Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
sarajevo63
#2251 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi, zašto si tako negativan?
Zašto ti je smiješno plaćanje osiguranja stana (ja sam u više navrata naplatila štetu).
Briga o komšijama koji ne plaćaju ??? Mehanizam "zaštite" platiša je u rukama drugih.
Zašto ti je smiješno plaćanje osiguranja stana (ja sam u više navrata naplatila štetu).
Briga o komšijama koji ne plaćaju ??? Mehanizam "zaštite" platiša je u rukama drugih.
-
vryzas
#2252 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PipiDugaDevetka wrote:Znam da je @lejv PEV, predstavio se i objasnio još u prvom svom javljanju. Šta ima veze.sarajevo63 wrote: Pipi, ja skontah (možda pogrešno) da je čovjek PEV.... I ne bih se složila sa prvim znakom, iako može biti znak.
Ovom "mom" PEV-u lijepo rečeno da neće moći promijeniti upravitelja (po zakonu), a satro se da mene "skine" sa te važne funkcije. Čovjek na upozorenje rekao: ima on svoje veze (šega.ba), a juče na oglasnoj osvanulo obraćanje upravitelja (lijepo obrazloženo, po zakonu) kako se ne može promijeniti upravitelj.
Ne ide to baš tako kako glupan zamisli....
Radi se o psihologiji levatora. Taj predmet se uči na Bembaša fax-u istureno odjeljenje Dugi sokak.
Psihologija LEVATA se ne izučava, ali je levatorima savršeno poznata. Izbjegavanje verbalnih i ostalih sukoba, životarenje ''linijom manjeg otpora'', kratko rečeno konformizam zvani, ŠUTI I TRPI, DOBRO JE DA NE PUCA.
E, sad kada poskupi sve,...ima da se zaštitnici levatora zabrinu za svoja radna mjesta,...Kuka&motika kada krene, ima da bude srče do koljena. I u sexualnoj revoluciji krv proljevaju nevini, a kamoli neće kada poskupi, recimo plin sa grijanjem jedno 40%.
Pomrijeće nam avangarda našeg društva, moji dragi umirovljeni penzioneri...Ja sam za ukidanje upraviteljskog sistema održavanja zgrada, a za vraćanje hausmajstora, sada zvanih PEV-ovi.
Nema logike da je skuplja ugradnja interfona putem upravitelja, nego kada ja kao pojedinac naručim ugradnju.
Upravitelji su beskorisni.
-
Bellica
#2253 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nisu beskorisni upravitelji nego ovi ulazi koji nemaju upravitelje, jer na taj nacin ne placaju porez i automatski kradu od drzave 
-
vryzas
#2254 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bellica wrote:Nisu beskorisni upravitelji nego ovi ulazi koji nemaju upravitelje, jer na taj nacin ne placaju porez i automatski kradu od drzave
Jel mislis na onaj porez za sume koji se nadje u izvjestaju upravitelja?
-
Bellica
#2255 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ma ne nego na onaj za zastitu vodavryzas wrote:Bellica wrote:Nisu beskorisni upravitelji nego ovi ulazi koji nemaju upravitelje, jer na taj nacin ne placaju porez i automatski kradu od drzave
Jel mislis na onaj porez za sume koji se nadje u izvjestaju upravitelja?![]()
![]()
![]()
![]()
-
vryzas
#2256 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bellica wrote:Ma ne nego na onaj za zastitu vodavryzas wrote:Bellica wrote:Nisu beskorisni upravitelji nego ovi ulazi koji nemaju upravitelje, jer na taj nacin ne placaju porez i automatski kradu od drzave
Jel mislis na onaj porez za sume koji se nadje u izvjestaju upravitelja?![]()
![]()
![]()
![]()
Ima jos jedan "namjenski" ali se ne mogu sjetiti
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2257 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ne valja ti kritika ako ne ponudiš rješenje.sarajevo63 wrote:Pipi, zašto si tako negativan?
-
sarajevo63
#2258 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Fakat ne kontam, nisam kritikovala, ali ne može se stalno biti negativan.PipiDugaDevetka wrote:Ne valja ti kritika ako ne ponudiš rješenje.sarajevo63 wrote:Pipi, zašto si tako negativan?
Kako postoji ovaj zakon, a postoje i upravitelji- zna se i ko može poslati tužbu na sud.
Ljude ne možeš natjerati da plaćaju, jer ni ne razumiju...
A što se tiče sadašnjih upravitelja- ja ne znam ko je dobar, a uskoro očekujem i poziv na sud zbog neplaćanja (ako plaćam redovno svoje račune očekujem i intervenciju, a zaostatak ću platiti kad dođe do iste - hitna intervencija...)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2259 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Upravo ovo pitanje nepravde prema platišama je bilo glavno pitanje tokom Javne rasprave o najnovijem Zakonu.sarajevo63 wrote: Fakat ne kontam, nisam kritikovala, ali ne može se stalno biti negativan.
Kako postoji ovaj zakon, a postoje i upravitelji- zna se i ko može poslati tužbu na sud.
A što se tiče sadašnjih upravitelja- ja ne znam ko je dobar, a uskoro očekujem i poziv na sud zbog neplaćanja (ako plaćam redovno svoje račune očekujem i intervenciju, a zaostatak ću platiti kad dođe do iste - hitna intervencija...)
Znači, platiše plaćaju, ali su manjina u ZKS i upravitelj neće ništa da radi jer para nema? Nadam se da će @Bellica ili neko drugi objasniti kako je to razrješeno najnovijim Zakonom. Jesu li upravitelji dužni intervenisati iako zgrada slabo stoji sa naplatom, ali ipak, ima nekoliko EV-platiša? Hoće li oni trpiti zbog većine neplatiša i ostati bez intervencije. Recimo curi voda iz stana komšije koji je u inostranstvu na privremenom radu. Zgrada nema para da se voda zaustavi iz stana malo duže odsutnog komšije?
U novinama je najavljivano da će ova nepravda biti razrješena.
-
sarajevo63
#2260 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ma sve ok, PipiPipiDugaDevetka wrote:Upravo ovo pitanje nepravde prema platišama je bilo glavno pitanje tokom Javne rasprave o najnovijem Zakonu.sarajevo63 wrote: Fakat ne kontam, nisam kritikovala, ali ne može se stalno biti negativan.
Znači, platiše plaćaju, ali su manjina u ZKS i upravitelj neće ništa da radi jer para nema? Nadam se da će @Bellica ili neko drugi objasniti kako je to razrješeno najnovijim Zakonom. Jesu li upravitelji dužni intervenisati iako zgrada slabo stoji sa naplatom, ali ipak, ima nekoliko EV-platiša? Hoće li oni trpiti zbog većine neplatiša i ostati bez intervencije. Recimo curi voda iz stana komšije koji je u inostranstvu na privremenom radu. Zgrada nema para da se voda zaustavi iz stana malo duže odsutnog komšije?
I nemam namjeru platiti dok ne odrade, hajd nek i mene neko zovne na sud
- PipiDugaDevetka
#2261 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ma, meni su shebali moj život prigradski seljaci zvani hojratini, nisam umiruću gospođu mamu mogao njegovati kako treba,...trošio vrijeme i novac na dopise, čitanje zakona, odlaske do šaltera da predam dopise, da ne pričam što sam odležao reagovanje tipa ''štos-nos-patos''. NIKADA VIŠE NI MARKE NEĆU DATI ZA ODRŽAVANJE ZGRADE.sarajevo63 wrote: Ma sve ok, Pipi
I nemam namjeru platiti dok ne odrade, hajd nek i mene neko zovne na sud![]()
NEKA SVE PROPADNE I ODNESU IZ KUĆE, ALI NI MARKE VIŠE ZA ODRŽAVANJE NE DAJEM.
30.avgusta pozvan na Glavnu raspravu-znači rješavaju tužbe iz 2008.g.
