Splinter wrote:ratata wrote:Splinter wrote:ima li i jedan jedini trener, komentator ili sportska licnost na ovome svijetu da je izjavio nesto pozitivno
naspram one igre real madrida, samo jedan ??

to ne znam, ima sigurno, al nema nijedan na planeti koji moze da objasni kako "ta svemoguca Barsa" uputi prvi sut u okvir gola u 50 minuti Kupa Kralja

ja ne znam zbog cega se neko fata kupa smrada kada je jucerasnja utakmica 100X vaznija
od te utakmice, ali dobro mozda grijesim, nekome je kup smrada vazniji od lige prvaka...
i barca nije svemoguca ali je zasigurno najbolja ekipa koju smo gledali...

Po meni Barsa je najljepši i najbolji fudbal igrala u sezoni kada su ih Rajkard i Dinho vodili do osvajanja titule LP.
Ova Barselona jes mašina za čuvanje lopte, ali ne i za učinkovitost u važnijim utakmicama. Možda nekoga pali utakmica u kojoj jedan tim ima 71% posjed lopte i tri prilike. U zadnje 3 utakmice Real je pokazao znatnu bolju učinkovitost u igri sa manjim posjedom lopte, stvarali su više go prilika od njih. Nezaboravite da su u zadnje tri utakmice dvaputa završili sa igračem manje. Možemo mi pričati kako nekome Kup Kralja nije važan ili prvenstvena utakmica, ali zaboravljamo činjenicu da je njima svaka utakmica važna. Ovaj je derbi za njih svetinja. Mene je sinoć kao i u utakmici u finalu kupa smetalo to što su obje ekipe vršile nevjerovatan pritisak na sudije. Sinoc je i previse bilo teatralnih padova igrača Barselone, nego kvalitetnih akcija i prilikaa. Pedro i Vilja su pali deset puta, a da faula na njima nije bilo. Sve sto se jednom Kristijanu zamjeralo, sinoc su to radili igraci Barse. Sudija je usro utakmicu jer cijelo vrijeme igraci Barselone su kao i u kupu kralja iznuđivali kartone za faulove nad svojim igračima, svo vrijeme su se bacali pred Pepeom koji jeste prgav igrač, ali sinoć kad bi prišao igraču Barse i kad nije bilo faulova padali su samo da bi dobio karton. Dali je faula bilo na Alvešu, ne znam, meni je djelovalo kao da je izmakao nogu, kamera može da zavara. Ali definitivno od mene bi dobio žuti. Zbog neopreznosti Pepe je trebao dobiti žuti i opomenu da svaki sljedeci ostri start je direktan crveni.
Navijao sam za Barsu, ali mene pepanje lopte bez prilika ne pali, kao ni utakmice bez prilika. Totalno nezanimljiva fudbalska predstava. 10 puta je bila bolja prva utakmica na Santiago Bernabeu od ove, kao i ona prošla 0-1 sto se zavrsila. Sinoc je samo Messi napravio nešto spektakularno. Ostalo je bilo žešče sranje.
Kud u LP nece uvesti pravilo da se sudiji niko osim kapitena nesmije obratiti ili igrac koji je napravio faul pa treba biti sankcionisan. Pa da mogu kurcu svirati, a ne naguravati se sa sudijom.
Barka je pokazala hiljadu mana u ovim utakmicama sa Realom. Dosta toga pored posjeda lopte fali Barsi u ovakvim utakmicama. Po meni je najveca mana ove Barse, jeste sto m fali napadac poput Eta da unese ostrinu u njihova napad i da go iz situacije koja nesluti na to. Villa u tri utakmice nista nije pokazao...
Sinoć je Štark napravio posao za Barsu, kao i Busaka onda protiv Arsenala. I onda kad su Chelsea izbacili famoznim sudijskim greskama Orebra, u dvije utakmice osim posijeda lopte nisu napravili mnogo. Chelsea je na Nou Campu imao više šansi, kao i na Stamford Bridgu, ali Iniesta im je iz jedinog barsinog suta na utakmici zabio go.