Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

mousstapha

#2251 Re: Sarajevska zicara?

Post by mousstapha »

Pitar sa Kariba wrote:Jedan mali propust, na "dolaznoj" nema kupiti kartu za dole.
Ima li reva?
trambusek88

#2252 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

Zaustavi se nasumično žičara kod nekog stuba, reva se popne i uđe u tu prvu kabinu, i ko nema karte leti iz žičare direktno na tlo.
zateznistub

#2253 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:https://www.facebook.com/revitalizacija ... P-PA0dYGtQ

na 4:55

nije li zastava okrenuta naopacke?
Ako misliš na kabinu, nije!
Image
Iz druge tek vidjeh da na stubu ima, i ona je ok!
zateznistub

#2254 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

trambusek88 wrote:Zaustavi se nasumično žičara kod nekog stuba, reva se popne i uđe u tu prvu kabinu, i ko nema karte leti iz žičare direktno na tlo.
Drito na vugla!
man_464

#2255 Re: Sarajevska zicara?

Post by man_464 »

:lol: :evil: :mrgreen:

Inace GRAS nema ništa sa žičarom samo da uozbiljimo.
Edin H.

#2256 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

zateznistub wrote:
trambusek88 wrote:Zaustavi se nasumično žičara kod nekog stuba, reva se popne i uđe u tu prvu kabinu, i ko nema karte leti iz žičare direktno na tlo.
Drito na vugla!
Puknes ga vratima iste sekunde. :wink:
trambusek88

#2257 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

man_464 wrote::lol: :evil: :mrgreen:

Ma to su reve JP Sarajevo.
Nekad pred rat bili angažovani u GRAS-u, nadrealisti ih tada snimali, sad su se specijalizirali za žičaru.
Edin H.

#2258 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

trambusek88 wrote:
man_464 wrote::lol: :evil: :mrgreen:

Ma to su reve JP Sarajevo.
Nekad pred rat bili angažovani u GRAS-u, nadrealisti ih tada snimali, sad su se specijalizirali za žičaru.
Grasovi ili ne, ne vjeruj revizoru ni kad ti darove nosi. :oops:
dječak sa šibicama

#2259 Re: Sarajevska zicara?

Post by dječak sa šibicama »

Zejnep wrote:Hoćel bit kakva mjesečna karta? :mrgreen:
Sta ce ti, vozas se gore dole?
Edin H.

#2260 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:
:oops:
spreca

#2261 Re: Sarajevska zicara?

Post by spreca »

manijak1 wrote:
spreca wrote: Stvarno ko sam ja da diram to sto je vase i kako se usudjujem da nesto kazem sto se kosi sa vasim misljenjem...... a i odkud meni pravo jer ja mogu samo da pricam o svom kantonu a mozda uopste i nezivim u BiH.....sta ima veze onda ako ja i zvim u BiH ako nesmijem gledati u Sa.....ah da imam svoj kanton i tamo cu ja ako mi sta naupadne da sta prozborim.
Ja nikome na forumu a kamoli tebi nisam rekao da si papak .Samo kažem , bila je riječ o ljepoti krajolika , žičare i kao njene funkcionalnosti , na koju se niko evo več :D puna dva dana niko nije žalio A sada , ne radi štošta kako treba , ali ako je riječ o žičari za bilo kakve ocjene laika i stručnjaka treba izvjesni period od mjesec do dva , otprilike koliko i traje godišnji remont , barem je onoj razrušenoj toliko trajao .
Mislim da ipak nisi kritikovao idiote već žičaru kao žičaru ....a Vijećnica samim tim što nije više biblioteka već je postala paradno mjesto i kancelarija Uprave Grada Sarajeva i što se naplaćuje ulaz da vidiš svečano dvorište , stepenište , galeriju i kao Muzej :D Vijećnice ...to je bila stvar Gradskog Vijeća i građana koji su birali vijećnike.Sve inicijative su propale do valjda novih izbora.A voda uvijek nađe sebi put :oops: kao i tvoje ironične kritike.Što će reć ne smijem ni ja tebi reć štaš ti reć .
Procitaj bar sto sam pisao...nisam kritikovao zicaru a ni grad Sa kao Sarajevo nikad nisam niti cu ikada ali mnogo puta sam kritikovao sistem i ne samo u Sa nego u cijeloj drzavi.....ja volim reci da imamo kurcevu drzavu koju nevolim ali zato imamo prelijepu zemlju koju volim vise bilo koje zemlje u svijetu...tako mislim i o gradovima....a vi se nastavite ljutiti na bilo koji pomen Sa......jedan forumas(onaj sto rece da je pisao knjigu o Sa) je odlicno opisao situaciju oko zicare i na to samo bi se naivan naljutio jer je covjek napisao istinu i od kad je to istina uvredljiva
Zejnep

