Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#2251 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

girl wrote:za hladni i topli vosak.mala lana dobro su ti objasnili razliku. koliko sam uspjela da cujem, topli se vise uglavnom ne koristi (zene ga izbjegavaju, jer se topli koristi vise puta - tako meni rekla kozmeticarka i ona to ne radi). mene je to odbilo svakako pa sam nastavila hladnim - znaci teta grije one patrone aparaticem , maze meni na noge , otklanja trakom i baca traku. to je i dalje hladni :)

za ove stikove - pogledaj u loccitane 30tak KM je jedan. ili u DM - bili su alverde od nevena. i jedni i drugi bez aluminija - stikovi jesu , ali antiperspiranti nisu.
nekako mi nije logicno...ne kazem da nisi u pravu ali mi nije logicno da je nesto sto se grije hladni vosak.
hladni je ono na trakicama jer se ne treba prethodno grijati nego se u dodiru sa kozom "grije".
topli/vruci se ugrije i topao ide na kozu.
provjerila...
http://ezinearticles.com/?Hair-Removal- ... &id=100123
mala Lana

#2252 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by mala Lana »

girl wrote:za hladni i topli vosak.mala lana dobro su ti objasnili razliku. koliko sam uspjela da cujem, topli se vise uglavnom ne koristi (zene ga izbjegavaju, jer se topli koristi vise puta - tako meni rekla kozmeticarka i ona to ne radi). mene je to odbilo svakako pa sam nastavila hladnim - znaci teta grije one patrone aparaticem , maze meni na noge , otklanja trakom i baca traku. to je i dalje hladni :)

za ove stikove - pogledaj u loccitane 30tak KM je jedan. ili u DM - bili su alverde od nevena. i jedni i drugi bez aluminija - stikovi jesu , ali antiperspiranti nisu.
Ja samo ne mogu da vjerujem da ljudi koji koji su prof. kozmeticari ne znaju razliku, ali dobro, u jednom salonu sam pitala rade li egipatsku depilaciju, a zenska mi je rekla da oni uglavnom rade brazilsku :lol: tako da... a evo i ja sam se bas raspitala, topli vosak se pretapa, jer se ne koriste trakice, pa se cijedi, valjda kroz gazu dlake prodju, a ovo sto ostane od voska se ponovo grije na nekoj visokoj temp. da se uniste bakterije, pa se onda malo ohladi za upotrebu, a inace je mnogo topliji nego hladni, bas onako vruc... bilo kako bilo, to sto sam trazila nema u Sa. A ko je tvoja teta koja ti radi, ako moze pp, ako si zadovoljna naravno :)
girl

#2253 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

upravo tako sam i ja razumjela kozmeticarku (ovo pretapanje) , a naravno moguce je da ona nije u pravu.
zamzija

#2254 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Evo djevojke žene - koje niste na odmoru, Nadi me zamolila da vam preporučim nagradnu igru na Malim Ženskim Temama :D

http://malezensketeme.net/?p=36099
_Gea_

#2255 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by _Gea_ »

jel ima neki dobar preparat za osjetljivu kozu? neki losion, krema, svejedno..
moja je ekstremno osjetljiva, muku mucim sa njom :( trudim se koristiti kvalitetne brijace, kupujem onaj narandzasti venus i obavezno gel za brijanje za osjetljivu kozu, poslije mazem niveinim losionom s nevenom, ali opet mi iskoce sitni pristici kao neki osip. zato ovog ljeta izbjegavam bazene jer ne mogu obuci bikini. bikini zona i listovi se najvise ospu :/ cak su na jednoj nozi ostale flekice kako sam cerupala puno..
azurna_obala

#2256 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by azurna_obala »

Ne znam da li je već ranije bilo riječi o proizvodima Avene, ali ja bih samo da preporučim Avene kreme i gelove za umivanje, a posebno za masnu kožu ovaj gel za umivanje.
Image. Odličan je i primjetim da mi je lice mnogo čišće i manje sjajno.
Ko ima problema sa aknama http://www.aveneusa.com/triacneal/ neka proba ovu kremu.
swirl

#2257 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Je li imate neku preporuku cime mazati tijelo nakon suncanja i kupanja u moru?
Sunseeker_

#2258 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Sunseeker_ »

Je li imate neku preporuku cime mazati tijelo nakon suncanja i kupanja u moru?
Od jeftinijih imas:
Garnier Ambre Solaire Aftersun Ge
Image

A malo skuplje:
Clinique After Sun Rescue Balm With Aloe
Image
Sunseeker_

#2259 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Sunseeker_ »

_Gea_ wrote:ali opet mi iskoce sitni pristici kao neki osip. zato ovog ljeta izbjegavam bazene jer ne mogu obuci bikini. bikini zona i listovi se najvise ospu :/ cak su na jednoj nozi ostale flekice kako sam cerupala puno..
Nema potrebe da izbjegavas skidati se u bikini. Imam isti problem kao ti. To sam rijesila tako sto ne brijem te dijelove nego imam onu masinicu sto cupa dlake. Jeste da malo boli u pocetku ali sta covjek tj zena nece "izdurati" :) Mozes ih i depilirati u salonu ili sama. Poslije samo jednom ili dva puta sedmicno koristi neki peeling na ta mjesta (a mozes i na cijelo tijelo, peeling je super) da ti dlake nebi urasle u kozu. Ja trenutno koristim ovaj peeling

Yves Rocher
Image

ali ima i drugih koji su dobri :thumbup:
Ajvi

#2260 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Ajvi »

Za piling tijela toplo preporucujem home made piling : kukuruzno brasno, jogurt, med, maslinovo ulje i njezno trljati, nema potrebe za grubim pokretima zbog iritacije.

Meni je za lice stvarno najbolja stvar maska od gline, za cure sa mjesovitom ili masnijom kozom- u apoteci zelena glina (3,4 KM), pomjesa se mrvicu mlake vode, na lice jedno pola sata, ma divota !
terremoto

#2261 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by terremoto »

rinna0304 wrote:jel ima iko problem sa guljenjem stopala? pogotovo sad ljeti na bazenima i tako to :/ jel se to ikako moze smanjiti ublaziti nekim kremimama il bilo cim ako moze ? jer mi je fkt ruzno skoro sva koza sa stopala mi se ljeti oguli nenormalno
Drzi noge bar pola sata kad imas vremena u vodi sa malo jabucnog sirceta i morske krupne soli,ubija gljivicne infekcije.Evo recimo kad si na forumu :wink:
terremoto

#2262 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by terremoto »

Ajvi wrote:Za piling tijela toplo preporucujem home made piling : kukuruzno brasno, jogurt, med, maslinovo ulje i njezno trljati, nema potrebe za grubim pokretima zbog iritacije.

Meni je za lice stvarno najbolja stvar maska od gline, za cure sa mjesovitom ili masnijom kozom- u apoteci zelena glina (3,4 KM), pomjesa se mrvicu mlake vode, na lice jedno pola sata, ma divota !
Ili recimo smedji secer pomijesan sa jogurtom,poslije se namazete sa bademovim uljem,bademovo ulje ne zatvara pore.Mozete ga staviti i u gel za tusiranje ili u sapun za ruke ili ako imate suhu kozu lica i u kremu za lice,par kapi.Ja prezadovoljna :thumbup:
jasmina94

#2263 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by jasmina94 »

Željela bih pitati da li ima iko iskustva sa Avene kremama za lice? Kakav je omjer kvalitete i cijene? Kakve kreme nude za mješovitu kožu lica? (tačnije,masnu t-zonu i suhe obraze) Hvala !
distant_dreamer

#2264 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by distant_dreamer »

Pozdrav svim damama na temi :)

Pokusala sam naci temu kozmetickih salona u Sarajevu ali bezuspjesno pa cu pitati ovdje, nadam se da ce se naci neka dobra dusa da mi odgovori. Zanima me da li je neka od vas radila mikrodermoabraziju lica i kakva su iskustva. Dosta sam citala o tome na netu ali su iskustva i misljenja dosta suprotna pa me zanimaju informacije iz prve ruke.
Nadam se da moje pitanje nije totalno zalutalo, jest da je tema njega tijela ali u zagradi pise zenska tema :lol:
Sacime

