Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Timotije
#2251 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ko ne planira taj i ne profitira. U ugovor o radu sam ugradio stavku "slobodan za sva gostovanja fudbalsko/nogometne reprezentacije BiH". Upravo kupljene avionske karte za zadnju kvalifikacionu u Vilniusu, nema sanse da to bude rekreativna tekma. Da Grci ne uzese bodove u Bratislavi da, ovako....moracemo se tu malo oznojiti za ovjeru prvog mjesta
Riga je vec odavno ovjerena
).
- splend
#2252 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
1. pa problem i jeste bio sto je bio najbolji igrac leha. ja sam ti i tada govorio da je to ŽNJ liga, da tu nema kvaliteta, da stilic nije kvalitet koji ce isplivati. nikada ja nisam rekao da ga ne treba zvati, vec sam se smijao vama koji ste ga prizivali i kovali u zvijezde. papetu se spominjala familija sto ga ne zove (a pape davno skonto da je levat).BHF_Manijak wrote: Onim boldom sam si sebi odgovorio. Naravno da treba svima DATI SANSU koji svojim igrama skrenu paznju, a Stilic JESTE skrenuo paznju jer je u tom trenutku bio najbolji igrac Lecha, je li to tesko skontati? Ili si ti za to da SAMO pozivamo igrace iz LIGA PETICE?! Uh ja, pa nemamo ih dovoljno, izvini.To sta ce biti od njega za 2-3-5 godina nakon tog trenutku, a nije bilo nista, nisam mogao znati ni ja, ni ti ni peti ni desiti, kontas, ali se u tom renutku MORAO probati. Probao se, nije pokazao nista i zdravo djaci, ides dalje.
Kad bi svi tako ograniceno razmisljati ko ti, reprezentacije bi se sastojale eventualno od nekih 12-13 imena, osatle ko jebe sto ne igraju po Realu, Bayernu, Unitedu itd...![]()
Sto se bolda tice. Opet ti ponavljam, je li decko u tom trenutku bio odlican? Jeste! Ne kontam sta ti nije jasno??? Ovaj sad Zahirovic nije ni sjena onog decka sto je protiv Grka briljantno odigrao i nekoliko tekmi poslije toga, a to se vidi i u Nalchiku gdje odavno nije prvotimac. A ti sad kao lafo znalac pa to znao, ma kako da ne.
Pa prognoziro sam i ja da nece od Hulka nista biti, eno ga sad kuburi po Zenitu, pa me to ne cini znalem.![]()
Ti ocigledno brkas sadasnjost sa potencijalom. Bilo koji talenat ili igrac ukoliko je TRENUTNO DOBAR i pruza dobre partije, zasluzuje da ga se proba i pozove, sto ne mora znaciti da ce za 5 godina biti mega zvijezda ili mozda hoce, nebitno, no svaki selektor prema trenutnoj formi bira igrace, ili bi bar tako trebao.
Zahirovic nekad bio dobar i perspektivan, danas kaska sa formom, treba ga na klupu. Prosto ko pasulj.
Ti kad shvatis da mi nemamo 9085923485384 igraca po ligama petice, da reprezentaciju MORAMO krpiti sa igracima iz Belgije, Austrije, Poljske, Rusije itd, bice ti lakse. Kad budemo imali po 5-6 igrac u Njemackoj, Engleskoj, Spaniji, tad cemo biti i redovni ucesnici prvenstava, dotad suti i gledaj.
A ako su kako ti kazes Mravac, Pandza ili Zukanovic u pet deka, koji te qrac onda tangira kojeg ce od njih pozvati?
2.isti bolan, apsolutno isti. ti govorio da je genijalac, ja da je levat. ko je znalac - a ko nije - mislim da nije tesko zakljuciti.
3. ne brkam ja nikakvu sadasnjost i potencijal. ti to brkas. tebi su stilic i zahirovic ocigledno bili potencijali za repku, cim si ih zvao genijalcima. tako isto smatras i za mnoge druge. e pa ja ih ne smatram potencijalama za A repku, tako da mi je sasvim normalno kad takvi ne dobiju poziv. problem je kad dobiju poziv - tek onda vidim da smo pali macku za usi. ja sam bas tebi 100000 puta ponovio, svejedno je jel cocalic ili zaha igra na zadnjem veznom. obojica su bezze igraci. al ti svoje pa svoje.
4. ja ovo shvatam, i zato cijenim i postujem ono sto safet izvlaci iz ovih igraca. to drugi trebaju da shvate, da shvate da zukanovic nije vidic, i da njegovim dolaskom mi ne mozemo unaprijediti toliko igru koliko vi ovdje zamisljate. isto vazi i za stevanovica, mahmutovica, i takvih milion. ja mislim da sam ja milion puta rekao da je svejedno ko ce igrati zukanovic/vranjes/pandza - svi su levati. a vi zavrli za tog momka ko da je vidic.
uostalom, i prije godinu sam ti objasnio kvalitet tih igraca - evo sada se ispostavlja da sam sve pogodio. zato citaj sta pisem, vidis da se razumijem
nek ti i ultima jaran cita i nek vidi kako se ocjeni ko je dobar a ko los igrac
- PasoDzigera007
#2253 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ocigledno da ovdje niko nije upucen u slucaj Bicakcic. Znaci,momak je predao za povrat BH pasosa (goal.com? ko su oni ba? )
Za Njemacku ionako nema prava vise igrati,jer je vec promjenio sportsko drzavljanstvo i nastupo za BIH U19 reprezentaciju,znaci dva puta ne mozes mjenjati sportsko drzavljanstvo. Momak ce igrati za BIH cim dobije nas pasos,a zakon u BIH se promjenio u septembru ove godine,tako da BIH ne trazi vise ispisnice,sto znaci da ce dobiti BH pasos,bez da se odrice Njemackog.I SVI SRETNI!
Za Njemacku ionako nema prava vise igrati,jer je vec promjenio sportsko drzavljanstvo i nastupo za BIH U19 reprezentaciju,znaci dva puta ne mozes mjenjati sportsko drzavljanstvo. Momak ce igrati za BIH cim dobije nas pasos,a zakon u BIH se promjenio u septembru ove godine,tako da BIH ne trazi vise ispisnice,sto znaci da ce dobiti BH pasos,bez da se odrice Njemackog.I SVI SRETNI!
- BHF_Manijak
#2254 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebi ga poteski smo obojica tako da se fakat umorih od diskusije s tobom.splend wrote:
1. pa problem i jeste bio sto je bio najbolji igrac leha. ja sam ti i tada govorio da je to ŽNJ liga, da tu nema kvaliteta, da stilic nije kvalitet koji ce isplivati. nikada ja nisam rekao da ga ne treba zvati, vec sam se smijao vama koji ste ga prizivali i kovali u zvijezde. papetu se spominjala familija sto ga ne zove (a pape davno skonto da je levat).
2.isti bolan, apsolutno isti. ti govorio da je genijalac, ja da je levat. ko je znalac - a ko nije - mislim da nije tesko zakljuciti.
3. ne brkam ja nikakvu sadasnjost i potencijal. ti to brkas. tebi su stilic i zahirovic ocigledno bili potencijali za repku, cim si ih zvao genijalcima. tako isto smatras i za mnoge druge. e pa ja ih ne smatram potencijalama za A repku, tako da mi je sasvim normalno kad takvi ne dobiju poziv. problem je kad dobiju poziv - tek onda vidim da smo pali macku za usi. ja sam bas tebi 100000 puta ponovio, svejedno je jel cocalic ili zaha igra na zadnjem veznom. obojica su bezze igraci. al ti svoje pa svoje.
4. ja ovo shvatam, i zato cijenim i postujem ono sto safet izvlaci iz ovih igraca. to drugi trebaju da shvate, da shvate da zukanovic nije vidic, i da njegovim dolaskom mi ne mozemo unaprijediti toliko igru koliko vi ovdje zamisljate. isto vazi i za stevanovica, mahmutovica, i takvih milion. ja mislim da sam ja milion puta rekao da je svejedno ko ce igrati zukanovic/vranjes/pandza - svi su levati. a vi zavrli za tog momka ko da je vidic.
uostalom, i prije godinu sam ti objasnio kvalitet tih igraca - evo sada se ispostavlja da sam sve pogodio. zato citaj sta pisem, vidis da se razumijem
nek ti i ultima jaran cita i nek vidi kako se ocjeni ko je dobar a ko los igrac
- Arteta
#2255 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako je izabrao Njemacku,neka mu je,nikog ne treba moliti.
-
Harry Tuttle
#2256 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a ako je ovako onda jos boljePasoDzigera007 wrote:Ocigledno da ovdje niko nije upucen u slucaj Bicakcic. Znaci,momak je predao za povrat BH pasosa (goal.com? ko su oni ba? )
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2257 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
PasoDzigera007 wrote:Ocigledno da ovdje niko nije upucen u slucaj Bicakcic. Znaci,momak je predao za povrat BH pasosa (goal.com? ko su oni ba? )
To Šahu, Paša, care moj
- Logovan
#2258 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
TooooPasoDzigera007 wrote:Ocigledno da ovdje niko nije upucen u slucaj Bicakcic. Znaci,momak je predao za povrat BH pasosa (goal.com? ko su oni ba? )
-
nihoniho
#2259 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ocigledno da neko ovdje nije upucen, Bicakcic moze igrati za BiH iskljucivo ako mu Njemacka vlada odobri dvojno drzavljanstvo!
Bicakcic je to imao pravo traziti ali, ocigledno, nije dobio, cim se morao odreci naseg . Sanse da dobije su male jer su prosle skoro dvije godine (februar 20011)kada je "navodno, izjavio da ce i dalje igrati u nasoj reprezentaciji i da pocinje ganjati pasoso!
U slucaju da izvadi nase, a da ne dobije dozvolu, automatski gubi Njemacko.
Sto se tice sportskog, Bicakcic nikada nije imao njemacko sportsko drzavljanstvo jer nikada nije nastupio u oficijelnoj utakmici njemacke reprezentacije, u ocima FIFA-e, nikada nije igrao u njemackoj reprezentaciji.
Prvi put se, kao reprezentativac, u FIFA-i registruje kada je odigrao oficijelnu utakmicu za nas, tako da ima pravo promijeniti drzavljanstvo. No to nema veze jer sanse da igra u Njemackoj reprezentaciji su minimalne.
Bicakcic ce igrati za nas u slucaju da se neki tim istapira velike pare za njega, da potpise milionski ugovor i kaze, ko vas j..., sacu se odrec' njemackog i uzeti bosansko .
Ono sto je, u stvari, problem je sto se plasiraju lazi od strane Susica i njegovih novinara da Bicakcic i Hadzic pokrecu procedure promjene sportskog drzavljanstva, da , eto, svaki cas trebaju dobiti nase itd. I to ce lagati i u naredne 2 godine, sve dok bude naivaca..
Lazi i obmane..
Bicakcic je to imao pravo traziti ali, ocigledno, nije dobio, cim se morao odreci naseg . Sanse da dobije su male jer su prosle skoro dvije godine (februar 20011)kada je "navodno, izjavio da ce i dalje igrati u nasoj reprezentaciji i da pocinje ganjati pasoso!
U slucaju da izvadi nase, a da ne dobije dozvolu, automatski gubi Njemacko.
Sto se tice sportskog, Bicakcic nikada nije imao njemacko sportsko drzavljanstvo jer nikada nije nastupio u oficijelnoj utakmici njemacke reprezentacije, u ocima FIFA-e, nikada nije igrao u njemackoj reprezentaciji.
Prvi put se, kao reprezentativac, u FIFA-i registruje kada je odigrao oficijelnu utakmicu za nas, tako da ima pravo promijeniti drzavljanstvo. No to nema veze jer sanse da igra u Njemackoj reprezentaciji su minimalne.
Bicakcic ce igrati za nas u slucaju da se neki tim istapira velike pare za njega, da potpise milionski ugovor i kaze, ko vas j..., sacu se odrec' njemackog i uzeti bosansko .
Ono sto je, u stvari, problem je sto se plasiraju lazi od strane Susica i njegovih novinara da Bicakcic i Hadzic pokrecu procedure promjene sportskog drzavljanstva, da , eto, svaki cas trebaju dobiti nase itd. I to ce lagati i u naredne 2 godine, sve dok bude naivaca..
Lazi i obmane..
- DonVito
#2260 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bicakcic se drzi njemackog drz. samo zbog toga sto se u timu kojem igra bio to ovaj sadasnji o... nece voditi kao stranac vec kao domaci igrac a svi znamo da je u ekipama ogranicen broj stranaca u prvih 11, naravno posto ne vjeruje u svoj usp. onda se drzi one..bolje biti njemac.

