ne znaju, jedu fejk, nisu k'o neki profinjenimini2 wrote:neće niko da ti kažetagomago wrote:imaju li igdje u SA one prave milke (AUT), ne ove fejk što nam poturaju?
ili općenito radnja sa njihovim čokoladama? ne milkama, već austrijskim.
Cokolada i ostali slatkisi :)
Moderator: anex
-
tagomago
#2251 Re: Odg: Cokolada i ostali slatkisi :)
- AstorH
#2252 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Ova čokolada ima 2x bolji šmek od Milke

-
vryzas
- Bluemore
#2254 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
je li se otvorila ??Michun wrote:i trebala bi jos jedna na grbavici uskoro - gdje je bilo vino i cokoladeDiA 2005 wrote:Ima jos jedna odmah iza Interneta, tj. Pivnice Sarajevo. Sve im je finoCholina_Lokica wrote:gdje je francuska pekara
-
romeomoraprezivjeti
#2255 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Nije to ista liga,koliko je god ti falio.AstorH wrote:Ova čokolada ima 2x bolji šmek od Milke
- AstorH
#2256 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Ne hvalim ja po ligama i rangovima popularnosti nego po ukusu.romeomoraprezivjeti wrote: Nije to ista liga,koliko je god ti falio.
Milka nije postala popularna radi ukusa nego radi marketinga.
-
romeomoraprezivjeti
#2257 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Ma nemoj,hoces da kazes da jedemo marketing?:-D Gdje ces porediti stark,sa milkom,gdje ce ti dusa?!:-DAstorH wrote:Ne hvalim ja po ligama i rangovima popularnosti nego po ukusu.romeomoraprezivjeti wrote: Nije to ista liga,koliko je god ti falio.
- madesa
#2258 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
romeomoraprezivjeti wrote:Ma nemoj,hoces da kazes da jedemo marketing?:-D Gdje ces porediti stark,sa milkom,gdje ce ti dusa?!:-DAstorH wrote:Ne hvalim ja po ligama i rangovima popularnosti nego po ukusu.romeomoraprezivjeti wrote: Nije to ista liga,koliko je god ti falio.
- AstorH
#2259 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Stark, kras nije to bitno, ona ima bolji okus za klasu od Milkeromeomoraprezivjeti wrote: Ma nemoj,hoces da kazes da jedemo marketing?:-D Gdje ces porediti stark,sa milkom,gdje ce ti dusa?!:-D
- RoastedPumpkin
#2260 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
kad stavis kocku najobicnije mlijecne cokolade milke nakon sto si jeo najljepse zelje, shvatis koliko milka ima blazi i puniji okus. tek vidis koliko je starkova preslatka i losija. inace, moze se jesti. ne bunim seAstorH wrote:Stark, kras nije to bitno, ona ima bolji okus za klasu od Milkeromeomoraprezivjeti wrote: Ma nemoj,hoces da kazes da jedemo marketing?:-D Gdje ces porediti stark,sa milkom,gdje ce ti dusa?!:-D
- madesa
#2261 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
ma dajte stark je odron cokolada medju najgorim sto sam probao
- AstorH
#2262 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Znači i po dvije se jede odjednom a?RoastedPumpkin wrote: kad stavis kocku najobicnije mlijecne cokolade milke nakon sto si jeo najljepse zelje, shvatis koliko milka ima blazi i puniji okus. tek vidis koliko je starkova preslatka i losija. inace, moze se jesti. ne bunim se
- zlo zlo
#2263 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
pravo dobra a jeftinazetareticula wrote:
extra cokolada
- RoastedPumpkin
#2264 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
guilty as chargedAstorH wrote:Znači i po dvije se jede odjednom a?RoastedPumpkin wrote: kad stavis kocku najobicnije mlijecne cokolade milke nakon sto si jeo najljepse zelje, shvatis koliko milka ima blazi i puniji okus. tek vidis koliko je starkova preslatka i losija. inace, moze se jesti. ne bunim se
- AstorH
#2265 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
A sve se nema.

- sheilak
#2266 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
kao da sam secer jedes. nikakvog ukusa.madesa wrote:ma dajte stark je odron cokolada medju najgorim sto sam probao
jeste fina bas. jutros ju jela.zlo zlo wrote:pravo dobra a jeftinazetareticula wrote:
extra cokolada
-
zipoo
#2267 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Dobra im je ona plava, isto kinder jajemadesa wrote:ma dajte stark je odron cokolada medju najgorim sto sam probao
-
sweet_sin
#2268 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
rahat lokum u cokoladi!
- Michun
#2269 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
kako ste bRezobraznijoooj wrote:
Nedavno dupla doza Oreo keksa, a danas je dosla na red i ta famozna velika Milka sa citavim keksom. Nema vise povratka maloj. Sta je ono onako dobro, keksasticno
-
macchiato
#2270 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
ja sam valjda jedina kojoj je taj oreo bezveze
populizovan i izvikan do bola.
ustvari, ima neki keks koji sigurno nije iznad 2 km i vjerovatno ga dodje troduplo vise i koji ima skoro identican ukus kao oreo, ali nikako ne mogu skontat koji je u pitanju
Aj kad sam vec zapala na ovu temu iako nisam ljubitelj slatkog, znate li gdje ima kupiti cokolada sa marcipanom, u Zenici konkretno? Je li moguce da nema ama bas nista (osim one shogetten ili kako se vec pise, ona mi nije nesto) ili sam corava?
ustvari, ima neki keks koji sigurno nije iznad 2 km i vjerovatno ga dodje troduplo vise i koji ima skoro identican ukus kao oreo, ali nikako ne mogu skontat koji je u pitanju
Aj kad sam vec zapala na ovu temu iako nisam ljubitelj slatkog, znate li gdje ima kupiti cokolada sa marcipanom, u Zenici konkretno? Je li moguce da nema ama bas nista (osim one shogetten ili kako se vec pise, ona mi nije nesto) ili sam corava?
- Michun
#2271 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
da ti kazem...nekad daaaaavno kad sam prvi put otisla u US i probala oreo ovaj obicni...kontala sam a sto kod nas ne znaju napraviti ovakav "obicni" keks.macchiato wrote:ja sam valjda jedina kojoj je taj oreo bezvezepopulizovan i izvikan do bola.
imaju eno i kopije turske ali ni blizuuuu.
djaba
naravno, zavisi da li si ljubitelj ukusa kao takvog
-
macchiato
#2272 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Ma daleko od toga da je ruzan, onako fin je, moze se pojesti, ali nista sad woooow da ti pamet stane.
Po meni jedan od izvikanijih prehrambenih proizvoda u zadnje vrijeme, previse se fame podiglo radi keksa prosjecnog ukusa.
Ja kad sam probala prvi put, prva reakcija mi je bila "joj jest mi poznat ovaj ukus", a da ne pricam sto sam bila razocarana
. Znaci, ima neki djavo (ne vjerujem da je turski keks, mozda neki iz regiona) koji je skoro identicnog ukusa, ali nikako ne mogu skontat koji. A ne bi bilo lose skontati koji, ekonomicniji je ako nista. 
Ja kad sam probala prvi put, prva reakcija mi je bila "joj jest mi poznat ovaj ukus", a da ne pricam sto sam bila razocarana
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2273 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Nisimacchiato wrote:ja sam valjda jedina kojoj je taj oreo bezvezepopulizovan i izvikan do bola.
Probala sam nekidan ovu veliku milku oreo, malu nisam nikada, ja ne znam ako je velika "manje" slatka od male koliko je onda mala slatka
- galamdzinica
#2274 Re: Cokolada i ostali slatkisi :)
Ja više volim slatkiše "na kašiku" - pudinge, kreme, mousse itd. Ovo mi je nešto najbolje što sam probala u životu, nažalost ne u BiH.

http://www.gupuds.com/our-puds
http://www.gupuds.com/our-puds
- AstorH
#2275 Cokolada i ostali slatkisi :)
D'umrešš..

Sent from my iPad using Tapatalk

Sent from my iPad using Tapatalk