Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mousstapha

#2251 Re: Al Jazeera Balkans

Post by mousstapha »

Od četvrtka 31. marta Al Jazeera Balkans predstavlja novu programsku shemu, kao i proširenje studijskih i tehničkih kapaciteta. Prve Vijesti u programu Al Jazeere Balkans možete pratiti od 12:00. Od sada, osim iz studija u Sarajevu, Vijesti će biti emitovane i iz studija u Beogradu i Zagrebu. Novitet je i početak upotrebe virtualnog studija u Sarajevu.
Studiji u Beogradu i Zagrebu opremljeni su scenografijom koja uključuje videozid, novi sistem rasvjete te po tri robotizovane kamere s teleprompterom. Robotizovane kamere, parametar snimanja, videozid te prompter kontrolišu se direktno iz Sarajeva. Osim daljinske kontrole, studiji su uvezani u centralni interkom sistem, kao i u centralni newsdesk sistem.
Image

Image

Image

Image
archi_a

#2252 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

:thumbup:
Ovo mi ne liči na loše vijesti. Ovo mi više izgleda kao put prema gore. :bih:
Ima li oglasa za prijem novih uposlenika?
kupujmodomace

#2253 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kupujmodomace »

Iduća godina je PETA godina....
sačekajte još malo :)
recto-verso

#2254 Re: Al Jazeera Balkans

Post by recto-verso »

Sad ce N1 da se ugasi :-)
daky585

#2255 Re: Al Jazeera Balkans

Post by daky585 »

Studio u Beogradu već u funkciji.

Image
Dzontra_Volta

#2256 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

recto-verso wrote:Sad ce N1 da se ugasi :-)
Opet recto-verso iz dijaspore priziva propadanje medija. :D
Šta li su ti uradili, da mi je znat'. ;-)

U svakom slučaju, dobar potez AJB, obzirom da je gledanost u HR i SRB vrlo loša. Ipak je drugačije kad imaš studio u sjedištima regiona, sigurno će izgledati "privlačnije" domaćem stanovništvu.

A mislim da ni AJB ne odgovara da televizija kao što je N1 propadne, jer je zdrava konkurencija uvijek dobra i jer će jedni druge tjerati da budu još bolji.
Kad nemaš dobru konkurenciju, dobiješ nešto kao Avaz u pisanim medijima i "kvalitet" koji ide uz to.
recto-verso

#2257 Re: Al Jazeera Balkans

Post by recto-verso »

Dzontra_Volta wrote:
recto-verso wrote:Sad ce N1 da se ugasi :-)
Opet recto-verso iz dijaspore priziva propadanje medija. :D
Šta li su ti uradili, da mi je znat'. ;-)

U svakom slučaju, dobar potez AJB, obzirom da je gledanost u HR i SRB vrlo loša. Ipak je drugačije kad imaš studio u sjedištima regiona, sigurno će izgledati "privlačnije" domaćem stanovništvu.

A mislim da ni AJB ne odgovara da televizija kao što je N1 propadne, jer je zdrava konkurencija uvijek dobra i jer će jedni druge tjerati da budu još bolji.
Kad nemaš dobru konkurenciju, dobiješ nešto kao Avaz u pisanim medijima i "kvalitet" koji ide uz to.

:-)
Jedno je zdrava konkurencija a drugo bolesna ideologija.
MOSALJOZE

#2258 Re: Al Jazeera Balkans

Post by MOSALJOZE »

Rondić u ZG
Perla7419

#2259 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

MOSALJOZE wrote:Rondić u ZG
Gdje god da je, samo neka je ziv I zdrav. Odlicno izgleda....ovaj novi koncpet AJB.
Dzontra_Volta

#2260 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

recto-verso wrote:

Ma ja... Nisam ni očekivao suvisao odgovor.
Pis tu ju. ;)
recto-verso

#2261 Re: Al Jazeera Balkans

Post by recto-verso »

Dzontra_Volta wrote:
recto-verso wrote:

Pis tu ju. ;)
Eno Šešelj glavna zvijezda sinoc u Presingu.
Pa mi reci sad da je to ozbiljna tv kuca?
Srebrni

#2262 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

recto-verso wrote:
Dzontra_Volta wrote:
recto-verso wrote:

Pis tu ju. ;)
Eno Šešelj glavna zvijezda sinoc u Presingu.
De jednom shvatite da intervjui sa u najmanju ruku "kontraverznim" licnostima nisu nikakvo cudo. CNN , pa i Al Jazeera su na tome izgradile reputaciju. To sto neko mrzi sagovornika odredjene televizije nije odraz televizije koja ga zove u emisiju, vec papanluk gledaoca. Ide mi na zivce spinovanje toga da je sve sto dobri Bosnjo ne zeli gledati protiv naroda i drzave. Relax jbt.
Dzontra_Volta

#2263 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Dzontra_Volta »

Srebrni wrote:
recto-verso wrote: Eno Šešelj glavna zvijezda sinoc u Presingu.
De jednom shvatite da intervjui sa u najmanju ruku "kontraverznim" licnostima nisu nikakvo cudo. CNN , pa i Al Jazeera su na tome izgradile reputaciju. To sto neko mrzi sagovornika odredjene televizije nije odraz televizije koja ga zove u emisiju, vec papanluk gledaoca. Ide mi na zivce spinovanje toga da je sve sto dobri Bosnjo ne zeli gledati protiv naroda i drzave. Relax jbt.
Šešelj je juče bio vijest broj 1 u regionu i dovođenje njega za gosta u emisiju u udarnom terminu je dokaz koliko je N1 jak medij u Srbiji, a vjerovatno i u regionu.
I ko se imalo razumije u medijsku sliku, to je vrhunski potez i upravo dokaz da je to "ozbiljna tv kuća".
Druga je stvar što sam malo pogledao taj intervju i čini mi se da je voditelj bio totalno nesposoban da Šešelju parira (možda i zato što nije imao dovoljno vremena da se pripremi), ali mislim da su Šešelja sinoć trebali "unakrsno" ispitivati i voditelji Pressinga iz Sarajeva i Zagreba, jer ovaj beogradski očigledno "nije imao muda".
cancel

#2264 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cancel »

Od danas Mirjana Hrga na RTL-u, upravo joj je bio prvi put da je vodila RTL Danas. Žena ne može sakriti osmijeh sa lica, na svakom prilogu smajl od uha do uha (što inače i nije njezin stil. obično je ozbiljna), izgleda da joj stvarno godi povratak kući. :-D

Image

Image
kupujmodomace

#2265 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kupujmodomace »

cancel wrote:Od danas Mirjana Hrga na RTL-u, upravo joj je bio prvi put da je vodila RTL Danas. Žena ne može sakriti osmijeh sa lica, na svakom prilogu smajl od uha do uha (što inače i nije njezin stil. obično je ozbiljna), izgleda da joj stvarno godi povratak kući. :-D

Image

Image

Naravno da joj godi, pitate li se zašto se žena smije ...eee bosanci bosanci :)
Better Man

#2266 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Better Man »

Žena se udaje i ne želi biti razdvojena od supruga i živjeti na dvije adrese. logičan potez.
sunceKOtepsija

#2267 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sunceKOtepsija »

vidim uveli su google adds na site, mozda je i ranije bilo al nisam cesto ni ulazio
Srebrni

#2268 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

Better Man wrote:Žena se udaje i ne želi biti razdvojena od supruga i živjeti na dvije adrese. logičan potez.
Ne bih rekao da je to to. Imaju oni studio i u Zagrebu sad. Mogla je samo preci tamo, umjesto da komplet promijeni firmu..
unix

#2269 Re: Al Jazeera Balkans

Post by unix »

Jucer je AJB pokazala o kakvoj se TV kuci radi, koji su to potencijali i koji profesionalizam. Ko je gledao znat ce o cemu pricam i novi studio nesto potpuno novo na ovim prostorima..dakle..pokidali su. Takodjer jako pozitivni komentari i u Srbiji, stavise i njihovi mediji su dali veliku paznju (bar sto se tice portala), AJB-u
savsvoj

#2270 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

unix wrote:Jucer je AJB pokazala o kakvoj se TV kuci radi, koji su to potencijali i koji profesionalizam. Ko je gledao znat ce o cemu pricam i novi studio nesto potpuno novo na ovim prostorima..dakle..pokidali su. Takodjer jako pozitivni komentari i u Srbiji, stavise i njihovi mediji su dali veliku paznju (bar sto se tice portala), AJB-u
Novi studio :thumbup: :thumbup: :thumbup:
savsvoj

#2271 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

savsvoj

#2272 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

quarterback

#2273 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

vrlo dobro :thumbup:

posebno kada se uzme u obzir da se podaci moraju unijeti cim prije nakon objave te da nema pevise vremena za "peglanje" eventualnih problema
IgiPop

#2274 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

quarterback wrote:vrlo dobro :thumbup:

posebno kada se uzme u obzir da se podaci moraju unijeti cim prije nakon objave te da nema pevise vremena za "peglanje" eventualnih problema
Tačno. A pratio sam sinoć i AJB je izvještavala da će 7 listi ući u parlament, kada je Blic i ostali srbijanski mediji još govorio samo o 5. Tek su nekada jutros, kada je njihova izborna komisija to potvrdila, prešli i oni na 7. Dobro urađeno sinoć, svakako.
quarterback

#2275 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

da, jako lijepo
Locked