Naravno da vrijedi, pogotovo kad znas da je stiglo u BIH-a i kad imas tracking number. Ja bih ti preporucio da odes tamo i trazis posiljku na svoje ime i da ne govoris da imas tracking number da vidis kako ce se ponasatimarakes wrote:Imam jedno pitanje, narucila sam krajem augusta dva kupaca kostima i poslati su mi sa tracking brojem. Vidjela sam da su u bih, i u nasu postu u sarajevu dosli krajem septembra, te da su nakon toga poslati za mostar.
ja naravno svoju posiljku nikad nisam dobila. sta sad da radim, je li neko imao slican slucaj? vrijedi li ici u glavnu postu, trazit svoju posiljku???
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
motorola01
#2251 Re: eBay - Vaša iskustva
-
marakes
#2252 Re: eBay - Vaša iskustva
da, stoji jos uvijek na njihovoj stranici kada unesem tracking broj, provjerila sam jutros. Ne vjerujem da bi ih carinili, jer su to kupci kostimi po 14-15 dolara. e sad da je neko sebi uzeo.... vrlo moguce. u svakom slucaju hvala ti na odgovoru. Odgovor cu svakako potraziti u posti...sad mi je jasno sta je i sa mojim kaputom iz mjeseca septembra, nema ga nigdje...
-
motorola01
#2253 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja bih ti preporucio da prvo sebi sacuvas stranicu gdje pise da je stiglo i kad je stiglo. Skini sebi preko painta ili kako jos moze(nisam bas neki informaticar) i sacuvaj jer od njih se svasta mozes nadati(nije im vjerovati). Da im slucajno ne bi palo na pamet da obrisu podatke u vezi tvoje posiljke, pa tek onda pravac posta.marakes wrote:da, stoji jos uvijek na njihovoj stranici kada unesem tracking broj, provjerila sam jutros. Ne vjerujem da bi ih carinili, jer su to kupci kostimi po 14-15 dolara. e sad da je neko sebi uzeo.... vrlo moguce. u svakom slucaju hvala ti na odgovoru. Odgovor cu svakako potraziti u posti...sad mi je jasno sta je i sa mojim kaputom iz mjeseca septembra, nema ga nigdje...
-
marakes
#2254 Re: eBay - Vaša iskustva
sve sam ja to vec uradila, bas iz razloga da ne bi mogli izbrisati podatke 
-
motorola01
#2255 Re: eBay - Vaša iskustva
Nista onda, ako ti se ne zuri, sacekaj jos danas i idi sutra u postu. Javit ce se mozda neko sa slicnim problemom i jos kakvim savjetom u toku dana, pa ne bi bilo lose da sacekas do sutra.marakes wrote:sve sam ja to vec uradila, bas iz razloga da ne bi mogli izbrisati podatke
-
marakes
#2256 Re: eBay - Vaša iskustva
hocu, jos jednom ti hvala puno na odgovorima, sigurna sam da nisam jedina sa ovakvim problemom..
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2257 Re: eBay - Vaša iskustva
Javi nam molim te rezultate. Mada ja pretpostavljam dvije stvari:marakes wrote:da, stoji jos uvijek na njihovoj stranici kada unesem tracking broj, provjerila sam jutros. Ne vjerujem da bi ih carinili, jer su to kupci kostimi po 14-15 dolara. e sad da je neko sebi uzeo.... vrlo moguce. u svakom slucaju hvala ti na odgovoru. Odgovor cu svakako potraziti u posti...sad mi je jasno sta je i sa mojim kaputom iz mjeseca septembra, nema ga nigdje...
1. dostavljali su ti, nije te bilo kuci a postar "zaboravio" da ti uruci pismo u kojem te informise da je dolazio, ili se jednostavno zagubilo.
2. pogresna adresa na dostavi, tj na paketu koji je vracen posiljaocu.
-
marakes
#2258 Re: eBay - Vaša iskustva
hmmm, sto se tice prve opcije, nije bas moguca, jer cim su posiljku evidentirali, postar bi mi prilikom isporuke trazio one 3,5 km i naravno moj potpis da sam istu primila...a i postar je bas azuran.
prilikom slanja, prodavac mi je slao moje podatke da potvrdim da su ispravni.
e sad sta meni nije jasno, sto je doslo u sarajevo, pa iz sarajeva poslato za mostar??
prilikom slanja, prodavac mi je slao moje podatke da potvrdim da su ispravni.
e sad sta meni nije jasno, sto je doslo u sarajevo, pa iz sarajeva poslato za mostar??
- zlo zlo
#2259 Re: eBay - Vaša iskustva
ako Mostar u pitanju ne cudi me
..na posti,ne carina jer carina ima svoj znak,i vidi se ako otvarano na carini, oznace.. nego posta.. otvaraju pakete i ako im se ne dopada ti ga prosljede, takvog svog strganog,
mora da one babe iz poste paradiraju s kupacima tvojima 
-
quarterback
#2260 Re: eBay - Vaša iskustva
ima li neko da je u zadnje vrijeme narucio sa dealextremea nesto a da je stiglo u uobicajenom periodu za dealextreme 4 sedmice ?
(pitanje sa odnosi samo na ovaj konkretan web site, ne i ebay ili drugi)
hvala
(pitanje sa odnosi samo na ovaj konkretan web site, ne i ebay ili drugi)
hvala
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- P308
#2262 Re: eBay - Vaša iskustva
Svaka ti cast. Mery Christmas 
Ja sam tako jednom narucivao i vratio mi pare prodavac a dosao proizvod nakon par dana, i ja mu se javim. Kaze da sam prefin ko i tebi
i da mu ne moram vracati pare. Ja sam ostao 
Ja sam tako jednom narucivao i vratio mi pare prodavac a dosao proizvod nakon par dana, i ja mu se javim. Kaze da sam prefin ko i tebi
- kebaba
#2263 Re: eBay - Vaša iskustva
ne bi mu ja dao pare da mi čestita Bozić 
-
adddd4
#2264 Re: eBay - Vaša iskustva
Raja, moze li neko malo ukratko objasniti posto bi volio da i ja pocnem uzimati stvari sa eBaya, pomocu kartice
Da li ja mogu kao neko ko ima 18 godina, bez posla imati neku svoju karticu i ako moze, recite mi koju i gdje da je izvadim, koja banka ? Izvinite ako je glupo pitanje, ali tek sam usao u svijet odraslih
Da li ja mogu kao neko ko ima 18 godina, bez posla imati neku svoju karticu i ako moze, recite mi koju i gdje da je izvadim, koja banka ? Izvinite ako je glupo pitanje, ali tek sam usao u svijet odraslih
- un1ted
#2265 Re: eBay - Vaša iskustva
Izvini, ali ti ja necu odgovoriti na to pitanje, jer je 101 put postavljeno kako na ovoj temi, tako i na temi o paypalu.
-
adddd4
#2266 Re: eBay - Vaša iskustva
Oci me vise bole od buljenja u komp, ne mogu sad sve prelistavatiun1ted wrote:Izvini, ali ti ja necu odgovoriti na to pitanje, jer je 101 put postavljeno kako na ovoj temi, tako i na temi o paypalu.
- LeonardoAC
#2267 Re: eBay - Vaša iskustva
Narode, kasne li vama narudžbe u zadnjih mjesec dana ?
Do sada sam imao oko 20ak kupovina uvijek je sve bilo super - bez problema.
Međutim, 4 artikla već 34. dan danas, i ništa nije stiglo... Je li moguće da je u pitanju neko "praznično zagušenje" pošiljki i tome sl. ?
Nešto ne vjerujem da artikli nisu poslani...
Do sada sam imao oko 20ak kupovina uvijek je sve bilo super - bez problema.
Međutim, 4 artikla već 34. dan danas, i ništa nije stiglo... Je li moguće da je u pitanju neko "praznično zagušenje" pošiljki i tome sl. ?
Nešto ne vjerujem da artikli nisu poslani...
-
lajkujMe
#2268 Re: eBay - Vaša iskustva
adddd4 wrote:Oci me vise bole od buljenja u komp, ne mogu sad sve prelistavatiun1ted wrote:Izvini, ali ti ja necu odgovoriti na to pitanje, jer je 101 put postavljeno kako na ovoj temi, tako i na temi o paypalu.
Eo ja cu ti odgovoriti.
Da mozes, kao nezaposleno punoljetno lice mozes u svakoj banci (bez nekih pitanja), imati "Debitnu Karticu", razlika izmedju Debitne i Kreditne je da kod Debitne na kartici imas samo na raspolaganju onaj novac koji si i uplatio na nju, a Kreditna kao sto i kaze je Kreditna na njoj imas Limit od npr 2X puta visine tvoje plate, i naravno nju mogu imati samo zaposlena lica.
Sto se Debitne kartice tice (koju ti jedino mozes i imati) preporucujem UNICREDIT banku, jer oni imaju malu mjesecnu proviziju za karticu (1.60 km) i to samo ako je kartica koristena taj mjesec (ima i nekih drugih povlasti naspram drugih ali nisam korisnik te iste na zalost pa i ne znam koje su).
Nadji najblizu Uni Credit filijalu i tamo predaj zahtjev (trebace ti cipsova prijavnica i kopija LK).
Moraces i kreirati PAYPAL account za NET kupovinu. To vjerovatno znas sam napraviti, dodas svoju karticu i onda ce ti oduzeti oko 3 km sa nje (privremeno, znaci uplati cenera na tu karticu inace no paypal), reci ce ti da odes u banku i zatrazis listing kartice na kojem je ime transakcije od 3 km i neki BROJ koji sluzi za aktivaciju DODANE KARTICE NA PAYPAL, uneses taj broj i automatski ti kartica bude aktivirana i 3 km ce ti biti vracene na Karticu.
Kreiras i EBAY account takodjer i to valjda znas.
eto ga.
Za post iznad mene, odakle si narucio. I da vrlo vjerovatno je praznicno zagusenje trebace duze nego inace, ali svijedno ako 45 dana ne stigne digni CASE.
-
quarterback
#2269 Re: eBay - Vaša iskustva
preko dealextremea ili ?KvaziExpert wrote:Stigao mi hdd caddy za laptop, bilo prošlo 45 dana, seller vratio keš, ima skoro mjesec dana, i danas ga donese kolega iz pošte.
Naravno odmah sam tražio da mu refundiram refund![]()
Dear friend:
Thank you for the good news and your kindness.
We have sent you the invoice of $9.98 to repay us back, please check out your paypal account.
You are a perfect buyer, we deeply appreciate your understanding and kindness.
Thank you again for all kindness.
Merry Christmas.
With respect.
Simon
respect za repay
-
quarterback
#2270 Re: eBay - Vaša iskustva
pogledaj dealextreme i buyincoins
btw
stigao mi je item narucen preko DXa prije oko 2,5 mjeseca
btw
- _Reds_
#2271 Re: eBay - Vaša iskustva
DE je skuplji od vecine drugih. BiC je jeftiniji.quarterback wrote:pogledaj dealextreme i buyincoins
btw
-
quarterback
#2272 Re: eBay - Vaša iskustva
tacno, medjutim neke stvari se mogu samo tamo naci
- _Reds_
#2273 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako imate jos kakv dobar sajt pored DE, buyincoins, klix, slobodno podlijelite da pogledamo malo.
P.S. Sezona je kupovine i popusta, pa imal gdje da ste naletili na posebno povoljne (snizene) tehnicke stvarcice.
P.S. Sezona je kupovine i popusta, pa imal gdje da ste naletili na posebno povoljne (snizene) tehnicke stvarcice.
- adis.p
#2274 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima neko mozda acc na buyincoins da mi samo nešto naruči, ne košta puno, oko 1 do 1,50KM. Ako neko ima nagodan da naručimo, pp
Hvala unaprijed.
- _Reds_
#2275 Re: eBay - Vaša iskustva
Sve sto ie je potrebno je paypaladis.p wrote:Ima neko mozda acc na buyincoins da mi samo nešto naruči, ne košta puno, oko 1 do 1,50KM. Ako neko ima nagodan da naručimo, ppHvala unaprijed.