Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
al_akhisari

#2251 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by al_akhisari »

...prodje barca prvu utakmicu u madridu neogrebana :thumbup: inace, utakmica bezze, cemu je najvise doprinio jm svojom postavkom igre sa tri zadnja vezna i bez napadaca :? ocigledna je namjera da se ofrlje da nekakav gol i parkira autobus pred casiljasom, ali...nije bajram svaki dan :lol: onakakav sistem igre rm trazi agresivnu, musku igru i po meni je to jedan od razloga zasto cesto dolete i crveni kartoni ( mac sa dvije ostrice ), a kad smo vec kod crvendaca, muska, cvrsta igra jeste i opasna, ali ne bi svaki sudija dao isti karton :dance: mnogi se pitaju zasto se protiv barce sudi mnogo prekrsaja i dodjeljuje puno kartona; jedan od razloga je i cinjenica da ljudi po utakmici drze loptu i 70 % vremena i onda ti preostaje samo da trcis, ganjas je...i biras pristup igre koji je pun duela, agresivnog pristupa...

...o ponasanju igraca za vrijeme utakmice, ne bih plaho trosio rijeci - ciganluk pravi. i na jednoj i na drugoj strani

P.S. mnogi barcinim igracima i igri pripisuju da su simulanti, padavicari, placke...mozda su u pravu; ni u cemu, pa ni u fudbalu ne postoji savrsenstvo, tome se samo tezi....ali, mora se priznati, barca i njeni igraci su mu jako blizu :thumbup:
mrtva kokoš

#2252 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

poslije city-a i sa x -lige ovo mi je najsimpaticnija sportska tema...
jes da malo pretjeramo i sa jedne i sa druge strane ali ne bi bilo zanimljivo da nema toga :mrgreen:
palermo

#2253 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by palermo »

Što je više kleveta i laži Jose nam je miliji i draži :D :D

P.S
mislim Jose Mourihno jok Jose Mujica :D
oridjidji

#2254 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

Splinter wrote:
ratata wrote:
Splinter wrote:ima li i jedan jedini trener, komentator ili sportska licnost na ovome svijetu da je izjavio nesto pozitivno
naspram one igre real madrida, samo jedan ?? :-)
to ne znam, ima sigurno, al nema nijedan na planeti koji moze da objasni kako "ta svemoguca Barsa" uputi prvi sut u okvir gola u 50 minuti Kupa Kralja :lol: :lol: :lol:
ja ne znam zbog cega se neko fata kupa smrada kada je jucerasnja utakmica 100X vaznija
od te utakmice, ali dobro mozda grijesim, nekome je kup smrada vazniji od lige prvaka...
i barca nije svemoguca ali je zasigurno najbolja ekipa koju smo gledali... 8-)
Po meni Barsa je najljepši i najbolji fudbal igrala u sezoni kada su ih Rajkard i Dinho vodili do osvajanja titule LP.
Ova Barselona jes mašina za čuvanje lopte, ali ne i za učinkovitost u važnijim utakmicama. Možda nekoga pali utakmica u kojoj jedan tim ima 71% posjed lopte i tri prilike. U zadnje 3 utakmice Real je pokazao znatnu bolju učinkovitost u igri sa manjim posjedom lopte, stvarali su više go prilika od njih. Nezaboravite da su u zadnje tri utakmice dvaputa završili sa igračem manje. Možemo mi pričati kako nekome Kup Kralja nije važan ili prvenstvena utakmica, ali zaboravljamo činjenicu da je njima svaka utakmica važna. Ovaj je derbi za njih svetinja. Mene je sinoć kao i u utakmici u finalu kupa smetalo to što su obje ekipe vršile nevjerovatan pritisak na sudije. Sinoc je i previse bilo teatralnih padova igrača Barselone, nego kvalitetnih akcija i prilikaa. Pedro i Vilja su pali deset puta, a da faula na njima nije bilo. Sve sto se jednom Kristijanu zamjeralo, sinoc su to radili igraci Barse. Sudija je usro utakmicu jer cijelo vrijeme igraci Barselone su kao i u kupu kralja iznuđivali kartone za faulove nad svojim igračima, svo vrijeme su se bacali pred Pepeom koji jeste prgav igrač, ali sinoć kad bi prišao igraču Barse i kad nije bilo faulova padali su samo da bi dobio karton. Dali je faula bilo na Alvešu, ne znam, meni je djelovalo kao da je izmakao nogu, kamera može da zavara. Ali definitivno od mene bi dobio žuti. Zbog neopreznosti Pepe je trebao dobiti žuti i opomenu da svaki sljedeci ostri start je direktan crveni.

Navijao sam za Barsu, ali mene pepanje lopte bez prilika ne pali, kao ni utakmice bez prilika. Totalno nezanimljiva fudbalska predstava. 10 puta je bila bolja prva utakmica na Santiago Bernabeu od ove, kao i ona prošla 0-1 sto se zavrsila. Sinoc je samo Messi napravio nešto spektakularno. Ostalo je bilo žešče sranje.

Kud u LP nece uvesti pravilo da se sudiji niko osim kapitena nesmije obratiti ili igrac koji je napravio faul pa treba biti sankcionisan. Pa da mogu kurcu svirati, a ne naguravati se sa sudijom.

Barka je pokazala hiljadu mana u ovim utakmicama sa Realom. Dosta toga pored posjeda lopte fali Barsi u ovakvim utakmicama. Po meni je najveca mana ove Barse, jeste sto m fali napadac poput Eta da unese ostrinu u njihova napad i da go iz situacije koja nesluti na to. Villa u tri utakmice nista nije pokazao...

Sinoć je Štark napravio posao za Barsu, kao i Busaka onda protiv Arsenala. I onda kad su Chelsea izbacili famoznim sudijskim greskama Orebra, u dvije utakmice osim posijeda lopte nisu napravili mnogo. Chelsea je na Nou Campu imao više šansi, kao i na Stamford Bridgu, ali Iniesta im je iz jedinog barsinog suta na utakmici zabio go.
Last edited by oridjidji on 28/04/2011 11:35, edited 1 time in total.
fixer

#2255 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

oridjidji wrote:
Po meni Barsa je najljepši i najbolji fudbal igrala u sezoni kada su ih Rajkard i Dinho vodili do osvajanja titule LP.
Ova Barselona jes mašina za čuvanje lopte, ali ne i za učinkovitost u važnijim utakmicama. Možda nekoga pali utakmica u kojoj jedan tim ima 71% posjed lopte i tri prilike. U zadnje 3 utakmice Real je pokazao znatnu bolju učinkovitost u igri sa manjim posjedom lopte, stvarali su više go prilika od njih. Nezaboravite da su u zadnje tri utakmice dvaputa završili sa igračem manje. Možemo mi pričati kako nekome Kup Kralja nije važan ili prvenstvena utakmica, ali zaboravljamo činjenicu da je njima svaka utakmica važna. Ovaj je derbi za njih svetinja. Mene je sinoć kao i u utakmici u finalu kupa smetalo to što su obje ekipe vršile nevjerovatan pritisak na sudije. Sinoc je i previse bilo teatralnih padova igrača Barselone, nego kvalitetnih akcija i prilikaa. Pedro i Vilja su pali deset puta, a da faula na njima nije bilo. Sve sto se jednom Kristijanu zamjeralo, sinoc su to radili igraci Barse. Sudija je usro utakmicu jer cijelo vrijeme igraci Barselone su kao i u kupu kralja iznuđivali kartone za faulove nad svojim igračima, svo vrijeme su se bacali pred Pepeom koji jeste prgav igrač, ali sinoć kad bi prišao igraču Barse i kad nije bilo faulova padali su samo da bi dobio karton. Dali je faula bilo na Alvešu, ne znam, meni je djelovalo kao da je izmakao nogu, kamera može da zavara. Ali definitivno od mene bi dobio žuti. Zbog neopreznosti Pepe je trebao dobiti žuti i opomenu da svaki sljedeci ostri start je direktan crveni.

Navijao sam za Barsu, ali mene pepanje lopte bez prilika ne pali, kao ni utakmice bez prilika. Totalno nezanimljiva fudbalska predstava. 10 puta je bila bolja prva utakmica na Santiago Bernabeu od ove, kao i ona prošla 0-1 sto se zavrsila. Sinoc je samo Messi napravio nešto spektakularno. Ostalo je bilo žešče sranje.

Kud u LP nece uvesti pravilo da se sudiji niko osim kapitena nesmije obratiti ili igrac koji je napravio faul pa treba biti sankcionisan. Pa da mogu kurcu svirati, a ne naguravati se sa sudijom.

Barka je pokazala hiljadu mana u ovim utakmicama sa Realom. Dosta toga pored posjeda lopte fali Barsi u ovakvim utakmicama. Po meni je najveca mana ove Barse, jeste sto m fali napadac poput Eta da unese ostrinu u njihova napad i da go iz situacije koja nesluti na to. Villa u tri utakmice nista nije pokazao...

Sinoć je Štark napravio posao za Barsu, kao i Busaka onda protiv Arsenala. I onda kad su Chelsea izbacili famoznim sudijskim greskama Orebra, u dvije utakmice osim posijeda lopte nisu napravili mnogo. Chelsea je na Nou Campu imao više šansi, kao i na Stamford Bridgu, ali Iniesta im je iz jednog suta na utakmici zabio go.
Ovaj momak je rekao sve. Posteno od nekog ko dugo vremena simpatizira Barcelonu.
taxi_driver

#2256 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

ja ne kontam ove realove navijace.vade se na prvi sut ka golu u 50 minuti u kupu kralja.pa ne mozes doci do gola od 9 odbrambenih igraca.ponekad i deset, cak se i Ronaldo vrati skroz.bruka za ekipu koja je toliko para vrijedna.ja sam kontao da od onoh de jonga nema goreg bezobraznijeg igraca ali ovaj pepe je i njega nadmasio.
ebo ti ekipu koja 1:1 kod kuce protiv barselone slavi kao da su pobijedili.
fixer

#2257 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

taxi_driver wrote:ja ne kontam ove realove navijace.vade se na prvi sut ka golu u 50 minuti u kupu kralja.pa ne mozes doci do gola od 9 odbrambenih igraca.ponekad i deset, cak se i Ronaldo vrati skroz.bruka za ekipu koja je toliko para vrijedna.ja sam kontao da od onoh de jonga nema goreg bezobraznijeg igraca ali ovaj pepe je i njega nadmasio.
Najbolje ekipe na svijetu su probijale i vece bunkere ;)
juventus

#2258 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by juventus »

Navijači Reala zvižde igračima Barcelone što se dodaju na centru, a ne zvižde svojim igračima što su se svi poredali u i oko 16 metara na svom terenu. Žalosno.
missko

#2259 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

juventus wrote:Samo ću još reći da je ona igra sinoć sramota za jedan klub kakav je Real Madrid.

Da sam njihov navijač, bilo bi me stid.
Stidi se ti sto su crno-bijeli bili izbaceni u drugu ligu zbog postenja. :razz:
taxi_driver

#2260 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

oridjidji , hajde reci sta im drugo preostaje kad se ovi brane na 30 metara sa 8-9 igraca. koja bi to ekipa mogla probiti?da sam na mjestu trenera barcelone , rekao bih igracima da se dodavaju na svojoj polovici , jer ionako dole nema ni jednog realovog igraca.
fixer

#2261 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

missko wrote:
juventus wrote:Samo ću još reći da je ona igra sinoć sramota za jedan klub kakav je Real Madrid.

Da sam njihov navijač, bilo bi me stid.
Stidi se ti sto su crno-bijeli bili izbaceni u drugu ligu zbog postenja. :razz:
Pa bilo bi previse od ovog momka da jednom navija za ekipu kojoj sude objektivni arbitri. :D
taxi_driver

#2262 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

fixer wrote:
taxi_driver wrote:ja ne kontam ove realove navijace.vade se na prvi sut ka golu u 50 minuti u kupu kralja.pa ne mozes doci do gola od 9 odbrambenih igraca.ponekad i deset, cak se i Ronaldo vrati skroz.bruka za ekipu koja je toliko para vrijedna.ja sam kontao da od onoh de jonga nema goreg bezobraznijeg igraca ali ovaj pepe je i njega nadmasio.
Najbolje ekipe na svijetu su probijale i vece bunkere ;)

kad je milan najbolji bio,genercija gullit-rijkard-van basten, nisu mogli zvezdin bunker probiti. cak im je dejo dao go , ali zbog magle se tekma prekinula.ko zna sta bi bilo da nije. ali mozda si mlad pa se ne sjecas te utakmice.
missko

#2263 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

L00d wrote:Ali brate, nek im uzmu loptu, pa da je ne "drze" vise ... jel to problem neki ?
Sta je za tebe nogomet ako ono sinoc nije ?
Pa cim se priblizis da uzmes loptu padaju i placu i sudac svira ili ako uspiju prije sviranja dodaju je golmanu. Mesi i Valdes imaju isti broj kontakata s loptom a tako su igrali napadacki i lijepo.
steeL'

#2264 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by steeL' »

ljudi mani te se corava posla ha ya :D upravu je adebayor na svaki dodir se bacaju na zemlji i fataju se za glavu, kud ces dalje...izgleda da vam to najbolje ide ;)
taxi_driver

#2265 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by taxi_driver »

steeL' wrote:ljudi mani te se corava posla ha ya :D upravu je adebayor na svaki dodir se bacaju na zemlji i fataju se za glavu, kud ces dalje...izgleda da vam to najbolje ide ;)
on da je pametan nebi se ni javljao, poslije ona dva sumo poteza. da je sudija realan bio real bi zavrsio sa tri igraca manje.
Dialer

#2266 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Dialer »

steeL' wrote:ljudi mani te se corava posla ha ya :D upravu je adebayor na svaki dodir se bacaju na zemlji i fataju se za glavu, kud ces dalje...izgleda da vam to najbolje ide ;)
Bas ko di maria,ronaldo, ozil, higuain itd.
palermo

#2267 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by palermo »

Meni su najbolji ovi što kažu, ne navijam ni za koga :D , ali što je Pepe mesar, a brate i onaj marselino i adebajor su trebali dobiti crvene kartone :D
Dialer

#2268 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Dialer »

Barcelona je sinoc ostecena, real je trebo dobit 3 crvena, al posto im je sudija bio naklonjen, ostalo je na jednom samo. Sramota za uefu i fifu sto dopustaju mesarstvo.
Last edited by Dialer on 28/04/2011 11:50, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#2269 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

palermo wrote:Meni su najbolji ovi što kažu, ne navijam ni za koga :D , ali što je Pepe mesar, a brate i onaj marselino i adebajor su trebali dobiti crvene kartone :D
zar ti to ne govori sta objektivna publika misli :D
oridjidji

#2270 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

fixer wrote:
oridjidji wrote:

Sinoć je Štark napravio posao za Barsu, kao i Busaka onda protiv Arsenala. I onda kad su Chelsea izbacili famoznim sudijskim greskama Orebra, u dvije utakmice osim posijeda lopte nisu napravili mnogo. Chelsea je na Nou Campu imao više šansi, kao i na Stamford Bridgu, ali Iniesta im je iz jednog suta na utakmici zabio go.
Ovaj momak je rekao sve. Posteno od nekog ko dugo vremena simpatizira Barcelonu.
Volim jedino Milan i kad igraju dobro i kad su fuj :D
Barsa mi je draga oduvijek bila radi imena koji su igrali u njoj. Ali fakat u ova 3 el-clasica, samo su prva dva bila gledljiva. Ovaj sinocnji je bio fuj.

Jedine zvjezde sinoć su bili Messi i Murinho. Jedan na terenu a drugi na tribinama. Utakmica nije ispunila ničija očekivanja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2271 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

http://img855.imageshack.us/i/4333x.jpg/
Ne mogu sliku uploadovati, ali evo link... :D
Slika - hiljadu rijeci ;-)
Last edited by Tomahawk11 on 28/04/2011 12:10, edited 1 time in total.
mO k3

#2272 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Image/
Ne mogu sliku uploadovati, ali evo link... :D

:thumbup: :dance:
fixer

#2273 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Dialer wrote:Barcelona je sinoc ostecena, real je trebo dobit 3 crvena, al posto im je sudija bio naklonjen, ostalo je na jednom samo. Sramota za uefu i fifu sto dopustaju mesarstvo.
waahahhahahahha
Sta ti bude kad zanemaris konkekst :-)
Pitarrr82

#2274 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

0:2

Sve ostalo je smijesna prica, rezultat stoji a i evo prilike da se otvore pa ko kome...
oridjidji

#2275 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

taxi_driver wrote:oridjidji , hajde reci sta im drugo preostaje kad se ovi brane na 30 metara sa 8-9 igraca. koja bi to ekipa mogla probiti?da sam na mjestu trenera barcelone , rekao bih igracima da se dodavaju na svojoj polovici , jer ionako dole nema ni jednog realovog igraca.
Pa cuj koja bi to ekipa mogla probiti? Barselonin hronicni problem je sto nemaju skok igraca u napadu, pa im igra glavom nije jaca strana, isto tako nemaju dobre sutere sa distance. Sinoc su 50 puta dosli na rub 16-ca i vratili loptu nazad ili pokusali glupim duplim pasovima da udju u 16 i daju go. Ljudi nemaju centarsuteva u 16, vec prebacuju loptu sa strane na stranu. Njihova igra previse pociva na zemlji. Pitaj Engleze kako se bunkeri razbijaju i kako se preskace sredina onda kada se neko brani sa 11 igraca u 16-cu dugim loptama. Barsa tako dugo cuva loptu jer kad bi preskakali igru centarsutevima ili gadjali glave svojih napadaca, vise bi bilo prostora za protivnicke kontre jer bi i gresaka bilo vise jer imaju prenizak napadacki red. Barsa je stroj koja se u par navrata u LP-u vadila na sudije, ali ne na igru. Jebes ti ekipu koja ima 71% lopte a stvori tri prilike na utakmici ili nestvori nista osim toga i prakticno iz jednog suta u dva meca prodje jedan Chelsea.Sjecate li se Man. U. koji ih je izbacio jednim sutem na utakmici kao sto su oni Chelsea. Sjecate li se ovogodisnje muke protiv Arsenala. Busaka je preokrenuo mec, nije Barsa. Prosle godine je Barsa izgledala bolje u LP-u, ali je Inter bio ekipa koja im je zabila 3 gola na Dzuzepe Meaci iako je Barsa vodila sto ih je u konacnici slomilo. Vecinu meceva koji su prosli i dogurali ih do finala osim one generacije sa Dinhom, ova generacija je prosla zahvaljujuci sudijama. Toliko vaznih utakmica su odigrali u kojima su sudije iskljucile igrace protivnickog tima kad su se oni patili sa postizanjem golova da je to malo reci.
Locked