#2265 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Sacime »

distant_dreamer wrote:Pozdrav svim damama na temi :)

Pokusala sam naci temu kozmetickih salona u Sarajevu ali bezuspjesno pa cu pitati ovdje, nadam se da ce se naci neka dobra dusa da mi odgovori. Zanima me da li je neka od vas radila mikrodermoabraziju lica i kakva su iskustva. Dosta sam citala o tome na netu ali su iskustva i misljenja dosta suprotna pa me zanimaju informacije iz prve ruke.
Nadam se da moje pitanje nije totalno zalutalo, jest da je tema njega tijela ali u zagradi pise zenska tema :lol:
Imas kod par salona, a ja sam licno radila kod vedrane. I ne znam sta da ti kazem, moj cilj je bio da se rijesim fleka na licu, i ne mogu reci da sam nesto pretjerano postigla. Istina, lice izgleda njeznije poslije tretmana jer odstrani mrtve stanice al sta ja znam....vjerovatno da radim tretman radim svake dvije sedmice da bi bilo drugacije al nije bas jeftino
Loulou

#2266 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Loulou »

Koja je (praktična) razlika između

Image

i

Image
surajaa

#2267 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by surajaa »

Ja sam koristila oba piling gela i nema pretjerane razlike, osim u razlicitosti pakovanja i mirisu i upravo zbog ugodnog mirisa, glas dajem rozom pilingu s mirisom grejpa...dosadilo mi je citati sadrzaje na poledjini, znam da je sve puno parabena, konzervansa, vjestackih boja, alkohola i naftnih derivata i da cu ih unijeti u sebe na ovaj ili onaj nacin, pa onda uzmem ono sto mi godi nosu...

u ove price o otklanjanju i sprjecavanju pojave mitesera, nadam se da niko vise ne vjeruje, dakle svejedno...ako mene pitas, uzmes onaj koji ti izgleda privlacnije...

Zbog prakticnosti koristenja, nedavno sam uzela ovaj s pumpicom, obicni gel i on mi mirisi onako fino.
Svi proizvodi iz ove linije su blagi i nisu agresivni za kozu, pogodni za svakodnevno koristenje...

Image
surajaa

#2268 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by surajaa »

Da li je neko koristio schwarzkopf-ove proizvode iz bonacure linije za kosu, konkretno me zanima ovo ulje koje se nanosi na vlaznu kosu...i ono mi privlacno mirise, pa rekoh da me ne povuce za novcanik :-)
Image
surajaa

#2269 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by surajaa »

jasmina94 wrote:Željela bih pitati da li ima iko iskustva sa Avene kremama za lice? Kakav je omjer kvalitete i cijene? Kakve kreme nude za mješovitu kožu lica? (tačnije,masnu t-zonu i suhe obraze) Hvala !
Koristila sam Avene neko vrijeme, nisam pretjerano odusevljena, no svaka koza drugacije reaguje, tako da moras sama probati djeluje li...

Koliko se sjecam, za mjesovitu kozu su mi preporucili netolerantnu kremu,(tako se zove) Cleanance gel za umivanje, cleanance K kremu za saniranje bubuljica, maske za lice, cak sam i njihovu termalnu vodu koristila, ali kao sto sam rekla, mene nije impresioniralo.

Cjenovno su u rangu s Vichy ili mozda malo jeftiniji...najbolje ako zamolis, inace vrlo cesto neljubazne apotekarke, da ti daju testere. Gotovo uvijek ce tvrditi da ih nemaju, ali naravno da lazu, imaju ih, samo ih cuvaju za sebe ili nekog svog...10 mini testera u tubicama od po 5 ml cini 50 ml, sto je jedna citava krema, (neke kreme sadrze i manje, 30 ml) pa je jasno zasto uvijek kategoricno tvrde da testera nemaju, nisu ih ni dobili ili ih je najcesce nestalo...how yes no, sto bi rekli Englezi 8-)
Lounge Act

#2270 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Lounge Act »

surajaa wrote:
jasmina94 wrote:Željela bih pitati da li ima iko iskustva sa Avene kremama za lice? Kakav je omjer kvalitete i cijene? Kakve kreme nude za mješovitu kožu lica? (tačnije,masnu t-zonu i suhe obraze) Hvala !
Koristila sam Avene neko vrijeme, nisam pretjerano odusevljena, no svaka koza drugacije reaguje, tako da moras sama probati djeluje li...

Koliko se sjecam, za mjesovitu kozu su mi preporucili netolerantnu kremu,(tako se zove) Cleanance gel za umivanje, cleanance K kremu za saniranje bubuljica, maske za lice, cak sam i njihovu termalnu vodu koristila, ali kao sto sam rekla, mene nije impresioniralo.

Cjenovno su u rangu s Vichy ili mozda malo jeftiniji...najbolje ako zamolis, inace vrlo cesto neljubazne apotekarke, da ti daju testere. Gotovo uvijek ce tvrditi da ih nemaju, ali naravno da lazu, imaju ih, samo ih cuvaju za sebe ili nekog svog...10 mini testera u tubicama od po 5 ml cini 50 ml, sto je jedna citava krema, (neke kreme sadrze i manje, 30 ml) pa je jasno zasto uvijek kategoricno tvrde da testera nemaju, nisu ih ni dobili ili ih je najcesce nestalo...how yes no, sto bi rekli Englezi 8-)
ni ja nisam nesto odusevljena sa avene, imala sam strasno suhu kozu i koristila njihov kremu, bila sam zadovoljna dok namazem :lol: i nije mi se lice prosipalo kao od gotovo svih krema koje sam probala, ali ako je ne namazem opet ista stvar
tester sam samo jednom dobila i to kad sam kupovala sebi i kcerci kremu za suncanje pa me ispalo oko 80 KM i teta stavi i jedan tester kreme od 50 SPF u vrecicu
vec neko vrijeme koristim eucerin i znam nekad i po par dana da se ne namazem, koza mi je postala mjesovita od kako je koristim pa sam prezadovoljna, obrve, nos i dio oko usta se vise ne perutaju pa mogu koristiti i puder, a da budem zadovoljna. jedina je zamjerka sto nemaju svih proizvoda koje mi je dermatolog preporucio, ne mogu ih ni naruciti
Loulou

#2271 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Loulou »

@surajaa, ja koristim ovaj prvi sa slike koju sam postavila i ok mi je. Naravno da ne pomaže u blackhead eliminating :D ali mi koža bude mekana, glatka.
Malo sam prešla na onaj coalface sapun od Lusha. Svega par puta do sada sam se umila s tim (navečer) i zanimljivo mi je kako stvarno odstrani masnoću s lica :) E sad, ima li stvarno efekta i očisti li one "čuvene" impurities- vidjet ćemo.
kixa

#2272 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kixa »

Za lice koristim Dr.Pasha sapun od maka,fenomenalan je.Kremu za lice od kozjeg mlijeka,masku za lice,ulje za lice,gel za tusiranje,kremu za tijelo,piling za stopala,sve mi je iz Avona-Planet spa.Sto se tice pilinga tijela,jednom mjesecno napravim piling sa smedjim secerom ili palentom,savrseno odgovara mojoj kozi
honky tonk

#2273 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by honky tonk »

e da vas pitam za preporuku gdje urediti nokte, obicna manikura nista nadogradnja, french, samo oblikovanje i poliranje? hvala :-D
kixa

#2274 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kixa »

honky tonk wrote:e da vas pitam za preporuku gdje urediti nokte, obicna manikura nista nadogradnja, french, samo oblikovanje i poliranje? hvala :-D
:lol: :lol: :lol: u Importane-u :lol:
honky tonk

#2275 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by honky tonk »

nema vise tamo :-)
Post Reply