Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
farisovo

#2251 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

duh_sa_sjekirom wrote:
farisovo wrote:
Kada bi do toga doslo - mislim da mogu!
Da ne bih nadugo analizirao, ukratko:
Nema vise JNA
Nema vise Saveznog budzeta
Nema vise Medjunarodne neodlucenosti ko su Srbi i na sta su spremni...

i sto je najvaznije - itekako Bosnjaci znaju ko su Srbi i na sta su spremni, ako krenu.
I veliš, manje od dva miliona osrednje naoružanih Bošnjaka može, ako bi do toga došlo, poraziti 1,3 milona isto tako naoružanih Srba u tzv. RS i ukinuti istu, te stjerati 6 miliona dobro naoružanih Srba u Srbiji na bg pašaluk?

:-)
Veća sam ja budala što se upuštam u ovakve rasprave
Ti se nemoj upustati u raspravu, ja ti koliko vidim samo odgovaram na ono sto me pitas.
Da, mislim. Bosnjaci bi unistili srbadiju u svakom narednom sukobu, ako bi do istoga doslo. Srbi, ako si bio ucesnik posljednjeg rata, nikada nisu imali muda da idu jedan na jedan. Ko misevi su se krili iza vojne sile JNA, pa im je ista 1995 dosla glave. Da nije NATO sve stopirao i tada bi 8 miliona Srba u BiH i Srbiji od Bosnjaka i kasnije ALbanaca bili svedeni na pasaluk. Gdje god su isli pjesadiom fasovali su, jedino su bili jaki u artiljeriji sa ogromne daljine, ali toga vise nema. Ili bi ga bilo u istom srazmjeru.

Dzamije su nase kasarne, munare su nase rakete - pa kontaj, ako ista skontas!
kakotakonikako

#2252 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by kakotakonikako »

Zlocinac mladic je dobio najvecu kaznu. I zasluzio ju je.
A uvijek ce biti ljudi i pogana.
farisovo

#2253 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

Image
Last edited by farisovo on 23/11/2017 09:17, edited 1 time in total.
spreca

#2254 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by spreca »

skupljac_zeljeza wrote:Ovdje su se malo gađali bombama, a Ratko rekao: "Ženo, sine, ne plačite..."
Ma sta ce plakati...negdje sam procitao da ce osnovati fond sa imenom Zlocinca
duh_sa_sjekirom

#2255 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by duh_sa_sjekirom »

Nisrin wrote: U svakom zitu ima kukolja, nikad ni 1 strana nece priznati ko je poceo, ko je kriv..OK, ali kako mozes podrzavati zlocin sa bilo koje strane? Meni mamu ubiju pred ocima, pa opet nemam toliku mrznju ko svi ovi "spremni na obracun i drugo poluvrijeme"..zlocin je zlocin i takvim ga treba osuditi!

Zbog svega toga mrzim BiH i isto tako mrzim kada neko pita zasto idem iz BiH?! Jer ovdje su svi "ugrozeni" i sa tom konstatacijom se bogate i imaju sve u zivotu, a ne radom i trudom!
Ti, izgleda, nisi primjetila da usrani pampers-đeneral za njih nije nikakav zločinac već heroj čijim se djelima ponose?
Kakvu onda osudu očekuješ?
mO k3

#2256 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

farisovo wrote:Image
ne vidim sve, daj copy citav text hvala ..
duh_sa_sjekirom

#2257 Re: Ratko Mladić u Haagu!

farisovo wrote:
Ti se nemoj upustati u raspravu, ja ti koliko vidim samo odgovaram na ono sto me pitas.
Da, mislim. Bosnjaci bi unistili srbadiju u svakom narednom sukobu, ako bi do istoga doslo. Srbi, ako si bio ucesnik posljednjeg rata, nikada nisu imali muda da idu jedan na jedan. Ko misevi su se krili iza vojne sile JNA, pa im je ista 1995 dosla glave. Da nije NATO sve stopirao i tada bi 8 miliona Srba u BiH i Srbiji od Bosnjaka i kasnije ALbanaca bili svedeni na pasaluk. Gdje god su isli pjesadiom fasovali su, jedino su bili jaki u artiljeriji sa ogromne daljine, ali toga vise nema. Ili bi ga bilo u istom srazmjeru.

Skont'o sam :lol:

Da budeš živ, zdrav i uzbrdo brz...
Kad budeš zauzimao Vojvodinu, gledaj da sebi kakvu dobru parcelu jamiš
:run:
skupljac_zeljeza

#2258 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by skupljac_zeljeza »

farisovo wrote:
Kada bi do toga doslo - mislim da mogu!
Dokazano je prije 25 godina da može čovjek kada mu dođu u avliju čak i oklopnim vozom. Sposobnost nije upitna jer se i prošli puta ratovalo u patikama. Da li postoji volja i moral. Niko ne želi rat kao što ga ni onda nije htio, ali kada bi počelo rušenje kuća i klanje zar bi sjedio i čekao sa ženom i kćerkicom u kući? Mi smo zanimljiv narod. 22. oktobar 1922. Početak rata.

farisovo

#2259 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

duh_sa_sjekirom wrote:
farisovo wrote:

Vojvodinu neka zauzimaju Madjari, ja sam govorio o Srbiji.
duh_sa_sjekirom

#2260 Re: Ratko Mladić u Haagu!

farisovo wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: :-)

Vojvodinu neka zauzimaju Madjari, ja sam govorio o Srbiji.
OK, onda malo google u ruke pa razgledaj po Šumadiji... :lol:
undefined007

#2261 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by undefined007 »

Ili je trol, ili nas zajebava, ili je totalna neznalica. Kakvo ba zauzimanje Srbije i svođenje na BG pašaluk ? Nama tuđe ne treba, ni istočno ni zapadno, ali svoj ne damo. Mi hoćemo samo one granice u kojima egzistiramo zadnjih 135 i kusur godina, te granice su nama dovoljne i na njih polažemo pravo.
duh_sa_sjekirom

#2262 Re: Ratko Mladić u Haagu!

undefined007 wrote:Ili je trol, ili nas zajebava, ili je totalna neznalica. Kakvo ba zauzimanje Srbije i svođenje na BG pašaluk ? Nama tuđe ne treba, ni istočno ni zapadno, ali svoj ne damo. Mi hoćemo samo one granice u kojima egzistiramo zadnjih 130 i kusur godina, te granice su nama dovoljne i na njih polažemo pravo.
Šta je god, svejedno je pogodan za zajebanciju :lol:
Nisrin

#2263 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nisrin »

duh_sa_sjekirom wrote:
Nisrin wrote: U svakom zitu ima kukolja, nikad ni 1 strana nece priznati ko je poceo, ko je kriv..OK, ali kako mozes podrzavati zlocin sa bilo koje strane? Meni mamu ubiju pred ocima, pa opet nemam toliku mrznju ko svi ovi "spremni na obracun i drugo poluvrijeme"..zlocin je zlocin i takvim ga treba osuditi!

Zbog svega toga mrzim BiH i isto tako mrzim kada neko pita zasto idem iz BiH?! Jer ovdje su svi "ugrozeni" i sa tom konstatacijom se bogate i imaju sve u zivotu, a ne radom i trudom!
Ti, izgleda, nisi primjetila da usrani pampers-đeneral za njih nije nikakav zločinac već heroj čijim se djelima ponose?

Upravo mi to i nije jasno, kako TOLIKI BROJ LJUDI podrzava, isto kao da je neko nad njima izvrsio masovnu lobotomiju- nemam neko drugo opravdanje!
Svjesni su itekako da je cinio zlocine, ali da im je to NORMALNO i da je svejedno heroj, nikako ne mogu da pojmim takav mentalni sklop!
farisovo

#2264 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

undefined007 wrote:Ili je trol, ili nas zajebava, ili je totalna neznalica. Kakvo ba zauzimanje Srbije i svođenje na BG pašaluk ? Nama tuđe ne treba, ni istočno ni zapadno, ali svoj ne damo. Mi hoćemo samo one granice u kojima egzistiramo zadnjih 135 i kusur godina, te granice su nama dovoljne i na njih polažemo pravo.
Je li Sandzak "tudje"?
undefined007

#2265 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by undefined007 »

Zaboravi, ne vrijedi pokušavati ...
Drvosjeca iz Dejcica

#2266 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nisrin wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:

Upravo mi to i nije jasno, kako TOLIKI BROJ LJUDI podrzava, isto kao da je neko nad njima izvrsio masovnu lobotomiju- nemam neko drugo opravdanje!
Svjesni su itekako da je cinio zlocine, ali da im je to NORMALNO i da je svejedno heroj, nikako ne mogu da pojmim takav mentalni sklop![
/quote]

Srđan Šušnica je to objasnio...

Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/11/2017 09:44, edited 2 times in total.
duh_sa_sjekirom

#2267 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Nisrin wrote: Upravo mi to i nije jasno, kako TOLIKI BROJ LJUDI podrzava, isto kao da je neko nad njima izvrsio masovnu lobotomiju- nemam neko drugo opravdanje!
Svjesni su itekako da je cinio zlocine, ali da im je to NORMALNO i da je svejedno heroj, nikako ne mogu da pojmim takav mentalni sklop!
To je mentalni sklop u kojem ubiti "poturicu" nije zločin!
Normalnom čovjeku jeste teško za razumjeti ali je tako...
Alfons Kauders

#2268 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:Srbija je u proteklih 100 godina ratovala sa svim susjedima osim s Crnom Gorom
samo su pokušali državni udar.
Ja bolan! To sam zaboravio - a to je cin rata... Dakle... Srbija je u 100 godina ratovala bukvalno sa svima koji je okruzuju
Nisrin

#2269 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nisrin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Srđan Šušnica je to objasnio...

Stvarno je ODLIČNO objasnio, ovaj video bi trebali puštati u osnovnim i srednjim školama, bez obzira na entitete i Distrikt- znači, svima! :skoljka:

Žive u idejama prijašnjih generacija, a očito će neki nastaviti i narednih 100-200 godina!
mO k3

#2270 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Opet ja necu da trpam sve Srbe u isti kos , sigurno ih ima a i znam ih da ne misle kao ovi ostali zadrti cetnici koji se i stide onoga sto je se desilo , ali ne smiju nista reci jer bi na kraju bili izdajnici
Drvosjeca iz Dejcica

#2271 Re: Ratko Mladić u Haagu!

mO k3 wrote:Opet ja necu da trpam sve Srbe u isti kos , sigurno ih ima a i znam ih da ne misle kao ovi ostali zadrti cetnici koji se i stide onoga sto je se desilo , ali ne smiju nista reci jer bi na kraju bili izdajnici
Pa ima ih, evo Šušnica je najbolji primjer ali ruku na srce takvih je jako malo ili ne smiju javno da iskažu svoje mišljenje.
mO k3

#2272 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mO k3 wrote:Opet ja necu da trpam sve Srbe u isti kos , sigurno ih ima a i znam ih da ne misle kao ovi ostali zadrti cetnici koji se i stide onoga sto je se desilo , ali ne smiju nista reci jer bi na kraju bili izdajnici
Pa ima ih, evo Šušnica je najbolji primjer ali ruku na srce takvih je jako malo ili ne smiju javno da iskažu svoje mišljenje.
ne smiju javno ...
hamza_sa

#2273 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hamza_sa »

strong69 wrote:Ja ne znam sta ovi Srbi misle i kako misle da zive i kakav je to zivot sa ovoliko mrznje? Na B92, gdje su obicno mnogo umjereniji komentatori, ista situacija... Hej...
Prijatelju, zlocini protiv Bosnjaka su ogromni i pomno isplanirani i prije samog pocetka agresije na RBiH. Pojedini pronadjeni dokumenti, koji su i uzeti kao dokazi na sudjenjima u Hagu, ukazuju na to. Isplanirani su u tancine i sprovodjeni "tacka po tacka".

Medjutim ono sto se zaboravlja u raspravama u vezi toga, jeste jedna od najvaznijih tacaka koja ce ti dati odgovor na tvoje pitanje. Nazalost ovdje je njoj posvecena veoma mala paznja, a po mom misljenju je ona jedna od najvaznijih i iz koje su i proistekli svi zlocini, kasnije pocinjeni nad Bosnjacima.

Radi se o procesu dehumanizacije Bosnjackog naroda, koji je uspio da vecinu Srba ubijedi da su Bosnjaci niza rasa, da Bosnjaci nisu ljudska bica ili kao sto je to Biljana Plavsic svojevremeno rekla "da se radi o bioloskom otpadu i da se zna sta treba sa takvim!"

Takva percepcija Bosnjaka od strane Srba je bila embrion iz kojeg su nastali svi zlocini.

Takva percepcija Bosnjaka od strane Srba traje i danas, tako da ne vidim da ce se ista u doglednoj buducnosti promijeniti.
Seyfo

#2274 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Seyfo »

Šta se može očekivati u drugostepenoj? Ima li neko upućen?
Meni je ostao u sjećanju slučaj Gotovina oko toga prvostepena-drugostepena
Drvosjeca iz Dejcica

#2275 Re: Ratko Mladić u Haagu!

hamza_sa wrote:
strong69 wrote:Ja ne znam sta ovi Srbi misle i kako misle da zive i kakav je to zivot sa ovoliko mrznje? Na B92, gdje su obicno mnogo umjereniji komentatori, ista situacija... Hej...
Prijatelju, zlocini protiv Bosnjaka su ogromni i pomno isplanirani i prije samog pocetka agresije na RBiH. Pojedini pronadjeni dokumenti, koji su i uzeti kao dokazi na sudjenjima u Hagu, ukazuju na to. Isplanirani su u tancine i sprovodjeni "tacka po tacka".

Medjutim ono sto se zaboravlja u raspravama u vezi toga, jeste jedna od najvaznijih tacaka koja ce ti dati odgovor na tvoje pitanje. Nazalost ovdje je njoj posvecena veoma mala paznja, a po mom misljenju je ona jedna od najvaznijih i iz koje su i proistekli svi zlocini, kasnije pocinjeni nad Bosnjacima.

Radi se o procesu dehumanizacije Bosnjackog naroda, koji je uspio da vecinu Srba ubijedi da su Bosnjaci niza rasa, da Bosnjaci nisu ljudska bica ili kao sto je to Biljana Plavsic svojevremeno rekla "da se radi o bioloskom otpadu i da se zna sta treba sa takvim!"

Takva percepcija Bosnjaka od strane Srba je bila embrion iz kojeg su nastali svi zlocini.

Takva percepcija Bosnjaka od strane Srba traje i danas, tako da ne vidim da ce se ista u doglednoj buducnosti promijeniti.
Upravo tako Hamza!
Post Reply