Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
denimb

#2251 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

Dobro je ba ljudi, sta vam je...

Zato kazem, najbolje je da ne igramo uopce u iducih 20-tak godina nikako, ako je ikako moguce...
fortaleza

#2252 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fortaleza »

Ne znam čemu usporedbe Kranjčara i Lulića, ne igraju na istoj poziciji, a Niko nije ni u prvih 11 u reprezentaciji (Perišić ozlijeđen). Općenito ove pojedinačne usporedbe su bezveze, ne igra sam pojedinac nego ekipa, zato ne pobijeđuju jači uvijek. U ovom trenutku se može dogoditi da BiH pobijedi Hrvatsku i obrnuto što opet ne znači baš puno.

Poklopilo se, nekoliko sjajnih igrača izniklo u dijaspori uz Džeku i potrefila dobra grupa i sad su najveće šanse za veliko natjecanje i ogroman uspjeh, još ako zaigra Kolašinac fantazija. Al ono što fali trenutno klupa a dugoročno produciranje vlastitih igrača jer je to zalog za budućnost i neku konstantu. To Hrvatska ima, evo sad Šimunić ozlijeđen i Štimac poziva 18-ogodišnjeg talenta Matea Pavlovića iz Werdera (pred par mjeseci iz NK Zagreba otišao za skoro milijun eura), a skoro sva reprezentacija je nastupala i prodala se iz HNL-a osim par iskusnijih igrača, svake sezone se transferiraju 2-3 igrača u 7-8 najjačih europskih liga, sad je i u-17 reprezentacija Hrvatske pobijedila Španjolsku i Francusku i kvalificirala se na europsko. Sve dok se takvo nešto ne dogodi u BiH i dok primarni izvor ne budu domaći igrači padovi će biti neizbježni jer će dijaspore biti sve manje.
Muhamed Đakmić

#2253 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Ima smisla ovo što govori fortaleza, koliko god nam se ne sviđalo.

Mada bih ja rekao da smo mi trenutno kao tim u usponu i mislim da bismo mogli nadigrati Hrvatsku, ipak nemamo ni blizu širok kadar kao oni.
Zmijuga loma

#2254 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zmijuga loma »

fixer wrote:
palermo wrote:Ma nikada nije dobra patkometrija, ili nešto što sliči patkomentriji.

Al ne mogu se oteti utisku da je Fixer ovako uporan samo zato što Modrić igra u Realu. Vjerujem da bi sad bio spreman reći da je Luka bolji i od recimo fabregasa :D
Od onog u Arsenalu nije, ali onog u Barci jest. Miske je bolji od onog u Barci. :)
Shit of the week.

Fabregas:
11/12 - 48 utakmica, 15 golova, 20 asistencija
12/13 - 35 utakmica, 9 golova, 10 asistencija
Lukica
12/13: 37 utakmica, 3 gola, 5 asistencije
Muhamed Đakmić

#2255 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Nego, kako nas preskoči ova Belgija, po kom osnovu, to meni nikako nije jasno?

Ljudi su u kvalifikacijama za prošlo Svjetsko bili ispod nas, sad u kvalifikacijama za Euro opet nisu ni baraž uhvatili. U ovim kvalifikacijama su isti kao i mi. Znači kako? :D
Bosanski_kralj

#2256 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Bosanski_kralj »

Zmijuga loma wrote:
fixer wrote:
palermo wrote:Ma nikada nije dobra patkometrija, ili nešto što sliči patkomentriji.

Al ne mogu se oteti utisku da je Fixer ovako uporan samo zato što Modrić igra u Realu. Vjerujem da bi sad bio spreman reći da je Luka bolji i od recimo fabregasa :D
Od onog u Arsenalu nije, ali onog u Barci jest. Miske je bolji od onog u Barci. :)
Shit of the week.

Fabregas:
11/12 - 48 utakmica, 15 golova, 20 asistencija
12/13 - 35 utakmica, 9 golova, 10 asistencija
Lukica
12/13: 37 utakmica, 3 gola, 5 asistencije
ali Luka ima dosta oduzetih lopti. :oops:
MyTao

#2257 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MyTao »

Sarajevo1946 wrote:Nego, kako nas preskoči ova Belgija, po kom osnovu, to meni nikako nije jasno?

Ljudi su u kvalifikacijama za prošlo Svjetsko bili ispod nas, sad u kvalifikacijama za Euro opet nisu ni baraž uhvatili. U ovim kvalifikacijama su isti kao i mi. Znači kako? :D
I meni to ne ide u glavu... Nista vise nisu pobjedili od nas za vrijeme kvalifikacija... a bili su daleko iza nas prije nje...
Pismonosa

#2258 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

A što se ismijah čitajući zadnjih par stranica :lol: Isto djeca kad izađu iz kina nakon projekcije filma pa pričaju "Brus Li bi razvalio Van Dama jer je brži!" "Čak Noris bi ubio hljeb u Stivenu Segalu jer ima bolji rad nogu!" "Brus Vilis bi popušio od Džeki Čena jer ćelav!" :D :D

I opet se sve svodi samo na to da svako navija za svoje. Ko u onom vicu, pa jel ti bolan Suljo navijaš za medu ili za mene :D

Ovo za Belgiju je dobro pitanje :-?
Prag

#2259 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Prag »

Citam komentare na slovackim portalima tekme Bosna-Grcka. Evo par citata u slobodnom prevodu:
"Bosanci ce nas istresti iz gaca"
"Ovi ce nam uvaliti cenera"
"Dzeko je gospodin napadac"
"Bosanci su ubjedljivo najjaci u grupi"
a ovaj je najbolji
"Mozda Bosanci imaju kvalitetnije igraci, ali nasi su bolje iztetovirani".

Inace, u septembru se sprema invazija iz Praga za Bratislavu. Karte za gostujuce navijace prepustamo ostalima, mi cemo takticki okupirati slovacka mjesta. lako cete nas prepoznati, imaceo plavo-zute navijacke rekvizite :)

Ako na stadionu bude vise SLovaka od nas, nula smo...
Pismonosa

#2260 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

Prag wrote:Citam komentare na slovackim portalima tekme Bosna-Grcka. Evo par citata u slobodnom prevodu:
a ovaj je najbolji

Inace, u septembru se sprema invazija iz Praga za Bratislavu. Karte za gostujuce navijace prepustamo ostalima, mi cemo takticki okupirati slovacka mjesta. lako cete nas prepoznati, imaceo plavo-zute navijacke rekvizite :)

:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Infaze Studio

#2261 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Infaze Studio »

Nego, sta bi sa onom 2-3 "kuhara"?? Necujno odose, da li u Banovice ili je to samo jedno tiho povlacenje.
sumirprimus

#2262 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

latvjia u junu?wtf, latvija dvica ..
slovačka prva kod kuce kec... samo to...
skafiskafsnjak

#2263 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by skafiskafsnjak »

MyTao wrote:
Sarajevo1946 wrote:Nego, kako nas preskoči ova Belgija, po kom osnovu, to meni nikako nije jasno?

I meni to ne ide u glavu... Nista vise nisu pobjedili od nas za vrijeme kvalifikacija... a bili su daleko iza nas prije nje...
a ja mislim i prijateljske se broje, mozda su igrali i pobjedili neke, a da mi ne znamo
Pismonosa

#2264 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

bingov buraz

#2265 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bingov buraz »

Pismonosa wrote:Evo šta Slovaci kažu za nas :D

http://sport.aktuality.sk/d/146859/v-sk ... oly-dzeka/
Jesmo ih stretnuli i zvitazili :mrgreen:
Pismonosa

#2266 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

bingov buraz wrote:
Pismonosa wrote:Evo šta Slovaci kažu za nas :D

http://sport.aktuality.sk/d/146859/v-sk ... oly-dzeka/
Jesmo ih stretnuli i zvitazili :mrgreen:
Ma mi ćemo njih súložiť na kraju :D
ultima_palabra

#2267 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Džeko je najbolji utočnik :mrgreen:
Pismonosa

#2268 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

:lol: :lol:
popokatepetl_com

#2269 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Vjerovatno zato sto brane malo bodova jer su zadnja 2-3 ciklusa bili katastrofalni. Inace nisam siguran ali mislim da ove rang liste reprezentacija funkcionisu kao one liste u tenisu ono bodove osvojis jedne sezona pa ih branis iduce.
shake69

#2270 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shake69 »

popokatepetl_com wrote:

Vjerovatno zato sto brane malo bodova jer su zadnja 2-3 ciklusa bili katastrofalni. Inace nisam siguran ali mislim da ove rang liste reprezentacija funkcionisu kao one liste u tenisu ono bodove osvojis jedne sezona pa ih branis iduce.
Racunaju se 4 godine za listu a mislim da su Belgijancima otpali rezultati bas iz one lose godine a sada prakticno imaju smao jedan remi unazad godinu dana.
cyprus

#2271 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Belgijanci također u zadnje vrijeme pobjeđivali jače ekipe nego mi...
popokatepetl_com

#2272 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Ma ja to je ko onaj uefin koeficijent, kad krene nova godina ona jedna otpada i umjesto rezultata iz te godine upisuju se rezultati iz tekuce godine. Posto je Belgija bila pravo slaba zadnjih godina mozemo ih ocekivati u top 10 u vrlo kratkom roku a imaju strasan tim sada.
kojetou

#2273 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by kojetou »

Ovo su najbolji spicevi evrope iz ovih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo; za EP Din Dzeko je takodjer bio prvi... :bih:

Image

Uz to se mora reci da je Vedad Ibisevic prije mjesec i pol bio prvi strijelac Bundeslige a sada je spao na 7. mjesto. No ipak moze on opet postati prvi Bundeslige ako zabije par golova. A vec je bio jedne sezone prvi a jedne sezone drugi.

http://www.bundesliga.de/de/liga/torjaeger/
Last edited by kojetou on 25/03/2013 12:34, edited 2 times in total.
velikibrnjo

#2274 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by velikibrnjo »

Prag wrote:Citam komentare na slovackim portalima tekme Bosna-Grcka. Evo par citata u slobodnom prevodu:
a ovaj je najbolji

Prava invazija zapravo prijeti iz Austrije, Beca-koji je svega 40 min voznje do Bratislave :oops: :evil: :mrgreen:
Logovan

#2275 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

a ovaj je najbolji

Sreća pa su svjesni šta ćemo da im uradimo, jer poraz se lakše podnosi kad znaš da će te protivnik razmontirati. :D
Locked