fidoremilienko wrote:Ergun wrote:
Pa tu su najmanje građani krivi. Onaj sandžaklija, što je bio direktor od 1989. do 2006. ako se ne varam, je upropastio preduzeće. Poslije je došao Ajnadžić itd.
I sad mi moramo otplaćivati njihove vile s bazenima ??
E pa neće moći !!

Nisu najmanje, već podosta su građani krivi. Narod zna i zagrabih

On jeste preduzeće upropastio, ali mu je to neko i dozvolio. I naravno da ćemo otplaćivati

dok se red ne uvede, do tada...

Pa sve dok narod jednom ne ustane, udari šakom od sto, i kaže dosta, svi njihovi marifetluci i lopovluci će se prelamat preko građana. Ja mislim da je to nezabilježen slučaj u svijetu.
Baš misliš da bi se moglo desiti npr. u Njemačkoj da direktor nekog javnog preduzeća uzima i šakom i kapom, da radi šta on hoće i kako hoće, dovede preduzeće pred stečaj, a za to vrijeme sebi pravi vile s bazenima.. U nas takav se samo makne sa te funkcije, i pusti se da uživa u milionima i bazenima, i ni u kom ništa. U Njemačkoj prvo takav ne bi mogao toliko izdržati na funkciji a da posluje u gubicima, a nakon svega bi otišao u ćuzu, zatim bi mu se prodala sva nelegalno stečena imovina, i zabranili bi mu da obavlja nakon izlaska iz zatvora bilo kakvu važniju funkciju. Kada izadje, cijepao bi drva.
Međutim, u nas su takvi hoštapleri počasni građani, čuvari Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda.