Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Dozer

#2251 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

opauči te optika u obrvu i napravi ti fin ožiljak
Ovo se zove "idiotski rez" :)
Ramzess Veliki

#2252 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Dozer wrote:
opauči te optika u obrvu i napravi ti fin ožiljak
Ovo se zove "idiotski rez" :)
:lol: :lol: :lol:
... i ja ga imam ... :twisted:
:lol: :lol: :lol:
Gojeni H

#2253 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

trocadero wrote:Ја познајем једног вашег Халила који је дужио снајпер ПАСП , и са тим истим снајпером како каже ЈУРИШАО са ТЕКБИРОМ на уснама! :D
Код нас рецимо снајпериста никад није јуришао а камоли галамио!
S tekbirom se ide samo kad s druge strane vikne: "Eto mu'aDzedina!"
ElDzidziIbnDzo

#2254 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ElDzidziIbnDzo »

...svasta.

Ne vole srbi ono H reći nikako :-D
trocadero

#2255 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trocadero »

Gojeni H wrote:
trocadero wrote:Ја познајем једног вашег Халила који је дужио снајпер ПАСП , и са тим истим снајпером како каже ЈУРИШАО са ТЕКБИРОМ на уснама! :D
Код нас рецимо снајпериста никад није јуришао а камоли галамио!
S tekbirom se ide samo kad s druge strane vikne: "Eto mu'aDzedina!"
Ајдеееее, није ваљда!
Како ли се само пронађе ,па ода и себе и положај :D :D
Gojeni H

#2256 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Ramzess Veliki wrote:Imali mi neki karabin, 7,9 a jedva neke drvene obloge na njoj, još i kundak skraćen, čim opališ ona skoči i opauči te optika u obrvu i napravi ti fin ožiljak ako nisi zategao remen ispod lakta. I ta nam je puška služila isključivo da nekoga nasamarimo - uvijek bilo delegata koji bi da pucaju snajperom po dimnjacima, a mi jedva dočekamo da mu uvalimo pušku i skupimo se okolo njega i čekamo da ga krv oblije. :lol: :lol: :lol:
Za par sedmica je ulicom šetalo njih dvadesetak sa flasterima na obrvama. :lol: :lol: :lol:
Ovo je neko postavio na drugoj temi. Ima par primjera sta se desi kad je vugla previse blizu optici a puska se ne drzi pravilno.
Ipak, ovi s pistoljima su naj. :D

Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2257 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Woody »

Naređenja su da se izvršavaju... pitanja se ostavljaju za kasnije:

Image
Repetitor

#2258 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Seawolf wrote:
TheMule wrote:Ciji je bio stan? Kako se mimoiso s vama na stepenicama? Mora da vas je odmah vidio i zgario niz soliter ili vas je vidio kasnije, pa se sakrio u neciji stan.
Koliko sam shvatio iz priče koju nam je ispričao @repetitor, nije se radilo ni o kakvom soliteru, nego o dvospratnici u A. naselju.

@repetitor

To čudo koje ti nazivaš "tenkovskom kapom", se u JNA zvalo "šljemofon" i predstavlja kombinaciju šljema, slušalica i mikrofona. Od te "kape", vodi kabl na čijem kraju se nalazi utikač koji odgovara utičnici za slušalice / mikrofon na radio uređajima RUP-113 i RUP-123, kao i utičnici na većini ostalih radio uređaja tadašnje sovjetske proizvodnje. Mikrofon je izveden u vidu dva kontaktna mikrofona, koji se prislanjaju uz kožu prednjeg dijela vrata, gdje se nalaze glasne žice.

Nije ti, možda, palo na pamet da je tu "kapu" ovaj "tvoj" snajperista koristio za komunikaciju sa nekim ko je bio sa one strane linije, ili sa nekim svojim kolegom, petokolonašem, koji je osmatrao iz drugog ugla? A da je jedna od stvari koje su nedostajale kada ste upali u potkrovlje, pored puške M76, bio i prenosni radio uređaj?
Tako je.Radilo se o jednoj od dvospratnih zgrada u okolini aerodroma(tako da kazem).
Što se tiče te kape,znam ja to sve čemu ona služi,šta i kako,medjutim činjenica je da nismo nikoga uhvatili,a da smo zatekli samo to što smo zatekli.
I tada a i iz današnje perspektive,ubjedjen sam 1000000 % ko je bila osoba koja je dojavila da se mi krećemo u tom pravcu ka njemu. Naročito moja ubjedjenja su postala opravdanim kada se desio napad sa njihove strane na naselje,ali tada je već bilo kasno da se onako ''komšijski'' obračunamo sa petom kolonom.
Neki će možda reći da su to po pitanju pete kolone izmišljotine i preuveličane stvari,ali neki niz dogadjaja kasnije je opravdao sve sumnje,ali kao što rekoh bilo je već kasno.
Sve do tada smo se vodili onom parolom ''gdje ćeš na komšiju,ili haj stisni pa komšiji pokucaj na vrata'' i optuži ga da je petokolonaš.Jbg...(u ovom slučaju ženska osoba je bila u pitanju).Ja sam bio prvi koji sam štitio da se ne dira niko,za koga nemaš pouzdane ili 100% dokaze.

Pričao sam za jedan slučaj,kada se samo jednoj osobi prerovio stan,i to su uradili ovi iz VP Dobrinja,i tom prilikom nadjeno bruku nečega.Lično bio prisutan i ibretio se što će to ''našem komšiji''??? :shock:

Usput kad ovo već pišem,Ramzes spomenu neku tandžaru potkraćenu,a mene asocira na jednu scenu koja se nama desila.
Naime onih dana,kada je zarobljen onaj transporter sa onim likovima,mi smo imali jedno vatreno ''krštenje'' sa četnicima.
Znači kolona od nekih 6-7 oklopnih vozila je iz pravca Kule prošla ka Ilidži,a mi smo se spremili i čekali ih u povratku.Ono mi ''čekali'' a nigdje PO ni na mapi,nego samo puške,ali eto...Nas nekih 8-9 ne znam sad tačno.
I nakon par sati eto idu lole odozdo,odvrnuli sa jednog BOV-a na razglas ''svoje patriotske'' pjesme,i počeše šenlučiti po zgradama i kućama. Ide njihova ta kolona lagano i puca u našem pravcu,pucamo mi po njima,kad u po svog tog rafalanja gruhnu nešto,a mi smo svi koji smo bili tu grupisani bacili se da zalegnemo,kontamo složi nešto iza nas u zid.Gledamo,nigdje dima,ništa,kad jedan(rahmet mu duši) okino iz tandžare sa potkraćenom cijevi :lol: Koliko je ta tandžara gruhala,vjerujte da se čovjek prepadne :D

A dobila je potkresanu cijev,na taj način,što ju je jedan opet,prislonio bio uz zid jednu veče na straži.I PAM sa aerodroma kako je pucao po kući,probije zid pogodi joj u cijev i prebije cijev.I šta ćemo,grehota bacati,mi odfikarimo ono što se moralo,a ostavimo što se moglo ostaviti :D
Seawolf

#2259 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seawolf »

S lijeva na desno: Gojeni H (ljubitelj matematike, naoružan puškom GIAT FR F2, kalibra 7,62x51mm i opremljen balističkim računarom), zadužen za implementaciju matematskog modeliranja na principe savremenog asimetričnog ratovanja, Dozer (znalac u izboru sistema oružje/municija, naoružan puškom AWM L115A3, kalibra .338 LM), vođa tima i Ramzess Veliki (ljubitelj velikih kalibara, naoružan puškom PGM Hécate II, kalibra 12,7x99 mm), zadužen za zaštitu tima od dejstva lakooklopljenih borbenih vozila i helikoptera, krenuli u šetnju Ferhadijom i lov na cure:

Image
Last edited by Seawolf on 18/12/2013 11:23, edited 1 time in total.
Dozer

#2260 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Image Image Image

P.S. - Al' Lapua .338 je - Lapua .338 :D
P.P.S. - A jedna ovakva ekipa, jos ako je uvjezbana i iskusna, za protivnike je zlo i naopako. I to ne na kratke staze :)
Last edited by Dozer on 18/12/2013 10:58, edited 2 times in total.
madner

#2261 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by madner »

Sjo ofirnog nisana kod ovog ljevog.

Pa moze ga tenk pogoditi :D
Dozer

#2262 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Gojeni i Ramzes imaju kombinaciju paprati i omorike, a na meni je dosta suhe trave i sijena. Ja ulazim dublje ispred njih, na ravniji teren i livade, oni pokrivaju, pa zato :D

A "ofirni nisan" je vrh tehnike i tehnologije. Mjeri sve - daljinu, vjetar, pad zrna... odradi kompletan proracun :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2263 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Domaci izdajnik »

Image

:mrgreen:
biske

#2264 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by biske »

Nedobrovoljac wrote:
Lajavikrelac wrote:Image

:mrgreen:
Jedino ih zaliti ovim čudom.
i opet ništa... :-D
Dozer

#2265 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ooooooooooooo biske :)
Pa gdje si ti nest'o ba? :)

Usput, ovaj T.W.K. je preblag. To pijem ujutro za dorucak, umjesto mlijeka ili caja, kad hocu malo da procistim grlo :D
biske

#2266 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by biske »

Dozer wrote:Ooooooooooooo biske :)
Pa gdje si ti nest'o ba? :)

Usput, ovaj T.W.K. je preblag. To pijem ujutro za dorucak, umjesto mlijeka ili caja, kad hocu malo da procistim grlo :D
držim obuku iz predmeta "sakrivanje od snajperista". :D
inače, tu sam. redovno čitam i pratim goruće teme. no, nema potrebe za javljajnjem. :skoljka:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2267 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

Dozer wrote:Gojeni i Ramzes imaju kombinaciju paprati i omorike, a na meni je dosta suhe trave i sijena. Ja ulazim dublje ispred njih, na ravniji teren i livade, oni pokrivaju, pa zato :D

A "ofirni nisan" je vrh tehnike i tehnologije. Mjeri sve - daljinu, vjetar, pad zrna... odradi kompletan proracun :D
stručni modni savjetnik - Senad Malohodžić :lol:
Gojeni H

#2268 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Seawolf wrote:S lijeva na desno: Gojeni H (ljubitelj matematike, naoružan puškom GIAT FR F2, kalibra 7,62x51mm i opremljen balističkim računarom), zadužen za implementaciju matematskog modeliranja na principe savremenog asimetričnog ratovanja, Dozer (znalac u izboru sistema oružje/municija, naoružan puškom AWM L115A3, kalibra .338 LM), vođa tima i Ramzess Veliki (ljubitelj velikih kalibara, naoružan puškom PGM Hécate II, kalibra 12,7x99 mm), zadužen za zaštitu tima od dejstva lakooklopljenih borbenih vozila i helikoptera, krenuli u šetnju Ferhadijom i lov na cure:

Image
Sjooj, opreme.

A, sto meni 7, 62 i to opremljen balistickim racunarom? To daj ovima "ugao od 30%, linija putanje puta atmosferski pritisci, minus zeljezna obloga na kundaku, podijeljeno sa grudobran k'o k.rac".
Gojeni H

#2269 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:Gojeni i Ramzes imaju kombinaciju paprati i omorike, a na meni je dosta suhe trave i sijena. Ja ulazim dublje ispred njih, na ravniji teren i livade, oni pokrivaju, pa zato :D

Kad pokupis sve potezne na livadi s ovim cirkusom mi cemo za tobom. :D
direstraits0078

#2270 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by direstraits0078 »

:lol: E jesmo mahniti, svaka nam cast.

Dozer wrote:Image [img]
P.P.S. - A jedna ovakva ekipa, jos ako je uvjezbana i iskusna, za protivnike je zlo i naopako. I to ne na kratke staze :)
Ajd da su mu dali kvalitetnog opticara, ali 'ta ce Sagem, to se kvari, ja se jos sjecam Sagem mobilnih telefona, pa to nije moglo ni pod vodom raditi, ni baterija nije valjala, ma smece francusko. :D

Uglavnom, koliko para, toliko muzike. :izet:
Dozer

#2271 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Vazda bilo. Zato nam snajperisti i nisu izgledali ovako k'o na slici :D

He, cuj "pokupis potezne"...pa sto ti imas u rukama ono cudovisCe nego da me vozas kroz minsko polje :D
A 7,62 i ono cudo ti je u rukama da mozes pocistiti mine ispred mene, da ja mogu puziti pravolinijski :)
felsh

#2272 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Vidi Gojenom usisvaca na pusci hahaha.
Gojeni H

#2273 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

felsh wrote:Vidi Gojenom usisvaca na pusci hahaha.
:lol: :thumbup:
Gojeni H

#2274 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:Vazda bilo. Zato nam snajperisti i nisu izgledali ovako k'o na slici :D

He, cuj "pokupis potezne"...pa sto ti imas u rukama ono cudovisCe nego da me vozas kroz minsko polje :D
A 7,62 i ono cudo ti je u rukama da mozes pocistiti mine ispred mene, da ja mogu puziti pravolinijski :)
Malo PROM-ovku, malo klackalicu ... sve to onaj usisivac pokupi, k'o da rukom odneses. :D
Dozer

#2275 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

A @Felsha cemo, za svaki slucaj, poslati da protrci ispred mene, za slucaj da usisvac omane Image
Post Reply