FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#2251 Re: FC Bayern Munchen

Post by Ajatolah_ »

missko wrote:Evo izmedju ostalog sta hadzi Enes kaze
Hoeneß: «Schwer zu sagen. Ein gewisses Problem ist, dass wir drei Titel nicht gewonnen haben. Wir haben immer über Leverkusen gelächelt, jetzt sind wir in einer ähnlichen Situation. Wobei es nicht ganz so vergleichbar ist. Vor allem, das heutige Spiel war nicht so wie damals das Finale von Leverkusen gegen Real Madrid, da haben sie ja keine Chance gehabt. Es ist nun mal so: The winner takes it all. Das ist nun mal heute die Welt. Früher hätten wir noch wochenlang diskutiert, wie unverdient, die armen Bayern.»
E dobro je i rek'o. :D Deder prevedi ako je zanimljivo.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2252 Re: FC Bayern Munchen

Post by odesveuhonduras »

Kaže da su se smijali Leverkusenu ali Leverkusen nikad nije imao šanse protiv Real Madrida u finalu CL-a i da je ovo njihovo haman gore..

Hajde nek i on nešto normalno kaže jednom..
simonese

#2253 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Čitam sada što se piše od strane navijača s Balkana i ne mogu da vjerujem.

Iz dva razloga. Prvi razlog, što mi se čini, uopšte pojedinci ne znaju kako ide himna Bayerna!? Da vam izdvojim jako bitan dio: "FC Bayern, zvjezdo s juga, ti nikada nećeš nestati, jer stojimo uz tebe, i u dobrim i u LOŠIM vremenima." Da, tako ide naša himna. Ako volite Bayern volite i himnu. Ako volite Bayern volite ga uvijek. Pogotovo u lošim trenucima, a ono sinoć se može nazvati sve osim lošim trenutkom - samo manjkom sreće. Zašto onda psovke?! Zašto onda uvrede na sve?!

Želite navijati za najveći klub u Njemačkoj, za gigante?! Volite Bayern?! Onda ga volimo onako kako ga dostojanstveno vole navijači u Njemačkoj, pravi Bavarci. Na Olimpijskom stadionu, sa oko 65 000 navijača, ljudi su pozorno pratili svaki šut lopte, pjevali himnu, smijali se, i na kraju pjevali.

Ništa neobično mislite, neobično je to što ljudi koji žive u tom gradu, odrastaju, i cio svoj život se kreću oko Munchena i kluba Bayerna ni u kome nisu tražili krivca. Promašeno, prečka, odbranjeno, ljudi su gubili živce o da, vjerujte da jesu. Ali kada god je Gomez, Muller, ili bilo ko propustio priliku vi ste sigurno psovali od A do Ž, govorili kako su nesposobni i slično. Zar ne?! Znate li kako reagiraju Bavarci?!

Smireno i riječima podrške "neće nas sreća", "idemo dalje", "Bayern hoćemo gol". Nijedne psovke, nijedne uvrede, ništa od ljudi koji žive u tom gradu.

Za njih su sinoć ono bili heroji, zar za nas ne bi trebali biti isto?! Sad bi mijenjali Gomeza, Juppa, Buytena, pa neki bi i Neuera. Zapitajmo se koliko je snage trebalo, psihičke stabilnosti, da se izdrži sav pritisak. Pa čak i i kada je Robben penal promašio ljudi su ostali smireni. Sa suzama u očima ali bez uvreda i psovki. A šta je Chelsea radio? Ono što je i navikao da radi, samo čekati kontru, a ostalo odbrana.

Gooool Muller! Nema veće radosti na Olimpijskom stadionu sve je crveno, dim, skače i grli ko koga zna i ne zna. Niko ne gleda ko si, što pričaš drugim jezikom, ili drugačije izgledaš. Sve je veselo. I naravno "Stern des Sudens" odjekuje...šteta pa je slavlje trajalo prekratko. Primljeni gol je na sve ostavio posljedice, svi su u nevjerici gledali, greška Buytena. Prvi kiks naše odbrane i sigurno su kao cio meč padale psovke, uvrede... Šta su Bavarci uradili - skandirali kroz cio stadion "van Buyteeen, van Buyteeen" ne zbog greške, nego za podršku. To je navijanje.

Penali. Ne volim ni razmišljati o njima. Šta reći? Neuer odbranio i opet smo na trenutak vidjeli kako Bayern osvaja titulu, kako diže pehar, ali penal, gore-dole. Iznenađenje NEUER šutira penal, svi zadivljeni na hrabrosti. Ali Olić... I sada ako očekujete da vam kažem da Bavarci nisu vrijeđali Gomeza ili Mullera na promašene prilike jer su njihovi reprezentativci – varate se. Bavarci nisu vrijeđali nikog. Ni Olića, samo su tužno s strahom isčekivali dalje. Jer penali su lutrija, a Chelsea je još sedmicu prije izjavio da je spreman na penale, tada smo se smijali toj izjavi, a sinoć...i na kraju Bastian...kraj. Chelsea je osvojio titulu Lige prvaka, na kakav način, to više nije ni bitno.

