What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Tikvica

#2251 Re: What to wear???

Post by Tikvica »

Ako mi neko pridje i kaze razlog fotografisanja i ja sam raspolozena, sto da ne, ali ne bih voljela da mi osvane slika na netu bez mog odobrenja. Prosle godine u Zenevi mi je pristupio fotograf, lijepo se pozdravio, predao svoju vizitku, objasnio da ima stranicu sa desavanjima u Zenevi koja prate i fotke ljudi koji su tu bili, objasnio da imaju zastitu da se ne mogu slike skidati sa stranice i pitao me da li me moze slikati. Ja sam pristala i slika je na net-u. Nema nikavih podataka, osim da je u galeriji sa datumom i nazivom dogadjaja i ne moze se skinuti.
Streetstyle je super tematika, a sto se tice kritika – o okusima se ne raspravlja. Sestra i ja imamo nekoliko istih komada odjece i nosimo ih skroz drugacije.
shin

#2252 Re: What to wear???

Post by shin »

Daj link pa da vidis kako se skidaju te slike.
alica.k

#2253 Re: What to wear???

Post by alica.k »

shin, ope ti na zeMskoj temi :P
pin-up

#2254 Re: What to wear???

Post by pin-up »

:-) Ne treba biti naivan toliko, čak i ja znam za PrintScreen.
shin

#2255 Re: What to wear???

Post by shin »

alica.k wrote:shin, ope ti na zeMskoj temi :P

Zar je moda iskljucivo zenska stvar, ja sam ljubitelj dobre mode. :zoka:
alica.k

#2256 Re: What to wear???

Post by alica.k »

pin-up wrote:A da za početak bude isključena mogućnost komentiranja tih slika? Istina da je su komentari inače sastavni dio rubrika takve vrste, ali kao što rekoh, za početak?
Na kraju, nijedna slika se tu ne postavlja jer fotograf smatra da je kombinacija (il' nečija glava :-) ) katastrofalna (osim ako rubrika nije tipa "Strašni sud") a svi ćemo jedno vrijeme preživjeti bez komentara ispod slike - da ne bude da 5 dana nakon uspješnog fotografiranja a obeshrabrujućih ili zajedljivih komentara, cure i žene počnu da bježe da ih ko ne uslika :D

Eto, samo prijedlog.
ma onda, samo koja je poenta ako mozes samo gledat a ne komentarisat.

ne ja mislim, da bi najbolje bilo da se mozda napise da se suzdrze ljudi koji nemaju nista lijepo rec i to je to. ne vjerujem u brisanje komentara, pa ih ne bi ni brisali, ali u startu zamoliti da se ne pljuje pljuvanja radi je cist ok.

nadi bi mozda mogla i na fb stranici napisati nest o tome, i sta ja znam...cist da znaju ljudi da se pocinje s tim.

shin, nije, u pravu si :D.
Tikvica

#2257 Re: What to wear???

Post by Tikvica »

shin wrote:Daj link pa da vidis kako se skidaju te slike.
svakako nije Playboy style :wink: tako da mi i nije bitno ako se moze na neki nacin skinuti
shin

#2258 Re: What to wear???

Post by shin »

Komentari su super, odmah mi na pamet padne ''hamo vidi mu glave'' :lol:
Nadinka

#2259 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

alica.k wrote:
pin-up wrote:A da za početak bude isključena mogućnost komentiranja tih slika? Istina da je su komentari inače sastavni dio rubrika takve vrste, ali kao što rekoh, za početak?
Na kraju, nijedna slika se tu ne postavlja jer fotograf smatra da je kombinacija (il' nečija glava :-) ) katastrofalna (osim ako rubrika nije tipa "Strašni sud") a svi ćemo jedno vrijeme preživjeti bez komentara ispod slike - da ne bude da 5 dana nakon uspješnog fotografiranja a obeshrabrujućih ili zajedljivih komentara, cure i žene počnu da bježe da ih ko ne uslika :D

Eto, samo prijedlog.
ma onda, samo koja je poenta ako mozes samo gledat a ne komentarisat.

ne ja mislim, da bi najbolje bilo da se mozda napise da se suzdrze ljudi koji nemaju nista lijepo rec i to je to. ne vjerujem u brisanje komentara, pa ih ne bi ni brisali, ali u startu zamoliti da se ne pljuje pljuvanja radi je cist ok.

nadi bi mozda mogla i na fb stranici napisati nest o tome, i sta ja znam...cist da znaju ljudi da se pocinje s tim.

shin, nije, u pravu si :D.
Ja se slazem sa Alicom, komentari su stvarno sastavni dio tu, ali mislim da je jucerasnji, prvi post sa fotografijom, pokazao da su to pozitivni komentari.

Ja sam sama naucila da psotoje ljudi koji traze priliku da daju ruzan komentar na bilo sta i na to treba biti spreman, ali sustina je, da ljudi u glavnom pozitivno komentarisu, a ti bolesni iskompleksirani umovi ne trebaju nikog doticati.
Na kraju, bas kao sto neko rece, necemo ni postavljati ono sto same ne smatramo da stvarno izgleda dobro ili bar se nama manje vise svidja. Strasni sud nas ne zanima, to gledamo stalno, ne moramo i na mzt.

Isto tako, ne podrzavam brisanje komentara, tako da i na ovoj rubrici bih naravno obrisala samo komentar koji djeluje uvrjedljivo i odnosi se na nesto osim samog stylinga-kao sto neko rece kao neko kaze vidi mu glave, obrisemo-jer kakve to veze ima s onim sto neko nosi?

Ja cu Alice, naravno staviti obavijest i na fb, smao ti meni javi da isgurno rkeces u ovo, da ne lupetam bezveze :), ipak je tamo vec par hiljada osoba :D
alica.k

#2260 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Nadinka wrote:Ja se lsazem sa Alicom, koemntari su stvarno sastavni dio tu, ali mislim da je jucerasnji,oprvi post sa fotografijom, pokazao da su to pozitivni komentari. Ja sam sama naucila da psotoje ljudi koji traze priliku da daju ruzan komentar na bilo sta i na to treba biti spreman. ali sustina je, da ljudi u glavnom pozitivno komentarisu, a ti bolesni iskompleksirani umovi ne trebaju nikod doticati.a na kraju, bas kao sto neko rece, necemo ni psotavljati ono sto same ne smatramo da stvarno izgleda dobro ili bar se nama manje vise svidja. Strasni sud nas ne zanima, to gledamo stalno, ne moramo i na mzt.
Isto tako, ne podrzavam brisanje komentara, tako da i na ovoj rubrici bih naravno obrisala samo komentar koji djeluje uvrjedljivo i odnosi se na nesto osim samog stylinga-kao sto neko rece kao neko kaze vidi mu glave, obrisemo-jer kakve to veze ima s onim sto neko nosi?
Ja cu Alice, naravno staviti obavijest i na fb, smao ti meni javi da isgurno rkeces u ovo, da ne lupetam bezveze :), ipak je tamo vec par hiljada osoba :D
to poucena mojim prijasnjim izjavama jel :D
ma odvazicu se fakat.

al cekaj dok donesem prve slike...realno da uzmem slikat svaki peti dan po 7 slika i da se objavljuje jedna, eventualno dvije dnevno, to i nije neki strasan posao. to bih mogla.

za ovo da li cu pitat za sliku il necu....pa, ako se ukaze prilika sto da ne. ako ne, onda ne znam...slikacu a vidjecemo hocemol sta objavit od toga. nekako bi mi radije bilo da pitam, jer onda 1. moze se i popricat s curom (deckom :P) o tome, a i dusa bi mi bila mirnija da zna ta osoba da je slika u opticaju :).
Nadinka

#2261 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Bilo bi idealno da imamo jedan post=jednu fotografiju dnevno. Najbolje kad je 1 post=jedna fotografija i radi komentara i svega. Jedan dnevno bi bio tamam na ostali sadržaj, a čak da ne stigneš ni toliko nije frka. Ali to znači da sedmično (jedan dan) psolikaš 5-7 fotki, što djeluje ok jel tak..
Ma bice to super, čekam ja prve fotke, a onda zvanično postavljamo da je MZT style hunter na ulici sa aparatom u ruci :D
pin-up

#2262 Re: What to wear???

Post by pin-up »

Just sayin', mali je ovo grad.
A istina da komentari nose svoje, a što više opcija to je veća i posjećenost.
Bez ironije, možda se stvarno pokaže da imamo optimalnu kulturu kritikovanja i komentiranja.
alica.k

#2263 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma to, tih 7 slika se u jedan dan moze odraditi..to kazem :).
Nadinka

#2264 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

pin-up wrote:Just sayin', mali je ovo grad.
A istina da komentari nose svoje, a što više opcija to je veća i posjećenost.
Bez ironije, možda se stvarno pokaže da imamo optimalnu kulturu kritikovanja i komentiranja.
Ma to ne trebate brinuti, stvarno, sve neukusne i viška komentare ćemo maknuti, jedno je staviti opasku u stilu Ja bih stavila kaiš preko, ja bih ovo na visoku štiklu nosila isl, a sasvim drugo neki neugodni komentari. Mislim da smo sve mi ipak doovljno zrele da podnesemo nešto tipa ovih prvih, a druge ja neću dozvoliti (tipa vid joj glave :D)
alica.k

#2265 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Nadinka wrote:a druge ja neću dozvoliti (tipa vid joj glave :D)
eto mima :D
zamzija

#2266 Re: What to wear???

Post by zamzija »

shin wrote:Komentari su super, odmah mi na pamet padne ''hamo vidi mu glave'' :lol:
E sad znamo ako neko bude tako komentarisao da si to ti, pa se čuvaj :D
Samo ti nastavi tako, nemoj da i tvoja slika osvane - pa kad krenu kreativni komentari :lol:
zamzija

#2267 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote: Ja se slazem sa Alicom, komentari su stvarno sastavni dio tu, ali mislim da je jucerasnji, prvi post sa fotografijom, pokazao da su to pozitivni komentari.
Meni su uvijek super ti komentari sa konstruktivnim prijedlozima i sugestijama - nekad je potrebno čuti i drugo mišljenje. A sad prenemaganje i ružne riječi su zaista bespotrebni i to treba ukinuti .
dudu

#2268 Re: What to wear???

Post by dudu »

Super cure, ideja se razvija... :thumbup:
Ne vjerujem da bi se iko bunio da ga se slika, nego naprotiv, možda bi im bilo interesantno, a MZT bi sigurno zaživjele i bile više posjećene..
Ja sam s vremenom nagodna za fotkat, al su mi aparat maznuli iz stana prije mjesec dana, tako da Halata nemam.. :(
alica.k wrote:anelie, ima ih na lookbooku. ima jedna cura sto su joj sve cipele od 500KM, te louboutin, te jeffrey campbell, miu miu...a cajka na kvadrat.
vidjela! :-)

+ blogovi:

http://vintage-dreams-shop.blogspot.com/ - emina
http://seeuinmynightmaress.blogspot.com/ - adela
http://beeswonderland.blogspot.com/ - borjana
Nadinka

#2269 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Dudu hvala za linkove, pogledala sam, super su cure, ovoj Emini sma nekad se javljala ali nije reagovala. Ja ipak ne bih koristila njihove fotke bez da one same to zele, jer ipak djevojke imaju svoj sajt i mozda nisu zainteresovane za dijeliti na MZT. S druge strane, i njihove fotke kao i od drugih djevojaka su super dobrodosle :)

Evo danas dolazi i nova fotka street styel rubrike :D

p.s.Dudu,super ce biti ako se i ti rpikljucis u fotkanje, Alica danas krece na nas eulice pa vi zene pazite kakve cete vani :D

a evo prijedlog sta obuci danas: http://malezensketeme.com/post/6431
Nadinka

#2270 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

evo i danasnje djevojek u Stlu ulice, pls komentari na MZT :)
http://malezensketeme.com/post/6825
pin-up

#2271 Re: What to wear???

Post by pin-up »

Nadinka wrote:
p.s.Dudu,super ce biti ako se i ti rpikljucis u fotkanje, Alica danas krece na nas eulice pa vi zene pazite kakve cete vani :D
Aa krenulo :) , nek' je sretno i fantasChicno :)
A ja ću sporednim ulicama :D
Nadinka

#2272 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

pin-up wrote:
Nadinka wrote:
Aa krenulo :) , nek' je sretno i fantasChicno :)
A ja ću sporednim ulicama :D
Samo se ti krij, naci ce tebe Alica :D
pin-up

#2273 Re: What to wear???

Post by pin-up »

:lol: Jadna moja glava :D
zamzija

#2274 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Samo da kažem...Ako vidite jednu mladu prelijepu i prezgodnu djevojku u svečanoj toaleti i frizuri sa dijamantnim nakitom i biserima oko vrata, kod vječne vatre, to sam ja - specijalno sam se pripremila za slikanja :D :P
Nadinka

#2275 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zamzija wrote:Samo da kažem...Ako vidite jednu mladu prelijepu i prezgodnu djevojku u svečanoj toaleti i frizuri sa dijamantnim nakitom i biserima oko vrata, kod vječne vatre, to sam ja - specijalno sam se pripremila za slikanja :D :P
haha, kraljice e bas me nasmija jooj
Post Reply