Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- htcxone
#2251 Re: Mrsanje - nacini ?
meni taman
organiza se navikao ne osjetim glad...taman mi 
- BHfanatik
#2253 Re: Mrsanje - nacini ?
shin wrote:
Jao noge kao u Hulka, run,run.
- desperate housewife
#2254 Re: Mrsanje - nacini ?
trči a ima salo iznad koljena..fujBHfanatik wrote:shin wrote:
Jao noge kao u Hulka, run,run.
- mullersmichael
#2255 Re: Mrsanje - nacini ?
Zamjenila si ovu sto trci sa ovom sto sjedi... 
- Lucazode
#2256 Re: Mrsanje - nacini ?
Malo listam temu i vidim dosta raje uvodi neke radikalne restrikcije koje ne samo da slamaju volju i duh covjeka nego zahtjevaju i ogromnu dozu discipline. Vecina Vas (uz duzno postovanje) nema znanja u provodjenju kvalitetnog i fleksibilnog programa ishrane. Kada bih rekao da danas mogu pojesti kilogram hljeba, lezati cijeli dan i pritom mrsaviti vecina mi nebi vjerovala. Da ne duljim. Ove kifle i Z.Caj koji se spominje (i to za dorucak!?) je cisto pacenje organizma bez esencijalnih nutrijenta i vrlo brzo se dobije "jojo" efekat pa se nadjemo u situaciji da imamo vise na vagi nego kada smo poceli. Svako ko zeli smrsati (a ima nas dosta) mora imati dobru teorijsku podlogu ili ce tumarati morem bez kompasa. S obzirom da su nutricionisti poprilicno skupi onda je bolje ovo prvo. Potrebno je baratati terminima kao sto su kalorijski deficit i suficit, grupe makronutrijenata i raspored istih tokom ishrane, obavezna Harris Benedict jednacina, vagu za namirnice i tabelu kalorijske vrijednostinistih. U prilogu imate zaista kvaliteta clanak kojim se postepeno smanjuje tezina tako da ne moze doci do "jojo" efekta. I da dodam; nikom ne treba trening da bi smrsao vec plan kvalitetne ishrane a to vecina ne zna a oni neuki ne prihvataju. Nadam se da sam bar malo doprinio temi. Link u prilogu i zdrava mrsanja
http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji ... mrsanje/75
-
vivace
#2257 Re: Mrsanje - nacini ?
Lucazode wrote:Malo listam temu i vidim dosta raje uvodi neke radikalne restrikcije koje ne samo da slamaju volju i duh covjeka nego zahtjevaju i ogromnu dozu discipline. Vecina Vas (uz duzno postovanje) nema znanja u provodjenju kvalitetnog i fleksibilnog programa ishrane. Kada bih rekao da danas mogu pojesti kilogram hljeba, lezati cijeli dan i pritom mrsaviti vecina mi nebi vjerovala. Da ne duljim. Ove kifle i Z.Caj koji se spominje (i to za dorucak!?) je cisto pacenje organizma bez esencijalnih nutrijenta i vrlo brzo se dobije "jojo" efekat pa se nadjemo u situaciji da imamo vise na vagi nego kada smo poceli. Svako ko zeli smrsati (a ima nas dosta) mora imati dobru teorijsku podlogu ili ce tumarati morem bez kompasa. S obzirom da su nutricionisti poprilicno skupi onda je bolje ovo prvo. Potrebno je baratati terminima kao sto su kalorijski deficit i suficit, grupe makronutrijenata i raspored istih tokom ishrane, obavezna Harris Benedict jednacina, vagu za namirnice i tabelu kalorijske vrijednostinistih. U prilogu imate zaista kvaliteta clanak kojim se postepeno smanjuje tezina tako da ne moze doci do "jojo" efekta. I da dodam; nikom ne treba trening da bi smrsao vec plan kvalitetne ishrane a to vecina ne zna a oni neuki ne prihvataju. Nadam se da sam bar malo doprinio temi. Link u prilogu i zdrava mrsanja
e, bas ti hvala.treba mnogo da se cita. to je kao knjiga neka,zar ne ? sta god da je moram ga procitati. imam 91 kilogram... i dem navise...upravo se odvikavam i od cigareta...1.mesec
-
vivace
#2258 Re: Mrsanje - nacini ?
ovo kod mene sad su napadi gladi,cak to nije ni glad, vec ne mogu da se otresem te potreba za jelom ja ne mogu da se smirim dok to nesto ne kupim i ne pojedem. 
- Pitarrr82
#2259 Re: Mrsanje - nacini ?
vivace wrote:ovo kod mene sad su napadi gladi,cak to nije ni glad, vec ne mogu da se otresem te potreba za jelom ja ne mogu da se smirim dok to nesto ne kupim i ne pojedem.
Pa nekad se prepusti potrebi
- pirmin
-
vivace
#2261 Re: Mrsanje - nacini ?
negde u januaru sam pocela sa dijetom i skinula 7 kilograma,ne, bice da je 8,posto sam imala 98, PA SAM SPALA NA 90, I EVO SAD IDE NAVISE ,danas se izmerila 91. kilu. verujem da je to nedostatak nikotina u mom telu,ali opet ,treba se boriti...skinula sam sa 98 do 90 tako sto sam imala 5 obroka tri glavna i dve uzine od jabuka. samo jabuke. bez hleba,puno povrca i to skuvanog i parce mesa ,ako ima mesa.i puno vode sam ppila --2 litre bi trebalo. eto to je moja dijeta da i hodanje od po cetrdeset minuta brzim hodom svaki dan. sad kao isto drzim dijetu ali pojedem hleb ,uzelela se ,pa prsut,pa sve sto ne valja,da u mojoj dijeti nije bilo niceg slatkog.
- graue_maus
#2262 Re: Mrsanje - nacini ?
je li ko probao ovu salatu da napravi , puno je voca stavila u salatu ??????????ima li to ukusa.............
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2263 Re: Mrsanje - nacini ?
Hvala ali ne hvala. Neke stvari ipak ne idu zajedno.
- pirmin
#2264 Re: Mrsanje - nacini ?
Nigdje ne pise da se strogo mora drzati ovog ili onog recepta.ladyblue18 wrote:![]()
Hvala ali ne hvala. Neke stvari ipak ne idu zajedno.
Jednostavno eksperimentisati po vlastitom ukusu dok se nesto ne iskristalise.
Moj trenutni fejvorit, jos mu nisam dao ime
-dvije mrkve
-dvije rotkvice
-dvije jabuke
-komadic celera i djumbira
-dvije case vode
...sve izmiksati i eto osvjezenja.
Uz to pojesti neceg sto sadrzi masti, da se vitamini prime.
-
vivace
#2265 Re: Mrsanje - nacini ?
mmmmmmmmm,lepa salata 
- pirmin
#2266 Re: Mrsanje - nacini ?
Ako mislis na moj primjer, radi se o soku.vivace wrote:mmmmmmmmm,lepa salata
Zaboravih naglasiti.
-
vivace
#2267 Re: Mrsanje - nacini ?
danas mi je 1.dan kako pocinjem sa dijetom.
- pirmin
#2268 Re: Mrsanje - nacini ?
Nekako je najprikladnije - pire od voca i povrca razvodnjen u vodi.Kastanienallee wrote:Ma može i salata koja pluta u 2 čaše vodepirmin wrote:Ako mislis na moj primjer, radi se o soku.vivace wrote:mmmmmmmmm,lepa salata
Zaboravih naglasiti.![]()
Nego, pirmin je li ti stvarno praktikuješ ovu ishranu po SH ili ponekad ubaciš tako neko osvježenje za organizam?
Al meni je fakat dobro.
Ne praktikujem ovu ishranu ali mislim da u granicama normale i nije losa alternativa. Ako nista a ono jednom godisnje procistiti organizam.
Ima ovdje diskusija pro i kontra pa ako koga zanima:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=632217
-
vivace
#2269 Re: Mrsanje - nacini ?
a sta radite kad vas obuzme potreba za hranom i to veoma jaka potreba ? 
- azurna_obala
#2270 Re: Mrsanje - nacini ?
napijem se vodevivace wrote:a sta radite kad vas obuzme potreba za hranom i to veoma jaka potreba ?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2271 Re: Mrsanje - nacini ?
Jedemovivace wrote:a sta radite kad vas obuzme potreba za hranom i to veoma jaka potreba ?
Doduse zavisi o kakvoj hrani ti pricas
-
pakica_
#2272 Re: Mrsanje - nacini ?
pogledam se u ogledalo i kazem- e neces vise, matere mivivace wrote:a sta radite kad vas obuzme potreba za hranom i to veoma jaka potreba ?
-
vivace
-
vivace
#2274 Re: Mrsanje - nacini ?
azurna_obala wrote:napijem se vodevivace wrote:a sta radite kad vas obuzme potreba za hranom i to veoma jaka potreba ?
svaka cast . ovo sam pre znala,pa zaboravila. hvala
-
vivace
#2275 Re: Mrsanje - nacini ?
ala mi je prijala voda. negde sam citala da se cesto desava da hocemo vode da pijemo,a ne da jedemo,kad je takav poriv. popila sam dve velike case ...mlake vode. bas ti hvala