Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
luna09

#2251 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

omega369 wrote:e moja macka - pazite ovo - ne voli piletinu!! :shock: :? :shock:

tuna, govedina, teletina, sve moze ali piletina nikako
Jelovnik moje princeze N°1 Od piletine samo file, čista junetina/teletina bez imalo masnoće molim lijepo svježa,pileća jetra, može riba ali bez kožice i kosti, krekeri wiskas još kad bi moglo samo žuti i suh hljeb. pije vodu, mlijeko i cedevitu ali od narandže samo :P :P :D :kiss:
princeza N°2 jede sve što joj se da i što stigne ukrasti ili isprositi sa stola :D
VenomousV

#2252 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

:lol: cedevita!!
:lol: :thumbup:
Partizzanka

#2253 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Partizzanka »

kod nas macka jedes SVE

znaci ne smijemo vise nista hranjivo ostaviti u kuhinji jer ona ce to pojesti
a ako ima i serpa na sporetu ili na dasci ona ce doci da vidi sta je tu - a ja vise ne mogu da brisem po kuhinji

neko vece legli mi ... i ja ostavila meso u serpi da se odledi do sutra jel
i sad bilo je u kesi, pa u serpi i ja jos stavila poklopac na serpu .... cujem samo nesto klepece
ona je fino vukla kesu zubima i noktima - da dodje do mesa tj uzvuce ga iz serpe

ko diverzant neki
agent_001

#2254 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by agent_001 »

.
D_i_A

#2255 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by D_i_A »

Zanima me koji razlog moze biti da macak mjauce po cijeli dan, ide na svaka vrata i ne prestaje mjaukati? Uredo izvrsava sve potrebe, jede na vrijeme, spava dovoljno, zdrav je. Znam kako mjauce kad je u pitanju parenje, ali to sad kod njega nije slucaj. Ponekad imam osjecaj da place kako mjauce, negdje sam procitala da tako mace placu pa sad ne znam sta da radim :roll: Ako neko ima ideju sta bi moglo biti neka napise, pocinje da me brine...
Verolino

#2256 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Verolino »

luna09 wrote:
omega369 wrote:e moja macka - pazite ovo - ne voli piletinu!! :shock: :? :shock:

Jelovnik moje princeze N°1 Od piletine samo file, čista junetina/teletina bez imalo masnoće molim lijepo svježa,pileća jetra, može riba ali bez kožice i kosti, krekeri wiskas još kad bi moglo samo žuti i suh hljeb. pije vodu, mlijeko i cedevitu ali od narandže samo :P :P :D :kiss:
princeza N°2 jede sve što joj se da i što stigne ukrasti ili isprositi sa stola :D
Ja sam svojedobno imala krasnog mačka, koji piletinu nije mogao ni nacrtanu, razlog ne znam, al ajvar i to samo ljuti je obožavao ... mislim lud totalno. Na žalost nisam u mogućnosti da imam mačka, čoek u mene mi alergičan, a i ovog sam jedva preživjela kad je uginuo nakon 12 godina.
D_i_A

#2257 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by D_i_A »

Verolino wrote:
luna09 wrote:

Macke ne smiju piti mlijeko, zar nisi znala za to? A gdje ces mu dozvoliti da jede Cedevitu, pa to ni za covjeka nije zdravo. Cudi me i da hoce, macke inace ne vole miris citrusa.... Ali ne smijes mu to dati ni pod koju cijenu!
D_i_A

#2258 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by D_i_A »

princeza N°2 jede sve što joj se da i što stigne ukrasti ili isprositi sa stola :D[/quote]

Macke ne smiju piti mlijeko, zar nisi znala za to? A gdje ces mu dozvoliti da jede Cedevitu, pa to ni za covjeka nije zdravo. Cudi me i da hoce, macke inace ne vole miris citrusa.... Ali ne smijes mu to dati ni pod koju cijenu!
Verolino

#2259 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Verolino »

D_i_A wrote:Macke ne smiju piti mlijeko, zar nisi znala za to? A gdje ces mu dozvoliti da jede Cedevitu, pa to ni za covjeka nije zdravo. Cudi me i da hoce, macke inace ne vole miris citrusa.... Ali ne smijes mu to dati ni pod koju cijenu!
Pretpostavljam da je razblaženo sa vodom, a ne vjerujem baš da svaki dan popije čašu cedevite, nego više onako lizne.
Mom mačku glavno mje bilo da kad mama napravi kafu on lizne malo šećera i sa tacnice popije malo kafe (tacnica uvedena jer je uvaljivao njušku u fildžan) :D
holowey

#2260 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by holowey »

@D_i_A, ne smiju ni ljudi pusiti, piti alkohol, drogirati se, jesti masno, prezacinjeno, itd, pa se to sve radi i ljudi obolijevaju, umiru, ali se opet nastavlja raditi...

reagovala si kao da neko macku hrani iskljucivo cedevitom :-)
D_i_A

#2261 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by D_i_A »

holowey wrote:@D_i_A, ne smiju ni ljudi pusiti, piti alkohol, drogirati se, jesti masno, prezacinjeno, itd, pa se to sve radi i ljudi obolijevaju, umiru, ali se opet nastavlja raditi...

reagovala si kao da neko macku hrani iskljucivo cedevitom :-)

Ovo je tema o ljubimcima, jel tako? Tako je. Tvoj komentar nema smisla, a zivotinje su te koje nemaju sposobnost znati sta je u Cedeviti a njihov vlasnik je duzan da ih pazi ako ih vec cuva to je inace kaznjivo djelo (ne u BiH, naravno).
Chuckie

#2262 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Chuckie »

Ne daji mu košćice od piletine, eventualno samo onu hrskavicu sa koljena. Nikako kosti, jer su kao žileti za crijeva.
Verolino

#2263 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Verolino »

Eurosa wrote:Imam macu,mala je, ne znam koliko je stara uopšte, od nekuda je dolutala tj dolutao. Lijepo se privikao na dvorište ali duša mu šmugnuti unutra čim se vrata otvore. Mama šizi zbog toga. Ne dajem mu mlijeko jer sam čitala da to ne smije jesti , kupujem mu ovo Image, dajem mu košćice od piletine, i tako te neke ostatke hrane koju smije jesti.I kad je najsitiji a to mu se lijepo vidi na trbuščiću, on mjauče ko da mu kožu gule.Skontali smo da hoće unutra. Kad ga pustimo onda hoće da se mazi i umiljava i igra...Totalno je razmažen.

E sad, želim pitati trebam li ga cijepiti sada ili kad bude veći, i protiv čega.? I da preporučite nekog veterinara za mazilicu moju. Hvala :)
Nemoj koske da daješ
Što se tiče veterinara dr.Stanislav-Stana gigant, znanje, profesionalnost, i ono što već odavno ne vidim kod veterinara VOLI ŽIVOTINJE na pp ću ti poslati broj :)
Last edited by Verolino on 19/11/2013 12:30, edited 1 time in total.
luna09

#2264 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Ovo je tema o ljubimcima, jel tako? Tako je. Tvoj komentar nema smisla, a zivotinje su te koje nemaju sposobnost znati sta je u Cedeviti a njihov vlasnik je duzan da ih pazi ako ih vec cuva to je inace kaznjivo djelo (ne u BiH, naravno).[/quote]

DIA ne brini se ,ustvari hvala ti što brineš. Em što sam čitala o macama em što dugo imam mace pa poprilično znam o njima i o ishrani. Logično cedevita je fora, ona zbilja voli jedan liz iz čaše i otkrila sam upravo kad sam pokušavala da je otjeram od stola redajući po njemu svakojake citruse. Ne znam imaš li djecu ali si svakako bila mala i sigurno voljela probati onog što se ne smije. E tako ti i moje macice ćopnu malo ono za ćeif, ništa se ti ne sikiraj :thumbup: :thumbup:
Nejra442

#2265 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Nejra442 »

Zanima me koju hranu za macke koristite, prvenstveno me interesuje hrana u konzervama? Ja sam dosad kupovala Simbu i Friend ali gdje god odem nestalo, cini mi se da se povlaci iz prodaje stvarno ne znam u cemu je stvar :roll: Isto me zanima jel poznajete nekog/nesto gdje mogu narucivati hranu po povoljnijim cijenama, u vecim kolicinama? Sto se tice Whiskas i slicnih brendova hrane, to ne zelim da kupujem.
pepito

#2266 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pepito »

Nejra442 wrote:Zanima me koju hranu za macke koristite, prvenstveno me interesuje hrana u konzervama? Ja sam dosad kupovala Simbu i Friend ali gdje god odem nestalo, cini mi se da se povlaci iz prodaje stvarno ne znam u cemu je stvar :roll: Isto me zanima jel poznajete nekog/nesto gdje mogu narucivati hranu po povoljnijim cijenama, u vecim kolicinama? Sto se tice Whiskas i slicnih brendova hrane, to ne zelim da kupujem.

DM konzerve ... moje mace ih voleeeee :D
Partizzanka

#2267 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Partizzanka »

jel moguce da maca ima proliv od mokre hrane iz kesice
ako jede previse??

od cega sve moze imati proliv/proljev/dijareju
Partizzanka

#2268 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Partizzanka »

samo da kazem da nije bas proljev nego malo meksa stolica, obavlja sve u svoju kutiju ali pocesto ne zatrpa

jede wiskas cvrstu hranu
i kesice one pussi ili tako se nekako zovu ili whiskas

jela je do nedavno hills ali nece vise to pa je gladovala par dana i onda smo kupili wiskas e sad to jede
pepito

#2269 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pepito »

Partizzanka wrote:jel moguce da maca ima proliv od mokre hrane iz kesice
ako jede previse??

od cega sve moze imati proliv/proljev/dijareju

Da li je ociscena od unutrasnjih parazita?
tagomago

#2270 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by tagomago »

evo glupo neuko pitanje: kolko koštaju cijene mačića, ovisno o vrsti, etc, etc, hvala
mini2

#2271 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mini2 »

pridružujem se pitanju
Chuckie

#2272 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Chuckie »

A toliko mačića se poklanja po piku i sl. Ja jedva udomio 3 komada, moljako narod pola godine.
Chuckie

#2273 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Chuckie »

Kupao ja svog mačora nedavno prvi put, 6 mjeseci mu je, derao se ko da mu kožu gulim, al kad ga izvadih iz vode u peškir, odmah je krenuo pilati pored peći. :lol:
luna09

#2274 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Chuckie wrote:Kupao ja svog mačora nedavno prvi put, 6 mjeseci mu je, derao se ko da mu kožu gulim, al kad ga izvadih iz vode u peškir, odmah je krenuo pilati pored peći. :lol:
Kad je veterinar pergledao prvi put moju macicu koja mješanac domaće i neke dugodlake pitam ga za kupanje i on reče ne treba, jedino ako se baš isprlja jer one se same sasvim dovoljno čiste. I ljetos ja hajd da je malo rashladim i pokušam nešto uraditi sa krznom odnesem je kod frizera. Dok su joj sređivali krzno inekako je bila mirna al kupanje :-) :-) :-) vrištala ko da je ko živu dere, otimala se.Sušenje fenom :run: užas. Posljedica sad se boji i fena i usisivača . :izet:
alkalna_baterija

#2275 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by alkalna_baterija »

Moje čudo se ne otima kad se kupa, često i sam uđe u kadu, potpuno je miran prilikom kupanja. Ali zato čim vidi da razmotavam fen, ima ga svugdje :lol:

eeeh, poželjela sam ga...
Post Reply