#2262 Re: Sarajevska zicara?

Post by Zejnep »

dječak sa šibicama wrote:
Jah
spreca

#2263 Re: Sarajevska zicara?

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Ih od kad na Modracu postoji žičara
Image
:thumbup: :mrgreen:
So What!

#2264 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

Osobe s otežanim kretanjem na Trebevićku žičaru mogu doći kroz Bakarevićevu ulicu
Image

Nakon negodovanja nekolicine građana zbog poteškoća u pristupu polaznoj stanici Trebevićke žičare, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka objasnio je za Klix.ba kako i na koji način se osobe s otežanim kretanjem mogu voziti žičarom.

Skaka je istakao da je kompletan projekt prilagođen osobama s invaliditetom i u ovoj i u idućim fazama.

"U ovoj fazi osobe s invaliditetom ulaze iz ulice Bakarevića na gornji ulaz. Tu je još uvijek gradilište, ali to je privremeno dok radovi ne budu završeni. Prolaze kroz rampu, ulaze u lift prilagođen njima, a na izlazu se nalaze nova rampa i posebna vrata. Gondole imaju široka vrata baš iz tog razloga, jer to je kategorija o kojoj smo posebno vodili računa", rekao je Skaka.

Kako je dodatno pojašnjeno iz JP Sarajevo, objekti i funkcionalnost nove Trebevičke žičare su u potpunosti prilagođeni osobama sa invaliditetom.

"Vrsta i veličina gondola na Trebevićkoj žičari odabrana je kako bi i osobe sa invaliditetom mogle imati nesmetan pristup. Sjedišta su preklopna kako bi se osigurao dodatni prostor. Širina vrata na gondolama prilagođena je za ulazak kolica i u skladu je sa standardima. U funkciji su liftovi na polaznoj stanici. Ulazi na polaznoj i dolaznoj stanici Trebevićke žičare prilagođeni su za pristup invalidnim osobama i osobama u kolicima. Pristup invalidnim osobama do polazne stanice i nesmetan ulazak u objekt osiguran je iz pravca ulice Bakarevića i Hrvatin", rečeno je iz JP Sarajevo.

Podsjećamo, Trebevićka žičara je jučer, nakon 26 godina, konačno puštena u rad.

Svečanom otvorenju Trebevićke žičare prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti iz političkog, sportskog, kulturnog i javnog života općenito.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
So What!

#2267 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

:faraon1: :faraon1: :faraon1:

Otprilike ove fotografije iznad su poenta žičare i drago mi je da je od starta vraćena određena tradicija i baš je milina gledati ove fotografije.

Da je Trebević još malo sređeniji, ima više staza, manje smeća i više nekog sadržaja za izletnike bilo bi još bolje, ali nije ni ovako loše.

Naravno žičara je tu samo da upotpuni to sve, a ne da bude svrha sama sebi. :bih:
ptičica

#2268 Re: Sarajevska zicara?

Post by ptičica »

So What! wrote::faraon1: :faraon1: :faraon1:

Otprilike ove fotografije iznad su poenta žičare i drago mi je da je od starta vraćena određena tradicija i baš je milina gledati ove fotografije.

Da je Trebević još malo sređeniji, ima više staza, manje smeća i više nekog sadržaja za izletnike bilo bi još bolje, ali nije ni ovako loše.

Naravno žičara je tu samo da upotpuni to sve, a ne da bude svrha sama sebi. :bih:
:thumbup: za slike!
Jedva cekam da malo prodje ova guzva, pa da se provozam! :)
A ovi hejteri ne shvataju, da zicara za nas nije samo zicara, vec podsjetnik na jedno ljepse vrijeme... :-D
made_in_sarajevo

#2269 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

Pitar sa Kariba wrote:Jedan mali propust, na "dolaznoj" nema kupiti kartu za dole.
Juce su neki na gornjoj stanici usli i momak sto radi govori kolegi da jave za gondolu da izadju i kupe kartu na donjoj stanici. Vjerovatno ce rijesiti u ovih par dana dok se i oni malo uhodaju
Logovan

#2270 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

Konačno da se provozam. :mrgreen: Zadovoljan sam. Gužva ne smeta, obzirom koliko sam čekao da se izgradi, tako da čekanje da se uđe u kabinu i nije problem. :D Čekao malo više od sat vremena, nije puno, isplati se pravo.Vožnja tiha, mirna, ugodna, kod stubova se zaljulja, ali ništa puno. Pogled na grad fantastičan. :thumbup:
Ne sviđa mi se radno vrijeme. Makar da je stavljeno da radi do 7, pola 8. Ovako radnim danima stignem samo da odem u jednom smjeru, a i to je pod znakom pitanja. Neko reče da se na dolaznoj stanici ne može kupiti karta za povratak. :? Ovo ne smije ovako ostati.

Sad kako je žičara napravljena, krenuti u uređivanje Trebevića. Fakat je bruka gledati sve one propale staze, smeće, ruševine, itd. Asfaltirati, popločati, skloniti smeće, srušiti ruševine, napraviti kućice za odmor i roštiljanje. I ne zatrpavati se puno sa kafićima i restoranima, da ne bude k'o Ferhadija na svakom koraku ugostiteljski objekat. Da ne govorim o uređivanju bob - staze.

I ono što se mora uraditi je da se napravi gore policijska stanica.
Last edited by Logovan on 09/04/2018 00:15, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2271 Re: Sarajevska zicara?

Post by Velkoski »

treba neki shisha bar na trebeviću
made_in_sarajevo

#2272 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

Logovan wrote:Konačno da se provozam. :mrgreen: Zadovoljan sam. Gužva ne smeta, obzirom koliko sam čekao da se izgradi, tako da čekanje da se uđe u kabinu i nije problem. :D Čekao malo više od sat vremena, nije puno, isplati se pravo.Vožnja tiha, mirna, ugodna, kod stubova se zaljulja, ali ništa puno. Pogled na grad fantastičan. :thumbup:
Ne sviđa mi se radno vrijeme. Makar da je stavljeno da radi do 7, pola 8. Ovako radnim danima stignem samo da odem u jednom smjeru, a i to je pod znakom pitanja. Neko reče da se na dolaznoj stanici ne može kupiti karta za povratak. :? Ovo ne smije ovako ostati.

Sad kako je žičara napravljena, krenuti u uređivanje Trebevića. Fakat je bruka gledati sve one propale staze, smeće, ruševine, itd. Asfaltirati, popločati, skloniti smeće, srušiti ruševine, napraviti kućice za odmor i roštiljanje. I ne zatrpavati se puno sa kafićima i restoranima, da ne bude k'o Ferhadija na svakom koraku ugostiteljski objekat. Da ne govorim o uređivanju bob - staze.

I ono što se mora uraditi je da se napravi gore policijska stanica.
Sve sto si nabrojao ce biti, bar koliko sam upoznat. Otvoreno je ono glavno i nece ostati na zicari samo ali treba vremena da se sve stigne
Logovan

#2273 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

made_in_sarajevo wrote: Sve sto si nabrojao ce biti, bar koliko sam upoznat. Otvoreno je ono glavno i nece ostati na zicari samo ali treba vremena da se sve stigne
Pa super onda. :thumbup: Samo da ne gube vrijeme.

Neka počnu od sklanjanja smeća. :skoljka:
aladinosmic1

#2274 Re: Sarajevska zicara?

Post by aladinosmic1 »

Ima li kakvih dobrih novih memova za žičaru
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2275 Re: Sarajevska zicara?

Post by Velkoski »

čega?
Post Reply