@PipiDugaDevetka okorjeli kriminalac!
@Sarajevo63 kriminalka-profesionalka!
Boni i Klajd,...hehehehe.
- PipiDugaDevetka
#2262 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Imam informaciju da su narkomani ''zarobili'' jednu zgradu. EV uplaćuju, a narkomanka PEV-ica skida pare po svojoj volji, nema izvještaja, nije u posljednjih 6 godina održala niti jedan Skup EV.... E, moji iz Ministarstva, šta uradiste ljudima. Policija zna o kakvim se njenim zaštitnicima radi, uglavnom dilerima.
TRAŽE SE 12. VELIČANSTVENIH DA ODBRANE NEBODER OD NARKOMANA (BOLESNIH LJUDI)!
@mobutu,
možeš li ti pomoći kada policija ne može uredovati.
Ima li iko cojones da pomogne zarobljenicima?
@mobutu,
-
Bellica
#2263 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Evo Pipi da objasnim, ako je u pitanju neka hitna intervencija, po novom Zakonu se radi bez obzira ima li novca na racunu ili nema, a hitna intervencija je svaka ona koja se radi u cilju sprjecavanja neke "katastrofe" odnosno situacije koje su opasne po zivot i zdravlje ljudi, npr. ako je neko zaglavljen u liftu, ako je poplave i sl. A sto se tice stanara koji ne stanuju u BiH ili u Sarajevu, ja imam njihove e-mail adrese i brojeve telefona, pa ako komsiji ispod njega procuri voda, ja ga kontaktiram, a on ima nekog rodjaka koji stanuje u Sarajevu pa dodje i otvori stan. S tim da komsija ispod mora imati sve racune placene, ako jesu, onda otvorim nalog i potvrdim termin, pa zovnem tog rodjaka da dodje, da ne bude, covjek dodje s Ilidze na Grbavicu pa cijeli dan ceka majstora, nego kazem mu da ce majstor biti tu u 10h, pa da on bude tu u 9:45h.PipiDugaDevetka wrote:Upravo ovo pitanje nepravde prema platišama je bilo glavno pitanje tokom Javne rasprave o najnovijem Zakonu.sarajevo63 wrote: Fakat ne kontam, nisam kritikovala, ali ne može se stalno biti negativan.
Eto, nadam se da sam uspjela objasniti, ako ima jos nesto, pitaj, ova nam stranica dodje kao bilten
-
Bellica
#2264 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi, ja znam o kome se radi, a EV te zgrade isto tako znaju sta trebaju uraditi. Necu javno da pisem ni o cemu sto se tog ulaza tice, ali EV iz te zgrade MORAJU u procentu od 51% glasati za smjenu PEV i onda ce MSP da je brise sa spiska PEV. Niko u tvojoj zgradi ne moze reci "taj i taj nece biti PEV" ako to EV ne urade. Zamisli da moze neko to uraditi i ja npr. nesto pritisnem svoje upravitelje, nesto nece da rade, a pritisnem ih u cilju pruzanja bolje usluge EV, a oni skontaju da sam im ja opasnost jer radim po propisima i kazu mojim EV "Ona vise ne moze biti vasa PEV" Ne Pipi, samo EV u ovoj zgradi i u bilo kojoj drugoj gdje sam PEV mogu da me smjene, kako mene, tako i svakog drugog PEV. Zato, jedini spas ovim EV je da stisnu zube i pokazu da su jaci i hrabriji od svoje PEV. Neka je smjene pa neke niko ne bude PEV, eto moze i tako, kasnije ce dobiti prinudnog i gotova prica.PipiDugaDevetka wrote:Imam informaciju da su narkomani ''zarobili'' jednu zgradu. EV uplaćuju, a narkomanka PEV-ica skida pare po svojoj volji, nema izvještaja, nije u posljednjih 6 godina održala niti jedan Skup EV.... E, moji iz Ministarstva, šta uradiste ljudima. Policija zna o kakvim se njenim zaštitnicima radi, uglavnom dilerima.
