Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
duminjo

#2251 Re: Teretana

Post by duminjo »

i ja bih u teretanu, et cisto onako dosadno mi, nisam nikad prije...neka teretana na grbavici ? imal ona neka na masinskom faxu, ako ima ona bi mi bila ko kec na desetku, i kolko je para, otrpilike...
ako neko zna.. hvala
Mjesanac

#2252 Re: Teretana

Post by Mjesanac »

Sa_dy wrote:
Mjesanac wrote:Raja,

Imam jedno pitanje. bio sam u treningu preko 12 godina, i uvijek sam bio u top formi. Nakon sto sam se prestao baviti sportom malo sam se zapustio, i malo je stomacina narasla. Posto nikada nisam imao sa tim problema ne znam kako da to rijesim, daj te mi preporucite neki ucinkovit trening za skidanje stomaka.
Ma pusti sotmacinu...ti si lafcina. ;-) :D

bjez bona, dje cu vako mlad da se zapustam :D
dobar,ti?

#2253 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

duminjo wrote:i ja bih u teretanu, et cisto onako dosadno mi, nisam nikad prije...neka teretana na grbavici ? imal ona neka na masinskom faxu, ako ima ona bi mi bila ko kec na desetku, i kolko je para, otrpilike...
ako neko zna.. hvala
imas tu na masinskom, 40 KM bilo, vjerujem da je i sad ;-)
enisss

#2254 Re: Teretana

Post by enisss »

Ady88
mozda imas neke lude gene :)...postoji mali procenat ljudi...kod kojih ne postoje pravila...tako da jako brzo napreduju..al takvih je jako jako malo..i oni naravno moraju da uzmu steroide da bi napredak bio tako brz :)
Sta znam...ja se uzeo suplemente tek godinu dana nakon treniranja...nije ni to ok al recimo da je najbolje trenirati par mjeseci bez icega..malo tijelo pripremiti na sve to..lagano..pa tek onda suplemente..jer..u pocetku napredujes i bez njih...
poz
duminjo

#2255 Re: Teretana

Post by duminjo »

dobar,ti? wrote:
duminjo wrote:i ja bih u teretanu, et cisto onako dosadno mi, nisam nikad prije...neka teretana na grbavici ? imal ona neka na masinskom faxu, ako ima ona bi mi bila ko kec na desetku, i kolko je para, otrpilike...
ako neko zna.. hvala
imas tu na masinskom, 40 KM bilo, vjerujem da je i sad ;-)
malo teretana, malo vils, bice zanimljivo. ne kontam uzimati nikakve tabletice ni nista, jednostavno ocu da vjezbam...et onako radZbog sebe :lol:
HVALA
Ady88

#2256 Re: Teretana

Post by Ady88 »

Ne znam svega mi, napadose me bez razloga hajd da se ovdje znamo pa da se qrcim nesto i hvalim kako sam napredovao, mozda bih i razumio :) Prije ulaska u teretanu nikad nista teze od 25 kila nisam dizao jer nisam imao potrebu, dakle nikad me to nije zanimalo jer sam gotovo od kad znam za sebe bio jako mrsav. Ja vjerujem da je ovaj napredak upravo zbog toga sto se dosad nisam susretao s tegovima/spravama i vecim kilazama i sto sam nakon nekih 15-20dana redovnog odlaska u teretanu poceo piti ove suplemente.
Imam cak i slike prije i poslije teretane, na slikama napisane velicine ruke,stomaka,prsa i mogu dokazati da slika nije editovana ni na koji nacin vec mjesec dana. Tamo recimo pise obim ruke(mislim na biceps i triceps) 28cm a sad 34cm, nije nesto ali svakako napreduje se :-D
skafiskafsnjak

#2257 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

motorola01 wrote:Cuj kakva logika???Bolji je ON gold od toga sto ti hoces kupiti..Za 120 KM dobijes 1800 gr(kako si dosad kupovao),a ovako za 110 KM dobijes 2250 gr..
Izvini , ja sam mislio da ti govoris o istom kao ja. Pa rekoh nema mi logike da vece pakovanje dodje skuplje :D
A upravu si ....
skafiskafsnjak

#2258 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

@Ady88, aj ne pricaj majke ti nebuloze. Za 18 dana dobio 10kg i dizes 20kg vise nego prije uzimanja. Sto se kg tice, 4 do 5kg mozes mislim dobiti, iako je i to potesko . Necemo pricati da li je rijec o misicima ili salu . A to za dizanje 20kg vise nego prije je jos veca nebuloza. Ili lazes ili si prije dizao puno manje nego mozes, a sad se forsiras pa dizes 20 vise. Mozda si prije dizao 40kg, a mogao si 55kg. Sad dizes 60kg i mislis da mozes 20 vise.

Razguligu Boga ti :-)
Azdaja'

#2259 Re: Teretana

Post by Azdaja' »

Ti ljudi sto drze radnju na platou skenderije su isti oni trollovi sa teretana.ba( pametnom dosta ), koji dok su imali zastupnistvo zalosnog nutrabolicsa pljuvali po svakom, ali ama bas svakom brendu ( ukljucujuci Optimum, BSN, Universal itd..). Sad imaju zastupnistvo nad ovim "sci-fi" brendovima, koji su naravno, kao i nutra najbolji na svijetu. Drzite se provjerenog, imate internet, googlajte, ne nasjedajte na price da se dobija po 5-10 kila od kante bilo cega, ni na anabolicima se 10 kila tako lako ne dobija.
Last edited by Azdaja' on 20/11/2011 20:26, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#2260 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi ako imate para uzimajte ON i Weider. Sto se mene tice, to je vrh...
vinnie_jones

#2261 Re: Teretana

Post by vinnie_jones »

gdje kupujete te praškove je li kod Terze, dobijete li ikakav popust na veću količinu

a može se dobiti i 15kg za metar dana, vjerujte mi :skoljka:
hljebarnik

#2262 Re: Teretana

Post by hljebarnik »

vinnie_jones wrote:gdje kupujete te praškove je li kod Terze, dobijete li ikakav popust na veću količinu

Postoji milion shopova u Sarajevu a tu i je i narucivanje preko interneta. :D
skafiskafsnjak

#2263 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Ja znam za onaj u Importanne, BBI , na platou Skenderije jedan i jedan u skenderiji .
Ady88

#2264 Re: Teretana

Post by Ady88 »

L00d wrote:@Ady88, aj ne pricaj majke ti nebuloze. Za 18 dana dobio 10kg i dizes 20kg vise nego prije uzimanja. Sto se kg tice, 4 do 5kg mozes mislim dobiti, iako je i to potesko . Necemo pricati da li je rijec o misicima ili salu . A to za dizanje 20kg vise nego prije je jos veca nebuloza. Ili lazes ili si prije dizao puno manje nego mozes, a sad se forsiras pa dizes 20 vise. Mozda si prije dizao 40kg, a mogao si 55kg. Sad dizes 60kg i mislis da mozes 20 vise.

Razguligu Boga ti :-)
Zadnji post, cisto da se odbranim i nemam vise nemjeru svega mi jer mi ide na qrac prica. ODAKLE vam pravo da mene napadate bez razloga i bez ikakvih dokaza!! Sta me boli qrac hoce li mi ko vjerovati ili ne, napisao sam svoje iskustvo a ja kako sam rekao imam dokaz iz apoteke tj. prvo mjerenje pa bujrum licno se uvjeri. Isto tako slika koja je editovana prije nekih dvadesetak dana sa mjerama prije teretane pa mozemo izmjeriti i trenutni napredak.Ljudi moji pa ja kako sam prije mjesec i 15dana krenuo u teretanu SVAKI dan ali bas SVAKI dan pojedem oko 600-700grama piletine uz hranu koju sam i dosad normalno jeo+suplementi(ova 3 pomijesana)

I ako cemo tako drsko, mada sam se dosad samo branio i pravdao, poruka ovima koji me napadaju bez razloga, mozda i ban dobijem ali nebitno :razz:
NAPUSITE SE .RCA, IMATE PM JAVITE SE DA SE NADEMO I LICNO SE UVJERITE DA LI LAZEM A NE DA SERETE PO FORUMU!
skafiskafsnjak

#2265 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Koji si ti ... da ne kazem sta. Hahahaha.
Ajd povecaj onda na 1kg piletine... Mozda za koji dan budes dizao 30kg vise...
Ady88

#2266 Re: Teretana

Post by Ady88 »

L00d wrote:Koji si ti ... da ne kazem sta. Hahahaha.
Ajd povecaj onda na 1kg piletine... Mozda za koji dan budes dizao 30kg vise...
Drug stvarno nemam vise zelje da odgovaram na tvoje provokacije, ja sam napisao svoje :thumbup:
skafiskafsnjak

#2267 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Ja nisam provocirao, normalno sam pricao. A ti si poceo da psujes. Mislis da mozes da se qrcis ako si poceo da dizes 20 vise ? mozda ih ima ovdje sto dizu vise puno od tebe 8-)
vinnie_jones

#2268 Re: Teretana

Post by vinnie_jones »

hljebarnik wrote:
vinnie_jones wrote:gdje kupujete te praškove je li kod Terze, dobijete li ikakav popust na veću količinu

