Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
strong69

#2251 Re: Horde Zla

Post by strong69 »

F&N wrote:Vuk je bio prije jedan od vidjenjih ljudi na sjeveru. Momak koji je svojevremeno i vodio navijanje. Svi koji su ikad bili s njima na stadionu, u busu na nekom gostovanje, u belaju, ce reci da je bio mangup, saljivdzija, veliki zaljubljenik u Sarajevo, rodjeni vodja...

To sta je Vuk uradio mimo stadiona u svom privatnom zivotu je njegova stvar i on za to odgovara. Mada cu vam samo reci da nije sve onako kako je pisalo u novinama i kako se plasiralo u medijima, pritisak javnosti je bio prevelik i sudija nije ni pomislilo da uzme u obzir neke dokaze, no necu o tome dalje nebitno je sada...

Ja ne stojim iza parole, ali cu reci da mi je Vuk bio i bice uvijek draga osoba. To sto je on ubio covjeka u obracunu medjusobnom, odgovara za to. To je njegova stvar. To je njegov idiotluk u koji je sam sebe doveo. No to kao prvo nije bilo dio tribine, hordi, stadiona. Ovdje je Vuku odato priznanje, barem ja to tako vidim, za ono STA JE ON BIO I STA JE ZNACIO SJEVERU.

Pitajte ratne kolege sta misle o Ismetu Ćeli? Isti slucaj.
Cijenim inace tvoje postove i misljenje ali ovo sto si napisao... Cuj ubio covjeka u medusobnom obracunu. Dokle moze ici ljudska zaslijepljenost...
agent_001

#2252 Re: Horde Zla

Post by agent_001 »

TheProfessional wrote:Samo da vas informisem; Vasa prica na ovom forumu (ili bilo kojem drugom) nece nista rijesiti. :vozdra:

PS
Ko misli da je na tribini lako imati situaciju "Vuk sit, ovce na broju" nek izvoli, ali samo konkretno.

PS2
U BL je Edin dosao sa jos 4 momka. Da je bio nikakav nije tacno. Da je bio manje raspolozen nego inace i stajao sa strane vecinu vremena, to da.

PS3
Nisam ucestvovao u: ideji za parolu, u financiranju ni u izradi iste. Moje licno misljenje je nesto drugo i o toj temu cu ga zadrzati za sebe. Sto se tribine tice, puno nenavijackih stvari se infiltriralo i gotovo ih je nemoguce iskorijeniti. I to je tako u 90% grupa, pogotovo ovim uslovno receno masivnijim gdje su svi koji se nadju na tribini Horde zla pa bilo da su tu prvi ili posljednji put, jednom godisnje ili svaku utakmicu...
:thumbup:
Reglan

#2253 Re: Horde Zla

Post by Reglan »

Svasta bih napisao al ne idem na sjever, nit sam clan HZ tako da je bolje da sutim i da se drzim svoje avlije.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2254 Re: Horde Zla

Post by F&N »

strong69 wrote:
Cijenim inace tvoje postove i misljenje ali ovo sto si napisao... Cuj ubio covjeka u medusobnom obracunu. Dokle moze ici ljudska zaslijepljenost...
Vjeruj mi nije zasljepljenost.
Dok mi nije ispricao covjek koji je bio upucen u sav dokazni materijal za taj slucaj, i ja sam mislio tako. Ali necu dalje da pisem o tome jer ce se samo jos veca prica razvezati ovdje i rasprava... Na kraju krajeva ne vrijedi, momak je mrtav nazalost, Vuk u zatrvoru... Nemojte me vise uvlaciti u ovu raspravu.
Opetja033

#2255 Re: Horde Zla

Post by Opetja033 »

agent_001 wrote:
jalijas74 wrote:
agent_001 wrote:To što si napiso' može tvrditi samo neko kome je komšija ili jaran prič'o ako je išo na tekme, znači nije istina. Da li je trebalo ili nije druga stvar, ali je uradio za grupu mnogo dok nije posto ovo što je sada.
Beze ti je prica sve je ovo istina ako imas neki argument velicanja Edinovih djela reci. Ja sam ga licno popeo prvi puta na sipku u maloj dvorani Skenderije.
Neznam te lično, pa ne mogu tvrditi da li jesi ili nisi, ja nega razdvajam "do i od" čuvo mi je leđa i sto i jednoj situaciji i ja sam njemu, mada nismo neka raja bili, nego kao ekipa, ne bih da se raspravljam, ne veličam ali i ne pljujem, svako odgovara za svoja djela pa i on, dobra ču hvalit loša ću kudit.
Treba jos dodati da kada je ta kobna noc u pitanju, stvari i nisu bile bas onakve kakvim su se predstavile kasnije u medijima. Cak sta vise - daleko od toga. Ali ne zelim sada srati o tome, momku je oduzeo zivot i tacka. No, uzimajuci cak sve okolnosti u obzir cinjenica je da je hladnokrvno ubio lika i to iz razloga koji nemaju veze sa tribinom - i samim tim tribina mu nista nije duzna.

@jalijas je sve objasnio i nema se tu vise sta puno dodati ili oduzeti.

Iza ovoga ne stoji najveci dio tribine. Ne zelim ulaziti u detalje u to kako je dignuta i kako je doslo do toga. Cinjenica je da je parola bila dignuta manje od minute, sto je presedan u navijackim svijetu, ko je bio na Sjeveru mogao je i primjetiti na koji je nacin frajer koji je u tom trenutku vodio navijanje pozvao da se digne parola i jos brze pozvao da se spusti. Rijeci, ton, gestikulacija sve govore.

I umjesto da se govori o savrsenoj koreografiji, o trudu koji su momci ulozili da bi sve ispalo perfektno dok je vecina nas drkala kurac po gradu za vrijeme SFF-a, o najboljem navijanju na Hasetu od kada pamtim, o tome da smo sinoc prekucali sve kada je u pitanju bh navijacka scena - sada svi pisu o jebenoj paroli. Bravo!
Alkos

#2256 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

Svašta.
ibizza

#2257 Re: Horde Zla

Post by ibizza »

Odavno smo mi prekucali sve u BH kad je u pitanu navijacka scena :thumbup:
plemba

#2258 Re: Horde Zla

Post by plemba »

pa sami su hordasi krivi sto se pise o toj paroli... nije se pojavila na tribini sa borusijinim naivjacima

slazem se, ostalo je sve bilo odlicno, osim mikrofona, ali ta parola je usrala sve ono dobro sto su pripremili...

i ne mogu da vjerujem da ima neko da podržava i brani taj potez, nevjerovatno :roll:
Opetja033

#2259 Re: Horde Zla

Post by Opetja033 »

ibizza wrote:Odavno smo mi prekucali sve u BH kad je u pitanu navijacka scena :thumbup:
U pravu si. :mrgreen: Prekucali smo sami sebe. :mrgreen:

Jos jednom zelim ovako javno putem forum da se zahvalim momcima koji su dali sve od sebe za koreografiju, od skupljanja love, preko danonocnog i visednevnog rada na koreografiji, satima koje su proveli brinuci se o tome hoce li kisa sjebati i popisati se na sve sto su do tada uradili! Svaka vam cast omladino! :thumbup:
plemba wrote:pa sami su hordasi krivi sto se pise o toj paroli...
Nisam ja rekao da je neko drugi kriv, niti prozivam druge zasto pisu o tome a ne o koreografiji.
Last edited by Opetja033 on 22/08/2014 11:45, edited 1 time in total.
jalijas74

#2260 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

agent_001 wrote: ja nega razdvajam "do i od" čuvo mi je leđa i sto i jednoj situaciji i ja sam njemu, mada nismo neka raja bili, nego kao ekipa
I eto on je zasluzio parolu od 20 metara za DO. A koliko je cuvao ledja svojim kolegama govor i cinjenica da je pojedine ostavio pa se u neko gluho doba noci moralo skupljati novac i traziti prevoz da se isti izbave iz policije u Capljini i dovezu nazad u Sarajevo.
TheProfessional je wrote:U BL je Edin dosao sa jos 4 momka. Da je bio nikakav nije tacno. Da je bio manje raspolozen nego inace i stajao sa strane vecinu vremena, to da.
Bio je takav jer smo mu jasno dali do znana gdje mu je je mjesto i sta moze ocekivati, dakel nama nesto ti na sipku go do pasa... A od cega je bio nikakav ti mogu na PP.

Sjever odlican sinoc cak i ignorisanje ostalih fudbalskih tribina je bilo super a znali su ih i dobro i potaci da se aktiviraju. U jednom momentu sam uspio vidjeti ruke u zraku cijelog sjevera i pjeskanje u talasima sve do slova O na istoku zaista impresivno i strasno to izgleda.
Cafe Camargue

#2261 Re: Horde Zla

Post by Cafe Camargue »

plemba wrote:pa sami su hordasi krivi sto se pise o toj paroli... nije se pojavila na tribini sa borusijinim naivjacima

slazem se, ostalo je sve bilo odlicno, osim mikrofona, ali ta parola je usrala sve ono dobro sto su pripremili...

i ne mogu da vjerujem da ima neko da podržava i brani taj potez, nevjerovatno :roll:
Ta parola nije ništa usrala, samo je (kao i sam rezultat) malo pokvarila prelijepu sliku sjevera, stadiona, igre naših igrača.

Ti kao neko ko očigledno nije navijač Sarajeva, to potenciraš i pišeš o tome.

Svi pravi navijači Sarajeva će osuditi tu parolu, i to je sve.

O njoj se sigurno neće pričati niti će se pamtiti, koliko god ti želio.

Haj sad :run:
jalijas74

#2262 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

jalijas74 wrote: dodas jos dva trubaca imas punu tribinu i ludilo moze trajati satima.
Dozvah ja trubu :) , uzivao sam u zvucima iste.
KPNCTNJAH

#2263 Re: Horde Zla

Post by KPNCTNJAH »

Ne bih o ovoj temi jer poznajem Vuka licno i svoje misljenje cu zadrzati za sebe, nije za ove teme i foruma ova prica svakako... ali truba me ispeglala u drugom poluvremenu maksimalno, kao i razglas... prvo poluvrijeme puno bolje navijanje... sve u svemu odlicno odradjeno
plemba

#2264 Re: Horde Zla

Post by plemba »

Cafe Camargue wrote:
plemba wrote:pa sami su hordasi krivi sto se pise o toj paroli... nije se pojavila na tribini sa borusijinim naivjacima

Ta parola nije ništa usrala, samo je (kao i sam rezultat) malo pokvarila prelijepu sliku sjevera, stadiona, igre naših igrača.

Ti kao neko ko očigledno nije navijač Sarajeva, to potenciraš i pišeš o tome.

Svi pravi navijači Sarajeva će osuditi tu parolu, i to je sve.

O njoj se sigurno neće pričati niti će se pamtiti, koliko god ti želio.

Haj sad :run:
osuditi i razastrti je i na narednoj utakmici...

ja ti kazem da je usrala parola... osim toga sve odlicno.

i zar je uopste bitno za koga ja navijam, sinoc sam bio na kosevu i navijao za sarajevo, ja mislim da je to jedino bitno.

hajd sad ti :run:
TheProfessional

#2265 Re: Horde Zla

Post by TheProfessional »

Jalijas imas pp
agent_001

#2266 Re: Horde Zla

Post by agent_001 »

jalijas74 wrote:
agent_001 wrote: ja nega razdvajam "do i od" čuvo mi je leđa i sto i jednoj situaciji i ja sam njemu, mada nismo neka raja bili, nego kao ekipa
I eto on je zasluzio parolu od 20 metara za DO. A koliko je cuvao ledja svojim kolegama govor i cinjenica da je pojedine ostavio pa se u neko gluho doba noci moralo skupljati novac i traziti prevoz da se isti izbave iz policije u Capljini i dovezu nazad u Sarajevo.
TheProfessional je wrote:U BL je Edin dosao sa jos 4 momka. Da je bio nikakav nije tacno. Da je bio manje raspolozen nego inace i stajao sa strane vecinu vremena, to da.
Bio je takav jer smo mu jasno dali do znana gdje mu je je mjesto i sta moze ocekivati, dakel nama nesto ti na sipku go do pasa... A od cega je bio nikakav ti mogu na PP.

Sjever odlican sinoc cak i ignorisanje ostalih fudbalskih tribina je bilo super a znali su ih i dobro i potaci da se aktiviraju. U jednom momentu sam uspio vidjeti ruke u zraku cijelog sjevera i pjeskanje u talasima sve do slova O na istoku zaista impresivno i strasno to izgleda.
Malo ti znaš, ili nimalo, očigledno smo bili na različitim a istim tekmama. Ja sam dalje off na ovu temu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
U_kost

#2267 Re: Horde Zla

Post by U_kost »

Vuk je debil i da je pravde visio bi obješen, odsječenih ekstremiteta. I on i njemu slični.
pinokio04

#2268 Re: Horde Zla

Post by pinokio04 »

Cestitke hordama zla, kapa do poda.
Sve odlicno, koreografija, navijanje, korteo iz carsije, ma sve, prvo pol. pogotov, drugo se malo umorilo ozednilo ali tu je to.
Vrijeme i pored silnih prognoza fantasticno, atmosfera kaos.
Samo dejo nas zna ponekqd izletiti u prazno. Nesto se ne mogu otet dojmu da golman mora biti visok i korpulentan, bar 1.90, lakse bi kupio te visoke lopte :)

Sent from my baypas mashyne
refffko

#2269 Re: Horde Zla

Post by refffko »

Moram pohvaliti koreografiju.
Zadata mjera svim ostalim.
Na ovim prostorima sto se toga tice bolji su samo Torcida i Cigani.

Niti jedna BiH grupa ono od sinoc nece nadmasiti narednih 10 godina.
amar_no1

#2270 Re: Horde Zla

Post by amar_no1 »

lutko wrote:Jedno pitanje za normalne navijače Sarajeva.

Je li u redu transparentom od 20-ak metara veličati ovu gnjidu ?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120627074
a sta je tacno pisalo na paroli?
todd_smith

#2271 Re: Horde Zla

Post by todd_smith »

F&N wrote:Vuk je bio prije jedan od vidjenjih ljudi na sjeveru. Momak koji je svojevremeno i vodio navijanje. Svi koji su ikad bili s njima na stadionu, u busu na nekom gostovanje, u belaju, ce reci da je bio mangup, saljivdzija, veliki zaljubljenik u Sarajevo, rodjeni vodja...

To sta je Vuk uradio mimo stadiona u svom privatnom zivotu je njegova stvar i on za to odgovara. Mada cu vam samo reci da nije sve onako kako je pisalo u novinama i kako se plasiralo u medijima, pritisak javnosti je bio prevelik i sudija nije ni pomislilo da uzme u obzir neke dokaze, no necu o tome dalje nebitno je sada...

Ja ne stojim iza parole, ali cu reci da mi je Vuk bio i bice uvijek draga osoba. To sto je on ubio covjeka u obracunu medjusobnom, odgovara za to. To je njegova stvar. To je njegov idiotluk u koji je sam sebe doveo. No to kao prvo nije bilo dio tribine, hordi, stadiona. Ovdje je Vuku odato priznanje, barem ja to tako vidim, za ono STA JE ON BIO I STA JE ZNACIO SJEVERU.

Pitajte ratne kolege sta misle o Ismetu Ćeli? Isti slucaj.
Brate bio sam u kaficu na Chwili tu vecer kada se to desilo.

Nista ne moze opravdati ono.

Da sam znao da je ono trans, sam bih ga pokidao. Stidim se jos uvijek, a sinoc sam cuo za koga je bilo. I dok ovo pisem stid me da sam bio blizu toga. Fuj.
burekodsira

#2272 Re: Horde Zla

Post by burekodsira »

gladbašani su se osjećali ko u domovini

Image Image
Edin H.

#2273 Re: Horde Zla

Post by Edin H. »

Ovo me podjeca na onu skladbu hrvatskih glazbenika svojevremeno, Danke Deutchland

Dionysios

#2274 Re: Horde Zla

Post by Dionysios »

Gorak okus ostade radi ove parole kojoj nikako nije bilo mjesto. Nisam upucen u razloge i zasto, ali nije nimalo dobro vidjeti ovo od Hordi zla, za koje sam mislio da su po navijackoj osvijestenosti dobro ispred komsija pa i grupa iz regije. Dobro sam se zajebo. Svaka cast koreografijama, pjesmama, trubama ali ako se padne na ispitu ljudskosti, onda je sve ostalo za kurac.
perscitus

#2275 Re: Horde Zla

Post by perscitus »

Ljudi, ide li ko u Njemacku u SRIJEDU, autom ili kombijem a da ima slobodnih mjesta???
Drugo, da li iko planira ici sa Wizz Airom na tekmu? Ja sam izracunao da bi povratna do Dortmunda i povratna od Dortmunda do Monchengladbacha izasla ukupno 215 eura! U cetvrtak se krece iz Tuzle, a iz Dortmunda nazad u subotu. Ako ko ima zainteresovan neka javi!
Post Reply