@mobutu,
- PipiDugaDevetka
#2265 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Može li jedan od ''hrabrih'' kojeg ti poznaješ donijeti iz bolnice dokument da se radi o registrovanoj narkomanki? Da li bi Ministarstvo tada odredio drugog, prinudnog PEV-a? Ili bi moglo Ministarstvo samo zatražiti od UKC podatke da se radi o narkomanki-bolesnici?Bellica wrote:Pipi, ja znam o kome se radi, a EV te zgrade isto tako znaju sta trebaju uraditi. Necu javno da pisem ni o cemu sto se tog ulaza tice, ali EV iz te zgrade MORAJU u procentu od 51% glasati za smjenu PEV i onda ce MSP da je brise sa spiska PEV. Niko u tvojoj zgradi ne moze reci "taj i taj nece biti PEV" ako to EV ne urade. Zamisli da moze neko to uraditi i ja npr. nesto pritisnem svoje upravitelje, nesto nece da rade, a pritisnem ih u cilju pruzanja bolje usluge EV, a oni skontaju da sam im ja opasnost jer radim po propisima i kazu mojim EV "Ona vise ne moze biti vasa PEV" Ne Pipi, samo EV u ovoj zgradi i u bilo kojoj drugoj gdje sam PEV mogu da me smjene, kako mene, tako i svakog drugog PEV. Zato, jedini spas ovim EV je da stisnu zube i pokazu da su jaci i hrabriji od svoje PEV. Neka je smjene pa neke niko ne bude PEV, eto moze i tako, kasnije ce dobiti prinudnog i gotova prica.PipiDugaDevetka wrote:Imam informaciju da su narkomani ''zarobili'' jednu zgradu. EV uplaćuju, a narkomanka PEV-ica skida pare po svojoj volji, nema izvještaja, nije u posljednjih 6 godina održala niti jedan Skup EV.... E, moji iz Ministarstva, šta uradiste ljudima. Policija zna o kakvim se njenim zaštitnicima radi, uglavnom dilerima.
@mobutu,
@bpsang, hitno na Koševo i preko-puta stare Urgentne pomoći (i Urološke klinike) ima odjel za narokomane, pa vidi hoće li tihtjeti dati neki dokument o PEV-ici bolesnoj narkomanki. Moguće da se po nekom zakonu štite ti podaci i ne daju se svkaome. Ako ti usmeno kažu da se liječila, a ti uputi dopis Ministarstvu da službeno dobije informacije iz Bolnice ili MUP - Kantona jer i oni imaju svoje evidencije.
Ja, šta sve radi to Ministarstvo, čitavu zgradu narkomani ''zarobili'' , pa im uplaćuju sponzorstvo pri nabavljanju gudre,...
- bpsang
#2266 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
E, ovako , pošto se ne mogu boriti sam protiv svih tražit ču da prilikom plaćanja računa odbiju od sume 12 % za PEV-a
AKO HOČE HOČE AKO NEČE nemoraju ja Narkomane više neči hraniti, sest ili sedam godina stubisno svjetlo radi i to nikoga ne interesuje jer kroz račun od elektroprivrede dobivam i utrosak za stubisno svjetlo.Cijelu zgradu je njen maloumni sin ispisao da pušim Q.... moj ulaz nema zamjenika jer je odselio prije mjesc ipo,Sad je ona BOG I BATINA !
a budale od 72 stana sve to trpe, neka trpe ,nek crknu ...Ja im vise ni marke ne dam , ako hoče -12% dobit če ako neče bujrum neče dobiti ništa,Ja za sud imam Dovoljno argumenata o kriminalnoj radnji PEV-a u saradnji sa OKI-upraviteljem .
AKO HOČE HOČE AKO NEČE nemoraju ja Narkomane više neči hraniti, sest ili sedam godina stubisno svjetlo radi i to nikoga ne interesuje jer kroz račun od elektroprivrede dobivam i utrosak za stubisno svjetlo.Cijelu zgradu je njen maloumni sin ispisao da pušim Q.... moj ulaz nema zamjenika jer je odselio prije mjesc ipo,Sad je ona BOG I BATINA !
a budale od 72 stana sve to trpe, neka trpe ,nek crknu ...Ja im vise ni marke ne dam , ako hoče -12% dobit če ako neče bujrum neče dobiti ništa,Ja za sud imam Dovoljno argumenata o kriminalnoj radnji PEV-a u saradnji sa OKI-upraviteljem .
-
mikimiki5
#2267 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
kod nas se vise ne zna tko je.. nista ne funkcionira, cini mi se da je tako u vecini zgrada.
- PipiDugaDevetka
#2268 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Obrati se posljednji put Ministarstvu i zahtjevaj da oni dobiju podatke od MUP Kantona i Bolnice, pa neka procijene hoće li ONI mijenjati PEV-icu.bpsang wrote:E, ovako , pošto se ne mogu boriti sam protiv svih tražit ču da prilikom plaćanja računa odbiju od sume 12 % za PEV-a
Apsolutno te podržavam u odluci da više ne plaćaš upraviteljninu, ali nekako skupljaj sumu da vratiš dugove kada je promijene.
Dobro je da nije poslala svoje kerbere, dilere droge-muškarce, da te ''urazume''. Ta pisanija po zidovima nije ništa, okreči se i gotovo.
Čini mi se da joj se PEV-ovanju bliži kraj.
Zahtijevaj od Ministarstva da službeno zatraži podatke o PEV-ici, bolesnici, narkomanki sa mišljenjem da li ona može obavljati te poslove (pristup tuđem novcu).
Ludiloooo sveopšte baš kao i kokuzluk!
Last edited by PipiDugaDevetka on 31/07/2012 00:14, edited 1 time in total.
- bpsang
#2269 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi imam ja dovoljno novaca da platim za godinu ali ne dam vise ni pfeninga To ču reči direktno i Senadu Krajini i onom drugom Hasi ( ne znam mu prezime) JER EVO taj isti HASO Obecava da ce izdejstvovati postavljanje mjesečnog izvještaja koji oni redovno šalju evo sad je sedmi mjesec 6 GODINA NIKAD NIKO NIJE SAZNAO GDJE SE I U STA ODLIVAJU SREDSTVA KOJA SE UPLAČUJU U OKI.
Koje su to malverzacije koji je to KRIMINAL pa svako razumno bice bi to shvatilo da tu nisu čista posla .
MSP TREBA MOLBA DA DODJU NA UVIDZAJ, A KAD IM NE platiš šalju te na sud, Ima li iko u tom Ministastvu da se moze popričati sa njim , a ne da ja svoj život reskiram što moram platiti još me prozivaju.
UOSTALOM i moj glas je bio za to Ministarstvo na izborima .
Daj mi klauzolu,da ne plačam nerad PEV-a i čist račun duga ljubav ....
Koje su to malverzacije koji je to KRIMINAL pa svako razumno bice bi to shvatilo da tu nisu čista posla .
MSP TREBA MOLBA DA DODJU NA UVIDZAJ, A KAD IM NE platiš šalju te na sud, Ima li iko u tom Ministastvu da se moze popričati sa njim , a ne da ja svoj život reskiram što moram platiti još me prozivaju.
UOSTALOM i moj glas je bio za to Ministarstvo na izborima .
Daj mi klauzolu,da ne plačam nerad PEV-a i čist račun duga ljubav ....
- PipiDugaDevetka
#2270 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@bpsang,
Imaš moju podršku da prestaneš plaćati upraviteljninu, pa se možete suditi godinama. Mene tužilo 2008.g., a tek ovaj mjesec ove 2012. godine zakazana Glavna rasprava.
Ako ti ko prigovori od komšija, samo mu pruži papir da se potpiše za smjenu PEV-ice.
Imaš moju podršku da prestaneš plaćati upraviteljninu, pa se možete suditi godinama. Mene tužilo 2008.g., a tek ovaj mjesec ove 2012. godine zakazana Glavna rasprava.