Postoji milion shopova u Sarajevu a tu i je i narucivanje preko interneta. :D
e jbg nisam apdejtovan :mrgreen:
nekad se prodavalo na preporuku nije bilo k'o danas, šampionski program Tadije Tadicha
hljebarnik

#2269 Re: Teretana

Post by hljebarnik »

Nije problem dobiti 10kg za mjesec, samo to nije 10kg cistih misica ( a on nije ni rekao da je dobio samo misice ), tako da ne znam sta se palite. :-?
skafiskafsnjak

#2270 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

hljebarnik wrote:Nije problem dobiti 10kg za mjesec, samo to nije 10kg cistih misica ( a on nije ni rekao da je dobio samo misice ), tako da ne znam sta se palite. :-?
Nije mjesec nego 18 dana. I plus dize 20kg vishe :P
Ady88

#2271 Re: Teretana

Post by Ady88 »

L00d wrote:Ja nisam provocirao, normalno sam pricao. A ti si poceo da psujes. Mislis da mozes da se qrcis ako si poceo da dizes 20 vise ? mozda ih ima ovdje sto dizu vise puno od tebe 8-)
Eto, isto dijete neko :-D ja kad bih ti rekao koliko sam dizao kad sam tek usao u teretanu bilo bi smijesno, zapravo sa ovih povecanih 15-20kg(zavisi koja masina/vjezba) su tezine koju dizu neki pocetnici, bar tako cujem po teretani. Evo ukratko primjer:
Bench sa 30 na 50
Potisak s cela sa 10kg+sipka sad dizem 25kg+sipka

Kao sto vidis nisu to neke tezine, zapravo nikakve i ne vidim razlog da se zbog njih qrcim, nije mi bitno koliko dizem, bitno mi je ostvariti ono sto sam zamislio za godinu dana sto se izgleda tice :)
skafiskafsnjak

#2272 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Mogao si ti dignuti i vise od 30 ... SAmo nisi pokusavao ili nisi bio raspolozen ... I ja nekad dignem 50kg 10puta, a nekad jedva 5-6 ... Raspolozenje je cudo .
Ady88

#2273 Re: Teretana

Post by Ady88 »

L00d wrote:Mogao si ti dignuti i vise od 30 ... SAmo nisi pokusavao ili nisi bio raspolozen ... I ja nekad dignem 50kg 10puta, a nekad jedva 5-6 ... Raspolozenje je cudo .
Radim 4 serije po 8 ponavljanja, ne kazem ja da mozda nisam mogao ali tad sam umirao da izbacim 7-8 put, isto kao sad sa 50kg, mozda mogu vise ali osjetim da se patim na zadnjem izbacaju :)
vox-populi

#2274 Re: Teretana

Post by vox-populi »

@Ady88,

sve i da si dobio 10kg za 18 dana, u sta necu ulaziti jer je teoretski moguce, to NIKAKO nije zdravo. Mjesecno 4-5 kg se smatra puno ali prihvatljivo, sve preko toga je nezdravo. Sta god uzimas, skini se sa toga jer ces nastetiti organizmu.
Ne razumijem tu neku zelju da se kilaza dobije preko noci, jel imas neko takmicenje jako brzo pa ti je bitno doci do neke kilaze u ogranicenom vremenskom roku?
Umjesto da tako masovno dobijas na kilazi, bolje ti je povecaj intenzitet treninga, radi setove ispravno i rezultat ce doci. Doduse ne preko noci, ali ce sigurno doci.

@Mjesanac,

stomak je inace najproblematicniji dio kod muskaraca kada je salo u pitanju. Borim se sa istim problemom pa znam :).
Generalno, radi dosta cardio vjezbi, najbolje trcanje a ako to ne mozes iz bilo kojeg razloga, onda stepper ili biciklo. Eh sada, to ce ti generalno smanjiti tezinu, a ako to ne zelis nego zelis samo stomak, onda moras raditi iskljucivo na stomaku, dakle trbusnjaci i sve ostale vjezbe koje izoluju stomak. Na zalost, ovo ti nece pretvoriti salo u misic jer je to nemoguce, ali ce ti pomoci u potrosnji kalorija. I moras promjeniti ishranu, pazi da ne unosis previse masnoca. Najgori su pomfrit i coca-cola. Generalno gazirana pica sire zeludac tako da si poslije vise gladan i vise jedes.
skafiskafsnjak

#2275 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Jednostavno , nerealno je to 20kg. Ja se 3-4 sedmice "lomim" da bih digao 5kg vise....

Inace, uglavnom svi zele masu, a ja zelim da je se rijesim :D
Izbacio coca-colu, uglavnom masno, manje slatka itd itd i izgubio 12kg za 4-5 mjeseci ...
Post Reply