Stadion je zanijemio. Brišući suze pogledam oko sebe svi isto čine, tupo gledaju u ekran isčekujući da će se nešto desiti, da će nas sve neko probuditi i reći ovo je šala. Sva lica uprta u ekran, oko mene more suza. Djevojke, momci, ljudi u četrdesetim, pedesetim, i svim mogućim godinama. Svi čekaju, nakon prvog šoka gledamo jedni u druge i svi odmahuju glavom. Ali bez psovke, bez problema, bez tuča.

Cio dan su po gradu hodali navijači Chelsea, problema nije bilo. Međusobno se fotografišu. Ako je čega bilo, bilo je fer navijanja. Poslije utakmice, Marienplatz, na glavnom trgu Munchena, navijači Chelsea prolaze sretni, slave čak, a prolaze i navijači Bayerna. I ne, nisu napravili ni jedan incident. Nisu im čak ništa dobacivali. Nisu ništa. Tugovali su za svojim timom na dostojanstven način, bez uvrede drugih, bez uvrede sopstvenog tima.

A ko je kriv?! Krivi smo mi jer navijamo za tim koji se borio do posljednje sekunde i trebamo biti ponosni na takav tim. Jer kako himna kaže "FC Bayern, Stern des Sudens, du wirst niemals untergehen, weil wir in guten wie in schlechten Zeiten zu einander stehen." Na kraju ćemo samo dodati, BRAVO BAYERN!

www.bayern-bih.com
missko

#2254 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Sinoc pun Minhen raje svi su negdje vani gledali tekmu cugali i navijali, a par ludih pijanih Engleza vozali se taxijem po gradu i provocirali svaku grupu na koju su naisli ali sve u skladu sportskog. :D
Neke se stvari ne mogu kupiti novcem :lol:
BHF_Manijak

#2255 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

ala7 wrote:
missko wrote:Evo izmedju ostalog sta hadzi Enes kaze
Hoeneß: «Schwer zu sagen. Ein gewisses Problem ist, dass wir drei Titel nicht gewonnen haben. Wir haben immer über Leverkusen gelächelt, jetzt sind wir in einer ähnlichen Situation. Wobei es nicht ganz so vergleichbar ist. Vor allem, das heutige Spiel war nicht so wie damals das Finale von Leverkusen gegen Real Madrid, da haben sie ja keine Chance gehabt. Es ist nun mal so: The winner takes it all. Das ist nun mal heute die Welt. Früher hätten wir noch wochenlang diskutiert, wie unverdient, die armen Bayern.»
djaba mu sad pricati.. nista dok ne pljunes 20mil. za stopera ili napadaca. nek se sad fata za guzicu ni jedna titula.
Sad Hummels sjedi sa dvije titule kod kuce i smije se levatima! :lol: :roll: E moji debili, kakvu ste vi, buducu svjetsku klasu, pustili za nekih 500-600.000 eura u Dortmund! Koji levati majkemi! :lol:

Lazu za Leverkusen, Bayer ih je bio stisno zadnjih 15-20 minuta, nije Real znao gdje udara, tada je jos nedokazani Casillas pokazao da ce biti svjetska klasa, sta je samo vadio, za nepovjerovat! :shock: :thumbup:
ala7

#2256 Re: FC Bayern Munchen

Post by ala7 »

Image

Sad vrijedi 17,5 miliona £ ili ti ga 21,6 miliona € a Bayern ga prodao za 3.696.000 £ Dortmundu.
Ma Bayern mora dovesti kvalitetnog stopera ako treba i dva, ovo sve je talasika.
ledeni_caj

#2257 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Neki igrači minhenskog Bayerna, među kojima je Arjen Robben, odbili su sinoć i finalu Lige prvaka pucati s bijele točke na kraju utakmice u kojoj su poraženi do Chelsea, što je prisililo trenera Juppa Heynckesa da među izvođače kaznenih udaraca stavi i vratara Manuelan Neuera...

Neki igrači minhenskog Bayerna, među kojima je Arjen Robben, odbili su sinoć i finalu Lige prvaka pucati s bijele točke na kraju utakmice u kojoj su poraženi do Chelsea, što je prisililo trenera Juppa Heynckesa da među izvođače kaznenih udaraca stavi i vratara Manuelan Neuera.

"Neki od mojih igrača nisu imali dosta samopouzdanja i nisu se osjećali dovoljno sigurni da izvode kaznene udarce. Bili su umorni nakon 120 minuta igre. Ne možete nikoga prisiliti na puca penale", kazao je Heynckes dodajući da je među tim igračima bio i Robben, koji inače izvodi sve Bayernove kaznene udarce, ali je sinoć promašio jedan u prvom dijelu produžetaka.

"Nije bio dovoljno siguran. Zato je Neuer išao pucati. To je razumljivo, sasvim legitimno i nešto što ja trebam znati", dodao je Heynckes.

Bayern je izgubio 4-3 poslije izvođenja kaznenih udaraca nakon što je poveo u 83. minuti golom Thomasa Muellera. Didier Drogba je izjednačio par minuta kasnije.
Kad vidim ovo nije mi ni cudo sto se bitnije utakmice koje su dobili u protekle 2-3 godine se mogu nabrojati na prste jedne ruke.
missko

#2258 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Sky javlja da je Pizaro sa menadzerom od cetvrtka u Minhenu i kao da je stvar vec gotova dobijaju jos jednog dzabe igraca na ugovor od godinu.
Pa odlucio i Bayern malo da potrosi pa se otvoreno zauzimaju za trensfer Höwedesa iz Salkea u Bayern s tim da bi im u kontra smjeru tusnuli Rafinju.
Ispada sljedeci koji donije kapitensku traku u Salkeu seli automatski u Bayern :D
missko

#2259 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

I veceras se vidjelo da Bayern bez Riberija nije ni blizu dobar kao s njim. Gomez treba da mu nabacuje puterice ispod 16 ljeta svaki dan po dvije i opet ce mu ostat duzan. :D
BASS

#2260 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Samo cu reci:
Mia san mia!

Sljedeca sezona : koncentracija na bundesligu.Kupit bodove,gubit od Borusije,egal. Pojacati klupu,realno to je bio glavni problem kod gubitka u bundesligi.Kakva ba zvucna imena,potrosis 200 miliona i nemas nikakve garancije za uspjeh.Rijetko se kad potrefi transfer kao sa Riberijem npr.
Nema se sta pricati,prosuli su bezveze 10-ak bodova u ligi,nesto sto bvb nije ucinio i osvojio je salataru.Prosute su sanse u finalu,zato se izgubilo,a penali su penali.Prosula ih je i Barsa protiv Chelsea i duplo vise od Bayerna i to je glavni krivac poraza oba tima.I Robben sa svojim penalima.(morao sam :) )
Cinjenica je da je Bayern par godina unazad konstantno u vrhu i to - na zdravim osnovama,pitanje je vremena kada ce nastupiti totalna dominacija.
Last edited by BASS on 23/05/2012 00:10, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2261 Re: FC Bayern Munchen

Bayernovi navijači zvižde Robbenu:

missko

#2262 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

odesveuhonduras wrote:Bayernovi navijači zvižde Robbenu:

Jesu ga papanski izzvizdali i ovome komentatoru bi sramota :-D
odesveuhonduras

#2263 Re: FC Bayern Munchen

kakva uprava, takvi i navijači
ledeni_caj

#2264 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

E steta bas. :lol: :lol:
simonese

#2265 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

odesveuhonduras wrote:kakva uprava, takvi i navijači
kolega,imas tamo Engleze pa opleti
odesveuhonduras

#2266 Re: FC Bayern Munchen

simonese wrote:
kolega, kad se oženiš naređuj :D
simonese

#2267 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

odesveuhonduras wrote:
simonese wrote:
kolega, kad se oženiš naređuj :D
zavrsio sve to pa mi preslo u naviku :D
odesveuhonduras

#2268 Re: FC Bayern Munchen

tak'og te volim :D
simonese

#2269 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

odesveuhonduras wrote:tak'og te volim :D
:thumbup:

a sto se tice Robbena i ostalih "nomudonja" sto su promasili ili cak nisu ni smijeli pucat penal nek' su mu jebali kevu
simonese

#2270 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ledeni_caj

#2271 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Eh da vidimo koliko ce bitnih tekmi izgubiti sljedece sezone. :thumbup:
simonese

#2272 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ledeni_caj wrote:Eh da vidimo koliko ce bitnih tekmi izgubiti sljedece sezone. :thumbup:
nijednu,mislim,mozda :mrgreen:
ledeni_caj

#2273 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

:D Ne ulijeva mi povjerenje ali vidicemo, niko sretniji od mene da grijesim. Ova ekipa je spremna za ozbiljne dominacije, vidjecemo hoce li ih on voditi na tom putu.
simonese

#2274 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ledeni_caj wrote::D Ne ulijeva mi povjerenje ali vidicemo, niko sretniji od mene da grijesim. Ova ekipa je spremna za ozbiljne dominacije, vidjecemo hoce li ih on voditi na tom putu.
ali opet mijenjati trenera nije neka opcija
mislim da je Bayern ove sezone imao strasnih partija samo je nedostajala ta neka konstanta
treba na tome raditi
missko

#2275 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Pizzaro na godinu dana u Bayernu ponovo a u kontra smijeru bi trebao Petersen. Bayern ima u planu tako da saceka jednu godinu i da napadne na Lewandovskog koji ima jos 2 godine ugovora sa BvB, Bayern se okrece onoj svojoj staroj politici "dao nam je gol ili razvalio nas je hajmo ga kupit". Odustali su od Girouda koji je isti tip igraca kao Gomez samo sto je jos bolji van peterca a i Riberijev je haver tako da bi Gomez puno ispastao njegovim dovodjenjem.
Bas me zanima kojim smicalicama ce Bayern pokusati da destabilizira BvB, jer igracki im sada ne mogu nista.
Post Reply