paketa
iceman2010

#2255 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Brzina skidanja ne zavisi samo od tvoje brzine. Zavisi sta i gdje skidas.

@zilog
Sa VDSL-om dolazi i mogucnost konfiguracije vise kanala ukoliko to oprema dozvoljava. Ovo ce omoguciti korisnicima da u isto vrijeme imaju interleave ukljucen na kanalu gdje im je IPTV, a iskljucen na kanalu gdje im je Internet. Ovo je jako dobra stvar za gejmere. Ovo barem tvrdi predavac na predavanju kojem sam nedavno prisustvovao. Hoce li LOL imati, odnosno ima li vec tu mogucnost? I da, je li 30a ili nesto drugo?
zilog

#2256 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Kako sam cuo, na VDSL2 prvo idu Sigme (bez VDSL-a ne moze raditi) i Trio+ sa dva STB-a. Ja sam kandidat, ali nema zurbe. Mada bih volio okusiti ovih 80 Mbps

@iceman2010
Ne znam kako konfigurisu interleave, ali oprema bi to trebala da podrzava (chipset feature skoro svih proizvodjaca). Znam isto da su DSLAM-ovi na 30a, ali su ovi sadasnji modemi 17a. Vjerovatno su nesto jeftiniji, a kada zatreba 30a (200 Mbps), tada ce cijena 30a modema biti u rangu ovih sada.
iceman2010

#2257 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:Kako sam cuo, na VDSL2 prvo idu Sigme (bez VDSL-a ne moze raditi) i Trio+ sa dva STB-a. Ja sam kandidat, ali nema zurbe. Mada bih volio okusiti ovih 80 Mbps

@iceman2010
Ne znam kako konfigurisu interleave, ali oprema bi to trebala da podrzava (chipset feature skoro svih proizvodjaca). Znam isto da su DSLAM-ovi na 30a, ali su ovi sadasnji modemi 17a. Vjerovatno su nesto jeftiniji, a kada zatreba 30a (200 Mbps), tada ce cijena 30a modema biti u rangu ovih sada.
OK. Hvala na brzom odgovoru. A za 30a..... Kome to uopste treba trenutno :D Da ne znas slucajno koje DSLAM-ove koristi LoL? Ericsson?
zilog

#2258 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Zaista ne znam za DSLAM-ove. Modemi su Zyxel.
nino90

#2259 Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

je li to trio plus pakt ima povecane brzine sada?
@no403

#2260 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Sto se tice brzine skidanja ja na shareflare premium kad paralelno skidam dva fajla imam bez problema 8,5 megabajta po sekundi (70 mbita/s) a na rapidshare premium ide i 10 MB (80 mbita/s).
Volio bih kad bi Logosoft ostavio ove nezakljucane brzine na VDSL2 jer tek s ovim brzinama trio+ paket postaje istinski atraktivan jer smatram da je razlika izmedju 10 mbita i 18 mbita jednostavno premala da bi opravdala 18 KM više...
Naravno, moraju se zaštiti da im te visoke brzine ne pojedu previše od linka s prilivom novih korisnika trio+ koje ce sigurno privuci ovim potezom, pogotovo ako ga učine zvaničnim i izreklamiraju ga ali se mogu zaštititi tako da uvedu npr. automatsko obaranje brzine kad se ispuca neka mjesecna kvota. Evo prvi ja, iako veoma cijenim činjenicu da mogu brzo skinuti HD rip kad poželim, opet ne skidam toliko često da mi neki limit na npr. 200 GB ne bi bio dovoljan...
zilog

#2261 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@@no403
Trio+ je sasvim izbalansiran: dodatnih 8 Mbps, HD STB i Wireless modem...
Samo Omega vrijedi 20 KM + PDV vise nego Beta u Trio paketu. HD STB je 5 KM + PDV mjesecno. Dobiti 25 KM + PDV usluge za 15 KM + PDV doplate je po meni sasvim OK. Ispada da daju Omegu + wireless modem za manju razliku nego sto je Omega-Beta.

Naravno da bih volio vise od 18 Mbps, ali ko bi im onda kupovao Sigma pakete?

U stvari bih volio da imam sve ovo i da mi jos placaju 100 KM mjesecno za kafu i cigare. 8-)
Mada mislim da bi i onda bilo onih koji bi trazili i pivo uracunato.
Hajmo im to traziti, nema veze i ako ne dobijemo, mozda pocnu davati besplatno... :wink:
afannedim

#2262 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

zilog wrote:@@no403
Trio+ je sasvim izbalansiran: dodatnih 8 Mbps, HD STB i Wireless modem...
Samo Omega vrijedi 20 KM + PDV vise nego Beta u Trio paketu. HD STB je 5 KM + PDV mjesecno. Dobiti 25 KM + PDV usluge za 15 KM + PDV doplate je po meni sasvim OK. Ispada da daju Omegu + wireless modem za manju razliku nego sto je Omega-Beta.

Naravno da bih volio vise od 18 Mbps, ali ko bi im onda kupovao Sigma pakete?

U stvari bih volio da imam sve ovo i da mi jos placaju 100 KM mjesecno za kafu i cigare. 8-)
Mada mislim da bi i onda bilo onih koji bi trazili i pivo uracunato.
Hajmo im to traziti, nema veze i ako ne dobijemo, mozda pocnu davati besplatno... :wink:
Ma mogli bi male pive ubaciti :lol: :lol:
karanana

#2263 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

imate li problema sa svim i svacim?
u p.m. meni vazda sve zastopa kad je nesto bitno na tv-u, evo evropsko prvenstvo, mozaici na svakom programu, jedva se i na net konektovah. evo ko odshtopa.
novi.dan.nova.nafaka

#2264 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Jel moguće da preko SUPER TV-a Evropsko prvenstvo gledamo isključivo na državnim kanalima - hem je slika mnogo ružnija, hem su komentatori lošiji...
coolkid

#2265 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Možeš evropsko prvenstvo gledati na njemačkom ARD-u, a slika je još bolja ako imaš ARD HD
novi.dan.nova.nafaka

#2266 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

coolkid wrote:Možeš evropsko prvenstvo gledati na njemačkom ARD-u, a slika je još bolja ako imaš ARD HD
E super, hvala za info. :thumbup:
Inače, nadao sam se da će Arene prenositi prvenstvo...
Najamnik

#2267 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Najamnik »

Zivim na Socijalnom i cuh da ce mi logosoft biti dostupan za 1-2 mjeseca. misli sam jamiti trio paket jer mi se BH telecom gadi (ADSL 8 GB paket i fiksni telefon) a i HS usluga mi je donja (kablovska ok radi da negrijesim dusu ali su do bola neusluzni kad ti zatrebaju). O logosoftu sam uglavnom cuo sve ok, pogotovo od prijatelja sa Dobrinje. MAlo sam cituckao vas zadnje komentare i vidim da ima nekih problema na Grbavici (neki plavi ili bijeli modem). Posto mi je Grbavica komsiluk, je li to masovnij pojava da tamo zeza ili sta (imam win.7 64 bita OS). Telefon fiksni jako malo koristim, internet pomalo surfanje i skidanje filmova (nista online pucacine i sl). NAjvaznija mi je stabilnost slike i njen kvalitet. Ima LCD tv i ponadao sam se dobroj digitalnoj TV kad sad ovi komentari sa Grbavice o zezanju sva 3 elementa pa ne bi da se razocaram? Iskustva?
ala7

#2268 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:
Najamnik wrote:Zivim na Socijalnom i cuh da ce mi logosoft biti dostupan za 1-2 mjeseca. misli sam jamiti trio paket jer mi se BH telecom gadi (ADSL 8 GB paket i fiksni telefon) a i HS usluga mi je donja (kablovska ok radi da negrijesim dusu ali su do bola neusluzni kad ti zatrebaju). O logosoftu sam uglavnom cuo sve ok, pogotovo od prijatelja sa Dobrinje. MAlo sam cituckao vas zadnje komentare i vidim da ima nekih problema na Grbavici (neki plavi ili bijeli modem). Posto mi je Grbavica komsiluk, je li to masovnij pojava da tamo zeza ili sta (imam win.7 64 bita OS). Telefon fiksni jako malo koristim, internet pomalo surfanje i skidanje filmova (nista online pucacine i sl). NAjvaznija mi je stabilnost slike i njen kvalitet. Ima LCD tv i ponadao sam se dobroj digitalnoj TV kad sad ovi komentari sa Grbavice o zezanju sva 3 elementa pa ne bi da se razocaram? Iskustva?
Logosoft ne vezuje svoje korisnike nikakvim ugovorom, tako da uvijek mozes odjaviti uslugu u slucaju da ti ne odgovara i ne zadovoljava tvoje kriterije.

