KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
la_roux

#2251 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by la_roux »

Carmela wrote:
bbianconero wrote:

a ne mogu da vjerujem, da juce izlazi clanak na klixu, u kojem su toliko nahvalili rad zavoda, pa ovo je za svaku osudu
Zato je i clanak trebao biti drugaciji, ne da se nahvali rad zavoda, nego da se kritikuje sto je apsolutna istina...
Istina je da će duplo više vas dobiti priliku da se zaposli nego što je bilo predviđeno, a da vam se to obezbjedi moraju proći procedure za koje je potrebno određeno vrijeme, koje je nemoguće zaobići, pa umjesto mjesec dana morate sačekati 2 mjeseca. I, to je sad za svaku osudu?
Bila sam na vašem mjestu i razumijem muku zbog neizvjesnosti, ali jedino što možete kritikovati (ako baš nešto morate) je to što vam prije mjesec dana nisu rekli o čemu se radi i da najvjerovatnije to neće moći biti gotovo do kraja juna.
Projekat će se realizovati, i još će dvostruko veći broj ljudi biti obradovan pozitivnim odgovorom, sve je ok, i bolje nego što se očekivalo, nadajte se najboljem, čemu dalje pretjerane kritike i kukanje.
Bosnianman

#2252 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Bosnianman »

Dragi forumasi, molim za Vasu pomoc.

Posto sam nov u ovome, imam mnogo pitanja i premalo odgovora.
Po prvi put u zivotu prijavio sam se na konkurs za pripravnika u min. odbrane BiH. Poslao sam prijavu i svu dokumentaciju koju su trazili preporucenom postom. Sad mi interesuje kako ovo ide dalje? Dali ce negdje biti objavljen spisak kandidata koji ce pristupiti pismenom dijelu ispita? Ako da onda gdje ce biti taj spisak? Ako i pristupim pismenom prijemnom iz kojih oblasti ce biti pitanja? Imali kakav prirucnik s temama? Imam ja jos pitanja ali necu sad daviti, molim drage forumase, da odvoje malo slobodnog vremena i ako znaju odgovore na moja pitanja, napisu ih. Unaprije Hvala. :sax:
ispravan_put

#2253 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ispravan_put »

@ Bosnianman

O ispitu ćeš biti obavješten ili putem pošte ili telefonom. Što se tiče oblasti iz koje možeš dobiti pitanje, stvari uglavnom funkcionišu na sljedeći način. Otvoriš web stranicu institucije za koju su konkurisao i tamo nađeš spisak svih zakona i akata na osnovu kojih ta institucija djeluje i iz toga ti mogu doći ptianja. Uglavnom to budu ptianja iz onog osnovnog zakona kojim je regulisana nadležnost i rad institucije.
bbianconero

#2254 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bbianconero »

tek je danas upravni odbor sacinio konacnu listu i dao potpis na nju, ostaje jos da vlada odobri listu
girogiric2012

#2255 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

bbianconero wrote:tek je danas upravni odbor sacinio konacnu listu i dao potpis na nju, ostaje jos da vlada odobri listu
E valjda ce listu objaviti u toku sledece sedmice ....
FrozenCastle

#2256 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by FrozenCastle »

Interesuje me ovo oko ZZZ i pripravnika.
Treba izaci lista poslodavca koja trazi pripravnike pa prijaviti se na to ili su pripravnici trazili poslodavce pa ce ih oni primiti?
Utice li na to hocete li biti odabrani duzina "staza" na birou ili nema to veze?

Hvala.
ho oponopono

#2257 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

šefica wrote:Interesuje me ovo oko ZZZ i pripravnika.
Treba izaci lista poslodavca koja trazi pripravnike pa prijaviti se na to ili su pripravnici trazili poslodavce pa ce ih oni primiti?
Utice li na to hocete li biti odabrani duzina "staza" na birou ili nema to veze?

Hvala.

...pošto je u pitanju javni poziv poslodavcima da se prijave za taj projekat sufinansiranja, znači poslodavci koji su izabrani jer su zadovoljili kriterije koje su ovi tražili kontaktiraju biro i ovim im proslijeđuju listu , sad koga će oni izabrati sa liste pri tome mislim na poslodavce, do njih je, znači ganjaj poslodavca koji je prošao da te izaberu a mogu izabrati lice koje je tek mjesec dana na birou za razliku od onog koji je npr. 5 godina, nažalost! :mrgreen:
bbianconero

#2258 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bbianconero »

ho oponopono wrote:

Hvala.

...pošto je u pitanju javni poziv poslodavcima da se prijave za taj projekat sufinansiranja, znači poslodavci koji su izabrani jer su zadovoljili kriterije koje su ovi tražili kontaktiraju biro i ovim im proslijeđuju listu , sad koga će oni izabrati sa liste pri tome mislim na poslodavce, do njih je, znači ganjaj poslodavca koji je prošao da te izaberu a mogu izabrati lice koje je tek mjesec dana na birou za razliku od onog koji je npr. 5 godina, nažalost! :mrgreen:

pa to se vec unaprijed zna kojeg ce poslodavac zaposliti pripravnika, nema se sta traziti kad vec izadje lista....mozda se kojim cudom nadje da poslodavac vec nije izabrao pripravnika
lolol

#2259 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lolol »

u potpunosti se slazem
uglavnomja

#2260 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by uglavnomja »

off :oops:

ima danas u avazu oglas za VOLONTERE

dipl. ecc i iur po 3 kom
kriminalista i jos nesto
gidra

#2261 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

bbianconero wrote:
ho oponopono wrote:

Hvala.

pa to se vec unaprijed zna kojeg ce poslodavac zaposliti pripravnika, nema se sta traziti kad vec izadje lista....mozda se kojim cudom nadje da poslodavac vec nije izabrao pripravnika
tako je
ho oponopono

#2262 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

...a onda ako ne pokušaš, po običaju s guza na guz na kafu zapali i u kladionicu! :mrgreen:

...ne dao Bog pokušati, izgubiti ćeš par minuta!Image
bbianconero

#2263 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bbianconero »

ho oponopono wrote:...a onda ako ne pokušaš, po običaju s guza na guz na kafu zapali i u kladionicu! :mrgreen:

samo ti pokusavaj, ali si zakasnio, pripravnici su sami sebi trazili poslodavce u toku konkursu i vecinom ih molili na koljenima da se prijave, mnogi su i odbilik, iako ti sva primanja daje zavod, ali eto opet im mrsko ne zele nikakve obaveze...
ali ko zna, mozda i uspijes u pokusavanju...sretno!
ho oponopono

#2264 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

bbianconero wrote:
ho oponopono wrote:...a onda ako ne pokušaš, po običaju s guza na guz na kafu zapali i u kladionicu! :mrgreen:

samo ti pokusavaj, ali si zakasnio, pripravnici su sami sebi trazili poslodavce u toku konkursu i vecinom ih molili na koljenima da se prijave, mnogi su i odbilik, iako ti sva primanja daje zavod, ali eto opet im mrsko ne zele nikakve obaveze...

...ja sam pokušala i radim! :pusi:

...a vi nemojte pak vaš izbor! 8-)
bbianconero

#2265 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bbianconero »

ho oponopono wrote:
bbianconero wrote:

...ja sam pokušala i radim! :pusi:

...a vi nemojte pak vaš izbor! 8-)
ja sam poslodavca nasao, i cim izadje lista, radim i ja aBd 8-)
ho oponopono

#2266 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

...super, drago mi je zbog tebe 8-) ali koji klinac onda odvraćati ljude od pokušaja?! :helga:

...ne kontam taj sklop nikako, neki misle neko će im pokucati na vrata, hoće šipak... moraš biti agresivan, garancije nema ali ne treba ni sjediti skrštenih ruku! :pusi:
bbianconero

#2267 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bbianconero »

ho oponopono wrote:...super, drago mi je zbog tebe 8-) ali koji klinac onda odvraćati ljude od pokušaja?! :helga:

...ne kontam taj sklop nikako, neki misle neko će im pokucati na vrata, hoće šipak... moraš biti agresivan, garancije nema ali ne treba ni sjediti skrštenih ruku! :pusi:
ja ne odvracam nikoga, ali kod javnih poziva to tako ide, pripravnici mole i vuku za rukave poslodavce da se prijave za njih, a onda poslije toga moraju imati i jaku stelu u zavodu, da njihov poslodavac bude primljen i stavljen na listu...to su opce poznate stvari
gidra

#2268 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

ho oponopono wrote:...super, drago mi je zbog tebe 8-) ali koji klinac onda odvraćati ljude od pokušaja?! :helga:

Jel' državna institucija ili kod privatnika rintaš?
ho oponopono

#2269 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

...kod privatnika rintam 8-) , ne žalim se, nemam love za skupe provode...da se plate režije, za klopu i ništa nam ne fali :oops: bolje i to nego od staraca tražiti za kafu! :pusi:

...i znam kako stoje stvari štela uglavnom sad i štela ima svoju nadštelu :mrgreen: ali od sjedenja nema ništa, nove generacije stalno dolaze još kad mi se počnu pojedini prenemagati...ma fuj dao Bog pa nam bilo i gore! :D
bbianconero

#2270 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bbianconero »

mi cemo od pripravnicke plate i dalje morati traziti od staraca za kafice hahaha :D
ho oponopono

#2271 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

bbianconero wrote:mi cemo od pripravnicke plate i dalje morati traziti od staraca za kafice hahaha :D

...pa nisi respo pobogu! :oops:

:mrgreen:
gidra

#2272 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

ho oponopono wrote:...kod privatnika rintam 8-) , ne žalim se, nemam love za skupe provode...da se plate režije, za klopu i ništa nam ne fali :oops: bolje i to nego od staraca tražiti za kafu! :pusi:

...i znam kako stoje stvari štela uglavnom sad i štela ima svoju nadštelu :mrgreen: ali od sjedenja nema ništa, nove generacije stalno dolaze još kad mi se počnu pojedini prenemagati...ma fuj dao Bog pa nam bilo i gore! :D
Jel ti šta gazda dodao na platu :D ili si imao(imaš) samo 380 KM?
k1ks

#2273 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by k1ks »

uglavnomja wrote:off :oops:

dipl. ecc i iur po 3 kom
kriminalista i jos nesto
ima li negdje na netu,ako moze link ev sve sam pretrazio nista :-)
psy5000

#2274 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by psy5000 »

k1ks wrote:
uglavnomja wrote:off :oops:

dipl. ecc i iur po 3 kom
kriminalista i jos nesto
ima li negdje na netu,ako moze link ev sve sam pretrazio nista :-)
http://www.malioglasi.bih5.net/konkursi ... SFile=7575
ho oponopono

#2275 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ho oponopono »

gidra wrote:
ho oponopono wrote:...kod privatnika rintam 8-) , ne žalim se, nemam love za skupe provode...da se plate režije, za klopu i ništa nam ne fali :oops: bolje i to nego od staraca tražiti za kafu! :pusi:

Jel ti šta gazda dodao na platu :D ili si imao(imaš) samo 380 KM?

...ima kartica, ima i na ruke! :oops:

:mrgreen:
Post Reply