GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2251 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
imam i ja mjesečnu
ali plaćam komercijale i nadam se da će mi barem približno stati na stanici +- 1 kilometar
ljudi mi staju kad idem pjehe ili dolaze po mene autom
ali plaćam komercijale i nadam se da će mi barem približno stati na stanici +- 1 kilometar
ljudi mi staju kad idem pjehe ili dolaze po mene autom
- atko
#2252 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jos malo pa ... ono naidjes a tramvaj bez vozaca ... a ti sjedes pa vozis dokle ti treba 
-
mahalas505
#2253 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jest, jest samo ti udri po mukama gradjanja ovog gradaatko wrote:jos malo pa ... ono naidjes a tramvaj bez vozaca ... a ti sjedes pa vozis dokle ti treba
- JThomas
#2254 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne pitajte šta gras može uraditi za vas, pitajte šta vi možete uraditi za gras 
- sinuhe
#2255 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Za par godina nece ni biti tramvajskog prevoza u SA. Polako pada infrastruktura onako generalno.
-
r_faruk
#2256 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nasi ljudi koji su na rukovodcim mjestima su jednostavno naopaki.... kontaju da se moze uzimati profit bez ikakvog ulaganja.... to je jedan od najvecih problema u grasu....
-
mahalas505
#2257 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nekoliko stranica prije dao sam neke linkove od knjiga kako se izucava infrastruktura na nasim renomiranim fakultetima. Covjek koji je napisao knjige ima preko 15 godina iskustva u struci, mislim da su relevatne s obzirom na situaciju kakvoj je trenutno javni gradski saobracaj.sinuhe wrote:Za par godina nece ni biti tramvajskog prevoza u SA. Polako pada infrastruktura onako generalno.
Last edited by mahalas505 on 14/02/2012 14:44, edited 1 time in total.
- biserna zvoncica
#2258 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
uvodjenje vise prevoznika,banja luka ima 2 ili 3 prevoznika.sarajevo duplo vece i jedan prevoznik voza cijeli grad.r_faruk wrote:nasi ljudi koji su na rukovodcim mjestima su jednostavno naopaki.... kontaju da se moze uzimati profit bez ikakvog ulaganja.... to je jedan od najvecih problema u grasu....
- drndalo
#2259 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
BL ima vise od 2-3 prevoznika...
-
r_faruk
#2260 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
koliko znam i u beogradu ih ima vise....
-
Johnny_x
#2261 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U Beogradu ima GSP(Godoma i Sodoma prevoz) isto sranje kao i GRAS. Rjesenje je dovesti firmu Krstic i nek ona prevozi narodr_faruk wrote:koliko znam i u beogradu ih ima vise....
- Morales
#2262 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad ovo vidim i kad vidim kakvi su tramvaji u ZG,muka mi bude i stid me sto sam rođen i zivim u ovom graduLud i ponosan wrote:
Stoka se vozi u boljim uslovima.
Smeta im snijeg (SRAMOTA da ne ide tramvajski saobracaj dok generalni poziva radnike da dodju na posao, koji naravno to ne jebu ni 2%), smetaju im veliki minusi (ne znam sta im znaci to "veliki", za ovo doba godine sasvim ocekivajuce temperature kojeg nikog nisu iznenadile, nista neobicno ), u trolama nisu u stanju grijanje upaliti, mada u vecini njihovih limenki nije nista bolje.
SVE STO SU DOBILI je uz pomoc donacija, a ono sto su oni kupili jesu iskljucivo limenke koje u normalnim zemljama predstavljaju materijal za reciklazu.
Lijepe poslijeratne slike, prikazuju kakvo je stanje tada bilo, hoce reci da se nesto postiglo i uradilo. Po vama, gospodo draga, za 350 godina cemo imati pristojni javni gradski prevoz, koji ce opet zaostajati za nekim minimumom 200 godina.
- hypko_nurko
#2263 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa fino, put pod noge i u zagreb. gdje su vrata od tramvaja uredno zatvorena 
-
ispravna_mejl_adresa
#2264 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako si zaboravio staviti onoga malog zelenog na kraju ove ''recenice'' onda ti je oprostenohypko_nurko wrote:pa fino, put pod noge i u zagreb. gdje su vrata od tramvaja uredno zatvorena
- Morales
#2265 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Uhhh nemas pojma sta bih dao da mogu naletiti na takve likove kao ti da mi to kazu u licehypko_nurko wrote:pa fino, put pod noge i u zagreb. gdje su vrata od tramvaja uredno zatvorena
- brzica
#2266 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja ga razumijem, vjerojatno dečko radi u GRAS-u
-
StupskaBitanga
#2267 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nažalost ovakva primitivna razmišljanja kao ovaj gore komentar prolaze i zbog ovakvog načina razmišljanja nikad nama neće biti bolje
Nama je vrhunac gradskog saobraćaja tramvaj SATRA ili kako već koji je već u mnogim zemljama EU postao stara generacija
Trolejbusi iz Švicarske, tramvaji iz Amsterdama, autobusi ili iz Japana-98 ili iz neke zabiti u Srbiji zvani Ikar
a minibusi čije dijelove skupljaju u hodu da bi funkcionisali
a sve to sa preko 1800 zaposlenika
Tugo moja
Nama je vrhunac gradskog saobraćaja tramvaj SATRA ili kako već koji je već u mnogim zemljama EU postao stara generacija
Trolejbusi iz Švicarske, tramvaji iz Amsterdama, autobusi ili iz Japana-98 ili iz neke zabiti u Srbiji zvani Ikar
a sve to sa preko 1800 zaposlenika
Tugo moja
- hypko_nurko
#2268 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakav crni gras, najodvratnija insitucija u drzavi. jebe mi se za gras. nego me nerviraju razmisljanja kao doticnog koji zeli da se nadjemo licem u lice. ono lafo i u drugog je bolje i gadi ti se sto zivis ovdje. pa fino idi tamo gdje je bolje kad ti se toliko gadi

decko na zalost ne radi u grasu,
nije mi babo sandzaklija
ovo je smisleno i nije greska u smajliju, greska je u neispravnoj mejl adresiispravna_mejl_adresa wrote:Ako si zaboravio staviti onoga malog zelenog na kraju ove ''recenice'' onda ti je oprostenohypko_nurko wrote:pa fino, put pod noge i u zagreb. gdje su vrata od tramvaja uredno zatvorenaako si zaista mislio da je ovo tvoje nesto smisleno i pametno onda
ja na likove kao ti svaki dan nalijecemMorales wrote:Uhhh nemas pojma sta bih dao da mogu naletiti na takve likove kao ti da mi to kazu u licehypko_nurko wrote:pa fino, put pod noge i u zagreb. gdje su vrata od tramvaja uredno zatvorena![]()
procitao si me kao otvorenu knjigu, ti ako nisi psiholog pothitno na biro i mijenja profesijubrzica wrote:Ja ga razumijem, vjerojatno dečko radi u GRAS-u
decko na zalost ne radi u grasu,
Last edited by hypko_nurko on 14/02/2012 20:19, edited 3 times in total.
- madnessa
#2270 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo da razjasnimo... Znači onaj kome se nešto ovdje ne sviđa ne treba da na to ukazuje, da želi bolje kako sebi tako i svojim sugrađanima nego treba otići? Stvari treba ostaviti ovakvim kakve jesu ili čak pustiti da se srozavaju, jer svako onaj ko želi da uvede promjene na bolje treba da šuti ili da zauvijek ode tamo gdje su ljudi uveli neke standarde?hypko_nurko wrote:kakav crni gras, najodvratnija insitucija u drzavi. jebe mi se za gras. nego me nerviraju razmisljanja kao doticnog koji zeli da se nadjemo licem u lice. ono lafo i u drugog je bolje i gadi ti se sto zivis ovdje. pa fino idi tamo gdje je bolje kad ti se toliko gadi

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2271 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jutros opet 6 tramvaja prema ilidzi
0 prema gradu
taksi
jedva upadoh
0 prema gradu
taksi
- madnessa
#2272 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam na ulici bila u 7h i uspjela sam uganjati taxi. To je značilo da sam baš poranila na posao, ali bolje i to nego pješačiti po ovoj hladnoći. Prethodnih dana sam pješačila u oba pravca, ali jutros bi to baš bio veliki izazov. 
-
maximilijana
#2273 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
daaaa tacno tako ..jer ovi kojima je dobro ovdje ce moci napoakon da jos vise uzivaju..a ne da trpe ove koji kukaju kako ovdje nije dobromadnessa wrote:Samo da razjasnimo... Znači onaj kome se nešto ovdje ne sviđa ne treba da na to ukazuje, da želi bolje kako sebi tako i svojim sugrađanima nego treba otići? Stvari treba ostaviti ovakvim kakve jesu ili čak pustiti da se srozavaju, jer svako onaj ko želi da uvede promjene na bolje treba da šuti ili da zauvijek ode tamo gdje su ljudi uveli neke standarde?hypko_nurko wrote:kakav crni gras, najodvratnija insitucija u drzavi. jebe mi se za gras. nego me nerviraju razmisljanja kao doticnog koji zeli da se nadjemo licem u lice. ono lafo i u drugog je bolje i gadi ti se sto zivis ovdje. pa fino idi tamo gdje je bolje kad ti se toliko gadi
- madnessa
#2274 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidiš... Sad si me rastužila... Prosto nisam razmišljala o tim jadnim ljudima koji trpe nas nezasite i nezahvalne...maximilijana wrote:daaaa tacno tako ..jer ovi kojima je dobro ovdje ce moci napoakon da jos vise uzivaju..a ne da trpe ove koji kukaju kako ovdje nije dobro![]()
![]()

-
maximilijana
#2275 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa stvarno sta izvoljevate..trebamo biti zahvalni sto uopce imamo neku vrstu prevoza
sta bi vi jos..da je prevoz redovan..da su tramvaji i trole novi?cisit?
da su vozaci propisno obuceni ? da ne pricaju na telefon ? da ne puse? ne staju na sred carsije po dorucak?
da su revizori pismeni ?da ne smrde?
a deee..u Bech pa se tamo zalite
a da budem iskrena..ovakva narod ni kociju nije zasluzio
sta bi vi jos..da je prevoz redovan..da su tramvaji i trole novi?cisit?
da su vozaci propisno obuceni ? da ne pricaju na telefon ? da ne puse? ne staju na sred carsije po dorucak?
da su revizori pismeni ?da ne smrde?
a deee..u Bech pa se tamo zalite
a da budem iskrena..ovakva narod ni kociju nije zasluzio