Ja ti mogu toplo preporuciti uvodjenje ove usluge i siguran sam da u pogledu kvaliteta i TV ponude nema adekvatnu konkurenciju. ;) Da ne spominjem i druge usluge. Ako vec imas tu mogucnost, ili ces je imati, uvodi bez razmisljanja. ;)
Ne razmisljaj i nemoj da bi se zaletio na mojaTV i potpisao ugovor kako bi najam opreme (inace 8KM) izbjegao na 24 mjeseca. To sam ja uradio i evo vec vise od godinu dana nista na cjenovniku ne diraju, kanal ubace svakog treceg mjeseca u listu i to neki žlj domaci.
Logosoft uzmi bez razmisljanja ukoliko mozes imati prikljucak, da ja imam prikljucak logosofta bez oklijevanja bi BH Telecom-u prepustio opremu i sve njihovo.
vitezovi

#2269 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

ako si kod onog humaniste u neboderu kazu da je mrka kapa :)))

valjda su povjerenici ili kako se vec zovu, dobro podmazani od HS-a....
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#2270 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Tako je bilo kod moga komsije.Nije mu dao nikako da uvede Lol u haustor.Sam covjek ima od HS-a sve od TV-a interneta-telefona,nadzora ispred svojih vrata. A drugima ne moze te nisu se svi usaglasili,te iskopati ce nam zid itd da predju na Lol dok se nisu skupili ovi mladji stanari i prijetili mu tuzbom koliko on placa pretplatu a sto sve ima :D Nakon toga Lol je usao u haustor a ovaj od 694965870 godina covjek ostao na analognoj kablovskoj.Vikao je svima ja to placam mjesecno a kad dodje racun ceka ispred vrata da ga sto brze uzme da ne vidi koliko placa :mrgreen:
Najamnik

#2271 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Najamnik »

HS digitalu sam nekad kontao uzimati dok me nisu izbacili iz takta tipa dacemo vam risiver za digitalnu sa SCART izlazom he he. KAd sam trazio sa HDMI izlazom nisu ga imali. KAd im je dosao poslije par desetljeca sa HDMI izlazom trazli mi 200 KM pologa :x koji moroni tako da sam ih prekrizio za sva vremena. Moju TV tj BH telecom ne bi isvakako pogotovo sto fixni telefon koristim cca 3 KM a oni mi puknu pretlatu, PDV, prikaz pozivaoca pa me izadje 16 KM bez BH TV pretplate a sam se odlucio da cekam logosoft pa sta bude kad mi kucepazitelj rece da razvlace kablove u haustoru , da je skoro gotovo a iz logosofta da ce biti za 1 mjesec sve spremno za prikljucivanje :razz:

hvala jos jednom na brzim odgovorima :thumbup:
Edukator

#2272 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

Najamnik wrote:Zivim na Socijalnom i cuh da ce mi logosoft biti dostupan za 1-2 mjeseca. misli sam jamiti trio paket jer mi se BH telecom gadi (ADSL 8 GB paket i fiksni telefon) a i HS usluga mi je donja (kablovska ok radi da negrijesim dusu ali su do bola neusluzni kad ti zatrebaju). O logosoftu sam uglavnom cuo sve ok, pogotovo od prijatelja sa Dobrinje. MAlo sam cituckao vas zadnje komentare i vidim da ima nekih problema na Grbavici (neki plavi ili bijeli modem). Posto mi je Grbavica komsiluk, je li to masovnij pojava da tamo zeza ili sta (imam win.7 64 bita OS). Telefon fiksni jako malo koristim, internet pomalo surfanje i skidanje filmova (nista online pucacine i sl). NAjvaznija mi je stabilnost slike i njen kvalitet. Ima LCD tv i ponadao sam se dobroj digitalnoj TV kad sad ovi komentari sa Grbavice o zezanju sva 3 elementa pa ne bi da se razocaram? Iskustva?
Ja zivim u Grbavickoj ulici kod ELPI-ija i sto se mene tice, ja nemam nikakvih problema, niti sam ikada imao. Ako pogledas moje ranije postove na ovoj temi, vidjet ces da je oduvijek bilo tako. Imam Trio+ paket sa Sigma internetom + rentam jos jedan receiver i sve radi savrseno. Cak i kad je mi je konecija bila 18 Mbps / 1 Mbps sve je radilo vise nego dobro. Tako da ako imas neke nedoumice po pitanju LOL-a na Grbavici, ne trebas ih imati.
Pozzz
vitezovi

#2273 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

vitezovi

#2274 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

valjda bi na www.lol.ba bilo nesto o tom paketu, nisu valjda i oni ko HS ofrlje pakete pravili - kako koga zapadne :(
vitezovi

#2275 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vitezovi »

ne kontam, znaci ko uzme TRIO+ placa 65 KM +PDV, a ako uzme ovaj Sigma sa TRIO+ paketom onda ide 65+koliko?
Post Reply