Ima li reva?Pitar sa Kariba wrote:Jedan mali propust, na "dolaznoj" nema kupiti kartu za dole.
Sarajevska zicara?
- mousstapha
#2251 Re: Sarajevska zicara?
- trambusek88
#2252 Re: Sarajevska zicara?
Zaustavi se nasumično žičara kod nekog stuba, reva se popne i uđe u tu prvu kabinu, i ko nema karte leti iz žičare direktno na tlo.
- zateznistub
#2253 Re: Sarajevska zicara?
Ako misliš na kabinu, nije!Quaresma wrote:https://www.facebook.com/revitalizacija ... P-PA0dYGtQ
na 4:55
nije li zastava okrenuta naopacke?

Iz druge tek vidjeh da na stubu ima, i ona je ok!
- zateznistub
#2254 Re: Sarajevska zicara?
Drito na vugla!trambusek88 wrote:Zaustavi se nasumično žičara kod nekog stuba, reva se popne i uđe u tu prvu kabinu, i ko nema karte leti iz žičare direktno na tlo.
- man_464
#2255 Re: Sarajevska zicara?
Inace GRAS nema ništa sa žičarom samo da uozbiljimo.
- Edin H.
#2256 Re: Sarajevska zicara?
Puknes ga vratima iste sekunde.zateznistub wrote:Drito na vugla!trambusek88 wrote:Zaustavi se nasumično žičara kod nekog stuba, reva se popne i uđe u tu prvu kabinu, i ko nema karte leti iz žičare direktno na tlo.
- trambusek88
#2257 Re: Sarajevska zicara?
Ma to su reve JP Sarajevo.man_464 wrote:![]()
![]()
![]()
Nekad pred rat bili angažovani u GRAS-u, nadrealisti ih tada snimali, sad su se specijalizirali za žičaru.
- Edin H.
#2258 Re: Sarajevska zicara?
Grasovi ili ne, ne vjeruj revizoru ni kad ti darove nosi.trambusek88 wrote:Ma to su reve JP Sarajevo.man_464 wrote:![]()
![]()
![]()
Nekad pred rat bili angažovani u GRAS-u, nadrealisti ih tada snimali, sad su se specijalizirali za žičaru.
- dječak sa šibicama
#2259 Re: Sarajevska zicara?
Sta ce ti, vozas se gore dole?Zejnep wrote:Hoćel bit kakva mjesečna karta?
- Edin H.
#2260 Re: Sarajevska zicara?
dječak sa šibicama wrote:Sta ce ti, vozas se gore dole?Zejnep wrote:Hoćel bit kakva mjesečna karta?
- spreca
#2261 Re: Sarajevska zicara?
Procitaj bar sto sam pisao...nisam kritikovao zicaru a ni grad Sa kao Sarajevo nikad nisam niti cu ikada ali mnogo puta sam kritikovao sistem i ne samo u Sa nego u cijeloj drzavi.....ja volim reci da imamo kurcevu drzavu koju nevolim ali zato imamo prelijepu zemlju koju volim vise bilo koje zemlje u svijetu...tako mislim i o gradovima....a vi se nastavite ljutiti na bilo koji pomen Sa......jedan forumas(onaj sto rece da je pisao knjigu o Sa) je odlicno opisao situaciju oko zicare i na to samo bi se naivan naljutio jer je covjek napisao istinu i od kad je to istina uvredljivamanijak1 wrote:Ja nikome na forumu a kamoli tebi nisam rekao da si papak .Samo kažem , bila je riječ o ljepoti krajolika , žičare i kao njene funkcionalnosti , na koju se niko evo večspreca wrote: Stvarno ko sam ja da diram to sto je vase i kako se usudjujem da nesto kazem sto se kosi sa vasim misljenjem...... a i odkud meni pravo jer ja mogu samo da pricam o svom kantonu a mozda uopste i nezivim u BiH.....sta ima veze onda ako ja i zvim u BiH ako nesmijem gledati u Sa.....ah da imam svoj kanton i tamo cu ja ako mi sta naupadne da sta prozborim.puna dva dana niko nije žalio A sada , ne radi štošta kako treba , ali ako je riječ o žičari za bilo kakve ocjene laika i stručnjaka treba izvjesni period od mjesec do dva , otprilike koliko i traje godišnji remont , barem je onoj razrušenoj toliko trajao .
Mislim da ipak nisi kritikovao idiote već žičaru kao žičaru ....a Vijećnica samim tim što nije više biblioteka već je postala paradno mjesto i kancelarija Uprave Grada Sarajeva i što se naplaćuje ulaz da vidiš svečano dvorište , stepenište , galeriju i kao MuzejVijećnice ...to je bila stvar Gradskog Vijeća i građana koji su birali vijećnike.Sve inicijative su propale do valjda novih izbora.A voda uvijek nađe sebi put
kao i tvoje ironične kritike.Što će reć ne smijem ni ja tebi reć štaš ti reć .
- Zejnep
#2262 Re: Sarajevska zicara?
Jahdječak sa šibicama wrote:Sta ce ti, vozas se gore dole?Zejnep wrote:Hoćel bit kakva mjesečna karta?
- spreca
#2263 Re: Sarajevska zicara?
insomnia78 wrote:Ih od kad na Modracu postoji žičara
- So What!
#2264 Re: Sarajevska zicara?
Osobe s otežanim kretanjem na Trebevićku žičaru mogu doći kroz Bakarevićevu ulicu
Nakon negodovanja nekolicine građana zbog poteškoća u pristupu polaznoj stanici Trebevićke žičare, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka objasnio je za Klix.ba kako i na koji način se osobe s otežanim kretanjem mogu voziti žičarom.
Skaka je istakao da je kompletan projekt prilagođen osobama s invaliditetom i u ovoj i u idućim fazama.
"U ovoj fazi osobe s invaliditetom ulaze iz ulice Bakarevića na gornji ulaz. Tu je još uvijek gradilište, ali to je privremeno dok radovi ne budu završeni. Prolaze kroz rampu, ulaze u lift prilagođen njima, a na izlazu se nalaze nova rampa i posebna vrata. Gondole imaju široka vrata baš iz tog razloga, jer to je kategorija o kojoj smo posebno vodili računa", rekao je Skaka.
Kako je dodatno pojašnjeno iz JP Sarajevo, objekti i funkcionalnost nove Trebevičke žičare su u potpunosti prilagođeni osobama sa invaliditetom.
"Vrsta i veličina gondola na Trebevićkoj žičari odabrana je kako bi i osobe sa invaliditetom mogle imati nesmetan pristup. Sjedišta su preklopna kako bi se osigurao dodatni prostor. Širina vrata na gondolama prilagođena je za ulazak kolica i u skladu je sa standardima. U funkciji su liftovi na polaznoj stanici. Ulazi na polaznoj i dolaznoj stanici Trebevićke žičare prilagođeni su za pristup invalidnim osobama i osobama u kolicima. Pristup invalidnim osobama do polazne stanice i nesmetan ulazak u objekt osiguran je iz pravca ulice Bakarevića i Hrvatin", rečeno je iz JP Sarajevo.
Podsjećamo, Trebevićka žičara je jučer, nakon 26 godina, konačno puštena u rad.
Svečanom otvorenju Trebevićke žičare prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti iz političkog, sportskog, kulturnog i javnog života općenito.
Klix
- So What!
- So What!
- So What!
#2267 Re: Sarajevska zicara?
Otprilike ove fotografije iznad su poenta žičare i drago mi je da je od starta vraćena određena tradicija i baš je milina gledati ove fotografije.
Da je Trebević još malo sređeniji, ima više staza, manje smeća i više nekog sadržaja za izletnike bilo bi još bolje, ali nije ni ovako loše.
Naravno žičara je tu samo da upotpuni to sve, a ne da bude svrha sama sebi.
- ptičica
#2268 Re: Sarajevska zicara?
So What! wrote:![]()
![]()
![]()
Otprilike ove fotografije iznad su poenta žičare i drago mi je da je od starta vraćena određena tradicija i baš je milina gledati ove fotografije.
Da je Trebević još malo sređeniji, ima više staza, manje smeća i više nekog sadržaja za izletnike bilo bi još bolje, ali nije ni ovako loše.
Naravno žičara je tu samo da upotpuni to sve, a ne da bude svrha sama sebi.
Jedva cekam da malo prodje ova guzva, pa da se provozam!
A ovi hejteri ne shvataju, da zicara za nas nije samo zicara, vec podsjetnik na jedno ljepse vrijeme...
-
made_in_sarajevo
#2269 Re: Sarajevska zicara?
Juce su neki na gornjoj stanici usli i momak sto radi govori kolegi da jave za gondolu da izadju i kupe kartu na donjoj stanici. Vjerovatno ce rijesiti u ovih par dana dok se i oni malo uhodajuPitar sa Kariba wrote:Jedan mali propust, na "dolaznoj" nema kupiti kartu za dole.
- Logovan
#2270 Re: Sarajevska zicara?
Konačno da se provozam.
Zadovoljan sam. Gužva ne smeta, obzirom koliko sam čekao da se izgradi, tako da čekanje da se uđe u kabinu i nije problem.
Čekao malo više od sat vremena, nije puno, isplati se pravo.Vožnja tiha, mirna, ugodna, kod stubova se zaljulja, ali ništa puno. Pogled na grad fantastičan.
Ne sviđa mi se radno vrijeme. Makar da je stavljeno da radi do 7, pola 8. Ovako radnim danima stignem samo da odem u jednom smjeru, a i to je pod znakom pitanja. Neko reče da se na dolaznoj stanici ne može kupiti karta za povratak.
Ovo ne smije ovako ostati.
Sad kako je žičara napravljena, krenuti u uređivanje Trebevića. Fakat je bruka gledati sve one propale staze, smeće, ruševine, itd. Asfaltirati, popločati, skloniti smeće, srušiti ruševine, napraviti kućice za odmor i roštiljanje. I ne zatrpavati se puno sa kafićima i restoranima, da ne bude k'o Ferhadija na svakom koraku ugostiteljski objekat. Da ne govorim o uređivanju bob - staze.
I ono što se mora uraditi je da se napravi gore policijska stanica.
Ne sviđa mi se radno vrijeme. Makar da je stavljeno da radi do 7, pola 8. Ovako radnim danima stignem samo da odem u jednom smjeru, a i to je pod znakom pitanja. Neko reče da se na dolaznoj stanici ne može kupiti karta za povratak.
Sad kako je žičara napravljena, krenuti u uređivanje Trebevića. Fakat je bruka gledati sve one propale staze, smeće, ruševine, itd. Asfaltirati, popločati, skloniti smeće, srušiti ruševine, napraviti kućice za odmor i roštiljanje. I ne zatrpavati se puno sa kafićima i restoranima, da ne bude k'o Ferhadija na svakom koraku ugostiteljski objekat. Da ne govorim o uređivanju bob - staze.
Last edited by Logovan on 09/04/2018 00:15, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2271 Re: Sarajevska zicara?
treba neki shisha bar na trebeviću
-
made_in_sarajevo
#2272 Re: Sarajevska zicara?
Sve sto si nabrojao ce biti, bar koliko sam upoznat. Otvoreno je ono glavno i nece ostati na zicari samo ali treba vremena da se sve stigneLogovan wrote:Konačno da se provozam.Zadovoljan sam. Gužva ne smeta, obzirom koliko sam čekao da se izgradi, tako da čekanje da se uđe u kabinu i nije problem.
Čekao malo više od sat vremena, nije puno, isplati se pravo.Vožnja tiha, mirna, ugodna, kod stubova se zaljulja, ali ništa puno. Pogled na grad fantastičan.
![]()
Ne sviđa mi se radno vrijeme. Makar da je stavljeno da radi do 7, pola 8. Ovako radnim danima stignem samo da odem u jednom smjeru, a i to je pod znakom pitanja. Neko reče da se na dolaznoj stanici ne može kupiti karta za povratak.Ovo ne smije ovako ostati.
- Logovan
#2273 Re: Sarajevska zicara?
Pa super onda.made_in_sarajevo wrote: Sve sto si nabrojao ce biti, bar koliko sam upoznat. Otvoreno je ono glavno i nece ostati na zicari samo ali treba vremena da se sve stigne
Neka počnu od sklanjanja smeća.
-
aladinosmic1
#2274 Re: Sarajevska zicara?
Ima li kakvih dobrih novih memova za žičaru
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI