U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mistek

#2251 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by mistek »

@BHF_Manijak, a realno, kakav je bio Zolotić kod vas prošlu sezonu? Ne mora to biti lom noge, ali je dobro ofalio. Meni je on najnormalniji igrač s vaše strane (ko čovjek) u posljednje vrijeme. :D Znači, što se mene tiče, da Bog da igrao u Real Madridu (što nikad neću reći za Bučana, Stanića i slične). On je totalno anemičan na terenu. Čak mi se čini i previše fin i pošten za fudbala nekad :D Kada je odigrao prvu tekmu za Gent, kontam dobro se nametnuo, biće nešto. Nakon toga, pet utakmica ga nema ni na mapi.

I nije stvar u tome ko je "pitar" ko nije, ko je šta. Svaki pitar će ti reći da bi od onog Memije recimo moglo biti nešto. Isto kao što vjerovatno svaki Manijak vidi da je Duljević dobro talentovan igrač za naše prilike. Pa Vlado je u ovom mandatu gurao nekakve levate iz Čelika, Burekovića nekakvog, za kojeg je Denis Čomor bek i po. Grahovac se prodaje pričom ko da je Rahimić, a realnost je da je bezličan igrač, ništa specijalno. Na kraju se ispostavi da je Cimirot za tog Grahovca Cocu, a niko ga nije spominjao u mladoj pored njega (nešto slično kao guranje Zahirage silnog prošli ciklus). Grahovac ode u mrtvi Rapid i stadion vidi jednom u 6 utakmica.
Maharadza wrote:
BHF_Manijak wrote:A vi fakat kontate da ce sada doci extra strucnjak, koji ce poharati i izvuci iz djece 200% sposobnosti?! De ba ne ludujte...
Ko god dođe, od ovoga levata ne može biti gori! :mrgreen:
Ih, kako da ne može. Pa sjeti se Nikića i Tulića. Ne znam rasporediti, ali jednog je tukla Malta, drugog Luksemburg. Selektor i nakon ovog mora biti Srbin, pa ti skontaj na šta će spasti i koga će oni izvući. Ja predlažem Spaića ako je čovjek živ ili Mitra Lukića, ako mu nije žao posla u Derventi!
MOSALJOZE wrote:Ne moraju doći extra stručnjaci(odnosi se na sve uzraste),nego oni ljudi koji će pozvati ono najbolje što imamo.Treba krenuti od najmladje repke,i tu stvoriti tim,taj tim će zajedno igrati 2-3 kvalifikacijska ciklusa,i onda na kraju kada budu igrali za u-21 imaćeš tim koji se poznaje uigran je,i tek tada mozes očekivati rezultate.
Nije pretjernao bitno s mladom reprezentacijom imati rezultat, i da nađeš 15 najboljih U15 igrača, izguraš s njima do U21 reprezentacije, osvojiš Euro, džaba to, jer će vazda izletati novi igrači, koje treba ubaciti u ekipu, adaptirati. Cilj postojanja U21 selekcije je iznalazak igrača za A selekciju. Imaš Bjelorusiju, Mađarsku, Izrael koji su kontantno dobri u mladim uzrastima. Imaju dobro i kompaktnu ekipu. Međutim, slabo izbacuju igrače u A ekipu, jer niko ne odskače previše i kakva korist onda? Pa ni Švabe ne afirmišu 11/11 igrača kroz mladu repku, to bude tek nekih 20% igrača.
Također, i ovo možeš okrenuti na klupski fudbal. Sarajevo par sezona rasturalo u juniorskoj konkurenciji, ekipa boli glava. Međutim, vrhunac koji je izbačen iz te škole je Denis Čomor (nije baš, ali haman). Ko ekipa su igrali odlično, ali pojedinca nigdje. Željezničar recimo tih godina bio u sjeni, ali izbace jednog igrača, ostatak ekipe 0, i opet više koristi nego Sarajevo od svih kvazititula. Sad imaš obrnutu situaciju recimo, malo ublaženu.
todd_smith

#2252 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

Zavrsili na zadnjem mjestu, dalje ti se ne treba pricati.

Najgori dio je trener koji i danas po izjavama fakticki rece da su primljeni golovi iskljucivo krivica igraca, te da je cilj bio da se mladji igraju, ne stariji, da se kombinuje. Iako su kvalifikacije u pitanju.

Znaci ko je ovdje lud vise? Lik prica kao da mu je zagarantovan posao i djeca kriva, ne on.

No, krenimo eto od tih igraca.

Golman uzasan, ne zna da komanduje odbranom, nije nesto ni u skoku. Gdje je onaj mali iz Bayerna? Sto njega Vlado ne zove? Mali ima cak 17 godina, taman jer Vlado hoce mladje igrace.

Odbrana niko ne jebe zivu silu, Hajrovic grozan, ostali spori, pozicije im 0.

Vezni red imamo tu najvise talenta, ali isto tako najvise su i podbacili.

Modic ce biti igrac dobar, vidi se da ima ideje i kako se nosi sa loptom, da mali zna igrati.

Grahovac 0 bodova, nije igrao danas, ali inace los. Zola takodjer, fkt ne znam sta mu je, lik je razvaljivao i odjednom 0 bodova.

Radovac ok, igrao za u19 neki dan gdje je kapiten, sada za ove, ok danas nista posebno ali mali zna znanje.

Gojak.

Sta reci za ovog malog. On je meni enigma. Lik zna fudbala i mozda najvise talenta ima u BH realno, ali nije ok u glavi. Konta da je igracina velika, a kepec. Ono malo sto je igrao bio jedan od najboljih, ali treba se dozvati i vidjeti malo vecu sliku.

Duljevic najbolji. Kratko i jasno. A i danas nije bio nesto pa ti vidi kako su ostali igrali. Ali realno Dulja rastura, ali i njemu je ovo zadnji voz.

Cimi, Prcic i Zakaric su otisli nece se vracati u U21. Treba ove fino posloziti i jos pozvati Memiju, Aru, Kovacevica, onog malog iz Veleza ili Zrinjskog, golman onaj, ne znam kako se zove, mali je dobar golman. Atajica, onog iz Bayerna, ima i onaj u Real Madridu nosi nase ime treba i to ispitati.

Ima potencijala odlicnog, ali treba trener novi jbg, treba neko svjez, ne moze vise Vlado nema smisla.
BHF_Manijak

#2253 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

mistek wrote:@BHF_Manijak, a realno, kakav je bio Zolotić kod vas prošlu sezonu? Ne mora to biti lom noge, ali je dobro ofalio. Meni je on najnormalniji igrač s vaše strane (ko čovjek) u posljednje vrijeme. :D Znači, što se mene tiče, da Bog da igrao u Real Madridu (što nikad neću reći za Bučana, Stanića i slične). On je totalno anemičan na terenu. Čak mi se čini i previše fin i pošten za fudbala nekad :D Kada je odigrao prvu tekmu za Gent, kontam dobro se nametnuo, biće nešto. Nakon toga, pet utakmica ga nema ni na mapi.
Ma ne kazem ja da se to odnosi na prepucavanje Zeljo - Sarajevo, vec mi je bezze argument da je to do povrede. Ako jeste, onda mu je psiha bas dno dna. Kazem da ima sto puta gorih povreda, pa se ljudi vracaju.
amoninan

#2254 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by amoninan »

Ima gorih povreda, ali... psiha, ne igranje, van treninga... realno, kod nas nije ni mogao dobiti neku vrhunsku rekonvalesenciju. Strpljenja još s njim... ne mora sutra, možda prekosutra i bude igrač kakvim smo ga priželjkivali.
Iker C

#2255 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Iker C »

Zolotić nije bio loš toliko koliko pitari to ovdje inputiraju.Postigao gol, nije imao nijedno pogrešno dodavanje, dobio sve zračne duele. Falilo je agresivnost s njegove strane ali s obzirom s kim je igrao nije bilo loše. Kada je Radovac ušao i Zolotić je puno bolje izgledao na terenu.
mistek

#2256 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by mistek »

BHF_Manijak wrote:
mistek wrote:@BHF_Manijak, a realno, kakav je bio Zolotić kod vas prošlu sezonu? Ne mora to biti lom noge, ali je dobro ofalio. Meni je on najnormalniji igrač s vaše strane (ko čovjek) u posljednje vrijeme. :D Znači, što se mene tiče, da Bog da igrao u Real Madridu (što nikad neću reći za Bučana, Stanića i slične). On je totalno anemičan na terenu. Čak mi se čini i previše fin i pošten za fudbala nekad :D Kada je odigrao prvu tekmu za Gent, kontam dobro se nametnuo, biće nešto. Nakon toga, pet utakmica ga nema ni na mapi.
Ma ne kazem ja da se to odnosi na prepucavanje Zeljo - Sarajevo, vec mi je bezze argument da je to do povrede. Ako jeste, onda mu je psiha bas dno dna. Kazem da ima sto puta gorih povreda, pa se ljudi vracaju.
Mlad je Zolotić, zbog toga povreda ima veliki utjecaj, a tim više jer igra u BiH i jer je nakon što se oporavio morao u Travnik, Bijljinu, Trebinje i šta ti ja znam gdje.

@todd_smith - Atajića neće ni engleski trećeligaš, pa ti skontaj kakav je igrač. Ne znam na kojeg Kovačevića misliš, ali ovaj naš (iz Sarajeva) je prerastao ovaj uzrast.
BHF_Manijak

#2257 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Ja kada sam u dvije utakmice pogled'o Atajica ibretio sam se otkud ovaj u Celticu. Pa taj decko nije znao lopte primiti i zicer situaciju u gol pretvoriti. U Celticu su se uzdali u potencijal, ali su na kraju i oni odustali. Fakat decko je poprilicno los fudbaler.
todd_smith

#2258 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

ama na klupu ga stavi neka sjedi barem, gori od Mesanovica ne moze biti pa da ga jebes
MOSALJOZE

#2259 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by MOSALJOZE »

Biću dosadan i ponoviću BIH IMA NAPADAČA U DRUGOM TIMU BAJERNA.Momamak igra u prvih 11,ponekad trenira sa 1 timom.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2260 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Slo Burner »

JAgodic je rak rana, mogao bi nam nanijeti zlo na duze staze
cindrlimindrli

#2261 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by cindrlimindrli »

Slo Burner wrote:JAgodic je rak rana, mogao bi nam nanijeti zlo na duze staze
Nemoj tako, ovdje su ga svojevremeno spominjali kao mogucu zamijenu za Susica. :lol:
Slo Burner

#2262 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Slo Burner »

Meni je licno Jagodic na pocetku bio pravo simpatican i vjerovao sam da moze nesto , ali lik je upropastio vec dva ciklusaa nema nikakve reakcije. Vidi bolan novinara niko rijeci ne smije napisati
todd_smith

#2263 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

Slo Burner wrote:Meni je licno Jagodic na pocetku bio pravo simpatican i vjerovao sam da moze nesto , ali lik je upropastio vec dva ciklusaa nema nikakve reakcije. Vidi bolan novinara niko rijeci ne smije napisati
ovo mi najsmijesnije i najjadnije

Mogu kada treba tamo pametovati oko nekog iz Lihtenstajna koji danas primi 4 komada a zabise 0, a ne mogu o vlastitoj aviliji i buducnosti repke
Slo Burner

#2264 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Slo Burner »

todd_smith wrote:
Slo Burner wrote:Meni je licno Jagodic na pocetku bio pravo simpatican i vjerovao sam da moze nesto , ali lik je upropastio vec dva ciklusaa nema nikakve reakcije. Vidi bolan novinara niko rijeci ne smije napisati
ovo mi najsmijesnije i najjadnije

Mogu kada treba tamo pametovati oko nekog iz Lihtenstajna koji danas primi 4 komada a zabise 0, a ne mogu o vlastitoj aviliji i buducnosti repke

Ja ne znam ili me vise nervirala igra danas ili onaj komentator koji prica kako smo super igrali protiv Spanije prvu, pa onda zijanili kuci od najjbolje, najjebenije, najsvemirskije reprezentacije na svijetu 1-6.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2265 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

MOSALJOZE

#2266 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by MOSALJOZE »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2267 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

Mah, i Papetu je istek'o mandat, pa je ost'o. :D
todd_smith

#2268 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

dzaba se pisalo, dobio nogu prije nego sto ste pritisnuli send :mrgreen:
Cyclops5

#2269 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Cyclops5 »

Nema nama napretka dok god nam ovakvi levati vode reprezentaciju.Kad vidim ko je sve trener zivot mi se smuci.i kakvi sve "strucnjaci" rade sa djecom,fujjjjjjjjjjjjj :sad: :?
LSD

#2270 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by LSD »

yebali smo Safetu sve OD-DO, cak i kad nas je odvodio u baraže i na SP....dok se ova trenerska ubleha provlacila i dobijala mandate ni za šta :roll:
sav fokus na Sušića, a Jagodićev nerad niko da prokomentariše...ovaj narod i mediji mi se gade...sad se tek sjetili kritikovati, kad smo popušili još jedne kvalifikacije
Logovan

#2271 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Logovan »

Tooooo :thumbup: :thumbup:

Od ove četvorice ne zna se koji je gori bio.
Mustang1

#2272 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mustang1 »

Koga sada ? Je'l vrijeme da se bivsi reprezeMtativci pokusaju postaviti za selektore mladih reprezentacija i pustiti ih par godina pa sta bude ? Mislim da gore od ovog ne moze :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2273 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Velkoski »

todd_smith wrote:dzaba se pisalo, dobio nogu prije nego sto ste pritisnuli send :mrgreen:
Ma ganola ba..

"Na ovo pitanje ću vas uskratiti. Ja sam savjestan čovjek. Mene su na mjesto selektora imenovali ljudi koji vode Savez. Dakle, moj ugovor ističe 1. oktobra, tj. završetkom ovih kvalifikacija. Sada ću pripremiti jedan iscrpan izvještaj", rekao selektor Mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

:) :mrgreen:
frngla

#2274 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by frngla »

Zlatan Bajramović U17 (svakako djecu trenira), Saša Papac U19, Sergej Barbarez U21.
groove

#2275 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by groove »

frngla wrote:Zlatan Bajramović U17 (svakako djecu trenira), Saša Papac U19, Sergej Barbarez U21.
zlatan je pomocni trener u hamburgu, kakva nasa crna u17 :-)

Image
Post Reply