Ovo se zove "idiotski rez"opauči te optika u obrvu i napravi ti fin ožiljak
Snajperisti u Sarajevu..
- Dozer
#2251 Re: Snajperisti u Sarajevu..
- Ramzess Veliki
#2252 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer wrote:Ovo se zove "idiotski rez"opauči te optika u obrvu i napravi ti fin ožiljak
... i ja ga imam ...
- Gojeni H
#2253 Re: Snajperisti u Sarajevu..
S tekbirom se ide samo kad s druge strane vikne: "Eto mu'aDzedina!"trocadero wrote:Ја познајем једног вашег Халила који је дужио снајпер ПАСП , и са тим истим снајпером како каже ЈУРИШАО са ТЕКБИРОМ на уснама!![]()
Код нас рецимо снајпериста никад није јуришао а камоли галамио!
- ElDzidziIbnDzo
#2254 Re: Snajperisti u Sarajevu..
...svasta.
Ne vole srbi ono H reći nikako
Ne vole srbi ono H reći nikako
-
trocadero
#2255 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ајдеееее, није ваљда!Gojeni H wrote:S tekbirom se ide samo kad s druge strane vikne: "Eto mu'aDzedina!"trocadero wrote:Ја познајем једног вашег Халила који је дужио снајпер ПАСП , и са тим истим снајпером како каже ЈУРИШАО са ТЕКБИРОМ на уснама!![]()
Код нас рецимо снајпериста никад није јуришао а камоли галамио!
Како ли се само пронађе ,па ода и себе и положај
- Gojeni H
#2256 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ovo je neko postavio na drugoj temi. Ima par primjera sta se desi kad je vugla previse blizu optici a puska se ne drzi pravilno.Ramzess Veliki wrote:Imali mi neki karabin, 7,9 a jedva neke drvene obloge na njoj, još i kundak skraćen, čim opališ ona skoči i opauči te optika u obrvu i napravi ti fin ožiljak ako nisi zategao remen ispod lakta. I ta nam je puška služila isključivo da nekoga nasamarimo - uvijek bilo delegata koji bi da pucaju snajperom po dimnjacima, a mi jedva dočekamo da mu uvalimo pušku i skupimo se okolo njega i čekamo da ga krv oblije.![]()
![]()
![]()
Za par sedmica je ulicom šetalo njih dvadesetak sa flasterima na obrvama.![]()
![]()
Ipak, ovi s pistoljima su naj.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#2257 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Naređenja su da se izvršavaju... pitanja se ostavljaju za kasnije:

- Repetitor
#2258 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Tako je.Radilo se o jednoj od dvospratnih zgrada u okolini aerodroma(tako da kazem).Seawolf wrote:Koliko sam shvatio iz priče koju nam je ispričao @repetitor, nije se radilo ni o kakvom soliteru, nego o dvospratnici u A. naselju.TheMule wrote:Ciji je bio stan? Kako se mimoiso s vama na stepenicama? Mora da vas je odmah vidio i zgario niz soliter ili vas je vidio kasnije, pa se sakrio u neciji stan.
@repetitor
To čudo koje ti nazivaš "tenkovskom kapom", se u JNA zvalo "šljemofon" i predstavlja kombinaciju šljema, slušalica i mikrofona. Od te "kape", vodi kabl na čijem kraju se nalazi utikač koji odgovara utičnici za slušalice / mikrofon na radio uređajima RUP-113 i RUP-123, kao i utičnici na većini ostalih radio uređaja tadašnje sovjetske proizvodnje. Mikrofon je izveden u vidu dva kontaktna mikrofona, koji se prislanjaju uz kožu prednjeg dijela vrata, gdje se nalaze glasne žice.
Nije ti, možda, palo na pamet da je tu "kapu" ovaj "tvoj" snajperista koristio za komunikaciju sa nekim ko je bio sa one strane linije, ili sa nekim svojim kolegom, petokolonašem, koji je osmatrao iz drugog ugla? A da je jedna od stvari koje su nedostajale kada ste upali u potkrovlje, pored puške M76, bio i prenosni radio uređaj?
Što se tiče te kape,znam ja to sve čemu ona služi,šta i kako,medjutim činjenica je da nismo nikoga uhvatili,a da smo zatekli samo to što smo zatekli.
I tada a i iz današnje perspektive,ubjedjen sam 1000000 % ko je bila osoba koja je dojavila da se mi krećemo u tom pravcu ka njemu. Naročito moja ubjedjenja su postala opravdanim kada se desio napad sa njihove strane na naselje,ali tada je već bilo kasno da se onako ''komšijski'' obračunamo sa petom kolonom.
Neki će možda reći da su to po pitanju pete kolone izmišljotine i preuveličane stvari,ali neki niz dogadjaja kasnije je opravdao sve sumnje,ali kao što rekoh bilo je već kasno.
Sve do tada smo se vodili onom parolom ''gdje ćeš na komšiju,ili haj stisni pa komšiji pokucaj na vrata'' i optuži ga da je petokolonaš.Jbg...(u ovom slučaju ženska osoba je bila u pitanju).Ja sam bio prvi koji sam štitio da se ne dira niko,za koga nemaš pouzdane ili 100% dokaze.
Pričao sam za jedan slučaj,kada se samo jednoj osobi prerovio stan,i to su uradili ovi iz VP Dobrinja,i tom prilikom nadjeno bruku nečega.Lično bio prisutan i ibretio se što će to ''našem komšiji''???
Usput kad ovo već pišem,Ramzes spomenu neku tandžaru potkraćenu,a mene asocira na jednu scenu koja se nama desila.
Naime onih dana,kada je zarobljen onaj transporter sa onim likovima,mi smo imali jedno vatreno ''krštenje'' sa četnicima.
Znači kolona od nekih 6-7 oklopnih vozila je iz pravca Kule prošla ka Ilidži,a mi smo se spremili i čekali ih u povratku.Ono mi ''čekali'' a nigdje PO ni na mapi,nego samo puške,ali eto...Nas nekih 8-9 ne znam sad tačno.
I nakon par sati eto idu lole odozdo,odvrnuli sa jednog BOV-a na razglas ''svoje patriotske'' pjesme,i počeše šenlučiti po zgradama i kućama. Ide njihova ta kolona lagano i puca u našem pravcu,pucamo mi po njima,kad u po svog tog rafalanja gruhnu nešto,a mi smo svi koji smo bili tu grupisani bacili se da zalegnemo,kontamo složi nešto iza nas u zid.Gledamo,nigdje dima,ništa,kad jedan(rahmet mu duši) okino iz tandžare sa potkraćenom cijevi
A dobila je potkresanu cijev,na taj način,što ju je jedan opet,prislonio bio uz zid jednu veče na straži.I PAM sa aerodroma kako je pucao po kući,probije zid pogodi joj u cijev i prebije cijev.I šta ćemo,grehota bacati,mi odfikarimo ono što se moralo,a ostavimo što se moglo ostaviti
-
Seawolf
#2259 Re: Snajperisti u Sarajevu..
S lijeva na desno: Gojeni H (ljubitelj matematike, naoružan puškom GIAT FR F2, kalibra 7,62x51mm i opremljen balističkim računarom), zadužen za implementaciju matematskog modeliranja na principe savremenog asimetričnog ratovanja, Dozer (znalac u izboru sistema oružje/municija, naoružan puškom AWM L115A3, kalibra .338 LM), vođa tima i Ramzess Veliki (ljubitelj velikih kalibara, naoružan puškom PGM Hécate II, kalibra 12,7x99 mm), zadužen za zaštitu tima od dejstva lakooklopljenih borbenih vozila i helikoptera, krenuli u šetnju Ferhadijom i lov na cure:

Last edited by Seawolf on 18/12/2013 11:23, edited 1 time in total.
- Dozer
#2260 Re: Snajperisti u Sarajevu..

P.S. - Al' Lapua .338 je - Lapua .338
P.P.S. - A jedna ovakva ekipa, jos ako je uvjezbana i iskusna, za protivnike je zlo i naopako. I to ne na kratke staze
Last edited by Dozer on 18/12/2013 10:58, edited 2 times in total.
- madner
#2261 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Sjo ofirnog nisana kod ovog ljevog.
Pa moze ga tenk pogoditi
Pa moze ga tenk pogoditi
- Dozer
#2262 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Gojeni i Ramzes imaju kombinaciju paprati i omorike, a na meni je dosta suhe trave i sijena. Ja ulazim dublje ispred njih, na ravniji teren i livade, oni pokrivaju, pa zato 
A "ofirni nisan" je vrh tehnike i tehnologije. Mjeri sve - daljinu, vjetar, pad zrna... odradi kompletan proracun
A "ofirni nisan" je vrh tehnike i tehnologije. Mjeri sve - daljinu, vjetar, pad zrna... odradi kompletan proracun
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- biske
#2264 Re: Snajperisti u Sarajevu..
i opet ništa...Nedobrovoljac wrote:Jedino ih zaliti ovim čudom.Lajavikrelac wrote:
- Dozer
#2265 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ooooooooooooo biske 
Pa gdje si ti nest'o ba?
Usput, ovaj T.W.K. je preblag. To pijem ujutro za dorucak, umjesto mlijeka ili caja, kad hocu malo da procistim grlo
Pa gdje si ti nest'o ba?
Usput, ovaj T.W.K. je preblag. To pijem ujutro za dorucak, umjesto mlijeka ili caja, kad hocu malo da procistim grlo
- biske
#2266 Re: Snajperisti u Sarajevu..
držim obuku iz predmeta "sakrivanje od snajperista".Dozer wrote:Ooooooooooooo biske
Pa gdje si ti nest'o ba?
inače, tu sam. redovno čitam i pratim goruće teme. no, nema potrebe za javljajnjem.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2267 Re: Snajperisti u Sarajevu..
stručni modni savjetnik - Senad MalohodžićDozer wrote:Gojeni i Ramzes imaju kombinaciju paprati i omorike, a na meni je dosta suhe trave i sijena. Ja ulazim dublje ispred njih, na ravniji teren i livade, oni pokrivaju, pa zato
- Gojeni H
#2268 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Sjooj, opreme.Seawolf wrote:S lijeva na desno: Gojeni H (ljubitelj matematike, naoružan puškom GIAT FR F2, kalibra 7,62x51mm i opremljen balističkim računarom), zadužen za implementaciju matematskog modeliranja na principe savremenog asimetričnog ratovanja, Dozer (znalac u izboru sistema oružje/municija, naoružan puškom AWM L115A3, kalibra .338 LM), vođa tima i Ramzess Veliki (ljubitelj velikih kalibara, naoružan puškom PGM Hécate II, kalibra 12,7x99 mm), zadužen za zaštitu tima od dejstva lakooklopljenih borbenih vozila i helikoptera, krenuli u šetnju Ferhadijom i lov na cure:
A, sto meni 7, 62 i to opremljen balistickim racunarom? To daj ovima "ugao od 30%, linija putanje puta atmosferski pritisci, minus zeljezna obloga na kundaku, podijeljeno sa grudobran k'o k.rac".
- Gojeni H
#2269 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kad pokupis sve potezne na livadi s ovim cirkusom mi cemo za tobom.Dozer wrote:Gojeni i Ramzes imaju kombinaciju paprati i omorike, a na meni je dosta suhe trave i sijena. Ja ulazim dublje ispred njih, na ravniji teren i livade, oni pokrivaju, pa zato
-
direstraits0078
#2270 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ajd da su mu dali kvalitetnog opticara, ali 'ta ce Sagem, to se kvari, ja se jos sjecam Sagem mobilnih telefona, pa to nije moglo ni pod vodom raditi, ni baterija nije valjala, ma smece francusko.Dozer wrote:[img]
P.P.S. - A jedna ovakva ekipa, jos ako je uvjezbana i iskusna, za protivnike je zlo i naopako. I to ne na kratke staze
Uglavnom, koliko para, toliko muzike.
- Dozer
#2271 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Vazda bilo. Zato nam snajperisti i nisu izgledali ovako k'o na slici 
He, cuj "pokupis potezne"...pa sto ti imas u rukama ono cudovisCe nego da me vozas kroz minsko polje
A 7,62 i ono cudo ti je u rukama da mozes pocistiti mine ispred mene, da ja mogu puziti pravolinijski
He, cuj "pokupis potezne"...pa sto ti imas u rukama ono cudovisCe nego da me vozas kroz minsko polje
A 7,62 i ono cudo ti je u rukama da mozes pocistiti mine ispred mene, da ja mogu puziti pravolinijski
-
felsh
#2272 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Vidi Gojenom usisvaca na pusci hahaha.
- Gojeni H
#2273 Re: Snajperisti u Sarajevu..
felsh wrote:Vidi Gojenom usisvaca na pusci hahaha.
- Gojeni H
#2274 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Malo PROM-ovku, malo klackalicu ... sve to onaj usisivac pokupi, k'o da rukom odneses.Dozer wrote:Vazda bilo. Zato nam snajperisti i nisu izgledali ovako k'o na slici
- Dozer
#2275 Re: Snajperisti u Sarajevu..
A @Felsha cemo, za svaki slucaj, poslati da protrci ispred mene, za slucaj da usisvac omane