To nema nikakve veze kao ni ostatak tvog posta.Bicakcic ce igrati za nas u slucaju da se neki tim istapira velike pare za njega, da potpise milionski ugovor i kaze, ko vas j..., sacu se odrec' njemackog i uzeti bosansko .
Lazi i obmane..

-
ja71
#2261 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@nihoniho
znaci ipak je tacno ono sto sam ja jos prije pola godine prenio ovdje sa Njemacke Wikipedije:
Bicakcic se sa navrsenom 21. godinom morau odluciti za jedno drzavljanstvo (ne sportsko nego nacionalno)
i on se odlucio za Njemacko.
http://de.wikipedia.org/wiki/Ermin_Bi%C ... %8Di%C4%87
Koliko ja znam, u iznimnim slucajevima je moguce da Nijemci dopuste dvojno drzavljanstvo.
Treba samo dobro obrazloziti.
On po meni ima jak razlog a to je nastup za nasu reprezentaciju posto je jasno da za Njemacku nece zaigrati.
Nisu Nijemci cjepidlake u birokratiji (i ja sam ganjao njemacki pasos)
nego su siti prevara i marifetluka npr. utaja poreza od strane dvojnih drzavljana.
Po meni bi to on mogao dobiti.
Naravno treba za to i garancija da ce zaigrati kod nas.
znaci ipak je tacno ono sto sam ja jos prije pola godine prenio ovdje sa Njemacke Wikipedije:
Bicakcic se sa navrsenom 21. godinom morau odluciti za jedno drzavljanstvo (ne sportsko nego nacionalno)
Koliko ja znam, u iznimnim slucajevima je moguce da Nijemci dopuste dvojno drzavljanstvo.
On po meni ima jak razlog a to je nastup za nasu reprezentaciju posto je jasno da za Njemacku nece zaigrati.
nego su siti prevara i marifetluka npr. utaja poreza od strane dvojnih drzavljana.
-
nihoniho
#2262 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naravno da si u pravu , on se u januaru 2011 odrekao BiH drzavljanstva i odmah poslije toga izjavio da i dalje zeli igrati za nas ali da mora ponovo dobiti nase drzavljanstvo.ja71 wrote:@nihoniho
To je super ali prodje od tada dvije godine , a nista se ne desava, cak ni kvalitetna informacija u kojoj je fazi.
Nisam siguran kako Njemci tretiraju takve slucajeve ali je Bicakcic to pravo, na dvojno drzavljanstvo , moga traziti u trenutku kada je birao, ocigledno nije dobio.
To saberi s cinjenicom da je proslo dvije godine od kada , navodno, ganja i dobices odgovor .
Ponavljam, super bi bilo da to Bicakcic konacno sredi ali se niasta ne desava i nema informacija, problem je sto ce novinari i Susic plasirati more lazi da vodu okrenu na svoj mlin.
Koliko je tebi to sve trajalo ?
- jeza u ledja
#2263 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bicakcic je nastupio za U18 reprezentaciju Njemacke 22.5.2008e u prijateljskoj utakmici protiv Turske. Da bi (nakon toga) nastupio za BiH morao je promjeniti sportsko drzavljanstvo. Sad vise nema bh pasos pa je ni na nebu ni na zemlji.nihoniho wrote: Sto se tice sportskog, Bicakcic nikada nije imao njemacko sportsko drzavljanstvo jer nikada nije nastupio u oficijelnoj utakmici njemacke reprezentacije, u ocima FIFA-e, nikada nije igrao u njemackoj reprezentaciji.
Valjda...
- jeza u ledja
#2264 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hm, kolega, mada se slazemo oko mnogo cega...u vezi Stilica postojale su sve indicije da ce postati kvalitetan igrac. Najbolji igrac Lecha? Da, zajedno sa doticnim Robertom Lewandowskim koji sada rastura Bundesligu i Ligu Sampiona, koji je svojevremeno bio Stilicev saigrac. Tada su bili medju 2-3 najbolja igraca Lecha. Gdje je Lewandowski sad, a gdje Stilic?splend wrote:
1. pa problem i jeste bio sto je bio najbolji igrac leha. ja sam ti i tada govorio da je to ŽNJ liga, da tu nema kvaliteta, da stilic nije kvalitet koji ce isplivati. nikada ja nisam rekao da ga ne treba zvati, vec sam se smijao vama koji ste ga prizivali i kovali u zvijezde. papetu se spominjala familija sto ga ne zove (a pape davno skonto da je levat).
-
nihoniho
#2265 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije, mozes odigrati xy prijateljskih utakmica, FIFA te biljezi tek kada odigras takmicarsku. Mozes odigrati prijateljske utakmice u dresu onoliko drzava koliko imas pasosa, sve dok u jednoj ne nastupis u takmicarskoj. Tako da , u FIFA-inim ocima, prva reprezentacvija za koju je Bicakcic nastupao, jer je odigrao takmicarsku utakmicu, je Bosna. Nakon toga , ima pravo jednom promijeniti drzavljanstvo.jeza u ledja wrote:Bicakcic je nastupio za U18 reprezentaciju Njemacke 22.5.2008e u prijateljskoj utakmici protiv Turske. Da bi (nakon toga) nastupio za BiH morao je promjeniti sportsko drzavljanstvo. Sad vise nema bh pasos pa je ni na nebu ni na zemlji.nihoniho wrote: Sto se tice sportskog, Bicakcic nikada nije imao njemacko sportsko drzavljanstvo jer nikada nije nastupio u oficijelnoj utakmici njemacke reprezentacije, u ocima FIFA-e, nikada nije igrao u njemackoj reprezentaciji.
Valjda...
PS. Molim te, prije nego mi repliciras, promisli o onome sto sam napisao, nemam namjeru ovu prostu stvar objasnjavati ponovo.
- hypko_nurko
- Logovan
#2267 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako odemo na SP, mislim da ćemo završiti u top 15 reprezentacija.
Vidi Kolumbije na 5. mjestu.
Brazil je strašno opao, ne mogu da vjerujem kako su samo oslabili.
Vidi Kolumbije na 5. mjestu.
- hypko_nurko
#2268 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kolumbija ko norveska skoro sto je bila u vrhu. a brazil ne igra kvalifikacije pa su zato opali
- DonVito
#2269 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nas zadnji protivnik Alzir na 19
sreca njihova pa nisu bili normalni uslovi inace bi bilo 0-8..
Smijesna je ova Coca Cola nagradna igra, neke repke kao da su izvucene u top 30.
Smijesna je ova Coca Cola nagradna igra, neke repke kao da su izvucene u top 30.
- KPNCTNJAH
#2270 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisu oni oslabili, nego ne igraju kvalifikacije... to je dobra stvar kad neka manja reprezentacija bude domacin, ali za ove velike je problem...zlo87 wrote:Ako odemo na SP, mislim da ćemo završiti u top 15 reprezentacija.![]()
Vidi Kolumbije na 5. mjestu.Brazil je strašno opao, ne mogu da vjerujem kako su samo oslabili.
- Logovan
#2271 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zaboravio sam da su domaćiniKPNCTNJAH wrote:Nisu oni oslabili, nego ne igraju kvalifikacije... to je dobra stvar kad neka manja reprezentacija bude domacin, ali za ove velike je problem...zlo87 wrote:Ako odemo na SP, mislim da ćemo završiti u top 15 reprezentacija.![]()
Vidi Kolumbije na 5. mjestu.Brazil je strašno opao, ne mogu da vjerujem kako su samo oslabili.
-
ja71
#2272 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ne znam tacno, mislim oko pola godine.nihoniho wrote: Koliko je tebi to sve trajalo ?
ja nemam dvojno. morao sam se odreci nasega.
-
nihoniho
#2273 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Je li te Susic kontaktir'o ? Kaces promijenit' sportsko ?ja71 wrote:ne znam tacno, mislim oko pola godine.nihoniho wrote: Koliko je tebi to sve trajalo ?
Pricaj covjece..
-
Rob_Atl
#2274 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koje mjesto moramo biti da uletimo u taj prokleti 2. sesir bar, ustvari u kojem smo sad? 
-
ja71
#2275 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cim me Pape kontaktira derem smjesta njemacki pasosnihoniho wrote:Je li te Susic kontaktir'o ? Kaces promijenit' sportsko ?ja71 wrote:ne znam tacno, mislim oko pola godine.nihoniho wrote: Koliko je tebi to sve trajalo ?
Pricaj covjece..
nema veze sto su mi 42 i sto mi je operisano koljeno