Ako ti ko prigovori od komšija, samo mu pruži papir da se potpiše za smjenu PEV-ice.
- novi.dan.nova.nafaka
#2271 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PDD je fino objasnio par postova iznad zašto je to tako - zato što EV-ove boli briga (barem njih 51%) za to što ništa ne funkcioniše kako treba.mikimiki5 wrote:kod nas se vise ne zna tko je.. nista ne funkcionira, cini mi se da je tako u vecini zgrada.
-
Bellica
#2272 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PIPI, niko ne moze smijeniti PEV iz jednog ulaza osim EV, taman da im je PEV majmun, jer oni su ga izabrali i oni ga samo mogu smijeniti. Pa i mi svake cetiri godine izlazimo na Izbore i biramo vlast, smjenjujemo prethodnu jer smo je mi izabrali, tako ti je i sa PEV, EV je biraju, EV je smjenjuju. Nikakvi papiri, dokumentacija, ama bas nista ne moze pomoci osim ovih 51% potpisa saglasnih EV za njenu smjenu.PipiDugaDevetka wrote:Obrati se posljednji put Ministarstvu i zahtjevaj da oni dobiju podatke od MUP Kantona i Bolnice, pa neka procijene hoće li ONI mijenjati PEV-icu.bpsang wrote:E, ovako , pošto se ne mogu boriti sam protiv svih tražit ču da prilikom plaćanja računa odbiju od sume 12 % za PEV-a
Apsolutno te podržavam u odluci da više ne plaćaš upraviteljninu, ali nekako skupljaj sumu da vratiš dugove kada je promijene.
Dobro je da nije poslala svoje kerbere, dilere droge-muškarce, da te ''urazume''. Ta pisanija po zidovima nije ništa, okreči se i gotovo.
Čini mi se da joj se PEV-ovanju bliži kraj.
Zahtijevaj od Ministarstva da službeno zatraži podatke o PEV-ici, bolesnici, narkomanki sa mišljenjem da li ona može obavljati te poslove (pristup tuđem novcu).
Ludiloooo sveopšte baš kao i kokuzluk!
-
Bellica
#2273 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Sami ste krivi, kod nas funkcionise i to jako dobro, samo sto vi u zgradi ne mozete da se dogovorite pa da vam funkcionise, pustili ste da vam propada imovina i ocekujete da vam to neko dodje popraviti, a vi etazni vlasnici ste vlasnici te zgrade i ne vodite racuna o istoj.mikimiki5 wrote:kod nas se vise ne zna tko je.. nista ne funkcionira, cini mi se da je tako u vecini zgrada.
- PipiDugaDevetka
#2274 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Može se smijeniti bilo koji PEV tako što iznenada umre, ukoliko podnese zahtjev da ne želi više biti PEV, ukoliko ima više od 60 godina (ili 65-zaboravio sam šta piše u Zakonu), ukoliko bude uhvaćen-a u kriminalnim radnjama kao što je kradja zajedničlog novca, ukoliko se predozira,...ukoliko presauga sa maliganima,...ukoliko je više mandata od po 4 godine PEV-ovao/la. Nekima je ovo deseta godina da PEVuju slizani sa upraviteljem,...nahapali se, a sve pod zaštitom upravitelja i Ministarstva. Vi ne shvatate da ste VI glavna kočnica u održavanju zgrada i prve će najuriti građani/EV vas sa posla.Bellica wrote:Sami ste krivi, kod nas funkcionise i to jako dobro, samo sto vi u zgradi ne mozete da se dogovorite pa da vam funkcionise, pustili ste da vam propada imovina i ocekujete da vam to neko dodje popraviti, a vi etazni vlasnici ste vlasnici te zgrade i ne vodite racuna o istoj.mikimiki5 wrote:kod nas se vise ne zna tko je.. nista ne funkcionira, cini mi se da je tako u vecini zgrada.
Last edited by PipiDugaDevetka on 31/07/2012 10:03, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka