@zhixin- bosnjo, brate, sta da ti pricam kad sve znas.. mene neki dan zove rodjak i kaze mi da neki lik seli u svabiju i da poklanja svog dobermana od godinu dana.. eh, ima on jaranicu koja (kao) obozava dobermane, ALI posto pas nije kupiran, da ona pita je li se mogu kupirati usi doberu od godinu dana

reko mozes li mi samo reci sta ona to obozava kod te rase, kad ne zna najosnovniju hebenu stvar o njima.. i naravno, treba je odustala od tog psa koji je socijalizovan, treniran, naucen i mlad jer nema dignute usi i kratak rep

ako volis rasu, onda volis karakter pasmine, a ne izgled, hebem mu mater.. popizdila sam na to.. ona ce sad, znas, kupit sebi, znas, stene, znas, koje, znas, moze kupirat, znas.. FUJ!!!
sto se tice lili, ako je nemas namjeru pariti, onda je fakat sterilisi da ne mislis o belajima, al' ako se odlucis na to, vidi da se to odradi prije prvog tjeranja, bolje je

(sad kad graknu na mene ovi protivnici kastracije i sterilizacije

)
@pasiflora, zvace li kanaFu? ja sam svojima znala uzet konopac i umociti u mesnu vodu i u zamrzivac

i onda im tako dam i valjaju se s tim po sat vremena, a inace izgube volju za igrackama cim ja nisam u vidokrugu
koscurinu mu daj sirovu (samo je na minut potopi u kljucalu vodu, da ubije bakterije i sl.) pa ako htjedne, htjedne, jer to mi se stvarno pokazalo kao najbolji skidac kamenca (obzirom da mi ne pada na pamet moje mlade kerove bacat pod anesteziju samo da bi im se ocistili zubi, al' ni to nije iskljuceno kad ostare

)